Ahlafors IF 3 - 0 Grebbestads IF
         
 
         
 
         
     
0-1
Ut: 17. Lukas Bäckström
In: 14. Joakim Berggren
17. Lukas Bäckström
Ut: 10. Christoffer Söderlund
In: 23. Felipe Lazcano Fernandez
0-2
Ut: 18. Oscar Landgren
In: 4. Noel Lindahl
Ut: 11. Jesper Mattsson
In: 12. Amel Licina
0-3


Ahlafors-Grebbesta...

Ahlafors-Grebbesta...

Ahlafors-Grebbesta...

Ahlafors-Grebbesta...
18 bilder till i galleriet
Ahlafors spelade ut Grebbestad, 3-0

Grebbestad hade inget att hämta i Ahlafors. Hemmalaget utan två av sina målfarligaste killar vann enkelt med 3-0 (1-0). Men tänk om Joakim Berggren lyckats sätta 1-1, vilket rån det kunde blivit.

Första halvlek
Ahlafors rivstartade matchen med ett få en hörna redan efter 37 sekunder och sedan en andra hörna sedan Patrik Adamczyk nickat ut via ribban.

Ledningsmålet kom efter 11 minuter på en andraboll efter hörna. 5:e eller 6:e hörnan. Grebbestad fick bort förstabollen som sedan snappades upp av Niclas Elfving som lyfte in långt till Jesper Nilsson som kunde ta emot och sedan skjuta 1-0. Allt för enkelt, ingen markering alls.

Efter 17 minuter gav Grebbestad enkelt bort bollen mitt på egen planhalva. Ett par snabba fina passningar gav läge för Niklas Ahlgren som sköt bra men skottet strax över.

Grebbestads första anfall som kom i närheten av mål kom efter 28 minuter. Victor Edvardsson krossade bra till Oscar Landgren som spelade in mot Valon Gashi som sköt direkt men träffen blev svag och målvakten Andreas Skånberg hade inga problem att rädda.

Minuten senare kastade Valon Gashi långt inkast, Ahlafors fick undan bollen men inte bättre än att den kom till Philip Hällgren som sköt men en försvarare kunde täcka skottet.

Strax efter hade Grebbestad hörna men Ahlafors kunde ställa om snabbt på Chisomnazu Chika Chidi som löpte bra men i slutändan kunde Shad Omar med fint försvarsarbete klara.

Efter 36 minuter kombinerade Ahlafors fint igen och Niklas Ahlgren fick bra skottläge men skottet utanför den bortre stolpen.

Niklas Ahlgren fick en del chanser i första och efter 39 minuter vann han löpduell mot Grebbestadsförsvaret och fick iväg ett bra skott som Mattias Jansson räddade.

I 42:a minuten kom Ahlafors igen och nu med en bra dubbelchans. Efter svag markering hittade Ahlafors in till Niklas Ahlgren som sköt bra men Mattias Jansson räddade.

Men Ahlafors vann tillbaka bollen direkt och fick in bollen till Jesper Nilsson som sköt bra men strax utanför.

1-0 i paus och spelmässigt och chans mässigt klart i underkant.

Andra halvlek
Andra halvlek blev lite annorlunda mot första halvlek, inledningsvis. Ahlafors fina spel var bortblåst och det handlade mer om rejäl kamp mellan lagen och även där var det Ahlafors som var det starkare laget och vann de flesta duellerna.

Grebbestad var annars nära att få en bra start på andra halvlek då Valon Gashi kastade långt och andraboll åter hamnade hos Philip Hällgren. Men skottet via egen spelare, till hörna 😊

Den följande hörnan blev farlig, för Ahlafors! Grebbestad slog en riktigt svag passning offensivt och Ahlafors ställde om snabbt och Chisomnazu Chika Chidi kom till skottläge. Han skruvade bollen fint runt en Grebbestadsspelare men mm utanför stolpen.

Efter 55 minuter lyfte nr 20 in en frispark och Chisomnazu Chika Chidi kom perfekt men nicken strax utanför.

Lite senare fick Christoffer Larsson en passning och klippte till direkt. Ett lurigt skott där Mattias Jansson såg ut att vara på väg åt andra hållet och fick vända och klarade.

Efter 67 minuter snurrade Sebastian Olsson rejält med Grebbestadsspelarna och fick sedan fram bollen till Niklas Ahlgren som blev fri men Mattias Jansson fortsatte sitt fina spel och klarade.

Ahlafors spelade nu ut igen och efter 76 minuter fick Chisomnazu Chika Chidi nytt läge och Mattias Jansson svarade för en ny räddning.

Den följande hörnan nickades bort men bollen hamnade hos Jesper Nilsson som klippte till direkt och bollen for precis över ribban.

Efter detta ställde Grebbestad om snabbt och spelad djup Joakim Berggren som blev fri men Andreas Skånberg svarade för en utmärkt fotparad, minut 77. Så nära men så orättvist det varit.

Men efter 80 minuter, ja då kunde inte ens Mattias Jansson stå emot längre. Niclas Elfving hittade fram till Chisomnazu Chika Chidi som nu kunde sätta 2-0 och nog kändes det avgjort då Grebbestad inte förmått skapa speciellt mycket framåt.

Chisomnazu Chika Chidi var inte klar där för lite senare löpte han sig fri från egen planhalva genom att ta sig förbi ett par spelare men avslutet smet utanför.

I 92:a minuten spikades sedan slutresultatet 3-0 efter inlägg från vänster som hittade fram till en helt fri Peter Antonsson som tryckte in bollen i nätet.

3-0 till ett bra Ahlafors medan Grebbestad inte kom upp i någon bra standard.

Ahlafors IF-GIF 3-0 Ahlafors IF Jonas Björks tankar efter Ahlaforsmatchen Bilder Ahlafors-Grebbestad

Jonas Björks tankar efter Ahlaforsmatchen

Pga sena hemkomsten fick jag inte med Jonas ord efter matchen utan dessa kommer här och nu:

Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, Vi kammade noll i Ahlafors. Tittar man på matchen är det inget att säga om resultatet. Om vi först tittar på första halvlek så öppnade Ahlafors starkt
– Ja, dom var hungrigare än oss på varje position kändes det som. Mycket aggressivare i sitt presspel. Dom går dit och vinner närkamper och dom har en väldigt tydlig spelidé. Dom rullar bollen bra med mycket kvalité. Vi ligger ändå ganska bra defensivt stundtals, flyttar över och försöker stänga yta.
– Problemet var när vi väl vann bollen så spelade vi fotboll som ett juniorlag. Jag tror inte vi lyckades hålla bollen felvänd en enda gång och sedan hitta rättvänd. Så när vi väl vann bollen efter hårt jobb belönade vi oss inte själva med att hålla i bollen utan gav bort den direkt och så orkar vi inte i 90 minuter, det går inte.

Underläge 1-0 i paus även om dom hade bud på något till. I den andra förändrades spelet något och blev mer kamp från båda lagen och Ahlafors spelade inte lika bra till en början vilket gjorde att matchen levde ganska länge innan 2-0 kom.
– Vi är med fram till 2-0 kom efter 80 minuter och innan dess hade vi ju ett friläge med Joakim Berggren där målvakten räddade. Vi har även någon fast situation efter långt inkast som är nära men skottet från Philip Hällgren tar på egen spelare och ut till hörna? Vi behöver sätta dessa chanser. Men vi förlorar matchen i kampspelet samt att vi spelade för svagt i eget spel med boll. Vi tappar bollen i alldeles för enkla lägen vilket gör att dom vinner enkla bollar och kan ställa om bra med mycket folk på offensiv planhalva.
– Så vi gjorde det svårt för oss idag, dålig energi.

Ahlafors IF-GIF 3-0 Ahlafors IF Bilder Ahlafors-Grebbestad Ahlafors spelade ut Grebbestad, 3-0

Bilder Ahlafors-Grebbestad

Nu8 finns det 22 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Ahlafors-Grebbestad

Ahlafors IF-GIF 3-0 Ahlafors IF Ahlafors spelade ut Grebbestad, 3-0 Jonas Björks tankar efter Ahlaforsmatchen

Finns det någon uppdatering i tränarfrågan?

Div II Norra Götaland
I förrgår 13:00

TORSLANDA IK
1-3

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2023-09-29 19:30
VÄNERSBORGS FK (b)
Vänersvallen, Vänersborg


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.