28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Grebbestads IF 1 - 4 Vänersborgs IF
         
 
         
 
         
     
0-1
0-2
0-3
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 18. Oscar Landgren
Ut: 19. Edison Kelmendi (Hajdari)
In: 16. Joakim Berggren
Ut: 9. Andrew Palumbo
In: 6. Thomas Reinfjord
1-311. Jesper Mattsson
1-4


Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...
15 bilder till i galleriet
Bilder Grebbestad-Vänersborgs IF

Nu finns det 19 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Vänersborgs IF

GIF-Vänersborgs IF 1-4 Vänersborgs IF Vänersborgs ”kick and run” mosade Grebbestad

Vänersborgs ”kick and run” mosade Grebbestad

Säsongens första förlust är ett faktum. Efter 10 segrar och två kryss (tränings och seriematcher) blev det en brakförlust hemma på Siljevi med 1-4 (0-1).

Första halvlek
Dagens Vänersborgs IF spelar väldigt brittiskt a la 70-tal med långa bollar och stenhårt jobb på första och andraboll.

I den första halvleken hade ändå Grebbestad bra kontroll på Vänersborgs spel och Vänersborg hade bara en enda målchans.

Grebbestad ytterst nära att få en drömstart på matchen när Jesper Mattsson vann boll och serverade Oskar Lindberg ett ypperligt läge men Oskars skott smet precis utanför. Tid endast 90 sekunder in på matchen.

Efter en kvart låg Vänersborg i anfall då Grebbestad vann boll och ställde om snabbt med en djupledsboll mot Jesper Mattsson som i hård kamp med en Vänersborgsförsvarare ändå kunde Jesper ändå jobba till sig ett friläge mot Besarion Kodalaev som kom ut fint och räddade.

Vänersborg då, ja dom hade en målchans i den första halvleken och den utnyttjade man. Ett anfall med passning bak och inlägg och när Grebbestads backlinje lyfte kunde matchens i särklass bäste spelare Engjell Ramadani löpa sig fri och nicka in 0-1.

Med mycket kamp och lite skönspel dröjde det mellan målchanserna. Men efter 30 minuter var Grebbestad ytterst nära en kvittering. Två gånger. Ett inspel från Grebbestads högerkant styrde av Vänersborgsförsvare i egen stolpe och på returen fick Edison Kelmendi ett kanonläge men efter kalabalik kunde Vänersborg reda ut det hela.

Fem minuter senare hade Grebbestad en hörna och andraboll hamnade hos Oskar Lindberg som drog på ett skott utifrån men rakt på Besarion Kodalaev.

Så mycket mer än så hände väl inte i den första halvleken. 3-1 i bra chanser för Grebbestad men på resultattavlan stod det 0-1.

Andra halvlek
Skulle Vänersborg orka löpa och jobba lika hårt i den andra halvleken? Nja, nu behövde dom inte för Grebbestads insats i den andra halvleken var allt annat än bra.

Det började illa när Vänersborg fick en frispark från långt håll. Men på något vis lyckades inte Mattias Jansson rädda Engjell Ramadans skott som satt till 0-2 efter 52 minuter. Den får nog Mattias ta på sig.

Och värre skulle det bli. Jesper Mattsson smet visserligen emellan med ett skott som Besarion Kodalaev klarade innan Engjell Ramadan vann boll och tog sig till bra läge. Mattias Jansson tog nu lite revansch och räddade bra.

Men Grebbestad fick aldrig riktigt bort bollen och efter inlägg kunde Hugo Engström nicka in 0-3 efter 55 minuter. Vilken mardrömsstart på andra halvlek.

Efter den svaga starten provade Grebbestad med ett par byten men det gav inget direkt lyft i spelet. I stället var det Vänersborg som var bättre och efter deras andra halvlek kan man inte säga annat än att segern var rättvis.

Efter 61 minuter fick man en ny frispark utifrån. Nu var det Selami Sinani som sköt och Mattias Jansson klarade med en bra räddning.

Efter 65 minuter fick Grebbestad et hyfsat läge. Mathias Hegeland hittade Andrew Palumbo som tog sig mot mål och sköt. Men ett strålande jobb hemåt av Elias Josefsson gjorde att denne kunde svara för en ypperlig täckning av skottet!

Grebbestad fick sedan en straff sedan Jesper Mattsson blivit fri och rivits ner, Straffen sköt han själv men inte bättre än att Besarion Kodalaev men Jesper kunde sedan trycka in returen till 1-3 efter 81 minuter.

Målet gav Grebbestad energi men med undantag att man var nära att komma igenom vid några tillfällen hände inte så mycket. Då hade Vänersborg en bättre chans med Josef Daud som dock sköt över i fint läge. Detta efter dålig kommunikation i Grebbestadsförsvaret.

På tilläggstid fick även Vänersborg en straff. Det efter Hugo Engströms fina raid innan han revs ner. Straffen sattes av Nils Berner. Mattias Jansson var på bollen men kunde inte styra ut den.


Inför nästa match: Christoffer Söderlund fortsatt avstängd en match till. Markus Svensson tillbaka efter sin avstängning och förhoppningsvis någon/några av spelarna som varit skadade.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med tränaren Peter Levin

Peter, en riktig stjärnsmäll idag. Dock tycker jag så här att en Vänersborgsledning i paus knappast var rättvist. Vad är din känsla?
– Det stämmer väl bra. Vi har ju 3-1 i bra målchanser. Dom gjorde mål på sin enda. Så sett var det väl inte rättvist. I halvlek! Vill jag påstå.

Hur tycker du vi fick spelet att fungera i den första halvleken då dom spelar extremt mycket långbollar?
– Vi har några bra sekvenser i första halvlek framför allt där vi skapar våra tre fina målchanser. Vi visste om att det skulle bli det här spelet med mycket långbollar och mycket kamp. Vi stod upp bra mot detta i den första halvleken och hade vi utnyttjat våra målchanser så kanske matchen hade fått ett annat slut.

Andra halvlek då, allt annat än bra?
– Nej, den var inte bra tycker jag. Starten vi får på andra är inte okej. Vi saknade här och där attityd som skulle kunna krävas för att vi skulle kunna vända på matchen.

Ett sista halmstrå i matchen när Jesper Mattsson reducerade med ca 10 minuter kvar. Men det blev aldrig riktigt farligt?
– Vi har väl ett par anfall där dom stoppar med sin siste man i backlinjen men det blev inget het målchans av det. Vi fick lite energi av målet och fick ligga lite på chans för att få in ytterligare en reducering för att det skulle kunnat bli spännande i slutet men det lyckades inte.

Rättvis seger för Vänersborg?
– Ja, det tycker jag.

Någon spelare att lyfta fram idag
– Svårt att lyfta fram någon när man förlorar med 1-4. Vi får jobba på att få igång samarbetet ute på planen. Får vi inte det får motståndaren ett övertag på oss.

GIF-Vänersborgs IF 1-4 Vänersborgs IF Bilder Grebbestad-Vänersborgs IF

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.