28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Vänersborgs FK 6 - 4 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
16. Joakim Berggren
0-1
1-19. Andrew Palumbo
1-2
2-214. Oskar Lindberg
Assist: 21. Ylber Maloku
2-3
3-316. Joakim Berggren
Assist: 9. Andrew Palumbo
Ut: 66. Jimmie Larsson
In: 17. Lukas Bäckström
4-39. Andrew Palumbo
Assist: 23. Granit Berisha
Ut: 3. Lukas Berntsson
In: 8. Victor Edvardsson
4-4
4-5
23. Granit Berisha
4-6
9. Andrew Palumbo


Vänersborgs FK-Gre...

Vänersborgs FK-Gre...

Vänersborgs FK-Gre...

Vänersborgs FK-Gre...
13 bilder till i galleriet
Misstagen knäckte Grebbestad, Vänersborg vann

Sällan har man sett så många missar av Grebbestad som idag när man föll i en galen match mot VFK. 6-4 (2-2) slutade matchen. Grebbestad ledde en gång, 3-4 men så rasade man ihop fullständigt.

Första halvlek
Grebbestad öppnade matchen mycket bra och första tre minuterna lovade gått. Men när Joakim Berggren åkte på en billig varning efter fyra minuter kom VFK in i matchen.

Men första gåbgen någon hotade framåt var när Grebbestad kom snabbt på högerkanten. Via en fin överlapp hittade man Oscar Landgren som spelade in bra mot Oskar Lindberg men Nino Sahinovic var alert och knep bollen.

Efter 16 minuter tog Vänersborg ledningen på sin första målchans och matchen igenom får man nog säga att dom var grymt effektiva.

Målet kom i en omställning och Valon Gashi slog en lång passning in där han hittade Ismel Fonjah som satte 1-0.

Grebbestad fick sedan en straff när Lukas Berntsson löpte fint offensivt när Ali Al-Habobi passade hem mot egen målvakt. Lukas fortsatte löpningen när Ali helt enkelt och onödigt tacklade omkull Lukas. På den följande straffen efter 21 minuter satte Andrew Palumbo 1-1 via händerna på Nino Sahinovic.

Men bara tre minuter senare var Vänersborg åter i ledningen. Alex von Bothmer slog ett långt inspel där Valon Gashi gick upp och nickade in 2-1. Ett mål som såg allt för billigt ut från min vinkel.

VFK hann inte jubla färdigt innan det var 2-2. För minuten senare serverade Ylber Maloku en perfekt passning till Oskar Lindberg som sköt 2-2

Efter detta hade VFK en bra period men efter en skada på Ali Al-Habobi tog Grebbestad över spelet och efter 32 minuter var Grebbestad ytterst nära ledningen när Oskar Lindberg hittade in till Granit Berisha vars avslut smet precis utanför stolpen.

2-2 i paus och spelmässigt med + för Grebbestad.


Andra halvlek
Men Grebbestad åkte på en mardrömsstart då man slarvade med korta passningar defensivt och VFK kunde bryta och spela in till en fri Sevdan Alija som satte 3-2 efter 49 minuter.

Precis före hade vi sett en bra insats av Joakim Berggren som tog sig till skottläge men Nino Sahinovic räddade.

Efter 56 minuter fick VFK ett ypperligt läge att öka genom Tim Skogsberg men Mattias Jansson svarade för en bra räddning. Och man ställde om direkt och Andrew Palumbo slog en lång fin passning där Joakim Berggren tog sig mot mål och sköt 3-3.

Det var ett högt tempo i matchen och Grebbestad hade det mesta av spelet men man slarvade även en hel del i passningsspelet vilket gav VFK en del farliga omställningslägen.

Efter 68 minuter tog Grebbestad ledningen för första gången i matchen. Det startade men en suverän brytning av Ylber Maloku som sedan hittade fram till Granit Berisha. Granit skickade bollen vidare till Andrew Palumbo som dribblade inåt och sedan fint skruvade in 3-4.

Men plus i spelet för tillfället kändes det egentligen ganska bra men på några minuter rasade Grebbestad ihop totalt.

Bara två minuter efter Grebbestads ledningsmål kom kvitteringen. Detta efter en hörna som Grebbestad inte lyckades få undan och bollen hamnade hos Valon Gashi som vände runt och sköt 4-4.

Efter 75 minuter fick Grebbestad ett dubbelläge för Joakim Berggren och Andrew Palumbo utan att få in bollen. I stället slog VFK en långboll på Abdikarim Dahir Mohamed som sprang ifrån Grebbestadsförsvaret och satte 5-4. På fyra minuter var Grebbestads ledning förvandlad till ledning för VFK.

I 81:a minuten var Grebbestad ytterst när 5-5 efter en snabb omställning. Boll ut på Andrew Palumbo som hittade in till Joakim Berggren vars avslut smet mm utanför stolpen. Inte samma effektivitet i Grebbestad tyvärr.

När sedan Grebbestad återigen olyckligt tappade bollen, nu på mittplanen kom 6-4 i 89:e minuten. Mattias Jansson räddade första läget men kunde sedan inget göra på Pajtim Bekas avslut. Rulgarin ner.

Det var en väldigt märklig match och ärligt talat har jag svår att förstå att vi inte kunde vinna denna match men samtidigt vet vi att VFK är mycket bra framåt och då har vi inte råd att hjälpa dom.

Förlusten gör väl att det ser ut att vara kört i kampen om första och andraplatsen om vi inte får hjälp av övriga lag Lidköping och Ahlafors i helgen.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med tränaren Peter Levin

Peter, En viktig match ikväll men man får väl säga att det gick åt pipan?
– Ja, det är väl det minsta man kan säga. Det gick åt skogen.

Stora delar av matchen är vi ju ändå det bättre laget spelmässigt men vi gör ett antal misstag där dom straffar oss hårt?
– Ja, det stämmer. Det var lite som förra året när vi mötte VFK. Vi förde spelet men dom är otroligt vassa i sina kontringar.

2-2 efter första halvlek, hur kändes det där när vi gick till paus?
– Med tanke på spelet kändes det som att vi skulle kunna föra spelet och trötta ut dom i den andra halvleken men tyvärr fick dem tidigt 3-2. Det gjorde att dom fick extra energi. Men vi fick in 3-3 men det kändes i halvlek som vi skulle ta detta.

Vi gjorde 3-3 sa du och vi tog även ledningen med 3-4 och då kändes det ganska bra. Men så rasade vi ihop?
– Det är som du säger, det kändes bra men så gjorde vi några misstag. Vänersborg är ett bra lag och dom har gjort flest mål i serien och dom är duktiga i boxen. Vad skall man säga? Vi gör misstag och dom straffar oss.

Vänersborgs FK-GIF 6-4 Vänersborgs FK Bilder Vänersborgs FK-Grebbestad

Bilder Vänersborgs FK-Grebbestad

Nu finns det 17 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Vänersborgs FK-Grebbestad

Vänersborgs FK-GIF 6-4 Vänersborgs FK Misstagen knäckte Grebbestad, Vänersborg vann

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.