28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK) 2 - 2 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
0-1
1-09. Valon Gashi
Assist: 3. Lukas Berntsson
1-2
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 11. Jesper Mattsson
2-217. Lukas Bäckström
Assist: 21. Philip Hällgren
Ut: 3. Lukas Berntsson
In: 7. Isac Ohlsson
7. Isac Ohlsson


Grebbestads målsky...

Efter frilägesrädd...

Linus Brunzell med...

Lukas Berntsson åk...
28 bilder till i galleriet
2-2 i Karlstad men tung skada

Grebbestad klarade en viktig poäng i bortamatchen mot Karlstad Fotbollsutveckling genom mål i 31 minuten i vardera halvlek. Men frågan är: Hur länge blir Lukas Berntsson borta efter en tuff kapning.

Första halvlek
Det blev en jobbig match för Grebbestad mot ett bollskickligt Karlstad och Grebbestad förmådde inte att komma upp till samma nivå som man haft under de två föregående matcherna.

Men första minuterna av matchen lovade ändå gott. Redan efter ett par minuter fick Valon Gashi ett läge där han vände om snabbt och sköt men Felix Ernstson räddade bra.

Och efter 4 minuter hade Grebbestad en boll i nätet genom Valon Gashi som dock blev bortvinkat för offside.

Så långt i matchen hade Karlstad startat passivt och backade hemåt men efter detta började man pressa mer aggressivt och högre upp och man kom bättre in i matchen. Hemmalagets Chedi Fatnassi och Joel Gustavsson fick styra mycket av Karlstads spel.

Karlstads första chans kom efter fem minuters spel då man kom på högerkanten och spelade in till Joel Gustavsson som sköt. Dock rakt i famnen på Mattias Jansson.

Grebbestad hade även svårt att få grepp på Govand Haidar som fick nästa chans för Karlstad när han vek in och sköt men även det skottet tämligen rakt på Mattias Jansson som räddade.

Men strax efter, efter elva minuter, kom Karlstads ledningsmål. Govand Haidar tog sig runt på sin vänsterkant och slog ett bra inspel. Första Karlstadsspelare nådde inte bollen som i stället kom perfekt till Ludvig Lundkvist som satte 1-0 i tomt mål.

Grebbestad var sedan ändå nära att snabbt kunna kvittera när man efter 17 minuter rullade fint och via en vändning fick Victor Edvardsson ett bra skottläge men Felix Ernstson var bra med och räddade till hörna.

Minuten senare var det nära bra läge för Grebbestads Valon Gashi men återigen stod Felix Ernstson för ett bra ingripande då han var mycket snabbt ute på Valon och bröt.


I 25:e minuten var det nära att Karlstad kunde ökat på. Man tog sig först allt för lätt genom Grebbestads mittfält och sedan för enkelt inne i straffområdet. Odilon Sangwa fick läget men hans vänsterskott hade en del att önska och smet även utanför.

Även om Karlstad hade mycket boll så ändrade Grebbestad efterhand sättet man spelade och man gick in för att stänga av Chedi Fatnassi.

Efter 30 minuter ställde Grebbestad om snabbt och Joakim Berggren kom fint på vänsterkanten, tog sig inåt och sköt bra men Felix Ernstson tippade till en hörna.

På hörnan som slogs i 31:a minuten av Lukas Berntsson höll sig Valon Gashi framme och tryckte in 1-1.

Men nästa mål som kom efter 39 minuter var egentligen knappt en chans. Samuel Nielsen slog ett inspel som via en Grebbestadsförsvarare gick i en hög båge över Mattias Jansson och Lukas Bäckström hann inte riktigt in för att kunna få bort bollen som gick i mål, 2-1 för hemmalaget. Sicket slumpmål…

Grebbestad var lite starkare än Karlstad på fasta situationer och efter 42 minuter var Peter Mandic framme på andraboll och fick så när in en kvittering men bollen räddades av försvarare.

Andra halvlek
Underläget i paus gjorde att Jonas Björk agerade redan under paus och Jesper Mattsson fick besked om spel och Victor Edvardsson fick lämna.

Ibland känns det som alla bollar studsar fel, som efter 54 minuter då Grebbestad bryter ett inspel men lik förbaskat blir det till en bra målchans för Karlstad då bollen hamnade hos Mohammath Hamisi men hans skott smet lyckligtvis utanför.

Strax efter borde det nog varit 3-1 för Karlstad. En fin vändning ställde Samuel Nielsen helt fri och öppet mål då Lukas Berntsson plötsligt dök upp och fick ut bollen. Men bollen hamnade hos Joel Gustavsson som fick ett bra skottläge men då hade Mattias Jansson hunnit in tillbaka i målet och räddade ypperligt.

Inbytte Jesper Mattsson fick Grebbestads nästa läge efter 62 minuter. Uppspel på Valon Gashi som fint hittade Jesper Mattsson som vände runt snabbt och sköt vid första stolpen där Felix Ernstson var bra med och åter räddade till en hörna.

65 minuter in på matchen låg Grebbestad fortsatt under och Karlstad kunde rulla mycket i backlinje och tillbaka till målvakt vilket kändes lite frustrerande, men var en del av de taktiska direktiven laget fått.

Efter 69 minuter kom Karlstad i ett fint anfall och Govand Haidar fick ett bra läge men Mattias Jansson höll Grebbestad kvar i matchen med en bra fotparad.

Med 20 minuter kvar att spela blev det mer Grebbestad och efter 73 minuter kom Joakim Berggren bra och släppte vidare till Valon Gashi vars skott täcktes av försvarare.

Efter 76 minuter fick Grebbestad en frispark sedan Jesper Mattsson rivits ner. Philip Hällgren lyfte in bollen och på bakre stolpe kom Lukas Bäckström omarkerad och tryckte in 2-2 upp i nättaket.

Bara tre minuter senare var Grebbestad ytterst nära att ta ledningen. Markus Svensson bröt ett Karlstadsanfall och fick fram bollen till Jesper Mattsson. Jesper såg att Felix Ernstson var långt ute och sköt snabbt från 40 meter men Felix hann tillbaka och lyckades tippa till en hörna.

I den 80 minuten fick Karlstad Alexander Hagelberg rött kort direkt efter en tuff tackling på Lukas Berntsson som skadades och då troligen svårt (på väg till Näl just nu). Frågan är väl om det kanske inte är färdigspelat för Lukas i år? Vi får invänta besked efter läkarbesöket men det såg inte bra ut och man pratade på en fot ur led…

När spelet åter kom igång så meddelades det att det var minst 5,5 minuts tillägg, vilket slutligen blev till sex minuter. Detta gav Grebbestad ca 10 minuter att jaga ett segermål.

Men Grebbestad fick inte till det på slutet och bästa chansen fick i stället Karlstads Linus Brunzell som blev helt fri i 92 minuten. Lyckligtvis fortsatte Mattias Jansson att spela bra och lyckades rädda med en fin fotparad.
Efter matchen fick jag ett ord med Lukas Bäckström som satte viktiga 2-2:

2-2 mot Karlstad borta i en tuff match för oss då vi inte nådde upp i på samma nivå som i de två föregående matcherna.
– Dom är ett bollskickligt lag och dom hade mycket boll i början och vi kom inte riktigt dit. Men vi ändrade lite i spelet och kom närmre dom och avslutade halvleken bra. Andra halvlek lite samma med att det var sämre i början och vi kom tillbaka sedan.

– Men visst, det var nog snäppet sämre än i de tidigare matcherna som du sa men jag tycker ändå det känns som en förlust trots en poäng.

Men det blev 2-2 och du fick nöjet att sätta kvitteringen, berätta
– Jag pratade med Philip Hällgren innan och ställde men på bortre. Jag hade absolut ingen markering, tror närmaste man var fem meter bort? Hällgren slog in en bra boll och jag fick på en fin volley rakt upp i nättaket.


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, 2-2 borta mot Karlstad i en match som blev tuff för oss. Vad är dina intryck?
– Vi vet ju att Karlstad spelar den här typen av fotboll men det kändes som vi ändå hamnade i fällan med att dom fick mycket boll och mycket löpningar. Vi hade svårt att komma åt dom. Men sedan speglar ju målchanserna lite som det varit tidigare. Och vi hade väl 2-3 bra lägen innan dom gjorde mål på sin första chans.

– Men det var en match som kunde slutat med betydligt mycket fler mål än vad det gjorde. Men vi får vara glada över att vi bröt en trend då vi tog poäng på bortaplan. Vi skulle inte åka hit och förlora och det gjorde vi inte heller.

Vi hamnade som du sa i underläge men fick in en kvittering till 1-1 och då kändes det ganska bra men så åkte vi på ett riktigt skitmål
– Ja, det var ett mål som vi även det känner igen lite. Kanske inte precis hur målet gick till men med en lång boll bakom backlinjen som vi inte faller på. Sedan blev det tilltrasslat med en block så bollen gick i båge över Mattias Jansson och i mål. Det är sådana mål man släpper in när man är i den situationen vi är i och bollen kunde lika gärna gått utanför.

Andra halvlek mycket boll för Karlstad som rullade mycket i backlinjen och det kändes som vi gav dom mycket tid där?
– Det kan kanske se ut så? Planen var att om man jämför med Angered som även dom har mycket boll i backlinjen. Vi testade att pressa högre och det klarade vi inte av utan dom kom igenom och runt oss. Då valde vi att ligga samlade och försvara som ett lag. Karlstad spelar en högriskfotboll och dom tappar bollen farligt några gånger per match och då kommer lägen att uppstå. Vi ändrade lite mer i andra med kom inte riktigt åt dom som vi önskade.

Vi fick in en kvittering med ett vacker mål av Lukas Bäckström
– Ja. Skönt att få göra mål på fasta situationer och vi hade väl även en där jag tror deras målvakt boxade bollen i stolpen? Vi var farliga på fasta idag så kul att vi fick in den.

Vi åkte på en skada med. Lukas Berntsson fick en rejäl smäll. Har du redan nu hört något? Vi fick sedan då även spela med en man mer på planen resten av matchen efter den smällen då dom fick en man utvisad.
– Ja, det var en rejäl kapning. Ett av dom klaraste röda kort jag sett i alla fall. Han fick en bra smäll och rejält ont och är på väg till Näl för kontroll. Vi var sedan en man mer men Karlstad fortsatte med hög press och vi kom inte till något bra läge och det kändes som vi blev för långsamma med bollen.

Sista riktigt bra målchansen i matchen blev Karlstads via ett friläge som Mattias Jansson räddade fint.
– Ja, Mattias Jansson var fantastisk. Han är en bra målvakt och har räddat oss vid flera tillfällen i år men bra och avgörande räddningar. Otroligt att dom skall få ett friläge när vi är en man mer och vi är på tilläggstid men så blev det. Men jag är glad att Mattias var där!

IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK)-GIF 2-2 IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK) Bilder Karlstad-Grebbestad Uppdatering skada Lukas Berntsson

Bilder Karlstad-Grebbestad

Nu finns det 32 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och eller via länk nedan:

Se bilder från Karlstad-Grebbestad

IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK)-GIF 2-2 IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK) Uppdatering skada Lukas Berntsson 2-2 i Karlstad men tung skada

Uppdatering skada Lukas Berntsson

Skadan visar sig lyckligtvis inte vara så illa som det såg ut!

En del i att skadan inte blev så illa kan ha varit snabbt och rådigt ingripande av Grebbestads Rickard Söderlund som är med i Sportgruppen. När man förstod skadans allvar var Rikard snabbt inne på planen och bistod då han till vardags är ambulansförare.
– Foten var ur led och jag fick dra rätt den, meddelade Rickard efter matchen.Hej Lukas. Du har nu besökt sjukhuset så berätta om skadan och vad läkare sa
– Dom sa att det kunde varit mycket värre men jag hade väldigt tur. Det var en inre blödning och uttänjt ledband och jag blir borta någon/några veckor bara. Kunde varit mycket värre.

Glädjande nyheter Grebbestads trupp är ganska kort som den redan är.
Men för Lukas del ser det ändå kanske ut som han kan ha gjort sin sista match? Det väntar nämligen studier i USA
– Ja, hyfsat snart tyvärr. I mitten av september. Skall och besöka ambassaden i morgon.

Kryckor idag?
– Yes kryckor idag och läkaren sa att jag inte skulle träna på några veckor men jag vill träna hyfsat snart ändå

IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK)-GIF 2-2 Lukas Berntsson Rickard Söderlund IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK) 2-2 i Karlstad men tung skada Bilder Karlstad-Grebbestad

Det var skönt att höra. Hoppas att han snart kan spela igen.

Div II Norra Götaland
2022-08-12 19:00

SÄFFLE SK
1-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 14:00
KARLSLUNDS IF FK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
FIK/GIF Herrar
Svarteborg FK (h)
I övermorgon 16:00
Fjällbacka IP, Sälvik

P08
Hedekas IF (h)
Idag 18:30
Siljevi

F07-09
Skärhamns IK (b)
Imorgon 17:00
Tjörns Sparbank Arena