Grebbestads IF 1 - 1 IK Gauthiod
         
 
     
       
         
   
23. Granit Berisha
Ut: 6. Thomas Reinfjord
In: 16. Joakim Berggren
Ut: 9. Andrew Palumbo
In: 18. Oscar Landgren
Ut: 17. Lukas Bäckström
In: 8. Victor Edvardsson
0-1
Ut: 23. Granit Berisha
In: 20. Amel Licina
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 7. Filip Hansson
1-118. Oscar Landgren
Assist: 20. Amel Licina


Grebbestad-Gauthio...

Grebbestad-Gauthio...

Grebbestad-Gauthio...

Grebbestad-Gauthio...
30 bilder till i galleriet
Kryss mot Gauthiod - update

Årets sista seriematch slutade 1-1 efter två sena mål. Emil Svensson satte 0-1 efter 83 min. Oskar Landgren kvitterade till 1-1 efter 92 minuter med ett flippermål.

Första halvlek
Första halvlek var det Gauthiod som var det bättre laget och Grebbestad hade svårt att vinna duellerna på mittplanen.

Matchinledningen var ganska intensiv och efter fem minuter fick vi första målchansen då rebbestad slarvade på vänsterkanten. Gauthiod tag då hand om bollen och kunde slå ett bra inspel mot mål där dock Jimmie Larsson var fint med och kunde ta bort inspelet.
Efter 18 minuter kom Gauthiod fint på sin högerkant med högerbacken Micheal Dome-Bemwin och via bra väggspel kom han till ett bra läge där Grebbestads målvakt Mattias Jansson kunde rädda skottet till en hörna.

Tre minuter senare, efter 21 minuter, kom Grebbestads första målchans. Granit Berisha vann boll och spelade fram Andrew Palumbo som slog ett bra inlägg mot Lukas Bäckström som var hårt trängd och avslutet smet utanför.

Minuten senare var det ytterst nära att Gauthiod tagit ledningen. Emil Svensson slog in en frispark som smet precis utanför målramen. Flera framstormande spelare och jag såg inte riktigt om någon var på den eller om det var bollen från Emil som smet precis utanför. Mycket nära var det hur som helst.

Efter 28 minuter kom Grebbestad snabbt och Granit Berisha slog ett inlägg mot Oskar Lindberg men han nådde inte riktigt bollen som då smet utanför.

I 39:e minuten såg Gauthiods Jonas Aronsson ut att vara offside men assisterande domare vinkade inte och Jonas kom i läge in mot mål, snäv vinkel och och Mattias Jansson räddade igen till en hörna.

0-0 i paus och ganska få målchanser och Gauthiod som det hetare laget.

Andra halvlek
Gauthiod började bäst även i den andra halvleken men efter 55 minuter började det bli allt mer Grebbestad som nu vann boll högt upp flera gånger och man hörde Gauthiods frustration ute på planen vid flera tillfällen.

Efter 68 minuter vann Grebbestad återigen boll högt upp och spelade ut på vänster till Oskar Lindberg som spelade snett inåt till Markus Svensson som fick på en kalasträff men tyvärr mer eller mindre rakt på Niklas Eriksson som kunde boxa undan bollen.

Minuten senare prickade Gauthiod ribban när Jonathan Nilsson vek in och sköt via Mattias Janssons händer och i ribban.

Gauthiod hade nu en bra period och efter 71 minuter lyfte Emil Svensson in en frispark. Mattias Jansson gick ut i duell med Wiktor Wersén som vann och nickskarvade mot tomt mål men bollen smet utanför.

Efter 75 minuter blev det åter mer Grebbestad som tryckte tillbaka Gauthiod med att gång på gång vinna boll högt upp på planen.

Just en sådan bollvinst gav Grebbestad ett läge efter 78 minuter då Granit Berisha passade in till Ylber Maloku som sköt från ca 25 minuter. Bra skott och en utmärkt räddning av Niklas Eriksson.

Två minuter senare var Ylber nära igen då han sköt ett snabbt överraskande skott med höger yttersida men bollen smet precis utanför.

Strax efter detta, i 82:a minuten, fick Gauthiods kapten det värsta utbrott jag hört på en plan mot egen spelare någonsin och på något vis är det ju märkligt att han inte blir varnad även om det var mot egen spelare. Vacker var det i alla fall inte.

Men utskällde Emil Svenssons replik på utskällningen var vacker. För Gauthiod spelade ut bollen på vänster och passade sedan in till just Emil som som med ett vacker avslut sate 0-1. Vilket svar på utskällningen!

Som spelet var och varit i merparten av den andra halvleken kom målet inte alls logiskt men så är det ibland.

Grebbestad gav inte upp och man försökte och försökte men Gauthiod som har ett av seriens tätaste försvar höll undan utan problem.

Ja, nästan hela vägen i alla fall. För efter 92 minuter kom ett samarbete mellan tre av Grebbestads inhoppare i matchen. Joakim Berggren lyfte in bollen mot mål. Amel Licina nickskarvade till Oscar Landgren som kom bakom och fick med sig bollen mot mål. Skott, täckning av försvarare och studs hit och dit när Oscar fortsatte sin framstöt och plötsligt fick han den perfekta studsen med sig in i mål, 1-1!

Tabellplacering
Då Stenungsund vann sin match mot Karlstad hade Grebbestad ingen möjlighet att avancera i tabellen. I stället gällde det att behålla fjärdeplatsen. Och det såg bra ut fram till 83:e minuten då Gauthiod tog ledningen. Gauthiods ledningsmål puttade ner Grebbestad två placeringar i tabellen till en sjätte. Men så på tilläggstid, i matchens sista spark kunde Oskar Landgren kvittera och Grebbestad klättrade då två placeringar i tabellen, tillbaka till den fjärde platsen.

Efter matchen fick jag en liten pratstund med målskytten Oscar Landgren

Oscar Landgren, 1-1 mot Gauthiod i årets sista match. En första fråga måste ja bara vara efter intervju tidigare med dig och Lukas Berntsson om vem av er som gör sitt första mål för Grebbestad. Du svarade ju lite kaxigt att det blir du själv. Berätta om målet
– Först och främst var det lite med glimten i ögat jag sa att jag gör et första målet. Lukas har en fantastiskt fin vänsterfot så det kunde lika gärna varit han som gjort det. Men nu fick jag chansen och krigade in bollen och det känns skönt att få avsluta säsongen med ett mål.

1-1 i matchen. Gauthiod bättre i första och vi bäst i den andra och det kändes inte logiskt när Gauthiod tog ledningen
– Jag håller med dig. Det var lite svajigt i första halvlek men vi jobbade in oss bra i den andra halvleken. Dom fick till ett mål när vi låg på för mål på slutet men vi lyckades kriga in ett mål i slutsekunderna så det känns som en helt okej avslutning.

Ett litet flippermål?
– Ja, det får man säga men så kan det bli när man krigar hela vägen och då kan man ha lite tur i straffområdet


Efter matchen fick jag en liten pratstund med tränaren Peter Levin

Peter, 1-1 i säsongsavslutningen mot Gauthiod. Jag tycker Gauthiod var det bättre laget i första halvlek
– Det är väl möjligt? Det var väl i och för sig en ganska jämn halvlek tycker jag

Andra halvlek kom vi in i det bättre och vann boll högt upp och skapar några lägen och det kändes inte jättelogiskt när dom tog ledningen
– Nej, det gjorde det inte. Det stämmer som du säger att vi förde spelet men vi skapade kanske ände inte speciellt mycket och man måste komma ihåg att Gauthiod är seriens kanske bästa lag defensivt så det blir svårspelat för killarna. Men det är klart, vi hade hoppas på något ännu bättre idag.

1-1 med att vi lyckas kriga in bollen det absolut sista som hände i matchen
– Ja, det var var viktigt och roligt för Oscar Landgren

GIF-IK Gauthiod 1-1 IK Gauthiod Bilder Grebbestad-Gauthiod

Bilder Grebbestad-Gauthiod

Nu finns det 34 bilder från matchen i går mellan Grebbestad och Gauthiod.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Gauthiod

GIF-IK Gauthiod 1-1 IK Gauthiod Kryss mot Gauthiod - update

Missade mitt namn på Guldtian, skickade idag kl. 1700, swish.
Ser fram mot 2022.

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.