28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Stenungsunds IF 0 - 1 Grebbestads IF
         
 
     
       
         
   
21. Ylber Maloku
1-021. Ylber Maloku
Ut: 6. Thomas Reinfjord
In: 16. Joakim Berggren
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 8. Victor Edvardsson
Ut: 9. Andrew Palumbo
In: 7. Filip Hansson


Stenungsund-Grebbe...

Stenungsund-Grebbe...

Stenungsund-Grebbe...

Stenungsund-Grebbe...
30 bilder till i galleriet
Kämpaseger för Grebbestad mot Stenungsund

Stenungsund hade nog totalt sett mer boll men det var Grebbestad som hade de bästa lägena och bland annat tre bollar i stolpe/ribba utöver målet. Segermålet satte Ylber Maloku på frispark direkt i mål efter 63 minuter

Första halvlek
Första halvlek var väl egentligen helt jämn där båda lagen turades om med att ha bollinnehavet och man satte defensiven främst vilket gjorde att det i den första halvleken inte var så värst många målchanser.

Efter en helt jämn start kom Grebbestad med matchens första målchans efter åtta minuters spel. En omställning med boll på Andrew Palumbo som fint dribblade sig in i planen, släppte till Oskar Lindberg och fick tillbaka bollen men skottet blev ändå tämligen bra utanför.

Stenungsunds första läge i matchen var när man kom snabbt på vänsterkanten med Imer Beqiri som dribblade in och passade till Martin Cruz som söt men Markus Svensson hann stöta fram bra och styra bollen till en hörna.

Efter 20 minuter slarvade Franko Skugor med ett uppspel som Andrew Palumbo kunde bryta fram mot Oskar Lindberg som så när kunde blivit fri men då revanscherade sig Franko bra med att vara snabbt ut och ta bollen framför Oskar.

Jesper Widenbäck var lysande när lagen nyligen möttes i DM men idag var han knappt synlig, med undantag av ett par tillfällen i slutet på första halvlek.

Första gången Jesper Widenbäck blixtrade till var efter 32 minuter å han kom fint på vänsterkanten och sedan lyfte in bollen bra till Tobias Mikaelsson vars nick gick rakt i händerna på Mattias Jansson.

Efter att ha varit väldigt tillknäppt första halvtimmen blev det lite öppnare sista kvarten och efter 34 minuter kom Jesper Widenbäck fint och tog sig i skottläge. Bra träff och en fin räddning av Mattias Jansson till en hörna.

Det blev en dubbelhörna för Stenungsund av det hela och på den andra glömde Grebbestad bort Imer Beqiri som blev helt fri och fick bollen. Provade en volley som nickades vidare av Jahid Jawid nära mål men över och det var ett svårt läge för honom då han inte var riktigt i balans.

Efter 38 minuter var Grebbestad ytterst nära att ta ledningen. Oskar Lindberg gjorde det bra på vänsterkanten och hittade in till Thomas Reinfjord som i sin första start för året prickade stolpen. I samman minut fick Thomas ett nytt läge och sköt men bollen blev ett tämligen lätt byte för Franko Skugor.

Efter 43 minuter fick Grebbestad ett nytt fint läge. Lukas Bäckström lyfte in bollen som Stenungsund fick bort lite halvdant. Bollen hamnade hos Granit Berisha som fint vände bort en försvarare och sköt men Franko Skugor räddade fint.

Andra halvlek
I början av den andra halvleken var det mycket Stenungsund spelmässigt och på en hörna fick man till en bra och farlig nick efter 50 minuter genom Gustav Kjellström men strax utanför.

Men efter den fina starten av Stenungsund i den andra halvleken kom Grebbestad lite mer framåt och efter 63 minuter fick man en frispark i fint läge. Ylber Maloku gick på skott och bollen satt fint i mål, 0-1!

Bara två minuter senare var Stenungsund farligt framme igen. Man lyfte e lång frispark mot Gustav Kjellström som nickade in centralt mot Tobias Mikaelsson som kom perfekt men nickade över.

Även Grebbestad skapade chanser och efter 69 minuter lyfte Lukas Berntsson in ett inlägg där Lukas Bäckström kom fint och nickade i stolpen. Grebbestads andra stolpträff i matchen.

Efter 72 minuter kom en hög boll och gick över sidlinjen och bollpojken gjorde en snygg nertagning och Lukas Berntsson blev synligt mäktigt imponerad och berömde bollpojken för detta.

Efter 73 minuter kom Grebbestad fint igen och Lukas Bäckström fick in bollen bra till Joakim Berggren som fick bra skottläge men Stenungsundsförsvaret kunde täcka skottet till en hörna.

Efter et Stenungsundsbyte i 78-79:e minuten skickade man in ytterligare en långspelare och när blev det ett frenetiskt jagande av Stenungsund men måmga långa höjdbollar in mot sina tre långa spelare och så skulle man jaga på andraboll.

Efter 82 minuter fick man ett jätteläge för kvittering när man lyfte in bollen och jag tror det var Imer Beqiri som nickade bra men i stolpen.

Men med fem minuter kvar av matchen blev det mer Grebbestad då Stenungsund lyfte fram mycket folk och Grebbestad fick då chans att lugna ner spelet. Och matchens sista målchans kom efter 88 minuter. Rebbestad fick en frispark där Ylber Maloku återigen sköt och Stenungsund räddades av en ribbträff. 1-3 i ramträffar i matchen.

Efter detta hade Grebbestad sedan inga problem att hålla undan till en seger.

Med några matcher där försvarsspelet inte klaffat perfekt får man väl säga att det klaffade riktigt bra idag. Granit Berisha, Mathias Hegeland, Jimmie Larsson och Lukas Berntsson såg till att Mattias Jansson hade en tämligen lugn dag mellan stolparna.

Efter matchen fick jag en liten pratstund med tränaren Peter Levin

Peter, Efter tre raka förluster åkte Grebbestad till match mot ett Stenungsund i fin form, Vi kan åka hem med tre fina poäng vilket måste kännas riktigt härligt eller?
– Ja, en riktigt bra insats av killarna idag. Framför allt var det roligt att ta revansch på Stenungsund som kanske är seriens formstarkaste lag men vi gör det som sagt riktigt bra idag.

Första halvlek, jämn spelmässigt där lagen turades om med bollinnehavet. Ganska få chanser. Vad är din bedömning av halvleken?
– Det är väl ungefär som du säger. Stenungsund är väl kanske lite mer spelförande första 20 vilket vi vet om att dom vill vara. Vi uppträdde disciplinerat och blev lite mer aggressiva i vårt försvarsspel vilket gjorde att vi fick till en del bra chanser och vi har bland annat ett stolpskott.

Stenungsund började bra i den andra halvleken och tryckte tillbaka oss de inledande tio minuterna innan vi kom in i det igen
– Ja, det var jämt idag och spelet var lite fram och tillbaka. När vi väl fick tag på bollen och vågade spela lugnt så spelade vi riktigt bra.

Ylber Maloku segerskytt, direkt på frispark. Blev du överraskad när bollen satt?
– Nej! Ylber Maloku har visat tidigare att han är riktigt duktig på frisparkar och då är det en bra chans för oss när han får möjlighet att dra till.

En jämn match över det stora hela. Chansmässigt lite plus för oss och bland annat har vi tre st bollar i ramvirket
– Ja det är sant. Vi har tre ramträffar samtidigt blev ju Stenungsund farliga när man flyttade upp tre st 190 centimeters bjässar på topp och lyfter in höga bollar och det är klart att det var farligt där. Men som sagt, tre ramträffar är ett gott betyg åt oss med.

Vi gör en riktigt bra match defensivt?
– Ja, fantastiskt bra. Disciplinerat och alla gjorde jobbet perfekt från forwards och neråt. Många ånger vinner vi första boll men framför alt var vi riktigt duktiga på att vinna andrabollen.

Någon du vill lyfta fram idag?
– Nej, det var en lagseger!

Stenungsunds IF-GIF 0-1 Stenungsunds IF Bilder Stenungsund-Grebbestad

Bilder Stenungsund-Grebbestad

Nu finns det 34 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Stenungsund-Grebbestad

Stenungsunds IF-GIF 0-1 Stenungsunds IF Kämpaseger för Grebbestad mot Stenungsund

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.