Lidköpings FK 1 - 1 Grebbestads IF
         
 
         
   
         
   
4. Mathias Hegeland
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 11. Jesper Mattsson
0-1
Ut: 66. Jimmie Larsson
In: 3. Lukas Berntsson
1-123. Granit Berisha
Assist: 14. Oskar Lindberg
10. Christoffer Söderlund
Ut: 17. Lukas Bäckström
In: 16. Joakim Berggren
11. Jesper Mattsson


Lidköping-Grebbest...

Lidköping-Grebbest...

Lidköping-Grebbest...

Lidköping-Grebbest...
27 bilder till i galleriet
Berishas bomb gav 1-1 i Lidköping

Två härliga långskott gav delad poäng i matchen och 1-1. Förre GIF-spelaren Kristijan Nikolla satte snyggt 1-0 för hemmalaget efter 66 minuter. Efter 75 minuter kvitterade Grebbestad genom Granit Berishas ruskiga skott. Lidköping närmast segern men Berishas bomb förstörde Nikollas fest.

Matchen spelades på seriens förmodligen absolut bästa plan, Mycket fin! Vädermässigt var det även där fint väder men helt klart kanske för bra väder, väldigt varmt och helt vindstilla!

Första halvlek
Grebbestad öppnade matchen bra första minuterna men ganska snart blev det mer och mer Lidköping som var det bättre laget under de första 45 minuterna.

Första halvchansen i matchen kom efter 14 minuter via en hörna från Lidköping där Elias Lidell nickade klart över.

Strax efter fick Grebbestad en frispark i fint läge. Filip Hansson sköt och Erik Ekblad släppte en retur där Christoffer Söderlund var framme men han var då offside.

Efter 18 minuter hittade Lidköping målet efter en fin stickare på Justus Hogbäck som lättade bollen förbi Mattias Jansson men han var avvinkad för offside.

Två minuter senare var Lidköping farligt framme igen. En fin boll in centralt nära mål och Justus Hogbäck var först på bollen men Mattias Jansson var utmärkt med och kunde rädda.

Lidköping hade flera fina farliga sådana inspel igenom matchen.

Vi fick vänta ända till 33:e minuten innan Grebbestad hotade något mer framåt. Då gjorde Lukas Bäckström det fint och fick in bollen till Filip Hansson som i sin tur hittade Oskar Lindberg som dock inte fick tillräckligt bra fart på skottet och Erik Ekblad kunde rädda.

I slutet av halvleken kom Grebbestad i några bra lägen. Först efter 41 minuter då Christoffer Söderlund hittade Victor Edvardsson som hittade Oskar Lindberg som tog emot och sköt men över.

I 44:e minuten blev det farligt igen. Lidköping hade en frispark som man lyfte in men via en brytning och en långboll kom Oskar Lindberg bra men eb´n försvarare för Lidköping jobbade bra och kunde styra skottet till en hörna.


Andra halvlek
Grebbestad öppnade sedan andra halvlek bra och förde spelet fram till knappa 60 minuter spelade. Man fick dessutom en hyfsad chans då Granit Berisha lyfte in bollen. Lidköpingsmålvakt Erik Ekblad var på väg ut då en försvarare touchade bollen över honom mot mål men där stod en annan försvarare och kunde ta undan bollen.

Lidköping kom sedan efter en timmes spel åter in i matchen och efter 63 minuter fick Justus Hogbäck bollen i vänsterläge och sköt bra men Mattias Jansson räddade till en hörna.

Tre minuter senare, efter 66 minuter gick Grebbestad till anfall men tappade boll. Lidköping ställe om med boll upp på Kristijan Nikolla som tog med sig bollen fint förbi en Grebbestadsspelare, avancerade fram och klippte till ett kanonskott som fint satt till 1-0 för hemmalaget.

Klockan tickade sedan fram till 75:e minuten då Grebbestad kvitterade. Oskar Lindberg gjorde det först grymt fint på vänsterkanten där han vann en duell och spelade in bollen mot Granit Berisha som klippte till – och vilken träff han fick fick. Nikollas skott var fint men Berishas var rena bomben och Erik Ekblad kunde inget göra för att rädda! - Oskar passning var som ett skott, sa tränare Peter Levin.

Efter 83 minuter fick sedan Christoffer Söderlund rött kort direkt då han stoppade en kontring. Visst gult kort borde det varit men rött direkt? Märkligt!

Det gjorde ju att det blev tufft för Grebbestad under resterande del av matchen men man låg ände inte bara på försvar utan gick fram när läge fanns.

Bästa chansen till ett avgörande fick Lidköping som fick en superbillig frispark efter 89 minuter. Man lyfte in bollen till Kristijan Nikolla som bröstade ner till Oscar Engelmark som fick ett kalasläge men skottet rakt på en täckande försvarare.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med målskytten Granit Berisha

Granit Berisha, Lidköping borta brukar vara en tuff nöt för Grebbestad att knäcka och det blev tufft idag ned?
– Ja, det är som du säger. Vet inte om det sitter kvar i huvudena på spelarna? Det är lite av ett spöke för oss helt enkelt.

Det var mest Lidköping i första halvleken?
– Ja, jag håller med. Jag känner ine att vi riktigt var med från start även om vi hade några chanser. Lidköping gjorde det bra och hade tålamod i spelet och flyttade boll vilket gjorde att det blev jobbigt i värmen.

Vi började bra i andra men Lidköping tog över igen och gjorde ett praktmål genom Kristijan Nikolla
– Vet inte riktigt vad jag skall säga mer än att Lidköping gjorde det svårt för oss.

Såg ju tungt ut för Grebbestad där när du fick på en ruggig kalasträff, berätta
– det är som du säger. Det var verkligen en kalasträff. Oskar Lindberg gjorde det riktigt bra i förarbetet där han tryckte ifrån deras mittback och sedan såg mig komma. Jag ser passningen och tänkte att nu klipper jag till. När bollen lämnade foten kände jag att den sitter. Och den satt fint i krysset :-)

Påminner lite om ditt mål mot Eskilsminne i div 1 för ett par år sedan
– Ja, faktiskt. Jag fick själv en liten flashback om det målet

Efter detta fick vi en man utvisad och i slutändan skall vi vara nöjda med 1-1?
– Ja, 1-1 är rättvist tycker jag.

Efter matchen fick jag en liten pratstund med tränaren Peter Levin

Peter, 1-1 borta mot Lidköping. En riktigt tuff match blev det
– Ja, Lidköping var bra, löpstarka och spelade en del fysiskt så det var en utmaning här i värmen.


Vi började bra men sedan var det mest Lidköping i första halvlek
– Ja, i alla fall under mittenperioden var dom bäst. Vi kom väl bättre och mer rätt i positionerna sista 10 minuterna av första.

Dom var farliga med flera fina låga inspel
– Visst men det visste vi om att dom är duktiga på detta. Där är dom starka och fyller på bra.

Andra halvlek öppnades bra innan det åter blev mer Lidköping
– Det var lite fram och tillbaka idag. I perioder ägde vi mittfältet och i andra perioder var det dom som ägde mittfältet.

Förre Grebbestadsspelaren Kristijan Nikolla gav Lidköping ledningen med ett vackert mål
– Ja, det var väldigt snyggt, men det var vårat med.

Kvitteringen var ju minst sagt fantastisk
– Ja, det var nognågot av det värsta jag sett live. Från början till slut. Med Oskar Lindbergs passning till Granit Berishas drömträff.

Tuff avslutning med en utvisning. Vad tyckte du om den?
– Jokej med gult tycker jag. Ett gammalt klassiskt fällben som inte var farligt på något vis, gult kort okej men rött kort tycker jag är helt åt skogen. Sedan var det många trötta ben i lagen. Vi lyckas skapa lite halvchanser efter utvisningen. Lidköping var väl mest farliga på fasta situtioner.

1-1 rättvist eller med mersmak för något av lagen?
– Vi skall vara nöjda med en poäng här idag om man ser till hela matchen. Vi hade två timmars resa till Lidköping och det var riktigt varmt så jag tycker ändå killarna gjorde en bra arbetsinsatts.

Någon spelare att lyfta fram idag
– Många löpte bra. Christoffer Söderlund gjorde ett fantastiskt jobb, men även backlinje. Alla jobbade bra även om vi i perioder hamnade lite fel i positionerna.

Lidköpings FK-GIF 1-1 Granit Berisha Lidköpings FK Bilder Grebbestad-Åmål

Bilder Grebbestad-Åmål

Nu finns det 23 bilder i Galleriet.
Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Åmål

GIF-IFK Åmål 3-0 Lidköpings FK-GIF 1-1 IFK Åmål Lidköpings FK Klar seger mot Åmål Berishas bomb gav 1-1 i Lidköping

Då är man på plats i Örebro och laddar inför morgondagens avgörande💪 Har en positiv känsla- hoppas det räcker⚽️

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund