Grebbestads IF 1 - 2 Stenungsunds IF
         
 
       
     
         
   
0-1
4. Mathias Hegeland
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 16. Joakim Berggren
21. Ylber Maloku
1-116. Joakim Berggren
Assist: 17. Lukas Bäckström
Ut: 23. Granit Berisha
In: 8. Victor Edvardsson
Ut: 6. Thomas Reinfjord
In: 7. Filip Hansson
Ut: 17. Lukas Bäckström
In: 6. Thomas Reinfjord
Ut: 21. Ylber Maloku
In: 23. Granit Berisha
1-2
Ut: 15. Markus Svensson
In: 21. Ylber Maloku


Grebbestad-Stenung...Stenungsund rättvist till DM-final

Stenungsund var numret större än Grebbestad och vann rättvist semifinalen på Sparvallen i Tanum. 1-2 (0-1) slutade matchen sedan Imer Beqiri gjort Stenungsunds båda mål.

Första halvlek
Inledningsvis verkade Grebbestad allt annat än vakna i matchen och när Imer Beqiri skruvade in 0-1 efter fyra minuter hade Grebbestad knappt varit när bollen. Målet kom till när Grebbestad spelade ett uppspel på egen planhalva där Stenungsund kund kliva fram och bryta och spela fram till Imer.

Grebbestad kom sedan bättre in i matchen och efter 12 minuter krossade Grebbestad bra över till Thomas Reinfjord som spelade in. Stenungsund kunde bryta men inte bättre än att bättre än att bollen kom till Granit Berisha som kunde ta emot och skjuta men Stenungsundsförsvaret kunde blockera skottet.

Stenungsunds Jesper Widenbäck hade en mycket fin första halvlek och efter 13 minuter tog han sig fint ner på kanten, vek in mot mål men skottet smet ganska klart utanför.

Två minuter senare var Grebbestad nära efter en snabb omställning när Lukas Berntsson hittade fram till Oskar Lindberg som i sin tur spelade in centralt mot Thomas Reinfjord som fick ett fint läge men Stenungsunds målvakt Richard Nordlund klarade till en hörna.

Första halvlek var böljande fram och tillbaka med fartfyllt spel.

Strax efter kom Stenungsund i ett bra anfall på högerkanten. Man spelade in mot Oscar Samuelsson som kom först på bollen och sköt men skottet smet utanför.

Efter 35 minuter var Stenungsund nära att öka på. Jag tror det var Oscar Samuelson som fick et friläge som Anders Tjernberg räddade. Och det var väl tur för domarteamet då det var ca 1,5 meter offside.

Minuten senare kom Grebbestad snabbt och Oskar Lindberg spelade in till Granit Berisha som fick fint läge men ingen träff på bollen.

I 43:e minuten kom ett nytt friläge för Stenungsund då Grebbestad låg högt med laget och Oscar Samuelson var åter fri men ny fin räddning av Anders Tjernberg.

Grebbestad vände snabbt på spelet och Oskar Lindberg avslutade bra men strax utanför den bortre stolpen.

Stenungsund var matchen igenom starkare än Grebbestad i duellspelet och i slutminuten vann Linus Andersson en sådan duell och tog sig ner och avslutade men Anders Tjernberg räddade till en hörna.


Andra halvlek
Efter 52 minuter kom Stenungsund, för dagen i västar (då dom kom med svarta tröjor mot Grebbestads röd/svarta med helsvart baksida?), fint på vänsterkanten ochpga västar är jag inte säker på vem men förmodligen Jesper Widenbäck igen. Han tog sig in till ett bra läge men Anders Tjernberg räddade bra till en hörna.

Efter 55 minuter var Grebbestad ganska nära en kvittering. Oscar Landgren krosspassade fint till Joakim Berggren som spelade in centralt mot Thomas Reinfjord som var nära att nå bollen men ändå inte. Stenungsund fick i stället bort bollen till utsidan 16-metaren där Markus Svensson gick på skott men via en touch gick bollen rakt på Richard Nordlund.

Minuten senare kom Grebbestads kvittering. Ett långt inkast från Oscar Landgren vanns vidare av Lukas Bäckström till Joakim Berggren som först sköt i ribban men returen tryckte han upp i nättaket till 1-1.

I detta läge kändes det bra och vi hade en bra period i matchen.

Men...

Plötsligt tog Stenungsund över matchen helt och hållet och man var nära ledningsmål bara någon minut efter kvitteringen då man lyfte in en frispark. Men nicken i fritt läge smet utanför. Såg tyvärr inte vem.

Efter 68 minuter rullade Stenungsund fint på högerkanten. Imer Beqiri spelade fram till Gustav Kjellström som sköt men strax utanför bortre stolpen.

Efter 75 minuter bytte Grebbestad in Granit Berisha och han hann knappt komma in på planen innan han fick en bra djupledsboll men Richard Nordlund var med fint ute vid 16-metaren och klarade.

I 80:e minuten fick Stenungsund Oscar Samuelsson nytt bra läge. En långboll skarvades fram till Oscar men Anders Tjernberg räddade skottet fint.

Men i samma minut kom ändå 1-2. Gustav Kjellström slog ett långt inlägg som möttes perfekt av Imer Beqiri som placerade in segermålet i ett läge då Stenungsund tryckte tillbaka oss bra så målet var inte helt ologiskt..

I 83:e minuten gjorde Gustav Kjellström bart tre Grebbestadsspelar i samma sekvens och kunde avancera fram och skjuta men skott blev inget vidare och gick utanför.

I 90:e minuten kom Grebbestads enda chans till kvittering men det var inte speciellt nära. Ett långt inkast där andrabollen hamnade hos Granit Berisha som fick igenom skottet men som gick rakt på Richard Nordlund.

Rättvis bortaseger och Grebbestad får försöka ta revansch när vi möts i serien i stället.

Bäst i Grebbestad: Anders Tjernberg gjorde en mycket fin match. Bästa räddningen räknades inte då Stenungsund blev avvinkade för offside men den räddningen var mycket fin.

GIF-Stenungsunds IF 1-2 Stenungsunds IF

Ujujuj, nu känns det tungt. Nu får vi stötta truppen så mkt vi kan så det vänder. ⚽️💪

Div II Norra Götaland
I förrgår 19:00

VÄNERSBORGS FK
1-4

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
2021-06-27 14:00
IK GAUTHIOD (b)
Lunnevi IP, Grästorp


 
P07/08
Hamburgsunds IF (h)
2021-06-29 18:00
Siljevi

F04-06
Grohed/Ljungskile (b)
2021-06-29 19:00
Grohedsvallen