28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 


Grebbestad-Åmål 3-0

Grebbestad-Åmål 3-0

Grebbestad-Åmål 3-0

Grebbestad-Åmål 3-0
19 bilder till i galleriet
Klar seger mot Åmål

Klar seger men det var ändå inte före på slutet som matchen avgjordes målmässigt. Det var nämligen länge 1-0 innan Grebbestad med två sena mål kunde punktera matchen och vinna med klara 3-0. Målskyttar: Filip Hansson, Lukas Bäckström och Oskar Lindberg!


Till en början: Förtydligande från Grebbestads IF: De som var på plats inne som publik till dagens match är de som normalt sett jobbar med matcharrangemanget plus ungdomsledarna. Inga andraFörsta halvlek
Efter drygt 2,5 månad utan matcher var det två lag som under de första 45 minuterna hade svårt att få till det spelmässigt och halvleken i sig hade av naturliga skäl en del att önska.

Matchen spelades dessutom i tuff värme och domaren bröt i mitten av båda halvlekarna för att spelarna skulle kunna få i sig vätska.

Men Grebbestad fick ändå tidigt ett bra läge men en frispark efter fyra minuter men efter petning och skott av Victor Edvardsson fick vi se en block av Åmål.

Efter nio minuter hade Grebbestad en halvchans där Markus Svensson vann boll och släppte fram bollen som spelades in mot Jesper Mattsson som sköt men Åmåls målvakt Albin Handel var med och räddade till en hörna.

Åmål hade väl inte så mycket framåt matchen igenom men efter 17 minuter provade Saban Ertürk med ett skott från säkert 30 meter men skottet gick klart utanför.

Efter 25 minuter kastade Åmål ett långt inkasst och efter viss kalabalik hamnade bollen i Grebbestads målvakts händer, Mattias Jansson.

Tre minuter senare hade Grebbestad en hörna som blev småfarlig. På andrabollen nickade nämligen Mathias Hegeland tätt över ribban.

I slutsekunderna av första halvlek var Grebbestad sedan nära ett ledningsmål. En snab omställning med inspel från Oskar Lindberg mot Jesper Mattsson som dock fick bollen något långt framför sig och inte kunde kontrollera skottet som då smet utanför i ypperligt läge.

Andra halvlek
Om det var så där under första halvlek satte Grebbestad full fart direkt i den andra halvleken och man skapade ett flertal fina chanser.

Efter 48 minuter revs Jesper Mattsson ner precis utanför 16-metaren. Filip Hansson klev fram och lade beslag på bollen och klippte till perfekt i första hörnet utan chans för Albin Handel 1-0 och en perfekt start på den andra halvleken för Grebbestad.

Två minuter senare höll sig Oskar Lindberg framme och sköt bra men Albin Handel var med och kunde rädda till en hörna.

På den följande hörnan nickade Christoffer Söderlund mot första stolpen där Albin Handel räddade till en ny hörna.

Grebbestads bättre passningstempo gav en ny chans efter 53 minuter och Jesper Mattson kunde ta sig till ett bra skottläge men fick ingen fart och bra riktning på skottet som smet utanför.

Åmål skapade knappt något i första halvlek och inte var det så mycket heller i den andra halvleken men Patrick Mulyanti provade med skott utifrån efter 56 minuter.

Strax efter fick vi se en bra prestation av Jesper Mattson som trängde gjorde det bra och tog sig till skottläge men Albin Handel stod rätt.

Lukas Bäckström kom in mitt i den andra halvleken och stod för ett piggt inhopp och efter 77 minuter gjorde han det bra i vänsterläge där han kom till skott där Albin Handel på nytt fick rädda till en hörna.

Minuten senare var Grebbestad nära att kunna punktera matchen när Markus Svensson spelade in till Thomas Reinfjord men skottet smet precis utanför krysset.

I den minuten fick Grebbestad ett nytt bra frisparksläge. Denna gång tror jag det var David Karlsson som sköt men bollen smet strax över ribban.

Efter 88 minuter avgjordes matchen. Ett snabbt fint anfall med boll upp till Christoffer Söderlund som fint släppte till Lukas Bäckström som pangade upp bollen högt vid första stolpen i snäv vinkel. Överraskande men riktigt snyggt!

Sedan gick det inte så långe innan vi fick se även 3-0. Ett uppspel nådde Lukas Bäckström som släppte tillbaka på Oskar Lindberg som pricksköt nästa mål.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med tränaren 1-0 skytten Filip Hansson

Filip, hur känns det så här nu direkt efter matchen seger med 3-0?
– Det var sköt, det behövde vi verkligen och det var väldigt jobbigt i värmen.

Lite trögt i första halvlek och så där i spelet men inte så konstigt då ni inte spelat match på lång tid
– Nej precis. Vi behövde en halvlek för att komma igång. Kände att vi var bättre än dom trots allt även i den första halvleken. I den andra halvleken rullade vi boll som vi skall och dom blev trötta. Vi gjorde det bra i den andra halvleken tycker jag.

Bra fart på skottet
– Ja det tycker jag allt

u fick pris som matchens lirare i Grebbestad, en extra boost
– Ja verkligen. Jätteskönt. Men samtidigt gör vi det bra som lag och det var jag som hade turen att få priset.Efter matchen fick jag en liten pratstund även en liten pratstund med 2-0-skytten Lukas Bäckström

Till en början med Lukas, stort grattis till segern, en fin 3-0 seger.
– Tack så mycket. Det var jäkligt gott att få vinna premiären och så klart.

Du fick nöjet att bomba in 2-0. Vi på läktaren blev nästa överraskade när bollen smet in. Berätta om målet
– Jag kom i en löpning på kanten och hade ganska bra med yta. Christoffer Söderlund släppte bollen vid helt rätt tillfälle så jag kände att det fanns chans att trycka dit den. Målvakterna är ju inte alltid beredda på att det blir skott därifrån så varför inte försöka.

Du menar att målvakterna brukar vara mer med på inspel från ditt läge?
– Ja, dom tjuvar ofta lite på det och det kändes som det hade varit svårt att få till ett bra inspel. Så Läget fanns för skott i stället och det gick bra.

Grebbestadsdebut i seriespel när du kom in i den andra halvleken. Hur kändes det?
– Det kändes väldigt bra. Det var ju fortfarande jämt målmässigt och jag kom in på topp mot några tuffa mittbackar. Men det var ganska öppet i spelet och tacksamt läge att komma in.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med tränaren Peter Levin

Peter, stort grattis till 3 fina poäng
– Tackar

Dessutom Grebbestads första premiärvinst på 6 år
– Då var det på tiden med en vinst :-)

Första halvlek lite så där spelmässigt
– Det har du nog rätt i. Vi ser att det var lite svårspelat på Siljevi. Planen är ganska hård efter lång torka och bollen studsar en del för killarna. Det gör ju att man ofta behöver något extra tillslag på bollen. Då var Åmåls backlinje ganska heta på oss och vann duellerna.

Vi fick betydligt bättre fart på det i den andra halvleken. Riktigt bra i början av andra med flera chanser
– Vi fick till ett snabbare passningsspel och det fanns ytor mellan Åmåls backlinje och mittfält. Vi fick även möjlighet att lägga in bollar bakom deras backlinje på djupledslöpande spelare.

Två första målen fantastiskt fina. Först Filip Hanssons frispark och sedan Lukas Bäckströms skott
– Visst, två fina mål men jag tycker vi hade tre fina mål, då även det tredje var fint :-)

Som helhet vinner vi rättvist med den fina andra halvleken?
– Ja,, det tycker jag. Åmål såg ut som dom inte riktigt orkade i den andra halvleken. Dom orkade i alla fall inte stå upp på samma sätt som under första 45 minuterna. Detta utnyttjade vi bra med vårt spelövertag.

Någon spelare du vill lufta fram idag?
– Hela laget!

GIF-IFK Åmål 3-0 IFK Åmål Bilder Grebbestad-Åmål

Bilder Grebbestad-Åmål

Nu finns det 23 bilder i Galleriet.
Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Åmål

GIF-IFK Åmål 3-0 Lidköpings FK-GIF 1-1 IFK Åmål Lidköpings FK Klar seger mot Åmål Berishas bomb gav 1-1 i Lidköping

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.