Grebbestads IF 1 - 4 Vänersborgs FK
         
 
     
   
         
       
1-09. Valon Gashi
Assist: 66. Jimmie Larsson
9. Valon Gashi
14. Joakim Berggren
10. Christoffer Söderlund
1-1
21. Philip Hällgren
Ut: 10. Christoffer Söderlund
In: 8. Victor Edvardsson
1-2
Ut: 21. Philip Hällgren
In: 7. Isac Ohlsson
1-3
1-4


Sevdan Alija sätte...

Oscar Landgren med...

Bildserie, bild 2 ...

Bildserie, bild 1 ...
16 bilder till i galleriet
Raset på Siljevi

I paus Grebbestadsledning med 1-0 mot Vänersborgs FK och strålande spel. Slutresultat 1-4 efter fullständigt ras i den andra halvleken. Svårförstått när man sett den första halvleken.

Första halvlek
Grebbestad dominerade den första halv leken fullständigt och i perioder rullade man ut VFK rejält med snabbt och bra passningsspel anförda av Markus Svensson och Philip Hällgren.

Redan i den andra minuten fick Valon Gashi i princip öppet mål då Marcus Rydberg stod för en svag mottagning men Valons snabba och kanske stressde avslut smet långt utanför när Vänersborgs målvakt Junoih Abdourahman var helt ute ur spel.

Två minuter senare var Grebbestad farligt framme igen. Oscar Landgren gjorde det bra på högerkanten och släppte fram till Joakim Berggren som slog ett hårt inspel som blev farligt men VFK kunde rensa undan till en hörna. Det blev en trippelhörna av det hela där Grebbestad inte var nära.

Men på den fjärde hörnan, efter 10 minuter kom Grebbestads ledningsmål. Andrabollen fångades upp av Jimmie Larsson som spelade in till Valon Gashi som satte 1-0 välförtjänt efter en pigg start av Grebbestad.

Grebbestad dominerade som sagt spelet stort men hade ändå inte så många chanser. Nästa läge dröjde ända tills det gått 32 minuter då Joakim Berggren hittade Valon Gashi sköt ett lobbskott som gick strax utanför.

VFK hade inte mycket framåt men efter 34 minuter kom deras första skott då Albin Broberg tog emot ett uppspel och sköt från 30 meter men en bit utanför.

En knapp 1-0 ledning i paus efter ett mycket bra spel, en ledning som borde varit större efter det fina spelet.

Andra halvlek
Redan från start i den andra halv leken såg man förändringar i VFK’s spel då man klev högre upp på Grebbestad och det skulle visa sig fungera bra och Grebbestad hittade inget motdrag.

Men första chansen i den andra halvleken blev Grebbestads när man fick en frispark i fint läge efter 51 minuter. Valon Gashi sköt men Junoih Abdourahman kunde rädda en farlig retur ut till Joakim Berggren vars skott kunde täckas av försvarare.

Efter 55 minuter fick VFK ett längt inkast och det blev en skarvning mot mål men rakt i famnen till Mattias Jansson.

Tre minuter senare kom chocken med en kvittering från ingenstans. Dominko Radalj lyckades i svårt läge få till ett inlägg som Elvis Sabovic hölls sig framme på och nickade in 1-1. Inte alls rättvist i detta skede av matchen.

Men målet taggade VFK rejält och man klev på högre och hårdare och Grebbestad fick allt mindre att säga till om i spelet.

I 74:e minuten slog en spelare på halva planen bara bort bollen med ryggen mot Grebbestads mål. Men bollen blev till en perfekt passning till Albin Broberg som sprang ifrån Grebbestadsförsvaret och rundade Mattias Jansson och rullade in 1-2.

En dryg kvart kvar att jaga en kvittering men jakten blev aldrig farlig då Grebbestad inte fick ordning på sitt spel. Man fick dock ett jätteläge efter 79 minuter då Philip Hällgren lyfte in en frispark men helt frie Lukas Bäckström styrde bollen klart över.

Klockan tickade upp mot 90 minuter när domaren förkunnade 6 tilläggsminuter. När två av dess gått fick Grebbestad en hörna och upp sprang Grebbestads målvakt Mattias Jansson för att var med. VFK kunde då i stället få undan bollen och upp till Sevdan Alija som sköt från halva planen in i det tomma målet… Men visst kändes det tidigt att släppa upp Mattias på en hörna?

Inte nog med detta. I 98 minuten fällde Oscar Landgren en VFK-spelare och Albin Broberg skickade in 1-4 på straff.

Ett chockerande resultat efter Grebbestad mycket fina första halvlek. Vad händer sedan? Vilket ras! För andra matchen i rad tappar vi ordentligt i spelet och straffas hårt av detta.

Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, vi börjar med det roliga. Första halvlek måste varit årets bästa spel?
– Ja, utan tvekan vårt bästa spel och prestation så här långt. Jag tyckte det var bra även mot Stenungsund första 45 minuterna men detta var några snäpp till. Det var fart, finess, löpningar och chanser. Hårt jobb och vann mycket boll.

1-0 efter första var i underkant efter spelet?
– Ja, det tycker jag. Jag kommer väl inte ihåg alla chanser men det var flera så det vore inte orimligt.

Sedan blir det lite grann som mot Stenungsund att vi tappar spelet i den andra halvleken när dom kliver högre upp på oss?
– Ja, det är väl det enda dom gör. Dom ställer sig högre upp och sätter hårdare press på oss och vi klarade inte det helt enkelt. Känns som vi tappade allt i vårt presspel och blir lite naiva. Det blir korta passningar och dom kan vinna boll högt upp. Dom gör väl 1-1 på sin första målchans och vi kunde inte hämta oss från det.

1-2 sedan på en omställning med passning över eget huvud som blev perfekt
– Jo, men vi måste kunna tappa bollen på halva deras planhalva utan att det blir friläge emot oss. Vi var inte påkopplade och lite felvända och han var snabb deras kille.

Underläge sedan. Vi försökte men det kändes inte som vi var heta framåt?
– Håller med dig. Vi har inget i den andra halvleken och det var en total matchförändrig och dom fick energi och spelade som vi gjorde i första med full fart och löpningar.

1-3, var det tidigt att släppa upp Mattias Jansson på hörnan?
– Det var fyra kvar visade domaren…det var kanske inte så bra?

Ny match på söndag, tufft motstånd med Gauthiod borta
– Ja, så är det. Vi får slicka såren lite och hoppas på en vändning snart och det vore gått med några poäng före sommaruppehållet. Vi har duktiga spelare och får bara fortsätta och tro på det vi gör.

GIF-Vänersborgs FK 1-4 Vänersborgs FK Bilder Grebbestad-Vänersborgs FK

Bilder Grebbestad-Vänersborgs FK

Nu finns 20 bilder i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Vänersborgs FK

GIF-Vänersborgs FK 1-4 Vänersborgs FK Raset på Siljevi

Önskar dagens trupp en trevlig och givande resa t.o.r. Vänersvallen :)

Div II Norra Götaland
2023-09-29 19:30

VÄNERSBORGS FK
4-5

Vänersvallen, Vänersborg
Div II Norra Götaland
2023-10-07 14:00
SÄFFLE SK (b)
Sporthälla IP, Säffle


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.