Kungshamn-Grebbest...

Kungshamn-Grebbest...

Kungshamn-Grebbest...

Kungshamn-Grebbest...
45 bilder till i galleriet
Storseger mot Kungshamn i DM

Via klara 1-8 (1-3) borta mot Kungshamn är nu Grebbestad klara för semifinal där man stöter på Ljungskile. En som trivdes var Oskar Lindberg som noterades för 3 mål efter de första 16 minuterna. Sedan spelade han även fram till Victor Edvardsson som läcker satte 1-4.

Första halvlek
Jag vet inte riktigt om det var att jag gnällde lite på på Grebbestads något trögstartade matcher eller vad det var. Tidigare inget mål i serien under de fösta 15 minuterna. Nu small det tre gånger genom Oskar Lindberg efter bara 16 minuter. Kanske skall fortsätta att gnälla lite?

Nämnde Oskar Lindberg var lysande i första halvleken och gjorde allt rätt där och han var matchens lysande stjärna och han var nära att lobba in 0-1 redan efter fyra minuters spel men bollen smet över målet.

Direkt efter fick ve se något så ovanligt som att någon upptäckt att Viktor Adebahr startat matchen i Sebastian Jaconellis tröja. Sebastian fick gå runt planen med rätt tröja till Viktor :-)

Grebbestad vann boll högt upp flera gånger och detta ledde även fram till ledningsmålet. Markus Svensson vann boll och hittade Oskar Lindberg i djupet och Oskars skott satt fint stolpe in, 0-1 efter sex minuter.

Men denna ledning blev dock inte långlivad. Även om Grebbestad förde spelet matchen igenom var Kungshamn ganska farliga i omställningarna.

Minuten efter Grebbestads tidiga ledning var det nämligen kvitterat. Jesper Mattsson tog sig fint igenom och föll innanför 16-metaren i duell med Grebbestadsspelare och Kungshamn tilldömdes en straff. Straffen satte Jonas Hedlund säkert till 1-1.

Men inledningen av matchen blev händelserik och klockan tickade nu bara fram 120 sekunder, till minut nio när det small igen. Oskar Lindberg tog sig fint in från kanten och hittade Anton Henriksson på djupet inne i straffområdet. Anton såg ut att ha bra skottläge själv men valde att passa tillbaka till Oskar Lindberg som löpt vidare och n kunde sätta 1-2 i tomt mål efter Antons fina passning.

Strax efter var det nära mål igen för Grebbestad när Mathias Hegeland kom fint på högerkanten och hittade in till en fri Andrew Palumbo som hade öppet mål men inte träffade rätt.

Efter en kvart stack Kungshamn upp och Alexander Kofoed Hansson lyfte in bollen mot Jesper Mattsson som dock fick den bakom sig. Med ”lärdom” från cykelspark i matchen mellan Herrestad och Kungshamn tog nu Jesper chansen. Träffen bra men strax utanför.

I stället ökade Grebbestad på efter 16 minuter. Andrew Palumbo stötte fram och lyckades med en brytpassning fram till Oskar Lindberg som sköt 1-3.

Någon minut senare hittade Oskar Lindberg fram till Anton Henriksson som fick på ett bra skott men Mattias Jansson i Kungshamns mål var bra med och räddade.

Efter 22 minuter var Oskar Lindberg igång igen och denna gång hittade han fint fram till Christoffer Söderlund och läget var väldigt lika det som Anton Henriksson hade nyss. Precis som på Antons skott klarade Mattias Jansson även Christoffer Söderlunds skott.
Minuten senare var Kungshamn framme. Alexander Kofoed Hansson kastade ett långt inkast och andraboll damp ner till Gustav Rödström som sköt men skottet smet utanför.

Några minuter senare ställde Kungshamn om bra med en djupledsboll på Björn Syversen som löpte sig till ett bra skottläge men Grebbestads burväktare Jonatan Hårenberg var med på skottet och tippade till hörna.

Efter en halvtimme var Oskar Lindberg åter igång när han tog sig in i straffområdet och passade till Anton Henriksson som i sin tur fick bollen till Viktor Adebahr som sköt men tätt utanför.

Efter 36 minuter vann Oskar Lindberg en löpduell och närkamp med Marcus Broberg och hittade sedan fint in till Anton Henriksson som sköt men Mattias Jansson var fint med igen och räddade.

Andra halvlek
Bara 25 sekunder in på andra halvlek kom en djupledsboll på Oskar Lindberg som var på väg att bli fri men han tvingades till att snurra runt ett varv och då han en bra jobbande Björn Syversen emellan och kunde rensa bort bollen till en hörna.

Efter 48 minuter spelade Grebbestad upp på Oskar Lindberg som fint väggspelade med Anton Henriksson och fick tillbaka bollen på djupet. Oskar tittade upp och släppte bollen snett inåt tillbaka där Victor Edvardsson skött ett läckert lobbskott från ca 20 meter och bollen dalade snyggt in i mål, 1-4!

Om Grebbestad var det bättre laget redan i första halvlek blev det i princip en lång press mot Kungshamnsmålet i den andra halvleken och Kungshamn hade nu svårt att skapa något framåt.

Efter 52 minuter var det ytterst nära nästa Grebbestadsmål. Andrew Palumbo hittade in mot en fri Anton Henriksson vid bakre stolpe men Anton nådde inte riktigt bollen.

Efter 56 minuter kom 1-5. Mathias Hegeland gjorde det fint när han tog sig in från höger och väggspelade med Anton Henriksson och blev fri men i stället för att skjuta passade han Christoffer Söderlund som fick öppet mål och inte gjorde något misstag.

Efter en timmes spel hade ändå Kungshamn ett bra anfall med ett antal passningar innan bollen hamnade hos Björn Syversen som provade med skott utifrån men bollen smet klart över.

Minuten senare var Björn Syversen framme igen. Denna gång såg det väl ut som det kanske var meningen med ett inlägg men bollen drog sig mot bortre krysset och Jonatan Hårenberg fick anstränga sig lite för att klara.

Efter 67 minuter spelade Sebastian Jaconelli en boll på djupet och Kungshamns försvar var allt för passivt och bollen fångades upp av Stafford Afori Waona som blev fri men Mattias Jansson räddade igen via stolpen till en hörna.

Efter 73 minuter kom nästa mål. Emil Holm-Dahlqvist tog sig fint in i straffområdet och hittade Mathias Hegeland som i sin tur fick fram bollen till Stafford Afori Waona som kunde tåa in bollen i trängseln framför mål, 1-6.

Efter 75 minuter var Grebbestad ytterst nära igen. Mathias Hegeland som haft ett par fina passningar till mål fick nu själv läget. Det började med att Mathias Hegeland tog sig fram och hittade in till Anton Henriksson som sköt. Skottet blockerades och returen hamnade hos Mathias Hegeland som fick ett jätteläge men sköt över.

Målfabrikation var inte slut utan efter 77 minuter hittade Grebbestad rätt igen. Oskar Landgren fick bollen på vänsterkanten och spelade in till en fri Stafford Afori Waona som säkert satte 1-7.

Två minuter senare var det dags igen. David Karlsson stötte fram från sin mittbacksposition och hittade sedan fram till Anton Henriksson som fint placerade in 1-8.


Efter matchen fick jag några ord med matchens bäste spelar Oskar Lindberg vars handlingar på planen var betydligt större än det han fick ut ur sin mun. En försiktig och inte så pratsam gosse som hellre lät spelet tala.

Oskar Lindberg, seger med 1-8 i kvartsfinalen i DM mot Kungshamn. Det gick tämligen enkelt idag?
– Det gjorde det. Det var lätt att spela idag.

I dom senaste matcherna har det varit lite trögare för dig att skapa något framåt men idag small det tätt och ofta i början av matchen?
– Ja, idag gick det enklare än vad det gjort på senare tid.

Det var inte bara målen utan då var bra med i spelet och lyckades med allt idag?
– Ja, jag hittade ett bra spel med lagkamraterna.

Tack Oskar för en fin match
– Tack

Kungshamns IF-GIF 1-8 Kungshamns IF 49 bilder från Kungshamn-Grebbestad

49 bilder från Kungshamn-Grebbestad

Nu finns det 49 bilder att beskåda. Bland annat 8 av 9 mål från matchen.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Kungshamn-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Kungshamns IF-GIF 1-8 Kungshamns IF Storseger mot Kungshamn i DM

Spännande helg framför oss ! Blir det fler klara spelare möjligen ... 😁

Div II Norra Götaland
2023-10-21 14:00

IFK SKÖVDE FK
1-3

Södermalms IP, Skövde
Träningsmatch
2024-02-10 14:00
FREDRIKSTAD FK LAG 2, NORGE (h)
Sparvallen konstgräs, Tanumshede


 
Tennis
H70 Ullevi TK (h)
Imorgon 10:00
Göteborg