BK Forward 1 - 0 Grebbestads IF
         
 
     
   
         
       
Ut: 66. Jimmie Larsson
In: 15. Markus Svensson
0-1
Ut: 7. Isac Ohlsson
In: 14. Joakim Berggren
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 26. Thomas Reinfjord


Säkre Steffen Krau...

Sista läget för Gr...

Valon Gashi tar em...

Lukas Berntsson i ...
39 bilder till i galleriet
Ny boring 1-0 förlust

Hemmalaget Forward vann sista matchen före uppehållet med matchens enda mål inslaget i matchens 42:a minut. Som helhet var Forward det bättre laget men vi undrar hur det gått om vi satt matchens första målchans.

Tyvärr har jag glömt sladden för att föra över bilder från kamera till dator.
Fick lånat en bil av Forward och en person åkte med mig til Net On Net. Men tyvärr blev det inte rätt kabel så bilder får komma senare.

Första halvlek
Ja, Grebbestad var ytterst nära en drömstart på matchen. Forwards försvar sölade till det rejält i tredje minuten och Valon Gashi fick ett friläge men han rullade bollen precis utanför.

Forward satsade mycket på omställningar via sina kanter och inspel och efter 7 minuter fick man då första avslutet på mål då Ludvig Karlsson nickade men det blev ett lätt byte för Grebbestads målman Mattias Jansson.

Forward var det mer bollförande och spelande laget första 45 minuterna och man ägde mittfältet. Där stod inte Philip Hällgren och Victor Edvardsson riktigt att känna igen. Efter flera bra matcher var dom idag tämligen anonyma.

Efter 17 minuter fick Forward ett jätteläge. Som vanligt kom man från kanten, denna gång på höger sida och inspel till Tidjani Diawara som sköt på ett tillslag. Mattias Jansson klarade med en utmärkt benparad.

Efter en halvtimme slarvade Grebbestad i uppspelsfasen och Tidjani Diawara fick ett läge. Han tog sig förbi en man till ett bra skottläge och sköt ett bra placerat skott men Mattias Jansson stod för en ny bra räddning till hörna.

Lite senare vann Forward tillbaka bollen efter en hörna. Mohamed Youla lyfte in bollen på nytt som åter nickades undan men nu hamnade bollen hos Henrik Hultberg som sköt direkt men skottet utanför.

Efter 41 minuter spelade Lukas Berntsson bra på djupet på Isac Ohlsson som var i duell men försvarare. Nära att komma fri men det hela slutade med att båda föll.

I stället tog Forward ledningen minuten senare. Det hela började med att Johan Chamoun gick oerhört lätt omkull varpå Forward fick en frispark. Frisparken slogs snabbt och Grebbestad hann inte med. Nytt bra inspel som Lukas Berntsson som fick undan bollen men inte bättre än att den hamnade hos Marcus Kanto som kunde trycka in 1-0.

På första tilläggsminuten i första halvlek hade sedan Forward ett nytt bra inspel som Oscar Landgren lyckades få undan i absolut sista sekunden framför en Forwardsspelare.

Andra halvlek
Till den andra halvleken möblerade Grebbestad om i laget. Markus Svensson som kom in efter 31 minuter efter skada på Jimmie Larsson flyttades upp centralt i mittfältet och Oscar Landgren fick hoppa in som mittback i stället. Och första 15 minuterna av andra halvlek gick helt till Grebbestad spelmässigt.

En första målchans kom efter 49 minuter då Peter Mandic spelade på djupet på Isac Ohlsson som kunde vända in i planen och skjuta mot första stolpen där Steffen Kraus var med och räddade.

Men även om Grebbestad spelade bra var Forward inte ofarliga på sina omställningar och efter 55 minuter väggspelade man bra och man fick ett läge från högerkanten som Mattias Jansson räddade. Jag hade läst in nr 10 här men det hade Forward ingen spelare som hade. Möjligen var det Ludvig Karlsson?

Forwards målvakt spelade oerhört långt ut vilket Peter Mandic tog en chans på efter 61 minuter. Han drog iväg ett långskott, ca 15 meter in på egen planhalva och Steffen Kraus hade lite problem men han tillbaka och fick stoppat bollen.

Minuten senare slog Felipe Lazcano Fernandez ett inlägg som Valon Gashi nickade tätt över.

Men efter detta blev det åter mer Forward i spelet och efter ett snabbt inkast efetr 64 minuter lyfte man in bollen och Linus Jansson kom bra men nickade utanför.

Strax efter hade Forward en frispark bra läge. Johan Chamoun sköt men Mattias Jansson stod för en säker räddning.

Johan Chamoun fick även nästa läge efter 68 minuter och nu prickade han stolpens utsida.

Tiden rullade på och efter 74 minuter hade Forward en hörna som Linus Jansson fick ett bra nickläge på men nickade ändå klart utanför.

Grebbestad skapade tvärr ganska få chanser i den andra halvleken men fick ett bra läge för kvittering. Christoffer Söderlund lyfte in bollen efter 86 minuter men Thomas Reinfjords direktskott smet utanför.

I stället var Forward nära att öka på på tilläggstid då Linus Jansson fick chansen med Mattias Jansson svarade för en bra fotparad. Mattias var troligen bäste Grebbestadsspelare denna dag!Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, Det blev en ny jobbig förlust??
– Ja, det är ju så. I dag tyckte jag att jämfört med tidigare matcher så var vi inte riktigt där. Jag vet inte riktigt vad det berodde på men jag tycker Forward var bra. Dom öppnade starkt och tryckte tillbaka oss även om vi fick ett jätteläge efter tre minuter då Valon Gashi kom fri. Vi behöver göra mål på våra chanser med det är just nu det som är vårt problem.

Ja, mål där av Valon så kanske det kunde förändrat matchen?
– Ja, det kanske det kunde gjort. Det vet man ju aldrig. Men annars tycktte jag Forward påminde en del om hur vi sett ut i de senaste matchen. Mycket boll, skapar chanser men hade svårt att få in den. Vi fick försvara oss mycket men fick ändrat om lite och fick sedan stopp på dom. Sedan möblerade vi om lite i den andra och kom upp oss i spelet


Ja, första kvarten i den andra riktigt bra och vi tryckte tillbaka Forward här
– Ja. Vi kom in bra där. Vi hade ändrat lite positioner i laget men… Vi mötte ett lag som idag var bättre än oss. Man märker att det är ett topplag och dom vinner matcher. Vi hade några chanser för kvittering. Thomas Reinfjord, Joakim Berggren och Isac Ohlson men det var aldrig riktigt farligt idag.

Vad skall vi nu hitta på under uppehållet för att komma tillbaka?
– Först och främst tror jag det kan vara skönt för killarna att vara lediga under 14 dagar och inte tänka på fotbollen. Sedan hoppas jag dom kommer tillbaka och är sugna vilket dom behöver vara. Under hösten blir ju varje match som en seriefinal för oss. Vi måste skapa känslan att vi skall gå ut och vinna varje match så får vi se när poängen börjar trilla in.

Förhoppningsvis har vi då Ylber Maloku och Jesper Mattsson tillbaka efter skada?
– Ja, Jag fick besked av Ylber att han är klar till första höstmatchen. Då är han 100 % spelklar vilket är kul förstås. Vad det gäller Jesper vet jag inte. Han har ju problem med baksidan men han närmar sig att komma med och träna igen. Med Jesper och Ylber får vi ju mer konkurrens vilket givetvis är bra.

BK Forward-GIF 1-0 BK Forward Bilder Forward-Grebbestad

Bilder Forward-Grebbestad

Nu finns det 43 bilder i Galleriet

Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan

Se bilder från Forward-Grebbestad

Jag vill även passa på att tacka vänliga personer hos Forward! Då jag inte fick med mig en kabel för att föra över bilder från kamera till dator fick jag låna en bil för att åka och köpa detta. Då jag inte visste vart jag skulle åkte även en vänlig man med mig.
Stort tack för detta!!

BK Forward-GIF 1-0 BK Forward Ny boring 1-0 förlust

Önskar dagens trupp en trevlig och givande resa t.o.r. Vänersvallen :)

Div II Norra Götaland
2023-09-29 19:30

VÄNERSBORGS FK
4-5

Vänersvallen, Vänersborg
Div II Norra Götaland
2023-10-07 14:00
SÄFFLE SK (b)
Sporthälla IP, Säffle


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.