28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Grebbestads IF 0 - 1 Ljungskile SK
         
 
       
     
         
   
0-1
4. Mathias Hegeland
15. Markus Svensson
20. Viktor Adebahr
Ut: 12. Emil Holm-Dahlqvist
In: 17. Jeremy Bonyaa
Ut: 10. Christoffer Söderlund
In: 19. Edison Kelmendi (Hajdari)
Ut: 11. Anton Henriksson
In: 18. Oscar Landgren
Ut: 5. David Karlsson
In: 11. Anton Henriksson


Grebbestad-Ljungsk...

Grebbestad-Ljungsk...

Grebbestad-Ljungsk...

Grebbestad-Ljungsk...
35 bilder till i galleriet
Ljungskile till DM-final efter knapp seger

Ljungskile var bäst i första halvlek medan Grebbestad hade det mesta i den andra. Matchens enda mål kom efter 20 minuter och gjordes fint av Aniekpeno Christopher Udo. Grebbestad saknade inte chanser och spelmässigt var man värda en kvittering och därmed en förlängning.

Första halvlek
Grebbestad startade piggt i matchen men en felpassning efter bara tre minuter var nära att ge en mardrömsstart. Tyvärr uppfattade jag inte riktigt om det var Erik Jonasson Westermark eller Jakob Olsson. Men hur som helst bröt en av dom passningen, avancerade fram och sköt från långt håll i en båge över Jonatan Hårenberg men bollen prickade stolpen. Mycket nära bortamål.

Grebbestad var som sagt pigga i inledningen och efter sju minuter spelade man fint ut på vänsterkanten och efter bra kombinationsspel hittade man in till Andrew Palumbo som vände runt och sköt men skottet smet över.

Aniekpeno Christopher Udo satte vackert 0-1
Efter den fina starten av Grebbestad började Ljungskile komma in i matchen och efter 20 minuter kom det som skulle bli matchens enda mål. David Karlsson missade en passning som Aniekpeno Christopher Udo bröt och satte fart. Han utmanade och tog sig förbi Mathias Hegeland och sedan även David Karlsson som jobbat sig tillbaka och placerade sedan in 0-1. Vackert men tyvärr startade chansen med ett misstag av Grebbestad.

Efter detta handlade det mest om Ljungskile spelmässigt men trots spelövertag hade man svårt att komma till bra chanser.

I stället fick Grebbestad ett jätteläge efter 27 minuter. Oskar Lindberg fick bollen på vänsterkanten och hittade fint in till Andrew Palumbo som fick ett utmärkt läge men skottet smet precis över.

Efter 33 minuter fick Ljungskile en frispark en bit utifrån och något till vänster. Johan Brannefalk klippte till direkt men Jonatan Hårenberg var bra med och kunde boxa ut bollen fint vid första stolpen.

Andra halvlek
Halvleken domineras stort av Grebbestad under första 25-30 minuterna där man hade klart grepp på det som hände.

Efter 52 minuter var Grebbestad ytterst nära en kvittering efter en dubbelchans. Det hela startade men en snabb spelvändning där Oskar Lindberg gjorde det fint på egen halva och sedan satte bollen i djupet på Andrew Palumbo som blev helt fri. Andrew valde att avsluta tidigt och Robin Wallinder klarade skottet.

Returen gick ut till Christoffer Söderlund som sköt direkt men bollen smet strax över. Vilken dubbelchans för Grebbestad och kanske skulle Andrew utmanat och dribblat målvakt? Tid fanns för detta då han var helt fri.

Bara två minuter senare hotade Grebbestad igen men djupledsboll på Christoffer Söderlund som sedan lyfte in bollen till Anton Henriksson som nickade via en försvarare och bollen smet strax utanför till en hörna.

Grebbestad fortsatte att spela bra men nu var det Grebbestads tur att ha svårt att skapa de heta lägena.

I stället kom Ljungskile fram med en bra djupledsboll när man hotade för första gången i den andra halvleken. Då hade det gått 68 minuter. Man hittade då fram till Johan Svahn som kom in bakom Mathias Hegeland men Johan tappade fart vid mottaget och Mathias Hegeland kunde tillsammans med Jeremy Bonyaa reda ut det hela.

Grebbestad ställde sedan om snabbt och efter några passningar hittade man fram till Victor Edvardsson som sköt från ca 18 meter men Robin Wallinder klarade utan problem.

Efter 71 minuter slog Grebbestad en felpassning rakt in i planen på egen planhalva och Joel Palmquist bröt och avancerade framåt och klippte till ett bra skott som touchade stolpens utsida nära krysset.

Grebbestad började nu mattas något och Ljungskile kom högre upp i planen och efter 72 minuter lyfte man in en frispark där man fick på en bra nick men tätt över. Uppfattade tyvärr inte vem som nickade.

Efter 79 minuter borde nog Grebbestad fått en frispark men domaren friade och Ljungskile satte i djupet på duktige Jakob Olsson som sköt men strax utanför.

Grebbestad fick sedan inte till någon slutforcering utan det blev allt för många passningar i de bakre regionerna.

I stället var Ljungskile ytterst nära ytterligare ett mål i tredje tilläggsminuten då Joel palmquist fick ett ypperligt skottläge men Mathias Hegeland lyckades få ut ett ben och rädda skottet precis före mållinjen.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med Mattias Svensson

Mattias Svensson, det blev förlust i semifinalen av DM mot Ljungskile med matchens enda mål. En snabb kommentar till detta
– Ett tråkigt resultat. Jag tycker vi gör en bra match. Vi borde nog haft oavgjort vid full tid. Vi var minst lika bra som dom, absolut!

Vi började första halvlek ganska bra men sedan var Ljungskile det bättre laget under första halvlek
– Ja det håller jag med om. Dom var tunga där och gjorde det bra. Det är ju ett bra lag som stod på andra sidan. Men visst vi öppnade piggt innan dom tog över.

Vi hade ett fint läge till kvittering i första, Andrew Palmubo
– Ja det var ett bra läge, det var synd. Men vi hade även bra lägen i andra och borde gjort ett eller två mål.

Dom andra heta chanserna du nämner kom i andra halvlek där Grebbestad spelade mycket bra första 25-30 minuterna
– Ja, vi var bra. Pigga och rappa i spelet. Ett och två tillslag och kom runt fint. Folk i straffområdet och vi kontrade snabbt och bra när vi kunde detta. Vi gjorde mycket bra saker i denna period.

Slutspurten sista kvarten, du såg vi tyvärr lite trötta ut?
– Ja, vi blev tröttare och det blev lite segare i spelet. Vi hade väl några halvchanser men... men en bra genomförd match och tråkigt att förlora.
Någon spelare att lyfta fram idag?
– Det var många som var bra idag. Vi gjorde en bra laginsats vilket skall hyllas!

GIF-Ljungskile SK 0-1 Ljungskile SK Bilder Grebbestad-Ljungskile

Bilder Grebbestad-Ljungskile

Nu finns det 39 bilder i galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Ljungskile från Grebbestads hemsida

GIF-Ljungskile SK 0-1 Ljungskile SK Ljungskile till DM-final efter knapp seger

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.