28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Nordvärmlands FF 5 - 2 Grebbestads IF
         
 
     
   
         
       
0-1
0-2
0-3
16. Joakim Berggren
Ut: 6. Thomas Reinfjord
In: 17. Jeremy Bonyaa
8. Victor Edvardsson
0-4
0-5
11. Anton Henriksson
1-514. Oskar Lindberg
Assist: 11. Anton Henriksson
Ut: 12. Emil Holm-Dahlqvist
In: 18. Oscar Landgren
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 19. Edison Kelmendi (Hajdari)
19. Edison Kelmendi (Hajdari)
2-59. Andrew Palumbo
Assist: 8. Victor Edvardsson


Nordvärmland-Grebb...

Nordvärmland-Grebb...

Nordvärmland-Grebb...

Nordvärmland-Grebb...
33 bilder till i galleriet
Haveri i Sysslebäck, förlust 5-2

Grebbestad åkte på en brakförlust mot Nordvärmland som ett tag ledde med hela 5-0 innan Grebbestad kunde reducera x 2 och matchen slutade 5-2. Återigen en svag insats med ett par spelare borta pga avstängningar och det visar att Grebbestad behöver ordinarie gäng för att komma upp i rätt nivå.

Första halvlek
Första minuterna hände inte mycket men rätt som det var i fjärde minuten kom en långboll där Nordvärmland nickade svagt hem mot egen målvakt och Joakim Berggren fick ett friläge som räddades. Returen gick fint ut till Andrew Palumbo som följde upp med ett skott som räddades på mållinjen av en försvarare.

Direkt på Grebbestads chans ställde Nordvärmland om fint och fick ett bra läge där Linus Carlbäck spelade fint in mot Niklas Bengtsson med Viktor Adebahr var först på boll och fick bort den. Men Nordvärmland kom i ny våg i samma minut och Fredrik Johannesson skruvade snyggt in 1-0 för hemmalaget.

Sedan kan man väl säga att Grebbestadsförsvarsspel under resterande 45 minuter var under all kritik, oerhört svagt och långt ifrån godkänt om vi skall vara med och slåss om topplaceringarna. Så nu gäller det verkligen och komma tillbaka direkt och visa att detta var en tillfällig kollaps.

Efter en kvart fick ändå Grebbestad en hyfsad chans att ta sig in i matchen igen. I andraläge efter en hörna lyfte Viktor Adebahr in bollen till Oskar Lindberg som fick ett bra nickläge men nicken gick rakt på Joseph Leke Asong.

Efter 27 minuter fick Norvärmland straff sedan Linus Carlbäck gått omkull i duell med Mathias Hegeland. Nära 16-metaren men domaren var säker på sin sak och den följande straffen satte Nenad Vukoicic säkert till 2-0.

Strax efter stötte Thomas Reinfjord fram fint och bröt, avancerade fram och sköt men skottet smet strax utanför.

Efter 35 minuter spelade Nordvärmland långt och över Grebbestadsbacklinje och Niklas Bengtsson kunde löpa sig fri och rulla in 3-0.

Minuten senare var det nära igen för Nordvärmland som fick ett trippelläge men Grebbestad höll undan denna gång. Täckande försvarare till en hörna eller om det var Jonatan Hårenberg som fick på fingertopparna?

Efter 38 minuter kom ett Grebbestadsläge efter ett inspel av Thomas Reinfjord och Anton Henriksson sköt men Joseph Leke Asong lyckades klara med en fotparad.

Fyra minuter senare hade Grebbestad en hörna. Anton Henriksson vann i luften och nickade vidare till Mathias Hegeland som dock nickade strax utanför.

En riktigt svag första halvlek av Grebbestad.

Andra halvlek
Grebbestad gjorde ett byte i paus och möblerade om i laget och vi såg direkt ett bättre spel. Men det var ändå Nordvärmland som var nära att öka på med ett skott utifrån av Fredrik Johannesson men skottet prickade stolpen.

Men Grebbestad fortsatte med bra spel och efter 50 minuter kom man fint på vänsterkanten där Viktor Adebahr hittade in till en fri Anton Henriksson som dock inte alls fick till avslutet som gick klart utanför.

Strax efter kom Grebbestad bra igen och nu var det Joakim Berggren som spelade in till Anton Henriksson men Joseph Leke Asong svarade för en bra räddning.

I stället kom 4-0 efter 52 minuter då Fredrik Johannesson släppte ut till Erick Bloom som sköt perfekt vid bortre stolpe, nattsvart men det skulle bli värre.

För efter 66 minuter kom nästa mål för Nordvärmland. Man lyfte in en frispark och upp gick Christopher Suta och nickade in 5-0.

Nick i mål och man kan väl säga att matchen igenom hade vi inte jättemycket att säga till om i luftrummet.

Men på slutet kom ändå ett par reduceringar. Den första kom bara minuten efter 5-0 och det var Anton Henriksson som hittade Oskar Lindberg på djupet och Oskar kunde reducera till 5-1.

Nästan direkt efter fick Grebbestad ett dubbelläge men båda skotten blockerades/täcktes av Nordvärmlands försvar.

Efter 69 minuter fick Nordvärmland ett bra skottläge men Jeremy Bonyaa kunde täcka till en hörna.

Efter 79 minuter fick vi på nytt se ett svagt försvarsspel på en långboll och George Kojadinovic fick ett friläge mot Jonatan Hårenberg som kunde rädda.

Efter 85 minuter kunde Grebbestad reducera en andra gång då Victor Edvardsson spelade på djupet och Andrew Palumbo hann före Joseph Leke Asong och kunde sätta 5-2.

En bättre andra halvlek av Grebbestad men som hel insats så var detta långt ifrån bra.

Nordvärmlands FF-GIF 5-2 Nordvärmlands FF Bilder Nordvärmland-Grebbestad

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Tennis
H70 GLTK (h)
Imorgon 10:00
Påvelund