28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Angered BK 3 - 0 Grebbestads IF
         
 
       
 
         
       
0-1
Ut: 66. Jimmie Larsson
In: 11. Jesper Mattsson
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 21. Philip Hällgren
0-2
Ut: 7. Isac Ohlsson
In: 10. Christoffer Söderlund
Ut: 26. Thomas Reinfjord
In: 14. Joakim Berggren
9. Valon Gashi
0-3


Angered-Grebbestad...

Angered-Grebbestad...

Angered-Grebbestad...

Angered-Grebbestad...
13 bilder till i galleriet
Mardrömspremiär för Grebbestad - update

Det var inte mycket som gick Grebbestads väg i premiären. När matchen var slut stod det 3-0 i hemmalaget Angereds fördel. Siffror som kunde varit större…

Första halvlek
Mardrömspremiär och en mardrömstart på matchen. Det var vad som hände Grebbestad på fina gräsmattan på Hjällbovallen. Det tog bara 1 minut och 47 sekunder innan bollen låg i Grebbestads nät.

En djupledsboll överraskade märkligt Grebbestad direkt och sedan kunde man spela snett inåt till Haris Avdiu som inte gjorde något misstag. Men märkligt enkelt…

Efter baklängesmålet hade Grebbestad under några minuter en fin period men snart var det mest Angered och det var en halvlek helt i deras favör. Man löpte kopiöst och gav inte Grebbestad någon tid med boll på planen.

Grebbestad hade matchen igenom svårt med Angereds djupledsspel och efter 20 minuter var Frane Sirinic på väg igenom men Mattias Jansson kom ut bra och räddade via Frane Sirinic och fick med sig en inspark.

Strax efter var det passivt Grebbestad via en hörna som Angered rullade kort och sedan vidare till Idris Abdi som sköt bra men strax över.

Efter 25 minuter skapade Grebbestad sin bästa chans i matchen. Isac Ohlsson kom bra på vänsterkanten och spelade in till Lukas Bäckström som sköt bra men Angereds målvakt Ferhat Soydan räddade utmärkt

Samma minut ytterst nära 2-0 när Angered åter spelade på djupet och Frane Sirinic blev fri och lobbade över Mattias Jansson men bollen i ribban.

Grebbestad fick sedan en hyfsad chans när Isac Ohlsson löpte bra men Angereds målvakt Ferhat Soydan räddade utmärkt
kom ut bra och nickade bort. Andra bollen fångades upp av Valon Gashi som dock var felvänt. En snabb vändning och skott men utanför.

En chans till fick Grebbestad under de första 45 minuterna och det var återigen Isac Ohlsson som var inblandad när Thomas Reinfjord slog ett bra inlägg som Isac nickade på. Bra nickläge om än en bit utifrån men nicken smet utanför.

Det sista som hände sedan i halvleken var en dubbelchans för Angered där jag tyvärr inte fick med mig vilka spelare som var men först prickade man stolpen och på retur i fritt läge räddade Mattias Jansson fint till hörna.Andra halvlek
Efter en svag första halvlek gjorde Grebbestad ett dubbelbyte till starten av den andra. Ett av bytena dock påtvingat med en lårkaka på Jimmie Larsson.

Bytena såg ut att ha positiv effekt och Grebbestad öppnade andra halvlek bra och man fick tidigt ett bra läge men Thomas Reinfjord sköt klart över.

Men efter 50 minuter fick Angered en hörna. Man rullade kort och Haris Avdiu fick bollen och klippte oerhört vackert in 2-0.

Grebbestad spelade sedan bättre framåt i den andra halvleken men samtidigt var försvarsspelet under all kritig och det gav Angered stora ytor och man skapade flera lägen. Målskytten Haris Avdiu var inte klar utan sköt ett bra skott som Mattias Jansson klarade men returen farligt ut till Michel Hilon som fick öppet läge men en kanonräddning av Mattias Jansson på returen.

Med 2-0 till Angered och bara 15 minuter kvar så skickade Grebbestad upp mittbacken Peter Mandic för att kunna lyfta fler långbollar.

Men bakåt var det fortsatt inte bra och en svag bakåtpassning ställde nästan två man fria men Mattias Jansson var vaken och han precis ut och fick bort bollen.

Efter nytt svagt spel i Grebbestad fick Angered nytt jätteläge då Kebba Nyang blev helt frispelad men Mattias Jansson svarade för en ny kanonräddning.

Men på den följande hörnan i 88:e minuten kom 3-0 på nick av Kristian Kosevcki.Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, det var inte riktigt den här premiären vi hoppades på
– Det är helt sant. Vi hade förväntat oss en tuff match men inte att det skulle bli det här resultatet.

Vi får en riktig mardrömsstart med mål i baken efter 1 minut och 47 sekunder. Målet kändes för enkelt och vi såg överrumplade ut när dom slog på djupet?
– Ja, och det hade vi ändå partat om, att dom vill använda ytorna bakom vår backlinje. Jag såg inte riktigt vad som hände men jag tror vi gick bort oss lite. En mardröm med mål i baken så tidigt. Sedan tog det tid för oss att återhämta oss. Vi ändrade om lite i spelet för att sätta bättre press på dom men…

Angered dominerade första halvlek?
– Jo det var deras halvlek. Dom hade ett frenetiskt presspel. Dom var aggressiva, dom sprang mycket och var in i duellerna tidigt. Vi hade pratat om att ytor fanns bakom deras baklinje men vi slog inte bollarna där.

I den andra halvleken höjde vi oss direkt men det blev snabbt 2-0 via en hörna
– Ja, dom gjorde en korthörna med överlapp. Sedan är det väl ett inlägg som seglar in i bortre krysset. Jag tror inte det var ett skott men det är svårt för en målvakt och svårt att försvara sig emot.

Vi gjorde ändå en bättre halvlek offensivt med det var stora hål bakåt
– Håller med. Vi måste bli bättre på att falla när dom är rättvända med boll och letar ytor bakom oss. Kändes nästa som vi blev överraskade varje gång. Det hade kunnat bli något mål till om inte Mattias Jansson gjort några riktigt fina räddningar.

Angered BK-GIF 3-0 Angered BK 17 bilder från Angered-Grebbestad

17 bilder från Angered-Grebbestad

Nu finns det 17 bilder i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller klicka på länk nedan:

Se bilder från Angered-Grebbestad

Angered BK-GIF 3-0 Angered BK Mardrömspremiär för Grebbestad - update

Tror det kan vara bra saker på gång!

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.