Grebbestads IF 2 - 2 IFK Kumla
         
 
       
     
       
     
1-07. Isac Ohlsson
Assist: 18. Oscar Landgren
1-1
2-19. Valon Gashi
Assist: 17. Lukas Bäckström
9. Valon Gashi
Ut: 7. Isac Ohlsson
In: 14. Joakim Berggren
17. Lukas Bäckström
2-2
66. Jimmie Larsson
18. Oscar Landgren
Ut: 11. Jesper Mattsson
In: 12. Amel Licina
14. Joakim Berggren


Grebbestad-Kumla 2-2

Grebbestad-Kumla 2-2

Grebbestad-Kumla 2-2

Grebbestad-Kumla 2-2
34 bilder till i galleriet
Spänningen kvar över sista omgången!

Grebbestad och Kumla spelade 2-2 på Siljevi. Det gör att Kumla säkrade kontraktet medan Grebbestad har massor att spela för även i den sista omgången!

Första halvlek
I denna viktiga match var det nära alla GIF-supporters satta i halsen i den andra minuten. Kumla lyfte in en frispark som såg enkel ut för Mattias Jansson som dock tappade bollen men lyckligtvis snabbt kunde fånga in din igen.

I ställer blev det Grebbestad som fick en smakstart på matchen då Oscar Landgren kom på högerkanten och det fina inspelet nådde en fri Isac Ohlsson på bakre stolpen och Isac gjorde inget misstag utan satte säkert 1-0!

Tre minuter senare hade vi så när noterat 2-0. Victor Edvardsson nådde Jesper Mattsson fint och Jesper blev fri, tog ner bollen och sköt men fick ingen fart i bollen som räddades säkert av Oscar Klasson.

Så långt en mycket fin start av Grebbestad i matchen som lovade gott men så sakteliga kom Kumla in i matchen anförda av planens bäste spelare Maill Lundgren. Den killen tror jag inte blir kvar hos Kumla länge, riktigt duktig!

Efter tolv minuter hade Grebbestad en hörna där Valon Gashi var först på och fick på en nick men rakt i famnen på Oscar Klasson.

Maill Lundgren var ständigt farlig. Snabbt och teknisk orsakade han problem för Grebbestad. Som efter 19 minuter då men Maills skott smet klart över.

Mail Lundgren kom igen två minuter senare i vänsterläge där han fick på ett skott som Mattias Jansson klarade.

Efter 23 minuter hade Kumla en hörna och Pontus Borehed fick på en nick som men inte i mål.

Efter 32 minuter hade Grebbestad en av väldigt många hörnor. Efter inspel på andraboll till Jesper Mattsson blev det farligt då han hittade Valon Gashi som sköt via försvarare i stolpe och till en ny hörna.

Efter ett långt inkast för Grebbestad ställde Kumla om och Maill Lundgren vann duell på mitten allt för lättvindigt och spelade sedan i djupet på Simon Danielsson som bliv fri och lättade in bollen över utrusande Mattias Jansson. Tid 33 minuter!

Men Kumla han knappt jubla färdigt innan Lukas Bäckström spelade mot Valon Gashi som vann duell mot sin försvarare och lobbade in 2-1. Bara minuten efter Kumlas kvittering.

Med minuten kvar bröt Valon Gashi fint på halva Kumlas planhalva och satte fart men skottet prickade inte målet och sedan i andraläget fick Kumla bort bollen.


Andra halvlek
Grebbestad fick en bra start i första halvlek och var nära det även i den andra. För efter bara dryga 20 sekunder lufta Valon Gashi in bollen mot Isac Ohlsson vid den bakre stolpen. Men vinkeln var inte den bästa och Oscar Klasson klarade till hörna.

I den 59:e minuten samlade Maill Lundgren upp en andraboll efter en hörna och fick på ett bra skott via ett Grebbestads som gick i en lurig båge men sedan damp ner fint till Mattias Jansson.

Men Grebbestad var det lag som öppnade andra halvlek bäst och efter 52 minuter tig man en frispark snabbt och spelade till Valon Gashi som tog sig förbi ett par man innan han kom till bra läge men fick bollen aningens långt ifrån sig och han fick därmed ingen fart i skottet som klarades av Oscar Klasson.

Minuten senare kom Maill Lundgren på högerkanten och hittade in till Mattias Persson som hade fint skottläge men skot klart över.

Efter 61 minuter ställde Grebbestad om bra. Valon Gashi hittade fint till Jesper Mattsson som tog sig till skottläge och sköt bra mot första stolpen där Oscar Klasson klarade till en hörna.

Fem minuter senare lyfte Philip Hällgren bra mot Valon Gashi som så när blivit helt fri men Oscar Klasson kom ut och knep bollen i sista sekunden.

Men efter några bra lägen blev det runt 70 minuter allt mer Kumla i spelet och efter 77 minuter fick man ett bra läge. Man fångade upp andrabollen och Maill Lundgren lyften in mot Mattias Persson men Joakim Berggren lyckades få undan bollen i sista sekunden.

Men minuten efter hade Kumla en hörna som lyftes in och Pontus Borehed nickade in 2-2 via Mattias Janssons händer.

Grebbestad verkade nu tröttare än Kumla men en omställning gav hyfsat läge för Jesper Mattsson efter 37 minuter men han var ände lite trängd och Oscar Klasson klarade skottet.

Efter en ojämn insats av domaren fick Grebbestad 5 varningar vilket ger avstängning på Jimmie Larsson och Oscar Landgren i den sista matchen.


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:


Jonas, Du ser ganska besviken ut vilket jag förstår. Vi hade idag chansen att säkra kontraktet vid en vinst då Lidköping inte vann sin match. En seger för oss hade ju då inneburit nytt kontrakt.
– Ja, det hade man ju hoppats på så klart! Vi fick ju en bra start för att lösa detta idag och leder dessutom två gånger om.

– Men vår andra halvlek är inte tillräckligt bra. Kumla tog över matchen mer och mer. Kvitteringen kändes nästan logisk när den kom.

– Men vi hade något skott i stolpen och några bra lägen till och borde kanske gjort något mål till. Men idag hade vi inte turen på vår sida.
– Men jag är mest besviken på sätten vi släpper in mål på. Kumla hade egentligen bara omställningar som blev farliga. På 1-1 måste vi vara förståndigare och bara ta en frispark. Andra målet tappar vi markering på deras längsta kille. Det är för dåligt.
– Men vi förlorade inte utan tog en poäng. Nu har vi ångest en vecka till och sedan åker vi för ett avgörande på söndag (i Kumla, mot Yxhult)

Vi fick som du sa en smakstart på matchen och var nära 2-0 bara minuter senare innan Kumla kom in i det anförda av Maill Lundgren.
– Jag sa det redan förra matchen vi mötte Kumla att han var bäst på planen. En superfotbollsspelare! Han styrde och ställde lite som han ville. Vi pratade om det i pausen att vi får gå två man på honom men det hjälpte inte. Kumla är bättre än oss spelmässigt men vi hade kunnat vinna ändå om vi gjort rätt saker.

Hyfsad start ändå på andra halvlek där vi har några lägen för 3-1 före deras kvittering. Men efter kvitteringen var det Kumlas om såg ut att orka mest
– Jag hade hoppats på att Kumla skulle bli tröttare i benen på en sådan här plan. Men det var i stället vi som blev det, nej en besvikelse så klart att vi inte kunde sy ihop det idag. Den som gillar spänning i slutet på hösten får hänga med en vecka till

GIF-IFK Kumla 2-2 IFK Kumla Bilder Grebbestad-Kumla

Spännande helg framför oss ! Blir det fler klara spelare möjligen ... 😁

Div II Norra Götaland
2023-10-21 14:00

IFK SKÖVDE FK
1-3

Södermalms IP, Skövde
Träningsmatch
2024-02-10 14:00
FREDRIKSTAD FK LAG 2, NORGE (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Tennis
H70 Ullevi TK (h)
2023-12-12 10:00
Göteborg