28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Grebbestads IF 0 - 1 Ahlafors IF
         
 
     
   
         
       
17. Lukas Bäckström
21. Philip Hällgren
0-1
Ut: 9. Valon Gashi
In: 14. Joakim Berggren
66. Jimmie Larsson
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 23. Felipe Lazcano Fernandez
7. Isac Ohlsson
Ut: 7. Isac Ohlsson
In: 26. Thomas Reinfjord


Oscar Landgren med...

Joakim Berggren ha...

Oskar Landgren tät...

Äntligen debut för...
21 bilder till i galleriet
Ahlaforsseger men knappast rättvist

Grebbestad gjorde en bra match och stod upp bra mot serieledande Ahlafors. Slutresultat 1-0 (0-0) var väl knappast rättvist om man ser efter målchanser i matchen men det gäller som sagt att ta tillvara på dom med.

Första halvlek
Inledningen av matchen var helt jämn innan Ahlafors kom in i en bra tiominutersperiod. Men kom då till ett första avslut då Chisomnazu Chika Chidi dribblade sig förbi ett par Grebbestadsspelare men skottet smet någon meter utanför.

Grebbestads första framstöt kom minuten senare när Victor Edvardsson lyfte fram en frispark som nickades av Peter Mandic men rakt till målvakten Themis Kastoris.

Efter 16 minuter kombinerade Ahlafors fint och Hardi Kalkali var den som kom till skott men Mattias Jansson hade inga problem med skottet och klarade.

Spelet jämnade åter ut sig och efter 20 minuter borde vi nog haft 1-0 för Grebbestad. Valon Gashi vann en duell på högerkanten och spelade in mot mitten. Christoffer Söderlund nådde inte bollen men i stället kom Lukas Berntsson i ett jätteläge men Themis Kastoris gjorde en kanonräddning.

Några minuter senare var Grebbestad framme bra igen. Isac Ohlsson nickskarvade fram Lukas Berntsson till ett nytt fint läge men skottet smet strax utanför.

Ahlafors hade inte så mycket framåt under de första 45 minuterna men Christoffer Larsson provade från distans men skottet en bit utanför.

Grebbestad var sedan riktigt nära i första tilläggsminuten. Ett långt inkast skarvades av Peter Mandic och Jimmie Larsson hade så när fått in bollen vid den bakre stolpen men icke.

Andra halvlek
Grebbestad öppnade bäst i några minuter i den andra halvleken innan det som i den första blev mer Ahlafors och efter 56 minuter kom Ahlafors ledningsmål. Chisomnazu Chika Chidi lyckades allt för enkelt ta sig förbi på vänsterkanten innan han spelade in. Lukas Bäckström hade en styrning på bollen som hamnade hos Hardi Kalkali som kunde pricka in 0-1.

Efter 63 minuter var Ahlafors bra framme när man kom med ett inspel som nådde Jesper Nilsson som dock sköt utanför.

Grebbestad kom åter in i matchen spelmässigt och efter 65 minuter kämpade Philip Hällgren framgångsrikt och fick fram bollen till Isac Ohlsson som sköt men allt för nära Themis Kastoris som räddade.

Direkt efter kom Grebbestad igen. Nu nådde ett uppspel Joakim Berggren som vände upp och sköt men en försvarare lyckades täcka skottet till en hörna.

Matchens tyngsta skott fick vi i matchens 69 minut då Rasmus Hegab klippte till. En kalasträff men bollen från riktigt långt håll smet tämligen tätt över ribban.

Efter 74 minuter ställde Ahlafors om snabbt efter en Grebbestadshörna och via några passningar fick Jesper Zetterlund läget men sköt utanför.

Grebbestad gjorde en snabb inspark och spelade upp. En Ahlaforsförsvarare stod för en rejäl miss och plötsligt var Isac Ohlsson fri med Themis Kastoris men vinkeln var något snäv och skottet gick i stolpen.

I grebbestad fick vi efter skadeproblem se Felipe Lazcano Fernadez debutera och han gjorde det riktigt bra när han fick stopp på Jesper Zetterlund på en omställning efter 77 minuter.

Rasmus Hegab blev stärkt av det fina skottet tidigare och provade lite senare med ett skott direkt på en frispark men Mattias Jansson räddade säkert trots en styrning längs vägen.

Efter 84 minuter sköt Cornelis Leckborn ett bra skott som Mattias Jansson klarade finte.

Grebbestads sista riktigt heta kvitteringschans kom efter 86 minuter. Detta efter en fin dribblingsraid av Joakim Berggren men i sista stund han Ahlaforsförsvaret med att blockera skottet.

Annars var det mest nästan lägen men bollen ville inte studsa rätt för Grebbestad.

Efter 89 minuter fick Ahlafors en chans efter fint passningsspel men Cornelis Leckborn avslutade utanför.

Sedan hann faktiskt Grebbestad med ett bra läge till. I 90:e minuten lyfte Felipe Lazcano Fernandes in bollen och efter nicktouch fick Oscar Landgren ett jätteläge men avslutet gick i stort sett rakt på Themis Kastoris.


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, Den här matchen hamnar väl i avdelningen hedersamma förluster?
– Ja, men man gillar ju inte dom! Men så är det ju.

Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi är bättre än dom och har övertag i målchanser
– Ahlafors hade en bra period någonstans i inledningen av matchen där dom trillade mycket boll. Men när vi fick ordning på detta tog vi över helt och hållet och för matchen. Vi flyttar bollen på ett bra sätt och skapar chanser som du säger. Rimligtvis borde väl någon kunna studsa in någon gång?

Pigg start i den andra men sedan kom Ahlafors i en bra period där dom även fick sitt ledningsmål. Kanske lite för lätt i förstakläget på vänsterkanten?
– Jag håller med dig. Vi får inte heller glömma att vi möter serieledarna som gjort mest mål i serien. Att vi skall föra en match i 90 minuter mot dom känns orealistiskt. Att dom då får någon bra period känns rimligt och så är det i fotboll. Men just målet där tycker jag väl att vi är bra med innan bollen kommer in centralt. Deras spelar var ändå långt ute på kanten och felvänd men lyckades ändå vända upp och få in bollen. Men vi slutade inte att spela utan jobbade på och fick mer energi. Isac Ohlsson hade skott i stolpen och kanske skulle han passat till Joakim Berggren i stället? Sedan hade ju Joakim Berggren ett ypperligt läge med.

Vi får ta med oss det fina spelet till nästa match. Mot Forward borta
– Ja, det är nog en av dom tuffare bortamatcherna? Men kan vi bara fortsätta och göra bra matcher kommer det att lossna tillslut. Det är bara att tro på det och jobba stenhårt och så hoppas vi på en ketchupeffekt när det förhoppningsvis vänder

GIF-Ahlafors IF 0-1 Ahlafors IF Bilder Grebbestad-Ahlafors

Det var skönt att höra. Hoppas att han snart kan spela igen.

Div II Norra Götaland
2022-08-12 19:00

SÄFFLE SK
1-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2022-08-20 14:00
KARLSLUNDS IF FK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
FIK/GIF Herrar
Svarteborg FK (h)
2022-08-21 16:00
Fjällbacka IP, Sälvik

P08
IK Svane (b)
Imorgon 19:00
Svanevallen

P08
Hedekas IF (h)
2022-08-19 18:30
Siljevi

F07-09
Skärhamns IK (b)
2022-08-20 17:00
Tjörns Sparbank Arena