28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 


Henån/Gilleby-Greb...

Henån/Gilleby-Greb...

Henån/Gilleby-Greb...

Henån/Gilleby-Greb...
21 bilder till i galleriet
Grebbestad klart för semifinal i DM efter seger mot Henån/Gilleby

Grebbestad vann som väntat kvartsfinalen i DM mot Henån/Gilleby. Grebbestads segersiffror skrevs till 4-1 efter 2-1 i paus.

Matchen spelades i hyfsad vind på en till synes fin plan. Dock hade det regnat mycket sista tiden och på vissa ställen var planen väldigt mjuk och även på sina håll lite ojämn vilket gjorde att spelarna behövde några extra tillslag på bollen.

Första halvlek
Grebbestad hade som sig bör mer boll i matchen och H/G ficka jaga en del efter bollen och gjorde det bra och man försvarade sig ganska bra med.

Matchens första målchans kom efter nio minuter och var riktigt bra. Thomas Reinfjord tog sig förbi sin försvarare och spelade snett inåt till Granit Berihsa som kom fint men skottet för nära målvakten Rasmus Magnusson som räddade med en fotparad.

Två minuter senare fick Grebbestad ett ännu bättre läge när Mathias Hegeland som slog en djupledsboll till Oskar Lindberg som såg ut att ha fritt mot mål men spelade en passning i sidled till Lukas Bäckström som fick ett jätteläge och sköt men en försvarare löpte in och lyckades få bollen på sig till en hörna.

Ytterligare två minuter senare, efter 13 minuter, kom Grebbestads ledningsmål. Oscar Landgren lyfte in ett inlägg från höger som H/G nickade undan men bollen hamnade hos Granit Berisha som med ett välplacerat skott prickade in 0-1.

Efter 22 minuter fick Oskar Lindberg en utmärkt möjlighet men bollen prickade stolpen.

Strax efter kom nästa .Grebbestadsmöjligehet. Uppspel och en fin skarvning gav fint läge för Thomas Reinfjord men Rasmus Magnusson var fint med och räddade

H/G skall ha stor kredit för att man matchen igenom försökte spela sitt spel med att rulla boll inom laget även om Grebbestads högre tempo naturlig gjorde det svårare för H/G och emellanåt bröt Grebbestad som efter 45 minuter. Markus Svensson stötte fram, tog bollen och snabb boll i djupet på Lukas Bäckström som blev helt fri och rullade in 0-2.

Men minuten senare fick H/G ett ypperligt läge att ta sig in i matchen. Man spelade på djupet och Anders Tjernberg kom för sent mot löpande H/G-spelare och straffen var klar. Lite skadeavbrott och varning för Anders Tjernberg så var det efter 43 minuter dags för straffen. Oliver Clemens Maug sköt i ena hörnet och Anders Tjernberg chansade i det andra så 1-2 och match igen!

På tilläggstid fick Grebbestad en bra chans till när Mathias Hegeland lyfte fram bollen. En försvarare nådde bollen och nickade men bollen gick mot eget mål där Lukas Berntsson kom från sin vänsterkant men hans högervolley smet ett par meter utanför.

Andra halvlek
Andrew Palumbo gjorde comeback efter sin sega skada och fick spela de första 45 minuterna och han ersattes till den andra halvleken av Edison Kelmendi.

Grebbestad öppnade sedan andra halvlek med ett dubbelläge efter en hörna men H/G lyckades hålla tätt och hålla sig kvar i matchen.

Men efter 52 minuter var Grebbestad för andra gången framme i en tvåmålsledning. Mathias Hegeland hittade fint Edison Kelmendi på djupet och fri placerade Edison säkert in bollen till 1-3.

Efter 67 minuter hade Grebbestad ett par fina lägen där andraläget var bäst med skott från Granit Berisha men Rasmus Magnusson svarade för en mycket fin räddning!

Men nästa mål kom bara ett par minuter senare. Nu var det Granit Berisha som hittade fram till Edison Kelmendi som åter kom i läge och sköt 1-4.

Efter 82 minuter hade Grebbestad en hörna. Victor Edvardsson lyfte in bollen mot bakre stolpe där David Karlsson nickade men i burgaveln.

Henån-Gilleby IF-GIF 1-4 Edison Kelmendi (Hajdari) Henån-Gilleby IF Bilder Henån/Gilleby-Grebbestad

Bilder Henån/Gilleby-Grebbestad

Nu finns det 25 bilder i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Henån/Gilleby-Grebbestad

Henån-Gilleby IF-GIF 1-4 Henån-Gilleby IF Grebbestad klart för semifinal i DM efter seger mot Henån/Gilleby

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.