28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Vänersborgs IF 1 - 3 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
0-1
1-19. Andrew Palumbo
20. Viktor Adebahr
2-116. Joakim Berggren
Assist: 9. Andrew Palumbo
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 22. Sebastian Jaconelli
Ut: 9. Andrew Palumbo
In: 6. Thomas Reinfjord
3-16. Thomas Reinfjord
Assist: 14. Oskar Lindberg
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 19. Edison Kelmendi (Hajdari)


Vänersborgs IF-Gre...

Vänersborgs IF-Gre...

Vänersborgs IF-Gre...

Vänersborgs IF-Gre...
36 bilder till i galleriet
Grebbestad tvåa igen efter seger mot Vänersborgs IF

Grebbestad vann måstematchen borta mot Vänersborgs IF med 3-1 efter underläge 0-1 i paus. Grebbestad var egentligen i storts sett matchen igenom klart bättre och vann helt rättvist

Första halvlek
I våras hade Grebbestad en mycket tuff hemmamatch mot Vänersborg som slutade 0-0 och där Vänersborg var närmare att vinna matchen än Grebbestad.

Men idag var det inget snack om det hela. Det var bara första kvarten i matchen som var någorlunda jämn. Sedan var det Grebbestad för hela slanten och att man låg under i paus var märkligt efter spel och chanser.

Första kvarten som var jämn. Vad hände då? Jo först hade Grebbestad matchens första målchans då man vände snabbt på spelet från egen planhalva upp till Anton Henriksson som i sin tur hittade Oskar Lindberg som sköt utifrån men strax utanför i matchens sjätte minut.

Sedan kom Vänersborgs egentligen enda målchans i matchen skulle jag vilja säga. Visst dom hade väl några hörnor och frisparkar som lyftes in men inget som blev farligt. Men farligt och mål blev det alltså i elfte minuten. Efter ett inkast tog sig Moussa Taher fint förbi en Grebbestadsförsvare och hittade in till Connor Macmillan som blev fri och satte 1-0 för hemmalaget.

Efter 14 minuter kom Christoffer Söderlund fint på högerkanten och spelade in till Oskar Lindberg som dock inte fick någon bra träff. Men det kunde ändå blivit riktigt farligt då Anton Henriksson så när kunde styrt in bollen mot mål men den smet utanför.

Det blev nu allt mer Grebbestad i spelet och Vänersborg tryckets tillbaka och efter 19 minuter fick Grebbestad en hörna. Anton Henriksson kom upp högst men nicken gick utanför.

Två minuter senare kom nästa fina läge för Grebbestad då man spelade in på Oskar Lindberg som fint släppte tillbaka på Viktor Adebahr men inte heller han lyckades pricka målet.

Ytterligare två minuter fram, till den 23:e minuten, då kom nästa farliga chans för Grebbestad. Andrew Palumbo kom fint på högerkanten och spelade in framför mål där både Anton Henriksson och Joakim Berggren störtade fram men både missade bollen hårfint.

Vi hoppar ännu en gång fram två minuter och då var det återigen farligt nära för Grebbestad. Anton Henriksson och Oskar Lindberg kombinerade och det var Oskar som hittade in till Anton vid första stolpen men där var även Fabian Falkstrand Ransjö med fint och kunde täcka till en hörna.

Det börjar nästan bli tjatigt men vi hoppar fram ytterligare två minuter, nu till minut 27, då Anton Henriksson lyfte fram till Oskar Lindberg som fick ett nära inpå friläge mot Besarion Kodalaev som kunde rädda. Dock var det en förseelse på Oskar precis utanför straffområdet och Grebbestad fick en frispark i fint läge.

Andrew Palumbo sköt på frisparken som gick via muren och över till en hörna. Den följande hörna blev farlig då Andrew Palumbo hittade Joakim Berggren på 16-metaren och Joakim klippte till direkt bra nere vid stolproten men Besarion Kodalaev gjorde en kanonräddning till ny hörna.

Efter 34 minuter kom matchens märkligaste situation. Grebbestad tilldömdes en straff och assisterande domaren intar sin position vid kortlinje. Efter en minuts tumult med protester från Vänersborgsspelarna och publik bestämmer sig assisterande domare plötsligt för att det var utanför?? Varför intar han då sin position för straff?? Möjligen var det utanför för Grebbestad lade faktiskt upp bollen för frispark i stället för straff? Men hur som helst gör assisterande domares insats här att man blir oerhört frustrerad.

Tja, frispark blev det och där gick Joakim Berggrens skott rakt på Besarion Kodalaev som släppte retur men den kunde Vänersborgsförsvaret rensa undan.

Sedan dröjde nästa Grebbestadschans till minut 41 då Anton Henriksson överraskande sköt långt utifrån och skottet var ra och fick nättjänning och jag jublade för mål. Bara ett problem, Besarion Kodalaev hade gjort en ny bra räddning och tippade bollen på utsida stolpe och i nätet på sidan.

Grebbestad hann med ytterligare en fin chans före paus och det var i 44:e minuten då Anton Henriksson lyfte fram mot Oskar Lindberg som blev fri mot en utrusande Besarion Kodalaev. Oskar lobbade över Besarion men bollen smet utanför mål.

Sista chansen kom på två minuters stopptid i första halvlek då Joakim Berggren passade fint in till Anton Henriksson men skottet smet över.

Stor Grebbestadsdominans i spel och målchanser men märkligt nog ändå ett underläge (men det skulle bli bättre).

Andra halvlek
Grebbestad öppnade sedan med ett skott i fjärde minuten. Detta efter fint förarbete av Christoffer Söderlund och Anton Henriksson men det var Viktor Adebahr som fick skottläget men skottet smet högt över.

Efter 51 minuter fick Grebbestad en ny straff som denna gång inte ändrades. Detta efter en hands på Viktor Adebahrs inlägg.

Straffen som slogs i 52:a minuten sattes fint högt upp i nättaket av Andrew Palumbo och Besarion Kodalaev var chanslös.

Sedan i matchens 57:e minut fick Vänersborgs målskytt Connor Macmillan rött kort direkt. För slag menade domaren medan Connor menade att han bara använde armen för att komma runt Grebbestadsförsvararen. Hur som helst Grebbestad en man mer på planen.

Grebbestad försökte nu trumma på och efter en timmes spel kom ett bra läge efter unspel av Christoffer Söderlund till Anton Henriksson som sköt bra mot första krysset men Besarion Kodalaev stod rätt placerad och räddade fint.

Besarion Kodalaev är en duktig målvakt men jösses vad han maskar bort tid i matcherna när Vänersborg har oavgjort eller leder.

Men efter att ha startat bra efter Vänersborgs utvisning tappade Grebbestad i tempå och då hade Vänersborg inga problem att försvara sig och dessutom till och med komma upp i några anfall utan att skapa något farligt.

Men efter 72 minuter fick Grebbestad till en bra chans då Victor Edvardsson sköt utifrån i ribban och ut. Om Besarion Kodalaev hade fingrarna på den låter jag vara osagt då jag inte riktigt kunde se detta.

Men efter ett tags stiltje med chanser som kom plötsligt Grebbestads 1-2. Andrew Palumbo drev över från vänster till höger och passade fram till Joakim Berggren som drev in i planen och sköt, via ett Vänersborgsben in i mål, 1-2 i 82:a minuten.

Nu blev det öppnare för Grebbestad då Vänersborg plötsligt var tvungna att öppna upp sig och försöka anfalla.

I matchens 87 minut bytte Grebbestad in Thomas Reinfjord och bara en minut senare hade han avgjort matchen. Markus Svensson startade ett uppspel på Oskar Lindberg och Grebbestad kom 2 mot 1 och Oskar spalde över till Thomas som sköt i stolpen (via Besarion Kodalaev?) och på returen sedan kunde Thomas enkelt rulla in 1-3 och matchen var avgjord.

Efter matchen fick jag en liten pratstund med Mikael Mattsson

Mikael Mattsson, musiken dunkar i omklädningsrummet i Vänersborg efter Grebbestads seger. Det är rena diskoteket och det känns väl bra att vara på disco när man vunnit med 3-1?
– Absolut. Det känns underbart. Lördag eftermiddag, disco och 3-1-seger, det kan inte bli bättre.

Första halvlek, en ganska jämn start och vi hamnade i underläge på deras första chans i matchen
– Ja. Vi är ju inte helt ovana med att hamna i underläge men sedan tycker jag det är vår match resten. Vi har ett antal 100 procentiga lägen där vi inte fick in den, det är riktigt bra lägen. Men det är alltid jobbigt när man är i underläge då dom kan kontra in en tvåa och då blir det naturligtvis ännu jobbigare. Men jag tycker vi är klart bättre än dom i första halvlek och i den andra.

Vi startar andra halvlek okej men åker då på just en omställning som ger Vänersborg ledningen
– Ja, det var en riktig sådan kontring. Det var väl egentligen inte bra. Kändes som vi hade kontroll och är i numerärt överläge men vi stod aningens galet. Så visst kändes det lite billigt men men, det kan ju ske.

Men vi tappade i tempo i en period efter utvisningen?
– Det är inte det självklara alltid att man rullar på och öser på utan det tar en stund innan det sätter sig man får upp bolltempot. Sedan är ju dom duktiga på att dra ner på tempot, det tar lång tid när målvakten har bollen, vid inkast och frisparkar så rytmen var svår att få.

Men i slutet en grymt viktig seger och upp på andra plats igen.
– Precis, nu är vi tillbaka och har det i egna händer igen så det känns bra

Någon spelare att lyfta fram idag?
– Idag skall hela laget hyllas till en bra insats!

Stort grattis till segern
– Tackar!

Vänersborgs IF-GIF 1-3 Vänersborgs IF Thomas Reinfjords första Grebbestadsmål säkrade segern Bilder Vänersborgs IF-Grebbestad

Thomas Reinfjords första Grebbestadsmål säkrade segern

I matchens 87:e minut kom han in. En minut senare hade Thomas Reinfjord avgjort matchen med sitt 1-3 mål fint framspelad av Oskar Lindberg

Efter matchen fick jag en liten pratstund med Thomas Reinfjord

Thomas Reinfjord, det blev seger 3-1 mot Vänersborgs IF. Men vi hamnade i ett besvärligt läge då vi kom i underläge men vi gjorde en fin vändning i den andra halvleken
– Ja, det är som du säger, vi fick en tuff start på matchen. Vi hade ju spelet på planen men dom satte sin enda chans och då blir det svårt då dom får extra energi. Men vi lyckades vända i den andra halvleken. När dom fick ett rött kort var det egentligen bara att ha tålamod så skulle chanserna komma. Fullt välförtjänt att vi vinner med 3-1.

Första halvlek, en ganska jämn start och vi hamnade i underläge på deras första chans i matchen
– Ja. Vi är ju inte helt ovana med att hamna i underläge men sedan tycker jag det är vår match resten. Vi har ett antal 100 procentiga lägen där vi inte fick in den, det är riktigt bra lägen. Men det är alltid jobbigt när man är i underläge då dom kan kontra in en tvåa och då blir det naturligtvis ännu jobbigare. Men jag tycker vi är klart bättre än dom i första halvlek och i den andra.

Du fick äran att göra ditt första mål för Grebbestad och det blev helt avgörande, berätta
– Ja, det var kul. Jag ser att Oskar Lindberg får bollen på vänsterkanten och jag har ingen mot mig så det är bara att löpa med och vara ett alternativ inne i boxen. Lyckligtvis fick jag en perfekt boll av Oskar och det var jättekul att få göra mål. Jag hade mycket med energi när jag kom in så det var extremt kul att se bollen gå i mål.

Ja det måste varit skönt då målet verkligen punkterade matchen
– Ja visst. Vid 2-1 kan allt fortfarande hända så när vi fick 3-1 var det sista spiken i kistan och dom hade inget mer att komma med.

Stort grattis till segern
– Tusen tack!

Vänersborgs IF-GIF 1-3 Thomas Reinfjord Bilder Vänersborgs IF-Grebbestad Grebbestad tvåa igen efter seger mot Vänersborgs IF

Bilder Vänersborgs IF-Grebbestad

Nu finns det 40 bilder från dagens match att beskåda i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Vänersborgs IF-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Alla fyra målen med på bild

Så här långt 79 av 93 mål i Grebbestads seriematcher med på bild vilket är 84,9 %. :-)

Vänersborgs IF-GIF 1-3 Vänersborgs FK Grebbestad tvåa igen efter seger mot Vänersborgs IF Thomas Reinfjords första Grebbestadsmål säkrade segern

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Tennis
H70 GLTK (h)
Imorgon 10:00
Påvelund