28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Vänersborgs FK 4 - 0 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
0-1
Ut: 66. Jimmie Larsson
In: 50. David Karlsson
10. Christoffer Söderlund
14. Joakim Berggren
50. David Karlsson
0-2
0-3
Ut: 11. Jesper Mattsson
In: 12. Amel Licina
0-4


Vänersborg-Grebbes...

Vänersborg-Grebbes...

Vänersborg-Grebbes...

Vänersborg-Grebbes...
20 bilder till i galleriet
Klar Vänersborgsseger igen - Update

Ett blekt Grebbestad hade inget att hämta i Vänersborg. Hemmalaget vann bekvämt med hela 4-0 (1-0). Skadedrabbade Grebbestad fick dessutom återbud av Oscar Landgren som var sjuk.

Första halvlek
I inför matchenreportaget hade jag ena lovat mål i matchen då lagen snittar nära 4 mål per match när man möter varandra. I efter bara två minuters spel fanns väl inget som tydda på annat.

Vänersborg öppnade nämligen med ett fint läge redan efter 50 sekunders spel då man på ett blåsigt Vänersvallen kom till läge direkt. Albin Broberg hittade fint in till Arlind Beqiri som så när kunde satt bollen i nät direkt.

Grebbestad väntade till minut två med sin första målchans när man hittade upp till Jesper Mattsson som tog emot och vände runt och sköt men en försvarare kunde täcka skottet.

Efter denna rivstart blev det i stort sett bara Vänersborg resten av halvleken. Man förde spelet och Grebbestad valde som i de senaste matcherna att säkra hemåt och vilket fungerade bra, ett tag!

Men efter 17 minuter kom Grebbestad högre upp med backlinjen vilket gav Vänersbor6g en omställningsmöjlighet när man ställde om genom Albrim Demalijaj som sedan släppte ut på Albin Broberg som lite för enkelt kom till avslut och prickade in 1-0.

Grebbestad höll sedan på att få ett gratis läge när man spelade upp på Jesper Mattsson som kom i duell med försvarare. Ingen av dessa fick tag på bollen som gick mot målvakten Junoih Abdourahman som var långt ute och totalmissar med i slutändan hade tur då bollen kom till en annan försvarare som fick bort bollen.

Efter 23 minuter hade Vänersborg en dubbelhörna där de andra blev farlig och både Albrim Demalijaj och Ali Al-Habobi hade möjlighet utan att få till det.

Grebbestad hade väl inte jättemånga chanser men efter 25 minuter hittade Isac Ohlsson Valon Gashi som hade snäv vinkel och skottet smet utanför.

Minuten senare var Vänersborg ytterst nära efter en ny bra omställning som påminde lite om ledningsmålet. Albrim Demalijaj spelade på nytt ut till Albin Broberg som nu i stället spelade in centralt mot Arlind Beqiri som dock inte riktigt fick träff?

I 27:e minuten slarvade Vänersborg lite vilket gav ett läge för Valon Gashi. Junoih Abdourahman kom långt ut och det blev en duell med Valon, bollen gick i en hög båge och studsade sedan bra för Junoih Abdourahman som kunde lägga beslag på bollen.

I 31:a minuten fick Mohamed Abdu ett fint skottläge efter inspel med träffen allt för svag och Mattias Jansson hade inga problem att klara.

Jimmie Larsson som varit skadad skulle sitta med på bänken men på grund av sjukdom på Oscar Landgren tvingades han till att starta matchen. Det höll inte jättelänge utan efter 36 minuter fick Grebbestad byta och in kom David Karlsson som kallats utan träningar. Endast någon internmatch på vårkanten. David såg pigg ut och gjorde det klart godkänt!
I 42a minuten fick Arlind Beqiri chansen när han fick iväg ett bra skott som Mattias Jansson räddade med en bra fotparad.


Andra halvlek
I den andra halvleken fick vi se en helt annan matchbild, till en början. Grebbestad ändrade lite positioner på två man och Grebbestad tog över spelet och fick lite tryck på Vänersborg men hade väl ändå svårt med att skapa chanser. Men Philip Hällgren fick ett bra skottläge efter 56 minuter men fick inte igenom skottet som kunde blockeras.

Och då det var kvällsmatch med matchstart 19:30 blev det i den andra halvleken mörkt och den nya ljusanläggningen fick kopplas på. Men vilket dåligt ljus? Och en boll som var mer grå än vit men det var ju samma för båda lagen.

Efter dryga kvarten av andra halvlek började det bli lite mer Vänersborg och Mohamed Abdu slog ett inlägg. Efter nicktouch hamnade bollen hos Markus Johansson som sköt men Grebbestadsförsvaret kunde blockera skottet.

Men minuten senare kom 2-0 (63 min). Nytt inlägg från Mohamed Abdu och trots flera Grebbestadsspelare inne i straffområdet hittade han en fri Arlind Beqiri som kunde nicka in 2-0. Hur kan han få stå så fri där? Nja, allt annat än godkänt.

Och ny blev det väl trots en bra start av Grebbestad spelmässigt i den andra att spelet rasade ihop. Och en sak som Grebbestad måste bli bättre på är duellspelet man mot man. Vänersborg gick segrande ur alla dessa dueller och där måste Grebbestad tuffa till sig.

Efter 79 minuter kom 3-0. Mohamed Abdu slog en hörna och upp, omarkerad, kom Ali Al-Habobi och tryckte in bollen med pannan.

Två minuter senare fick Grebbestad en frispark i bra läge men Valon Gashis skott klart över.

I 88:e minuten kom matchens sista mål när Albion Vitija kom helt fri och distinkt sköt 4-0.

Sedan angående det svaga ljuset: Fem minuter efter matchen var slut verkade någon hitta någon knapp och ljuset var kanonbra. Synd dom inte hittade den under matchen.


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, 4-0 till Vänersborg. Inget att protestera emot tycker jag. Vad säger du?
– Nej! Inte alls, helt rättvist. I de senaste matcherna har vi sett att vi varit på väg någonstans med det vi gjort men idag kändes det som det var ett steg tillbaka igen. Första halvlek lamt. Inte med i duellerna. Vi har en något defensivare uppställning, utgångsposition, men vi var ändå allt för passiva.

1-0 i underläge i paus helt rättvist efter spel och chanser.
– Ja. Målet var väl första gången i matchen där vi kom upp högt i planen med hela laget som vi sa att vi inte skulle göra. På det följande anfallet gör dom 1-0 på. Det stör mig lite att vi bestämt en sak och så ställde vi oss högt ändå och vi blev sårade pga det. Sedan hade dom väl andra lägen som dom kunde gjort mål på med…

Andra halvlek med lite ändringar inom laget och inledningsvis såg det bättre ut där vi fick ett visst tryck på dom utan att skapa mycket lägen
– Jag håller med. Vi pratade om att vara hetare defensivt och göra jobbet och att vi måste våga spela lite fotboll när vi själva fick bollen. Så långt i matchen hade vi knappt en passning som satt rätt utan vi bara slog bort den. Vi skulle hålla bollen inom laget och vi kom in i matchen. Hade mycket boll och vann boll högt upp men så fick dom ett läge och satte 2-0 där ingen markerade. Skall vi släppa in sådana mål vinner vi inte många matcher.

Swedan rasade det väl mer eller mindre ihop spelmässigt efter det målet
– Ja, lite så. Det var proppen ur för oss. Tufft mål att få emot sig när vi var på gång i matchen. Vi är där vi är och måste göra allt 100 %-igt. Är man närmaste gubbe måste man plocka upp deras gubbe. Nej, detta är ingen match vi kommer ihåg länge.

– Men det är ny match på lördag och vi fick inga avstängningar efter varningar. Jimmie Larsson skadad… men det är bara att ta nya tag

Vänersborgs FK-GIF 4-0 Vänersborgs FK Bilder Vänersborg-Grebbestad

Bilder Vänersborg-Grebbestad

Nu finns det 24 bilder från matchen i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Vänersborg-Grebbestad

Vänersborgs FK-GIF 4-0 Vänersborgs FK Klar Vänersborgsseger igen - Update

Det var skönt att höra. Hoppas att han snart kan spela igen.

Div II Norra Götaland
2022-08-12 19:00

SÄFFLE SK
1-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 14:00
KARLSLUNDS IF FK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
FIK/GIF Herrar
Svarteborg FK (h)
I övermorgon 16:00
Fjällbacka IP, Sälvik

P08
Hedekas IF (h)
15 minuter sedan
Siljevi

F07-09
Skärhamns IK (b)
Imorgon 17:00
Tjörns Sparbank Arena