28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 


Grebbestad-Tidahol...

Grebbestad-Tidahol...

Grebbestad-Tidahol...

Grebbestad-Tidahol...
27 bilder till i galleriet
Klar Grebbestadsseger mot Tidaholm, 3-0

Men endast en poäng på de senaste två matcherna var det en viktig match om Grebbestad ville tappa på topplagen. Med pressen på sig tog Grebbestad en klar seger 3-0. Segern säkrades upp i den andra halvleken där Tidaholm inte riktigt verkade orka. Jesper Mattsson fortsatt het och satte två mål.

Första halvlek
Grebbestad var det lag som öppnade matchen bäst och Markus Svensson hade några härliga svepande långpassningar.

Men Grebbestads fina öppning varade varade bara i 7-8 minuter. Sedan jobbade sig Tidaholm in i matchen och Josip Maracic hade fina första 45 minuter där han härjade fint på Tidaholms högerkant. Och efter 10 minuter hittade han fint in till Johan Siggesson, som anslöt i veckan från Skövde AIK. Johan fick ett jätteläge och sköt bra men Mattias Jansson i Grebbestads mål svarade för en ypperlig räddning till en hörna.

Grebbestads första målchans kom efter 24 minuter. Ett snabbt anfall på högerkanten med inspel till Jesper Mattsson som sköt men skottet gick rakt på Mikael Almered som klarade enkelt.

I spelet mellan minut 8 och 35 var det inte så mycket som fungerade bra för Grebbestad med duå kanske undantag för försvarsspelet. Gästerna Tidaholm skapade nämligen ingen mer målchanser.

I stället började Grebbestad komma tillbaka i spelet sista 10 minuterna och efter 37 minuter hittade Andrew Palumbo Jesper Mattsson på djupet. Jesper sköt bra men skottet smet utanför den bortre stolpen.

I 42 minuten var det ett liknande läge när Mathias Hegeland hittade fram till Christoffer Söderlund som sköt men Mikael Almered klarade.

I 43 minuten kom Grebbestads ledningsmål i en något märklig situation. Christoffer Söderlund löpte mot målvakten Mikael Almered som spelade bolden till inkast och slängde sig och skrk och menade att Christoffer ruffat på honom.

Men domaren friade helt riktigt och Andrew Palumbo var snabb i tanken och kastade till frie Christoffer Söderlund som vände mot mål och hittade till en fri Jesper Mattsson som sköt 1-0 för Grebbestad.

En inte helt perfekt halvlek av Grebbestad men ett ack så viktigt och psykologiskt ledningsmål.

Andra halvlek
Sedan i den andra halvleken handlade det mesta om Grebbestad. Gästerna såg något trötta ut och kom egentligen ingen vart före på slutet av halvleken då det blev lite mer hawaiispel.

Grebbestad fick efter 50 minuter ett jätteläge att öka på. Markus Svensson lyfte fram bollen perfekt till Christoffer Söderlund som löpte fri mot målet. Men lite ringrostig efter tre matchers avstängning tog Christoffer lite för lång tid på sig och i slutändan kunde en försvarare täcka avslutet som sedan sakta gick till målvakten Mikael Almered.

Även om Tidaholm inte skapade något farligt hade dom ändå någon halvchans som efter 52 minuter då man kom på vänsterkanten och rullade in till Edin Salihovic som sköt men klart utanför.

Grebbestad hade i stället lite mer udd i avsluten och minuten senare var det Joakim Berggren som sköt men bollen smet precis utanför.

Men efter 56 minuter ökade Grebbestad på siin ledning. Det var efter en snabb omställning med boll upp på Joakim Berggren som fint hittade djupledslöpande Andrew Palumbo som säkert placerade in 2-0. Vackert anfallsspel!

Liten senare kom Grebbestad i ett snabb anfall på högerkanten. Andrew Palumbo hittade in fint till Granit Berisha men avslutet gick rakt på Mikael Almered.

Tidaholm ställde sedan om snabbt med boll på Josip Maracic som spelade in centralt mot Florent Rushiti som dock inte hann fram mot den fina bollen.

Efter 71 minuter hade Grebbestad en härlig omställning som startade vi egen 16-metare med boll upp på Jesper Mattsson som grundlurade Jesper Johansson. Jesper löpte sedan fram och spelade sedan in mot Christoffer Söderlund som släppte bollen till Victor Edvardsson men hans skott smet utanför.

Men sista kvarten började spelet mer bölja fram och tillbaka och Tidaholm kunde sticka upp även dom och skapa lite målchanser.

Den första efter 76 minuter då man hittade Jonathan Larsson som fick ett bra läge men Mattias Jansson räddade fint till en hörna.

Efter 85 minuter spikades slutresultatet. Tidaholm gick fram med mycket folk och när Grebbestad ställde om snabbt var det näst intill tomt hemåt. Oscar Landgren fick fritt på högerkanten där han avancerade fram och sedan spelade in till Jesper Mattsson som snabbt vände om och sköt ett välplacerat skott, 3-0! Härligt avslut av Jesper som ser allt piggare ut.

Två minuter senare satte Tidaholm en bra boll på djupet mot Fisnik Menxhiqi som blev fri mot Mattias Jansson som dock kom ut fint och räddade.

I 89:e minuten tappade Tidaholm boll i farligt läge och nyss inbyte Thomas Reinfjord tog sig till skottläge men bollen smet strax över.

Det blev matchens sista målchans och i slutsummering får vi säga att Grebbestad bärgade tre välförtjänta päng!


Efter matchen fick jag en liten pratstund med tränaren Peter Levin

Peter, till en början med, stort grattis till tre fina poäng!
– Tackar tackar!

Med en poäng på de två sista matcherna måste det varit skönt att komma tillbaka med en vinst?
– Ja, det känns jättebra. Framförallt med att vi spelade bra fotboll här idag. Det var roligt att se.

Bra fotboll säger du. Jag tycker första halvlek var sådär spelmässigt. Vi började visserligen bra men sedan var det en halvtimme där vi inte fick till det och jag tycker Tidaholm där vad det bättre laget
– Mycket möjligt? Jag tycker väl att vi spelade bra men under denna period misslyckades vi med den sista passningen vilket gjorde att Tidaholm kund bryta och ställa om. Men jag tycker ändå att vi hade kontroll Vi fick även se ett par fina insatser av Mattias Jansson i målet.

Mattias Jansson gjorde en fantastiskt viktig räddning vid 0-0 efter 10 minuter av matchen
– Ja, helt klar jätteviktig!

I slutet på halvleken kom vi tillbaka spelmässigt och kunde göra 1-0
– Ja och den satt fint precis före halvlek med. Psykologiskt gott!

Nära en kanonstart på andra med ett tidigt friläge för Christoffer Söderlund
– Han gör en otroligt fin löpningen han tog lite för lång tid på sig vid friläget.

Tidaholm hade inte mycket att sätta emot i den andra halvleken?
– Vi spelar bra och håller bollen inom laget. Vi såg redan i slutet på första att Tidaholm började tröttna. Vi kom ut till den andra halvleken och fortsatte med det positiva bollinnehavet som vi hade vilket tvingar dom till att springa vilket gjorde att dom tröttnade.

Jesper Mattsson hämtades in för div 4 och han har kommit in riktigt fint i spelet på slutet och gjort flera viktiga mål
– Ja, till en början med men jätteroligt! Han hade lite skadeproblem och småsjukdomar men har nu kommit in fint i det.

- Men vi får inte heller glömma våra ungdomar i backlinjen. Lukas Berntsson och Oscar Landgren som gör sina första matcher från start här på slutet och dom har gjort det riktigt bra!

GIF-IFK Tidaholm 3-0 IFK Tidaholm Bilder Grebbestad-Tidaholm

Bilder Grebbestad-Tidaholm

Nu finns det 31 bilder i Galleriet!

Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan::

Se bilder från Grebbestad-Tidaholm

GIF-IFK Tidaholm 3-0 IFK Tidaholm Klar Grebbestadsseger mot Tidaholm, 3-0

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.