28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 


Grebbestad-Rakkest...

Grebbestad-Rakkest...

Grebbestad-Rakkest...

Grebbestad-Rakkest...
13 bilder till i galleriet
Klar Grebbestadsseger mot Rakkestad

Rakkestad hängde med i 45 minuter och i paus var det 2-0 till Grebbestad. Efter paus handlade det enbart om Grebbestad som kunde gå ifrån till hela 7-0

Första halvlek
Rakkestad öppnade matchen piggt och de inledande 10 minuterna såg lovande ut för deras del. Inte för man pressade tillbaka Grebbestad men man höll bollen fint inom laget och då främst i backlinjen.

Men efter de inledande tio minuterna blev det mer och mer Grebbestad och ett Rakkestad som försvarade sig bra. Men deras aggressiva försvarsspel renderade i väldigt många frispark emot sig och en varning som kanske borde varit fler?

Men själva försvarsspelet var bra och till en början hade Grebbestad svårt att skapa chanser. Efter 12 minuter fick visserligen Grebbestad ett jätteläge efter ett inspel från Lukas Berntsson som bröts av Rakkestadss backlinje. Men inte bättre än att bollen hamnade i ett jätteläge för Thomas Reinfjord som dock sköt klart över.

När Grebbestad inte skapade speciellt mycket i spelet fick en frispark bli nästa läge. Det var efter 26 minuter och Victor Edvardsson sköt bra men bollen smet precis över och det var fortsatt mållöst i matchen.

Fem minuter senare lyfte Andrew Palumbo in ett inlägg som såg ut att bli för långt men Edison Kelmendi lyckades ändå få till en bra nick mot bakre stolpen där en försvarare räddade Grebbetadsmålvakten Mattias Jansson från påhälsning i målet. Ja, ni läser rätt. Rakkestad hade nämligen problem på målvaktssidan och om jag inte hörde fel hade dom med sig en 15-årig kille som målvakt och dom fick låna Mattias då Anders Tjernberg vaktade Grebbestadsmålet.

Efter 36 minuter fick ändå Grebbestad äntligen hål på Rakkestad sedan Christoffer Söderlund fint lyft in bollen till Thomas Reinfjord som fint nickade in 1-0 i krysset. Thomas som kom från just Rakkestad under fjolåret.

Grebbestad skulle få in en boll till i mål före paus och dt kom efter 43 minuter efter fint anfall där till slut Victor Edvardsson hittade in till Lukas Bäckström som sköt bra. Mattias Jansson dök ner och räddade men på returen höll sig Edison Kelmendi framme och tryckte in 2-0

Andra halvlek
Om Grebbestad hade svårt att skapa lägen trots övertag i spelet under de första 45 minuterna blev det bättre i den andra halvleken då Rakkestad inte orkade spela lika bra aggressivt försvarsspel.

Första läget kom efter 48 minuter då Oskar Lindberg med en fin passning hittade Joakim Berggren som sköt bra men Mattias Jansson var bra med och kunde rädda till en hörna.

Efter 57 minuter vann Grebbestad boll högt genom Lukas Bäckström som fick in bollen till Oskar Lindberg som sköt bra men bollen smet metern över ribban.

Två minuter senare snurrade Oskar Lindberg upp Rakkestads högerförsvar rejält och sedan hittade han in till Joakim Berggren som säker placerade in 3-0.

Klockan tickade sedan bara fram tre minuter till, till 62:a minuten. Då kom Grebbestad i ett fint anfall på vänsterkanten och Joakim Helmér hittade in till Oskar Lindberg som tog emot bra och knorrade in bollen i det bortre krysset, 4-0!

Grebbestads övertag var stort i spelet och gästerna kom egentligen ingen vart. I stället var det Grebbestad som hade en bra frispark genom Joakim Berggren som räddades av Mattias Jansson och på returen sköt Grebbestad klart utanför.

Mitt i den andra halvleken kom enda målchansen jag noterat för Rakkestad. Ett bra skott utifrån från nr 36. Bra fart i skottet som dock smet strax över.

Direkt efter fick Grebbestad två fina lägen. Först prickade Joakim Berggren den bortre stolpen i snäv vinkel och sedan i efterspelet fick Grebbestad fram bollen till Oskar Lindberg vars skott räddades på mållinjen av en försvarare.

Grebbestad fortsatte att skapa fina lägen och Oskar Lindberg och Mathias Hegeland hade båda fina chanser utan att få in bollen.

Men efter 77 minuter kom ändå nästa Grebbestadsmål. Grebbestad fick in bollen till Lukas Bäckström som sköt bra men på en täckande försvarare. Men bollen hamnade då i fötterna på Thomas Reinfjord som kunde placera in 5-0.

Nästan direkt efter, i 79 minuten, kom 6-0. Amel Licina hittade in till Oskar Lindberg som drog på ett fint skott förbi Mattias Jansson som var chanslös.

Matchens sista mål kom efter 81 minuter och sattes av Joakim Berggren på straff.

GIF-Rakkestad IF, Norge 7-0 Rakkestad IF, Norge Bilder Grebbestad-Rakkestad

Bilder Grebbestad-Rakkestad

17 bilder från matchen finns nu i Galleriet.

Gå via menyrad och galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Rakkestad från Grebbestads hemsida

Bilden: Oskar Lindberg sätter 4-0

GIF-Rakkestad IF, Norge 7-0 Rakkestad IF, Norge Klar Grebbestadsseger mot Rakkestad

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.