Grebbestad-Sävedal...

Grebbestad-Sävedal...

Grebbestad-Sävedal...

Grebbestad-Sävedal...
30 bilder till i galleriet
Grebbestad tog sjätte raka vinsten när Sävedalen besegrades

Grebbestad stod för en stabil insats i första halvlek och sänkte via två snabba mål Sävedalen. I den andra halvleken fick Sävedalen mer att säga till om spelmässigt men det var ändå Grebbestad som hade de flesta och bästa chanserna, bland annat två stolpträffar.

Första halvlek
Grebbestad öppnade piggt de första tre minuterna av matchen och Sävedalen fick det lite jobbigt direkt med ett antal farliga felpassningar in i planen som Grebbestad kunde bryta och ställa om.

Dock fick Grebbestad av denna pigga start inga chanser. I stället kom första målchansen till Sävedalen då Anton Nilsson chippade fram en frispark fint mot löpande spelare men Grebbestads burväktare Jonatan Hårenberg, dagens födelsedagsbarn, var vaken och förts ut på bollen.

Grebbestad var sedan det bättre laget genom de första 45 minuterna och Sävedalen hade väldigt svårt att komma till något framåt då det allt som oftast blev svåra och för djupa framspelningar.

Grebbestad skapade väl inte heller dom så mycket till en början. Men en frispark som lyftes in efter tolv minuter gav ett par lägen där Grebbestad med lite flyt kunde fått till ett ledningsmål.

Så mycket mer hände egentligen inte inledningsvis även om Grebbestad förde spelet. Men efter 23 minuter lyfte Markus Svensson fint fram bollen över Sävedalens backlinje till Andrew Palumbo som blev fri och satte 1-0.

Nu kom Grebbestad plötsligt till bättre och efter 25 minuter bröt Joakim Berggren fint ett Sävedalenuppspel på offensiv halva och spelade till Anton Henriksson som hittade Oskar Lindberg. Oskar släppte även han vidare nu till Victor Edvardsson som försökte placera in bollen som dock smet en liten bit utanför.

Men två minuter senare, i den 27:e minuten, spelade Mathias Hegeland upp på Joakim Berggren. Joakim utmanade och tog sig förbi sin försvarare, gick in i planen och placerade snyggt in 2-0. Mål för tredje matchen i rad för nyförvärvet från Ljungskile!

Efter dryga 30 minuter fick Sävendalen ett frisparksläge. Anton Salihu sköt via Grebbestadsmuren och sedan löpte en Sävedalenspelare sig offside.

I slutminuterna kändes det dock som Grebbestad slarvade något och i:e minuten fick Simon Guli fick ett jätteläge att ta Sävedalen in i matchen men sköt långt utanför.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades med ett fint läge redan efter 48 minuter då Christoffer Söderlund slog ett hårt lågt inspel mot Anton Henriksson och kanske kom den hårda bollen lite för snabbt och Anton Henri minuter kom Sävedalens bästa chans så här långt kssons avslut smet strax utanför.

Efter 53 minuter fick Sävedalen en frispark i ganska bra läge men Ahmad Aljafaris skott gick högt över.

Efter 56 minuter slog Grebbestad et inlägg som nickades undan men inte bättre än att bollen hamnade fint till Oskar Lindberg som dock sköt över.

Grebbestad kom i en ny anfallsvåg i samma matchminut och Andrew Palumbo slog ett inspel som missade Anton Henriksson men kom till Joakim Berggren som kunde skjuta. En försvarare jobbade bra och lyckades täcka det fina läget till en hörna när Joakim sköt.

Två minuter senare var Grebbestad nära igen. Oskar Lindberg kom på högerkanten och spelade in till Andrew Palumbo som höll i och sedan spelade till Viktor Adebahrs som försökte placera in bollen som dock smet strax utanför krysset.

Efter 59 minuter kom Sävedalens bästa chans så här långt när man spelade till Emil Rrsholm som tog sig fram och sköt bra men Jonatan Hårenberg var bra med och räddade till en hörna.

Efter 65 minuter vände Grebbestad snabbt på spelet och Anton Henriksson hittade Oskar Lindberg som hade läge att löpa fri mot mål men han slog en snabb passning i sidled till Joakim Berggren som sköt och för andra gången prickade stolpen. Tyvärr verkar jag missat att läsa in den första stolpträffen men det kan ha varit i samband med skottet som täckets av en försvarare?

Strax efter hade Sävedalen en hörna men Grebbestad kunde snabbt vända på spelet då Andrew Palumbo drev från egen 16-metare till offensiv 16-metare innan han släppte till Viktor Adebahr som sköt ett skruvat skott precis utanför.

Efter detta blev Grebbestad defensivare och Sävedalen kom allt mer i spelet och efter 73 minuter hade man en frispark ute till höger. Man gick på skott direkt in i gröten och Jonatan Hårenberg fick upp en arm och räddade bollen upp i luften och sedan dalade bollen ner i ribba och ut till en hörna.

Strax efter kom Sävedalen igen. Nu på vänsterkanten där Derrick Ddunge fick skottläget men vinkeln var svår och Jonatan Hårenberg var med bra och räddade till en hörna.

Efter 88 minuter fick Mathias Hegeland sin andra varning på en minut och fick lämna planen.

Den följande frisparken från Ahmad Aljafari blev farlig då den touchade någon och Jonatan Hårenberg tvingades till en akrobatisk fotparad för att fortsatt hålla nollan.

Här säger domaren att det är 6 minuter kvar att spela. Två minuter senare har han fem minuter kvar att spela????? Inga själ för detta tillägg så varifrån kom denna ytterligare minut?

Men mer hände inte och Grebbestad hade därmed bärgat sjätte raka trepoängaren!


Efter matchen fick jag en liten pratstund med Mattias Svensson

Mattias Svensson, Grebbestads fina form hänger i?
– Absolut! Vi gör en bra match återigen. Vi är stabila bakåt sett till hela matchen. Det var väl en period, sista kvarten i första som dom var bättre än oss. Det var hårt jobb och vi visade att vi vill vinna.

Första halvlek riktigt bra som du säger. Dom skapar egentligen inget vilket vi inte heller gjorde inledningsvis men så kom två snabba mål
– Ja, vi håller dom borta från vårt mål och jag tror inte dom har ett skott på mål i första. Sedan är vi farliga varje gång vi kommer fram vilket vi visar återigen och vi gör då två snabba. Bra fart på oss.

Vi skapar en hel del lägen i den andra innan vi sjunker ner
– Vi kontrollerade matchen lite mer i den andra halvleken. Sedan har vi två eller tre 100% chanser där vi har två i stolpen plus att deras målvakt gör några bra räddningar.

Dom hade svårt framåt och hade många felpassningar i avgörande lägen
– Ja, det är som du säger och dom fick därmed inte många chanser förutom några på fasta situationer. Annars höll vi dom bra utanför de farliga chanserna

Någon spelare att lyfta fram idag?
– Det är en riktigt bra laginsats. Vi krigade bra. Framför alt på slutet. Hela laget kanonbra.

GIF-Sävedalens IF 2-0 Sävedalens IF Bilder Grebbestad-Sävedalen

Bilder Grebbestad-Sävedalen

Nu finns det 34 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Sävedalen från Grebbestads hemsida

Matchens båda mål finns med

Så här långt 62 av 71 mål i Grebbestads seriematcher med på bild vilket är 87,3 %. :-)

GIF-Sävedalens IF 2-0 Sävedalens IF Grebbestad tog sjätte raka vinsten när Sävedalen besegrades

När tränarfrågan är klar kommer nyhet på hemsidan.

Div II Norra Götaland
2023-09-24 13:00

TORSLANDA IK
1-3

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
I övermorgon 19:30
VÄNERSBORGS FK (b)
Vänersvallen, Vänersborg


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.