28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Grebbestads IF 2 - 1 Lidköpings FK
         
 
         
 
         
     
11. Jesper Mattsson
Ut: 11. Jesper Mattsson
In: 12. Amel Licina
0-1
1-17. Isac Ohlsson
Assist: 18. Oscar Landgren
2-15. Peter Mandic
Assist: 8. Victor Edvardsson


Grebbestad-Lidköpi...

Grebbestad-Lidköpi...

Grebbestad-Lidköpi...

Grebbestad-Lidköpi...
26 bilder till i galleriet
Supervändning gav 2-1-seger

Sett till matchen skall direkt erkännas att Lidköping var det bättre laget spelmässigt och man hade några riktigt bra lägen. Med sent ledningsmål för Lidköping (79 min) såg det tungt ut för Grebbestad då Isac Ohlsson kvitterade (88 min) och Peter Mandic satte segermålet (93 min).

Första halvlek
Förutsättningarna för Grebbestad var allt annat än bra inför matchen. Med Jimmie Larsson, Felipe Lazcano Fernandez och Ylber Maloku barta sedan länge. Lukas Berntsson skadad senast mot Karlstad och Markus Svensson gick sönder på träningen i torsdags. Med kort trupp kunde Grebbestad därmed ställa upp med 1 målvakt och 1 utespelare på bänken… Jimmie Larsson och Markus Svensson med på laguppställningen men var aldrig aktuella för inhopp.

Att säga att man då hade stora förhoppningar på poäng (jag personligen och inte laget) vore att ljuga. Och tidigt i matchen såg man att Grebbestads taktik var att backa hem och låta Lidköping föra spelet.

Klart bollövertag för Lidköping i den första halvleken men tempot i matchen var lågt vilket gjorde att Grebbestad inte hade några större problem att försvara sig. I stället var kanske Grebbestad något farligare framåt även om det aldrig var jättenära mål…

Ett hot för Grebbestad kom redan i den andra minuten när ett inlägg från Isac Ohlsson så när nått Joakim Berggren som kom aningens fel till bollen.

Och efter åtta minuter lyckades Jesper Mattsson få till ett bra inspel i stort sett från hörnflaggan och Didrik Torstensson i Lidköpingsmål stötte bara ut bollen som då såg att studsa på Isac Ohlsson och till en inspark.

Minuten efter fick Valon Gashi ett läge men skottet ändå klart utanför/över.

Utöver detta hade Grebbestad ett antal hörnor, bland annat en trippel som inte resulterade.

Lidköping förde trots Grebbestads chanser spelet men fick vänta till 17:e minuten innan man fick till något som kunde ha blivit farligt. Emilio Reljanovic såg ut att få bollen med sig med hjälp av handen när han kom in i straffområdet men domaren friade och Emilio kom till skott men Philip Hällgren, vänsterback i skadade Lukas Berntssons frånvaro, lyckades blockera skottet och täcka till en hörna.

Efter 28 minuter kom Lidköping i en fin omställning med en bra boll på Leo Persson som fick ett ypperligt läge för ett bra inspel men han fick en snedträff och bollen hamnade hos Mattias Jansson som kunde skopa in bollen.

Efter 38 minuter fick Lidköping en frispark i fint läge. Såg tyvärr inte vem som sköt men skottet gick i Grebbestads mur.


Mycket boll för Lidköping som sagt i första men Grebbestad ändå aningens farligare framåt men då inget av lagen fick till någon het chans så får man ändå säga att 0-0 i paus var rättvist.


Andra halvlek
Andra halvlek var väl egentligen som första halvlek med skillnad att Lidköping nu fick lite bättre fart på sitt spel vilket gav ett antal chanser.

Det tog bara 50 sekunder innan Lidköping fick sin första chans i den andra halvlek. Man spelade på djupet på Leo Persson som drog till och Mattias Jansson tvingades rädda till en hörna.

Nästa chans fick Hugo Tilly efter 56 minuter. Snäv vinkel men bra skott sam Mattias Jansson klarade och sedan fick Grebbestad undan returen.

Minuten efter sölade Grebbestad till det rejält vilket gav Lidköping en gratishörna. Man kom högst på bollen och det kan varit Hugo Eriksson som var där och nickade men nicken över.

Grebbestad slarvade sedan rejält efter 72 minuter och Lidköping kom med snabbt inspel till Hugo Tilly som blev fri men Mattias Jansson har hittat storformen och kunde klara.

Hugo Tilly fick nytt läge minuten senare och provade nu med skott utanför 16-metaren som kunde blockeras av Lukas Bäckström till en hörna.

Men så efter 79 minuter kom 0-1. Ett antal passningar och tillbakasläpp på Emilio Reljanovic som klippte till och bollen satt fint ute vid stolpen.

Grebbestad som i detta skede börjat se allt tröttare ut och man hade redan bytt in sin enda avbytare som var utespelare. Victor Edvardsson med krampkänning. Ja, det såg helt enkelt inte bra ut för Grebbestad i detta skede.


Men Jonas Björk kom med nya direktiv och bytte 4-4-2 mot 3-4-3 och med faitc i hand blev det ju succé.

Grebbestad hade så här långt inte skapat ett dugg framåt och när Valon Gashi provade med skott efter 80 minuter var det första avslutet men ändå klart över.

Klockan tickade allt närmare 90 minuter och vi såg ut att inkassera en ny förlust.

Men i 88:e minuten fick vi en hörna. Andraläget hamnade hos Joakim Berggren vars skott kunde täckas. Men Grebbestad vann tillbaka bollen och spelade på djupet mot Oscar Landgren men försvararen var först på bollen. Men svagt agerande av försvararen gjorde att Oscar kunde nå bollen och spela in till Isac Ohlsson som kunde sätta 1-1 med sitt första seriemål för Grebbestad.

På första övertidsminuten slarvade Grebbestad och Lidköping kunde sätta Hugo Tilly till nytt friläge men Mattias Jansson kom ut perfekt igen och kunde rädda!

Två minuter senare fick Grebbestad en frispark precis in på offensiv planhalva. Victor Edvardsson lyfte in bollen och Lidköpingsmålvakt Didrik Torstensson kom ut helt fel och bollen damp i stället ner i fötterna på Peter Mandic som behärskat placerade in 2-1 för Grebbestad. Även han med sitt första Grebbestadsmål!

Sedan hände inte så mycket mer och efter 95 minuter blåste domaren av matchen och Grebbestad tre viktiga poäng. Men som tidigare sagt, kanske inte helt rättvist. Men vi har spelat mycket bra i andra matcher och fått med oss noll poäng så inget att be om ursäkt för!Efter matchen fick jag ett ord med segermålskytten Peter Mandic:

Peter, någon minut efter matchen nu där vi lyckas vända ett hotande nederlag till seger. Hur känns det just nu?
– Jävligt skönt! Så jädra skönt! Jag tycker vi gör en bra match överlag. I andra halvleken fick vi mycket hörnor emot oss men vi gjorde det ändå bra och vi släpper inte till så många målchanser. Men tillslut blir det ett mål. Dom skapade väl 12 hörnor och är hela tiden nära vårt mål och tillslut blev det ett läge

– Men efter vi släppte in målet så lyckades vi vända, det är så jäkla starkt! Det kommer höja vår moral till nästa match.


Matchen som sådan då. Våra förutsättningar var ju inte de allra bästa med spelare borta. Endast en utespelare på bänken, samt en målvakt. Taktiken var som vi förstår, backa hem och kontraslå?
– Ja, det stämmer och kriga. Vi gör det bra defensivt men har mer att ge offensivt. Men så länge vi tar poäng är det ok. Med en stabil defensiv kommer med automatik offensiven.

– Så bra mentalt att kunna vända detta.

Det var ju inte speciellt mycket kvar när dom tog ledningen
– Tidigare i matchen lyfte vi inte in bollar på halva planen. Men det blev situationer och det blev mål av det. Vi kan fortsätta med det. Det blir alltid lägen tillslut av det. Det gäller bara att ha flyt och stå rätt.

Deras målvakt kom ut flera gånger och tog ner dessa bollar men vid segermålet kom han riktigt fel och bollen kom perfekt till dig
– Ja, jag gillar att komma vid bortre då bollen kan trilla ner där. Målvakten var ute och plockade ner ett antal bollar först men han var även ute och cyklade några gånger. Han ville ut och vinna matchen till dom men Han misslyckades.

Skönt att sätta ditt första mål fört Grebbestad?
– Ja, fy tusan vad skönt! Jag har väntat på det och nu var det verkligen läge.

Efter matchen fick jag ett ord med formstarke Mattias Jansson:

Mattias, utsedd till bäste hemmaspelare idag. Ny bra match av dig! Hur känns det nu med dessa tre sköna poäng?
– Jo det känns väldigt skönt såklart! Efterlängtat och välbehövligt.

Det såg länge ut att matchen kunde gå mot 0-0. Det var ganska få målchanser men så tog dom ledningen med ett bra distansskott.
– Ja, det var tungt. Vi började få lite trötta ben och även dom. Det var väl därför detv öppnade upp sig och blev lite målchanser.

Du räddade fint på friläge från Hugo Tilly före målet
– Alltid skönt att komma ut så och nypa bollen framför fötterna på dom.

Efter vårt 1-1 fick dom nytt friläge där du fick använda huvudet med?
– Ja, man får använda det som krävs. Nu blev det munnen och halsen lite som klarade skottet.

Segermål på slutet för oss, 2-1. Grymt!
– Ja, helt underbart. Bara att ta med sig detta till de kommande matcherna.


Efter matchen fick jag ett ord med tränaren Jonas Björk:

Jonas, den här gången hade vi med oss minuter och sekunder i matchen, eller vad säger du?
– Äntligen! Bollen studsade med oss för en gång skull. Det var kanske inte så bra spel men vi kämpade och krigade och kom tillbaka och så fick vi kröna dagen med ett segermål i 93:e!

Med tanke på förutsättningarna såg man tidigt att ni ville backa hem och kontraslå
– Sedan vi mötte Lidköping senast har vi egentligen gjort detta i alla matcherna. Vi har haft en defensivare utgångsposition där vi försvarar samlat. Idag blev det ju ännu mer så på grund av läget i truppen med bara en utespelare på bänken. Vi skulle ligga smart och vara kloka och stänga ytor. I första halvlek gjorde vi detta bra. I andra blev vi för långa och för defensiva och vi fick inte fast bollen när vi kom upp. Så där var det jobbigt så det kändes inte ologiskt när dom gjorde 0-1.

Men vi fick äntligen utdelning för Isac Ohlsson som tidigare haft en del chanser men inte fått in den. Får sitt läge tack vare Oscar Landgren som stötte fram och fick in bollen till Isac efter svagt försvarsarbete.
– Jo, så är det. Men vi hade även flyttat upp då vi var tvungna att göra något när vi hamnade i underläge. Nu fick vi ett läge där vi tidigare missat och nu satt den i stället.

Segermål på tilläggstid då deras målvakt kom fel
– Skall man vara ärlig, vi gick inte för seger utan var ganska nöjda med att ha kvitterat. Men vi är duktiga på fasta situationer, stora och starka där. Vi hade 40 sekunder kvar att spela så då sa vi att nu lyfter vi upp den. Vi har råd att chansa och det betalade sig idag.

Om vi bortser från målen så var det väl ändå så att Lidköping hade de vassaste lägena där Mattias Jansson stod för några fina räddningar
– Det är så här matcherna är. Vi har gjort betydligt bättre matcher än detta och spelat ut lag men ändå inte fått vinna. Idag spelade vi inte den vackraste fotbollen men vi vann och det är det enda som räknas. Jag är glad för att killarna orkade att kriga med förutsättningarna som var.

GIF-Lidköpings FK 2-1 Lidköpings FK Bilder Grebbestad-Lidköping

Bilder Grebbestad-Lidköping

Nu finns det 29 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri, eller via länken nedan:

Se bilder från Grebbestad-Lidköping

GIF-Lidköpings FK 2-1 Lidköpings FK Supervändning gav 2-1-seger

Det var skönt att höra. Hoppas att han snart kan spela igen.

Div II Norra Götaland
2022-08-12 19:00

SÄFFLE SK
1-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 14:00
KARLSLUNDS IF FK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
FIK/GIF Herrar
Svarteborg FK (h)
I övermorgon 16:00
Fjällbacka IP, Sälvik

P08
Hedekas IF (h)
Idag 18:30
Siljevi

F07-09
Skärhamns IK (b)
Imorgon 17:00
Tjörns Sparbank Arena