28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Grebbestads IF 2 - 3 IK Oddevold
         
 
       
     
         
   
1-021. Ylber Maloku
2-014. Oskar Lindberg
Assist: 18. Oscar Landgren
Ut: 18. Oscar Landgren
In: 17. Lukas Bäckström
17. Lukas Bäckström
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 7. Filip Hansson
2-1
2-2
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 6. Thomas Reinfjord
2-3


Grebbestad-Oddevol...

Grebbestad-Oddevol...

Grebbestad-Oddevol...

Grebbestad-Oddevol...
26 bilder till i galleriet
Oddevolds lyckominut avgjorde matchen

Säg minut 89 och Oddevold jublar. Detta var minst tredje matchen som man gör segermålet i 89:e minuten. Tungt för Grebbestad som ledde med 2-0 och hade friläge för 3-0. Men sett över hela matchen var det inget att säga om Oddevolds seger.

Första halvlek
Matchen inleddes lite trevande och det hände inte så mycket när lagen kände lite på varandra. Men i nionde minuten blixtrade Grebbestad plötsligt till med en bra djupledsboll mot Joakim Berggren som kom före försvarare och fri ner mot mål där han utmanade Armin Ibrahimovic och revs ner och Grebbestad fick en straff. Ylber Maloku straffskytt och han väntade fint ut Armin Ibrahimovic och rullade in 1-0 för Grebbestad.

Efter Grebbestads ledningsmål blev det bättre fart på Oddevold som nu tog tag i spelet och man var nära en snabb replik då Mahmoud Abed-Al-Mouti slog ett bra inspel mot Viktor Mollapolci som bröstade bollen mot mål men precis utanför. Riktigt nära var det en kvittering.

Några minuter senare lyfte Emil Niklasson in en frispark som Philip Engelbrektsson kom bra på men nickade över.

Grebbestad hade nu en jobbig period och man tappade bollen väldigt snabbt när man vunnit den eller om man ställde om till anfall.

Efter 20 minuter slarvade Grebbestad rejält och Viktor Mollapolci fick ett jätteläge. Bra skott men rätt upp i ansiktet på Mattias Jansson som klarade och sedan uppstod en viss kalabalik innan Grebbestad kunde rulla ut bollen till en hörna med en utslagen målvakt. Men Mattias kunde resa sig upp och försätta matchen.

Oddevold fortsatte att trumma på och efter 24 minuter kom Oscar Iglicar Berntsson fint på högerkanten och sköt/passade in centralt och Mattias Jansson var bra med och via en fotparad fick han bollen till en hörna.

Minuten senare var Oddevold mycket nära en kvittering. Kenan Mehovic fick bollen strax in på Grebbestads planhalva och drev fram och via et fint väggspel var han plötsligt fri mot Mattias Jansson och lyfte bollen över Mattias men även över målet.

Oddevold jobbade sig allt närmare en kvittering och efter 32 minuter kom Emil Niklasson ner fint längs kanten och hittade i till en fri Viktor Mollapolci som trots i princip öppet mål lyckades skjuta utanför.

Men minuten senare, mitt i Oddevolds press kom Grebbestad upp i ett anfall och Oskar Landgren slog ett långt hårt inlägg mot bakre stolpen där Oskar Lindberg dök upp med en språngskalle och plötsligt var det 2-0 för Grebbestad.

Direkt efteråt kom Oddevold igen och Emil Niklasson vek in från vänsterkanten och sköt bra mot första stolpen där Mattias Jansson var fint med och tippade till en hörna.

I första halvleks:e minut fick Oddevold en frispark i bra läge men skottet från Oscar Iglicar Berntsson gick rakt på Mattias Jansson.

2-0 i paus kändes väl inte rättvist då Oddevold hade mesta spelet och flera fina lägen men Grebbestad visade fin effektivitet.

Andra halvlek
En förväntad anstormning av Oddevold i inledningen av den andra halvleken uteblev helt och i stället var det Grebbestad som under första kvarten tillbringa en hel del tid offensivt.

Men så började Oddevold återigen få tryck på Grebbestad men då slog Grebbestad till med ett jätteläge. Man ställde om fint med boll till Oskar Lindberg som med en strålande passning hittade Lukas Bäckström som blev helt fri och sköt men Armin Ibrahimovic stod upp och klarade Lukas avslut.

Efter 67 minuter gjorde Oddevold ett dubbelbyte som skulle visa sig vara väldigt lyckosamt då båda spelarna som kom in gjorde mål.

Fasta situationer avgjorde
Och framför allt fick man snabbt utdelning efter bytet. För bara två minuter efter bytet fick Oddevold en hörna. Det blev duell och en andraboll hamnade hos Alexander Almqvist som kunde trycka in 2-1.

Och bara fyra minuter efter reduceringen kom kvitteringen. Återigen efter en hörna. Grebbestad lyckades få undan bollen men en dåligt undanrensning hamnade hos Oscar Iglicar Berntsson som sköt och nära mål stod inhopparen Jacob Berg och skarvade in 2-2.

Grebbestad blev allt tröttare och Oddevold jagade ett segermål men till skillnad från första halvlek skapade man inte så många bra lägen.

Men efter 80 minuter fick man ett ypperligt läge efter en djupledsboll mot Viktor Mollapolci. Mattias Jansson kom lite på mellis och Viktor passade in mot en annan Oddevoldspelare som kunde fått fritt läge men passningen blev för svag och Grebbestad kunde bryta.

Grebbestad ställde efter detta om direkt med en bra långboll upp på Joakim Berggren som tog sig in fint och sköt. Bra träff men Philip Engelbrektsson lyckades slänga fram en fot och styra bollen till en hörna.

Efter 86 minuter slog Oscar Iglicar Berntsson ett bra inlägg som nickades precis utanför (såg tyvärr inte vem).

Klockan närmade sig 90 minuter och det såg ut som det skulle sluta oavgjort för tredje gången i rad i en seriematch mellan Grebbestad och Oddevold.

Men så i 89:e minuten fick Oddevold en frispark i bra läge och då klev inhoppare nr 2 från 67:e minuten fram. Irnnes Omicevic knorrade fint in segermålet till Oddevold.

Grebbestad fick visserligen en hyfsad chans direkt efter. Ett långt uppspel nickskarvades av Mathias Hegeland och Granit Berisha hade så när kunnat kvittera men nådde inte riktigt bollen men nära var det.

Oerhört tungt för Grebbestad som hade 2-0 och friläge för 3-0. Men visst... Oddevold var det bättre laget spelmässigt och hade fler heta målchanser och van rättvist med mål i Oddevolds lyckominut, matchminut 89.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med tränaren Peter Levin

Peter, Förlust mot Oddevold i en match där vi i stora delar är ganska tillbakapressade. Men vi har ledning 2-0 och dom avgör i 89:e minuten. Riktigt tungt just nu förmodar jag?
– Ja det är klart. Vi hade ju även en bra chans till 3-0 och då tror jag inte Oddevold hade kommit tillbaka.

Första halvlek började jämt. Vi fick 1-0 på straff efter nio minuter. Efter detta blev det bättre fart på Oddevold
– Ja, men det är som det brukar vara . Det laget som ligger under behöver ta tag i taktpinnen så det var vi beredda på. Vi fortsatte spela tight försvarsspel och gick på våra kontringar vilka var farliga ett flertal gånger. Vi fick 2-0 efter ett enormt fint mål av Oskar Lindberg.

Oddevold spelade ju bra i första halvlek men i inledningen av den andra fick Oddevold inte till mycket av spelet utan vi låg rätt och högre upp i planen
– Vi hade trott det skulle bli en större anstormning från Oddevold. I stället hade vi några chanser. Framför allt friläget där vi kunde fått 3-0. Det var synd.

Två hörnmål men kort avstånd mellan målen gav 2-2
– Ja, det blev ju så. Men jag tycker vi hade lite missflyt men. Vi vinner många kamper men när vi skall spela undan bollen lyckas vi inte få bort bollen utan den fastnar på deras första kille vilket gör att dom kan trycka tillbaka oss ännu mer.

Segermålet kom så i 89:e minuten. Vad skall man säga? Ett vackert frisparksmål
– Ja, det är ju inget att säga om den...

Som helhet vinner väl ändå Oddevold matchen rättvist även om det är tungt för oss med så lite kvar
– Som sagt, dom var spelförande större delen av matchen men som jag så tidigare, hade vi fått 3-0...

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
– Jag tycker vi gör en bra kämpainsats hela laget.

GIF-IK Oddevold 2-3 IK Oddevold 30 bilder Grebbestad-Oddevold

30 bilder Grebbestad-Oddevold

Nu finns det 30 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Oddevold

GIF-IK Oddevold 2-3 IK Oddevold Oddevolds lyckominut avgjorde matchen

Leo Pllana till Sydkorea:
https://fotbolltransfers.com/site/news/148983

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.