Grebbestads IF 2 - 1 Lidköpings FK
         
 
       
     
         
   
0-1
1-116. Joakim Berggren
Assist: 10. Christoffer Söderlund
2-18. Victor Edvardsson
Assist: 11. Anton Henriksson
10. Christoffer Söderlund
15. Markus Svensson
Ut: 9. Andrew Palumbo
In: 6. Thomas Reinfjord


Grebbestad-Lidköpi...

Grebbestad-Lidköpi...

Grebbestad-Lidköpi...

Grebbestad-Lidköpi...
33 bilder till i galleriet
Grebbestad tvåa efter seger mot Lidköping

Grebbestad var det bättre laget men hamnade i 56 minuten i underläge. Men Åtta minuter senare var det 2-1 för hemmalaget som kunde vinna matchen trots en mycket tveksam utvisning på Markus Svensson.

Första halvlek
Grebbestad öppnade matchen bra och redan i fjärde minuten lyfta man in bollen bra och Anton Henriksson nickade tätt utanför där Lidköpings målvakt Erik Ekblad bara stod och tittade efter bollen.

Sedan kom ändå Lidköping i en bra period och efter fem minuter lyfta man in en frispark bra som Grebbestad ändå kunde ta bort.

Minuten senare, efter sex minuter, spelade Lidköping på djupet mot Rasmus Gerhardsson Arvidsson men Mathias Hegeland var först på boll och kunde spela hem till Jonatan Hårenberg. Men avståndet var kort och såg lite farligt ut men Jonatan kunde lyfta bort bollen.

Lidköping satsade mestadels på djupledsbollar och efter åtta minuter kom en ny sådan och efter ett bra inlägg tvingades Grebbestad nicka undan till en hörna.

Men det var väl ungefär det som Lidköping hade framåt i första halvlek, med undantag av ett par lägen i slutet av halvleken . Grebbestad tog sedan över spelet som mestadels förlades på Lidköpings sida. Bland annat genom många bollvinster på offensiv planhalva.

Efter nio minuter krossade Grebbestad till Joakim Berggren som släppte ner till Viktor Adebahr som sköt bra men Lidköpings försvar var bra placerat och kunde stoppa skottet.

Efter 18 minuter kom Grebbestad bra på högerkanten. Christoffer Söderlund fick ett uppspel och spelade i djupet till Anton Henriksson som sedan släppte tillbaka till Christoffer som sköt men skottet rakt på Erik Ekblad som klarade.

Två minuter senare var Grebbestad nära igen. Man vann återigen boll högt upp och Oskar Lindberg hittade Anton Henriksson som tittade upp fint och försökte placera bollen vid den bortre stolpen men skottet smet tätt utanför.

Grebbestad fortsatte att trycka på men det tröjde till 30:e minuten innan nästa läge kom och då var det återigen Oskar Lindberg som samarbetade med Anton Henriksson. Nu kom Oskar på höger och slog ett bra inspel mot första stolpen där Anton Henriksson kom men en försvarare var med fint och lyckades bryta i sista stund.

Efter 35 minuter kom ett första läge på lång tid för Lidköping när Emilio Reljanovic slog ett bra inspel centralt där det ändå var Grebbestadsförsvaret som var först på bollen och kunde rensa bort.

Strax efter kom ett liknande läge som Grebbestad hade efter en halvtimme. Enda skillnaden var att det nu var Andrew Palumbo som slog inspelet mot första stolpen mot Anton Henriksson men återigen var Lidköpings försvar bra med och kunde ta bort bollen till en hörna.

Lidköping fick sedan ett bra läge efter 41 minuter när man slog ett bra inlägg mot bakre stolpe där Johan Karlsson kom fint och nickade men han nådde inte riktigt bollen som gick klart utanför.

Strax efter slarvade Joakim Berggren och tappade bollen i farligt läge vilket gjorde att Emilio Reljanovic kunde ta sig fram till skottläge men via ett Grebbestadsben gick bollen i en hög bana över målet till en hörna.

Andra halvlek
Grebbestad var sedan nära en mardrömsstart på andra halvleks första minut då Markus Svensson fick en olycklig träff på bollen som gick mot eget mål och mot Johan Karlsson som var på väg igenom men Mathias Hegeland kunde hinna ifatt och bryta.

Grebbestad fortsatta att föra spelet men det dröjde till 56:e minuten innan det kom någon farlighet. Då provade Victor Edvardsson med ett skott utifrån som blockerades. Men Grebbestad vann tillbaka bollen och fick ner den till Oskar Lindberg som kom ner mot kortlinjen och slog ett farligt inspel som löpte längs mållinjen innan Lidköping bröt.

Och som man bröt! Med en perfekt långboll var plötsligt Johan Karlsson fri med Jonatan Hårenberg och satte skickligt 0-1. Vilken kalldusch för Grebbestad som jagar viktiga poäng i toppstriden.

Men precis som i förra matchen mot Åmål slog Grebbestad till snabbt efter ett baklängesmål. Klockan tickade bara fram tre minuter innan vi noterade 1-1. Christoffer Söderlund slog ett långt inlägg som möttes med en språngskalle av Joakim Berggren som nickade in kvitteringen.

Och bara åtta minuter efter Lidköpings ledningsmål var Grebbestad i ledningen. Återigen slog Christoffer Söderlund ett bra inlägg som nådde Anton Henriksson som via ett fint tillslag släppte bollen direkt i djupet på Victor Edvardsson som kom fri och satte 2-1 mellan benen på Erik Ekblad.

Minuten senare kunde Grebbestad kanske punkterat matchen då man återigen vann boll högt upp och Anton Henriksson hittade Oskar Lindberg som fint tog sig förbi Gustav Hellman och kom fri mot Erik Ekblad som kunde rädda och hålla Lidköping kvar i matchen.

Efter 70 minuter kom Grebbestad igen och Andrew Palumbo fick ett bra skottläge men skottet drog sig strax utanför den bortre stolpen.

Efter detta blev Grebbestad lite försiktigare och bevakade mer sin ledning och Lidköping fick mer att säga till om i spelet men man skapade väl egentligen inga målchanser.

När klockan tickade upp mot 85:e minuten svarade Markus Svensson för en perfekt brytning. Till allas förvåning blåste domaren frispark för Lidköping och varnade Markus??? Markus protesterade varpå domaren var var blixtsnabb med ett andra gula och därmed rätt på Markus. Oerhört märkligt beslut.

Lidköping slog nu allt mer på djupet men Jonatan Hårenberg kunde vid ett par tillfällen fint komma ut och boxa undan bollen och något jättefarligt fick alldrig Lidköping och Grebbestad kunde hålla undan till en viktig seger.

Efter matchen fick jag en liten pratstund med Mikael Mattsson

Mikael Mattsson, seger med 2-1 och en riktigt och och viktig vinst därmed mot Lidköping
– Absolut. Det var riktigt skönt för det var en svårspelad plan, tung, lerig och svårt att få fart på spelet men jag tycker vi gör det bra. Vi är det bättre laget över 90 minuter och vinner välförtjänt.

Kändes som vi kontrollerade första halvlek men dom var ändå småfarliga med ett par kvicka killar på topp
– Det blir ju så när vi trycker på. Vi har mycket spel på deras planhalva och det finns alltid risk för omställningar och det var lätt att tappa bollen idag. Men vi gjorde det bra och några omställningar får man ändå räkna med att dom kan få.

Vi startar andra halvlek okej men åker då på just en omställning som ger Lidköping ledningen
– Ja, det var en riktig sådan kontring. Det var väl egentligen inte bra. Kändes som vi hade kontroll och är i numerärt överläge men vi stod aningens galet. Så visst kändes det lite billigt men men, det kan ju ske.

Men repliken var snabb
– Ja och det är ju alltid skönt. Vi kände ju att vi var det bättre laget så vi trodde väl att vi skulle kunna vända och vi hade ju tidigare i matchen skapat lägen så vi visste att vi skulle få fler.

Det var inte bara kvitteringen som kom snabbt, även ledningsmålet kom tätt efter
– Ja och det var naturligtvis ännu goare. Då kändes det ganska lugnt då dom inte hade skapat mycket. Vi hade bra balans efter detta så det kändes bra men så åkte vi på en utvisning och då blev det lite bollar som lyftes in. Men vi var starka och stabila i slutet.

Vad tyckte du om utvisningen?
– Vad skall man säga? Han får en felaktig frispark emot sig, får varning för den och en liten protest. Det är för dålig nivå på domaren där, lite märkligt?

Någon spelare att lyfta fram idag?
– Anton Henriksson och Markus Svensson tycker jag var bra idag men samtidigt gör alla ett bra jobb då det var tungt där ute idag.

GIF-Lidköpings FK 2-1 Lidköpings FK Bilder Grebbestad-Lidköping

Då är man på plats i Örebro och laddar inför morgondagens avgörande💪 Har en positiv känsla- hoppas det räcker⚽️

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund