Grebbestads IF 3 - 1 IFK Åmål
         
 
       
     
         
   
1-04. Mathias Hegeland
Assist: 20. Viktor Adebahr
Ut: 16. Joakim Berggren
In: 6. Thomas Reinfjord
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 22. Sebastian Jaconelli
1-1
2-114. Oskar Lindberg
Assist: 9. Andrew Palumbo
3-114. Oskar Lindberg
Assist: 11. Anton Henriksson
5. David Karlsson


Grebbestad-Åmål 3-1

Grebbestad-Åmål 3-1

Grebbestad-Åmål 3-1

Grebbestad-Åmål 3-1
42 bilder till i galleriet
Grebbestad hänger på toppen efter 3-1 mot Åmål

Grebbestad gjorde väl ingen supermatch och Åmål hängde väl med i spelet. Grebbestad skapade dock fler chanser och fick viktiga 2-1 minuten efter Åmåls kvittering. Grebbestads seger skrevs till 3-1 (1-0) efter två mål av Oskar Lindberg samt Mathias Hegeland som inledde matchens målskytte.

Första halvlek
Grebbestad öppnade matchen riktigt bra och första kvarten handlade det bara om hemmalaget. Framför allt kom man gång på gång på högerkanten där Andrew Palumbo och Christoffer Söderlund fick fina ytor.

Grebbestad första målchans kom efter fem minuter och visst trodde vi på ett tidigt ledningsmål för Grebbestad. Det kom efter samarbete på högerkanten mellan Andrew Palumbo och Christoffer Söderlund där det var Christoffer som slog ett bra inlägg som nådde Joakim Berggren som mötte på nick. Vi trodde nog alla att Joakim skulle göra mål i sin fjärde match i rad när han startar men Åmåls målvakt Albin Handel var följsam och räddade fint.

Åmål kom ingen vart under första kvarten och nästa målchans blev även den Grebbestads, då efter 15 minuter. Det var en frispark som lyftes in och Åmål skulle nicka undan men nicken blev riktigt svag och hamnade i stället hos Oskar Lindberg som fick ett bra läge men skottet räddades på mållinjen av Åmålsförsvaret.

Men efter stor dominans av Grebbestad gick spelet helt i baklås och resten av halvleken gick till Åmål och Grebbestadsspelarna var frustrerade.

Efter 26 minuter fick Åmål ett riktigt bra läge när man spelade upp på Obed NII Dodoo Saki som fint släppte vidare till Adrian Johansson som fick ett friläge mot Jonatan Hårenberg som kom ut fint och räddade till en hörna.

Åmål spelade piggt och Grebbestad fick inte grepp om Åmål på det central mittfältet där man i perioder fick allt för stora ytor.

Men efter 39 minuter kom Grebbestad upp och Joakim Berggren revs ner och Grebbestad fick en frispark. Frisparken lyftes in av Viktor Adebahr och Mathias Hegeland mötte med en nick. Albin Handel svarade för en bra räddning men kunde inte hålla bollen och Mathias Hegeland kunde följa upp och trycka in 1-0 för Grebbestad.

Bara ett par minuter senare slarvade Grebbestad och fick inte bort boll vid egen 16-metare och Åmål kunde komma till skott genom Ongue Malick Mbodji men Jonatan Hårenberg räddade säkert.

Grebbestad stack sedan upp en gång till på slutet och efter bra kombinationsspel kom chansen för Christoffer Söderlund som dock inte fick nicken på mål.


Andra halvlek
Åmål öppnade bra i den andra halvleken och hade under de första 60 sekunderna skaffat sig två hörnor som dock blev resultatlösa. På den andra som nickades undan av Grebbestad fick man läge med et långt inkast som skarvades fint mot framstörtande spelare men Jonatan Hårenberg var bra med och knipa bollen.

I den 49:e minuten fick Åmål en fri spark som man lyfte in efter att ha ”tjuvat” säker en fem meter. Man lyfte in frisparken bra och det blev lite småfarligt innan Grebbestad lyckades få undan bollen.

Grebbestad kom sedan tillbaka med några bra minuter och efter 53 minuter kom Andrew Palumbo på sin högerkant och hittade in till Oskar Lindberg som dock sköt över.

Åmål kom direkt tillbaka med en chans när Ongue Malick Mbodji vände runt och sköt men skottet smet halvmetern utanför Jonatan Hårenbergs vänsterstolpe.

Men perioden i matchen var Grebbestad och efter 56 minuter hittade Viktor Adebahr Joakim Berggren på djupet och Joakim slog ett fint inspel in centralt mot Andrew Palumbo som kom fint men Åmåls försvaret var med fint och lyckades bryta till en hörna precis framför Andrew.

Grebbestad tappade sedan åter spelet och det blev återigen mer Åmål som hade en hörna efter dryga timmen där man kom till skott på andraboll genom Roland Tsumasi Ashia men Grebbestadsförsvaret kunde täcka skottet.

Men efter 69 minuter kom efter spelet en rättvis kvittering i matchen. Åmål fick en hörna som Grebbestad nickade undan till en helt fri Salim Alhassan utanför 16-metaren. Salim kunde fint ta med sig bollen någon meter fram och sedan dundra in 1-1. Vackert men var var vi?

Men Åmål som är i stort poängbehov i bottenkampen hann knappt jubla färdigt innan det small igen, nu i deras eget mål.

Grebbestad gjorde avspark och spelade på djupet där Åmålsförsvaret touchade bollen mot en hörna. Andrew Palumbo löpte dock på och han upp bollen och fick till ett perfekt inspel till Oskar Lindberg som tryckte in 2-1! Lika vackert som Åmåls mål.

Målet såg ut att knäcka Åmål och nu blev det mer Grebbestad som efter 74 minuter hade en frispark som Sebastian Jaconelli nicktochade bra men ändå klart utanför den bortre stolpen.

´Grebbestad kom ni i fler anfall och efter 78 minuter slog Andrew Palumbo ett bra inspel mot första stolpen där Anton Henriksson kom men Albin Handel var återigen med bra och fick ut en fot för att få bort bollen precis framför Anton.

Men minuten senare punkterade Grebbestad matchen. Oskar Lindberg fick bollen och släppte på djupet till Anton Henriksson som släppte tillbaka på Oskar som tog sig fram ett par meter och slog på ett bra skott som inte Albin Handel hann med på och det var 3-1 för Grebbestad.

Minuten senare fick Viktor Adebahr ett bra skottläge men skottet smet strax utanför.

I den 38:e minuten lyfte Christoffer Söderlund in ett bra inlägg mot Anton Henriksson men nick smet utanför.

Grebbestad han sedan med en bra chans till när Oskar Lindberg på tiläggstid lyfte fram bollen mot Anton Henriksson som blev fri och lyfte bollen förbi målvakten och in mot mål där en försvarare dök upp och fick bort bollen i absolut sista sekunden.

Rättvis hemmaseger sett till målchanser i matchen men Åmål hängde som tidigare sagt väl med i spelet i matchen.

Efter matchen fick jag en liten pratstund med Mikael Mattsson

Mikael Mattsson, seger med 3-1 men det satt ändå ganska hårt inne?
– Ja, det gjorde det väl. Dom hade några lägen absolut. Vi gör väl ingen stor match men ser man till chanser i matchen vinner vi ändå rättvist. Dom hade något läge i första och sedan en del hörnor i den andra. Men i slutändan starkt av oss att vinna.

Vi spelade väldigt bra första kvarten för att sedan tappa spelet och jag tycker Åmål var det bättre laget resten av halvleken
– Absolut, absolut! Det blev en väldig skillnad när dom inte fick rida vidare på sitt mål och vi kunde göra 2-1 mer eller mindre direkt på avsparken. Så det var naturligtvis väldigt viktigt.

Efter 2-1 har vi e bra period med flera chanser och även avgörande 3-1
– Det blev lite knäckande för dom med 2-1 och när vi satte 3-1 var det lugnt efteråt.

Någon spelare att lyfta fram idag?
– Markus Svensson gjorde ett bra jobb, Christoffer Söderlund och Mathias Hegeland. Dessa tre var mycket stabila och bra idag!

GIF-IFK Åmål 3-1 IFK Åmål Bilder Grebbestad-Åmål

Bilder Grebbestad-Åmål

Nu finns det 46 bilder i Galleriet från matchen Grebbestad-Åmål.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Åmål från Grebbestads hemsida

Alla fyra målen med på bilder

Så här långt 68 av 79 mål i Grebbestads seriematcher med på bild vilket är 86, %. :-)

GIF-IFK Åmål 3-1 IFK Åmål Grebbestad hänger på toppen efter 3-1 mot Åmål

Hur är läget med Landgren, är han spelbar imorgon?
Finns det andra alternativ i försvaret, kanske Hege eller David kan hoppa in?
Forza GIF ⚽️😎

Div II Norra Götaland
2021-06-19 14:00

STENUNGSUNDS IF
1-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Om ungefär en timme
VÄNERSBORGS FK (h)
Siljevi, Grebbestad

Till liverapporteringen


 
P07/08
Hamburgsunds IF (h)
2021-06-29 18:00
Siljevi