28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Lidköpings FK 4 - 1 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
0-1
17. Lukas Bäckström
10. Christoffer Söderlund
0-2
0-3
Ut: 15. Markus Svensson
In: 7. Isac Ohlsson
1-39. Valon Gashi
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 11. Jesper Mattsson
3. Lukas Berntsson
1-4


Leo Persson sätter...

Peter Mandic i luf...

MÅÅÅÅÅL! 3-1 via e...

...men Isac Ohlsso...
24 bilder till i galleriet
Nattsvart höstpremiär för Grebbestad

Grebbestad föll klart i den viktiga matchen borta mot Lidköping. En riktigt dålig första halvlek gav 2-0 för hemmalaget. Sedan hjälpte det inte mycket att Grebbestad spelade upp sig i den andra. Man skapade flera fina lägen men det hjälpte föga. 4-1 för Lidköping!

Första halvlek
Grebbestad fick en hörna efter fyra minuter där Lukas Bäckström fick ett bra läge men skottet kunde täckas till en ny hörna.

Men efter tio jämna minuter blev det mer och mer Lidköping och snart stod det klart att detta inte var Grebbestads halvlek. Mängder med felpassning och frapperande ofta hamnar alla bollar hos Lidköpingsspelarna som var mer på hugget.

Lidköpings övertag startade med en hyfsad chans efter elva minuter. Man hittade Felix Stenström fint på högerkanten där han var helt ensam. Han slog ett bra inspel men Grebbestads målvakt Mattias Jansson var bra med och knep bollen.

Tre minuter senare spelade Lidköping på djupet mot Rasmus Arvidsson som dock inte fick med sig bollen. Men på något sätt vann Lidköping snabbt tillbaka bollen och Emilio Reljanovic sköt bra utifrån och prickade ribban.

Efter 18 minuter var det nära igen för Lidköping. Lukas Bäckström tog för lång tid på sig och Hugo Tilly bröt och kom fri men avslutet smet precis utanför.

Grebbestad hade inte mycket framåt i första halvlek men efter 23 minuter fick vi se en bra insats av Valon Gashi som slet sig fri och sköt bra men Joel Thorstensson klarade och försvaret fick undan bollen framför anstormande Joakim Berggren.

Efter 26 minuter kom det första viktiga målet i matchen och fullt rättvist var det för Lidköping. En snabb omställning så fick Emilio Reljanovic bollen och drev upp och släppte sedan fint till Rasmus Arvidsson som sköt 1-0.

Lidköping var hela tiden farliga i omställningarna och efter 37 minuter kom man bra och slog ett bra inspel som hårfint missade Rasmus Arvidsson och Hugo Tilly.

Efter en riktigt svag första halvlek så kom ett tungt 2-0 i halvlekens sista minut. En hörna skarvades av direkt i mål av Hugo Eriksson.

Andra halvlek
Grebbestad var sedan hyfsat när att få starten man behövde. En boll lyftes in av Victor Edvardsson och Valon Gashi hade sånär kunnat nicka in bollen efter 48 minuter.

Grebbestad öppnade andra halvleken klart bäst men hade svårt att skapa chanserna. Då kom plötsligt Lidköping i 59:e minuten upp i sitt första anfall i den andra halvleken och Leo Persson gjorde det bra och hittade sedan Emilio Reljanovic som kunde skjuta 3-0.

Men Grebbestad gav inte upp utan jobbade på och plötsligt kom målchanserna på löpande band.

Först efter 62 minuter fick Lukas Berntsson ett jätteläge på nick som Joel Thorstensson klarade och på något vis fick Grebbestad inte heller in returen.
Minuten senare var Grebbestad nära igen. Peter Mandic nickade på en hörna men en försvarare i Lidköping lyckades stoppa bollen.

Direkt efter kom Isac Ohlsson i bra läge efter en fin skarvning av Valon Gashi men Joel Thorstensson stod upp bra och klarade.

Efter 64 minuter fick Isac Ohlsson nytt läge. Valon Gashi nickade fint fram till Isac som blev fri men tog allt för lång tid på sig och men försvarare hann emellan och blockerade skottet.

Nästa Grebbestadschans kom efter 66 minuter. Valon Gashi lyfte in bollen till Lukas Berntsson som klippte till, ribban och över.

Nej, det ville sig verkligen inte för Grebbestad.

Efter 69 minuter slog Grebbestad en djupledsboll mot Isac Ohlsson. En försvarare fick en tå på bollen som for i eget mål. Äntligen en medgång för Grebbestad och 3-1 matchen.

Men efter detta så blev det ändå stopp för den fina perioden Grebbestad haft. I stället var det lugnare en period för Lidköping som kunde stiga upp med en chans efter 78 minuter då Emilio Reljanovic sköt men några meter utanför.

Sista läget kom efter 95 minuter och det blev mål även det för Lidköping. Via en härlig kämpainsats av Leo Persson jobbade han till sig ett friläge och sköt 4-1


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, 4-1 i baken i en oerhört viktig match mot Lidköping. Hur känns det just nu?
– Besviken och lite ledsen och lite bekymrad! Idag fanns det inte riktigt där. Geisten, inställningen, det hårda jobbet. Det i kombination med att vi släpper in så lätta mål och vi själva skapar lägen men kan inte få in den idag heller. Nej, det känns tungt!

Första halvlek riktigt illa?
– Ja. Vi hade bestämt att ligga lite lägre och stänga centralt, jobba tillsammans som ett lag och inte ligga så utspridda. Det ledde till att dom hade mycket boll och rejäl medvind hade dom. Vi hade svårt att få till något med undantag av Valon Gashis fina läge. Nej, första halvlek är inget man skriver om direkt.

Betydligt hetare i den andra halvleken. Vi försöker komma in i matchen men så smäller det på deras första läge, 3-0
– Dom gör mål på det enda dom skapar i den andra. Vi har tryckt på men så får dom ett läge och sätter den. Då kändes det tung. Men så skapade vi ett antal chanser och fick ett mål. Men för att få nerv i matchen hade vi behövt sätta en boll till. Lidköping har släppt in mål sent i matcherna tidigare så det hade kunnat ge nerv men vi får inte det.

Förlusten gör att läget börjar se tufft ut
– Det är 19 matcher kvar men det kan vi inte gömma oss bakom. Vi måste börja vinna matcher. Vi måste framför allt börja kriga för varandra. Jobba stenhårt när bi tappat bollen. Det är okej att slå ett felpass men då måste man jobba stenhårt sedan. Det är inte läge att gå och gvömma sig utan nu skall vi knyta näven och jobba stenhårt för varandra.

Lidköpings FK-GIF 4-1 Lidköpings FK Bilder Lidköping-Grebbestad

Bilder Lidköping-Grebbestad

Nu finns det 28 bilder i galleriet.

Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Lidköping-Grebbestad

Lidköpings FK-GIF 4-1 Lidköpings FK Nattsvart höstpremiär för Grebbestad

Leo Pllana till Sydkorea:
https://fotbolltransfers.com/site/news/148983

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.