28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK) 1 - 2 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
1-016. Joakim Berggren
3. Lukas Berntsson
1-1
10. Christoffer Söderlund
Ut: 3. Lukas Berntsson
In: 21. Ylber Maloku
Ut: 16. Joakim Berggren
In: 17. Lukas Bäckström
2-110. Christoffer Söderlund
Assist: 11. Jesper Mattsson
Ut: 9. Andrew Palumbo
In: 6. Thomas Reinfjord


IF Karlstad-Grebbe...

IF Karlstad-Grebbe...

IF Karlstad-Grebbe...

IF Karlstad-Grebbe...
33 bilder till i galleriet
Skön Grebbestadsseger i Karlstad

Grebbestad lyckades få med sig alla tre poängen i en riktigt tuff bortamatch mot ett väldigt bollskickligt lag. Grebbestad borde ändå haft en ledning i paus då man hade bättre målchanser än Karlstad. Men i den andra halvleken trycktes Grebbestad tillbaka i stora delar och segermålet i 86:e minuten kändes väl inte helt rättvist?

Första halvlek ättre
IF Karlstad är ett bollskickligt lag och det visst vi på förhand. Laget började inte helt oväntat med att rulla bra inom laget men Grebbestad låg väldigt bra inledningsvis och tog snart ett litet grepp om spelet.

Efter nio minuter fick Grebbestad en frispark i bra laget sedan Andrew Palumbo rivits ner. Fram klev Joakim Berggren och sköt ett skott som Nils Rolandsson kanske borde tagit. Skottet kändes i alla fall inte otagbart och även om den gick via Nils händer letade sig bollen in i när, 0-1 och en bra start på matchen för Grebbestad.

Karlstad fick genast bättre fart på spelet och Lukas Berntsson fick det lite jobbigt på sin vänsterkant då Karlstad ofta kom med spelare där.

Karlstads första målchans kom efter 16 minuter med ett bra inspel där Adrian Johansson och Linus Langer båda kom bra men Grebbestad lyckades få bort bollen.

Mycket boll för Karlstad men målchanser var bättre för Grebbestad under de första 45 minuterna. Efter 18 minuter var Grebbestad ytterst nära att öka på. Nils Rolandsson i målet missade grovt på ett inlägg och bollen hamnade sedan hos Joakim Berggren som drev in och sköt mot näst intil tomt mål men en försvarare lyckades stå rätt och nicka undan till en hörna.

En liten parantes: Solen skiner inte alltid i Karlstad. Det spöregnade ett tag på uppvärmningen och det kom även en del regn om vartannat under matchen vilket gjorde det lite halt.

Efter 25 minuter kom Lukas Berntsson fint offensivt och spelade in bra och inspelet missade härfint offeniva Grebbestadsspelare. Men bollen hamnade hos Granit Berisha som hittade in till Jesper Mattsson som vände om bra och sköt men skottet över.

Sx efter spalde Markus Svensson ut bra till Joakim Berggren som tog sig ner i vänsterläge och sköt men Nils Rålandsson klarade med en fotparad.

Strax efter slog Nils Rolandsson en inspark men bollen hamnade hos Grebbestad som snabbt hittade fram till Joakim Berggren som fick ett bra läge men skottet gick rakt på Nils Rolandsson som klarade.

I stället kom plötsligt 1-1. Ett fint anfall av Karlsson där Joel Gustavsson fint släppte på djupet och det blev ett bra inspal som nådde Filip Johansson Bahar på bakre och hans skott hittade in i mål till 1-1. Knappast rättvist i detta läge efter målchanser i matchen.


Målet av bra energi till Karlstad som anföll på högerkanten och efter nytt bra inspel var man nära igen men bollen rann förbi.


Andra halvlek
Lukas Berntsson hade det något tufft under första 45 minuterna och fick i paus lämna för Ylber Maloku som därmed debuterade i seriesammanhang för Grebbestad.

Andra halvlek blev jobbig för Grebbestad och Karlstad spelade riktigt bra och efter 47 minuter hade man ett bra inspel där Mohammed Qassem kom fint men sköt precis utanför.

Efter 50 minuter kom matchens mest omdiskuterade situation! Grebbestad ställde om snabbt och Andrew Palumbo som hittade Jesper Mattsson som löpte sig fri och sköt i mål. Men efter kraftiga protester från Karlstad dömdes målet plötsligt bort? Plötsligt menade domarteamet att bollen varit på Jesper Mattsons arm. Då säger regeln tydligen att det blir hans om det leder till mål? Så hade Grebbestad bara hållit i bollen så hade det varit okej? Snacka på idiotregel!

I stället var det då Karlstad som vid fortsatt 1-1 som kunde trycka på och på en hörna var Emil Ring nära med nick men bollen tätt över ribban.

Mycket boll för Klarlstad men Grebbestad stack upp emellanåt och efter 61 minuter hittade Christoffer Söderlund Jesper Mattsson som vände runt och sköt men utanför vid första stolpen.

Efter 64 minuter var Karlstad nära. Man fick ett bra inspel som Grebbestad fick bort halvtaskigt. Bollen hamnade hos Mohammed Qassem som fick ett jätteläge och sköt men via en Grebbestadsförsvarare och tätt utanför.

Grebbestad var nu illa ute en period och strax efter kom Karlstad igen då Grebbestad tappat boll och Joel Gustavsson hittade ut till Filip Johansson Bahar som fick ett bra läge men Oscar Landgren jobbade hem bra och lyckades täcka till en hörna.

Den följande hörnan blev farlig då den nådde en fri Joel Gustavsson på bakre stolpe men Mattias Jansson var bra placerad och räddade.

I 72:a minuten tog sig Adrian Johansson fint förbi längs kanten och kom fri i snäv vinkel mot Mattias Jansson som stod upp bra och räddade. Men kanske borde Adrian ha passat? Han hade nämligen med sig 2-3 spelar i finta lägen men helt klart ville han bli den stora matchhjälten själv och sköt.

Efter ca 70 minuter av matchen började Karlstads tryck ebba ut en del och Grebbestad fick mer att säga till om.

Efter 76 minuter ställde Grebbestad om fint och Andrew Palmbo hittade in centralt mot Jesper Mattsson men skottet blockerades.

Grebbestad kom nu i fina omställningar och efter 84 minuter var det återigen Andrew Palumbo på högerkanten som fick en bra boll och hittade in till Lukas Bäckström som fick ett kanonlägen me skott några meter över.

Men två minuter senare kom avgörandet. Mathias Hegeland slog en djupledsboll som Henrik Cederin var först på men han tog det aningens lugnt och Jesper Mattsson hann emellan med en fot och petade fram bollen till Christoffer Söderlund som snyggt lobbade in 1-2. Kanske inte helt rättvist men skönt då det på Karlstads hemsida stod: Jag tycker att Grebbestad är ett lag som vi skall slå!

Grebbestad hade sedan inga problem att hålla undan och behåller sin tredje plats i tabellen.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med segerskytten Christoffer Söderlund

Christoffer, det är bara någon minut efter slutsignalen, stort grattis till segern
– Tack så hemskt mycket

En riktigt tuff match för oss mot ett bollskickligt lag
– Dom var spelskickliga och dom hade sin taktik och dom gjorde det väldigt bra.

Men det kändes ändå som vi hade fler målchanser och borde haft en ledning i paus?
– Ja, dom hade mycket boll men det var vi som hade dom heta lägena så vi var nog förtjänta av något mer mål där.

Vi blev rejält tillbakapressade långa stunder i den andra
– Visst men vi trodde ändå på det vi gör och till slut fick vi belöning för det

Avgörandet kom efter en fin långboll där du och Jesper Mattsson jobbade bra mot Karlstadsförsvararen, berätta
– Mathias Hegeland slog en bra boll som jag och Jesper Mattsson jobbade på. Jesper lyckades peta fram den till mig och jag såg att målvakten var långt ute så jag hittade en lucka där och bollen satt fint i krysset.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med tränaren Peter Levin

Peter, stort grattis till ytterligare en seger
– Tackar tackar!

En förta halvlek där Karlstad har mer boll men vi de bättre målchanserna?
– Ja, Karlstad är ett bra och duktigt fotbollslag. Dom hade mycket boll men samtidigt låg vi tryggt bakåt och kunde kontra till oss några bra målchanser.

Andra halvlek jobbigare då Karlstad spelade bra och tryckte tillbaka oss och även skapade en del målchanser
– Ja, Karlstad fortsatte väl egentligen samma spel som i första halvlek men vi jobbade tight tillsammans i försvarsspelet. Dom hade väl ett antal halvfarliga chanser som vårt försvar redde ut på ett bra sätt. Men samma här med att vi hade de bättre chanserna.

Ypperligt läge för 0-2. Vad säger du om det bortdömda målet?
– Väldigt märkligt? Varken assisterande eller huvuddomare reagerar vid Jespers bollmottagning och Jesper hänger in målet fint. Men deras försvar springer ut och protesterar högt och helt plötsligt ändrar dom sig? Då borde nog någon av dom i så fall reagerat vid bollmottagningen, mycket märkligt.


Vi fick in ett härligt segermål
– Det var en väl avvägd långboll från Mathias Hegeland. Hegeland löste det först fint och sedan blir det en duell som vi lyckas vinna och Christoffer Söderlunds avslut var det inget fel på

En summering av matchen med tre poäng till oss. Vad säger du om jaf säger att jag tycker Karlstad var närmare dessa poäng?
– Hahaha. Du får tycka vad du vill, nu var det vi som tog de tre poängen.

IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK)-GIF 1-2 IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK) Bilder IF Karlstad-Grebbestad

Bilder IF Karlstad-Grebbestad

Nu finns det 37 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från IF Karlstad-Grebbestad

IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK)-GIF 1-2 IF Karlstad Fotbollutveckling (CUBK) Skön Grebbestadsseger i Karlstad

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.