28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 


Tidaholm-Grebbesta...

Tidaholm-Grebbesta...

Tidaholm-Grebbesta...

Tidaholm-Grebbesta...
36 bilder till i galleriet
Grebbestad vann borta mot Tidaholm

Grebbestad tog en rättvis bortaseger i en svår bortamatch mot Tidaholm. I paus ledde Grebbestad med 2-0 vilket sedan ökades på till 3-0 innan värdarna reducerade på straff. 3-1 slutade det hela till Grebbestad efter mål av Joakim Berggren, Anton Henriksson och David Karlsson.

Första halvlek
Matchen öppnades försiktigt av de båda lagen som turades om att rulla boll. Efter fem minuter fick Tidaholm inkast där man satsade på ett långt inkast. Filip ”trötter” Garmenius kastade långt och det blev en skarv och småfarligt innan Jonatan Hårenberg fick fångat bollen.

Filip ”trötter” Garmenius: Ni kanske lurar på ”trötter” men jag tror aldrig jag sett en spelare som ser så trött ut redan från start :-) och samma var det i matchen i Grebbestad.

Grebbestad svarade upp med ett bra anfall minuten senare. Andrew Palumbo hittade Anton Henrikson som i sin tur spelade ut till Christoffer Söderlund. Christoffer släppte in till Victor Edvardsson som dock inte fick på något bra skott och bollen smet klart utanför.

Men det var ändå signalen till en bra Grebbestadsperiod och man vann boll gång på gång på mitten.

Efter åtta minuter kom Grebbestad på högerkanten och Andrew Palumbo slog ett inlägg mot Anton Henriksson men målvakten Johan Gustavsson lade säkert beslag på bollen framför frie Anton.

Minuten senare ställde Tidaholm om snabbt med djupledsboll ut på sin vänsterkant där Ninos Gewargis kom bra. Vinkeln blev dock något snäv och trots bra träff räddade Jonatan Hårenberg säkert och boxade ut bollen.

Efter elva minuter tog Grebbestad ledningen. Victor Edvardsson hittade in till Joakim Berggren, nyförvärvet från Ljungskile, som snyggt placerade in 0-1 från ca 18-20 meter. Därmed har Joakim nätat i båda sina matcher så här långt med Grebbestad.

Grebbestad vann som sagt boll högt upp ett flertal gånger och efter 23 minuter var det Victor Edvardsson som gjorde detta och i ett andraläge fick han tillbaka bollen och via ett par fina tvåfotsribblingar var Victor så när att bli fri men Tidaholm lyckades bryta i sista sekunden.

Två minuter senare vann Grebbestad boll tidigt igen och Victor Edvardsson fick fram bollen till Anton Henriksson som var på väg mot ett friläge när Tidaholm via en perfekt glidtackling fick bort bollen även där i absolut sista sekunden.

Efter detta började Tidaholm komma in lite bättre i matchen men det var fortsatt Grebbestad som hade lättast att komma till målchanser. Som när man återigen vann boll högt upp och fick fram bollen på Anton Henriksson. Johan Issa var dock snabbare och kunde bryta men uppspelet blev svagt och Grebbestad kom i en ny våg och hittade återigen fram till Anton Henriksson som sköt strax utanför.

Efter 38 minuter slog Victor Edvardsson en härlig boll till Oskar Lindberg som blev helt fri. Men målvakten John Gustavsson fick en fot på bollen och bromsade upp bollen och Max Falk kunde hinna upp bollen precis före mållinjen och rensa bort bollen.

Grebbestad även ny i en ny våg och Joakim Berggren blev fri i snäv vinkel Johan Gustavsson kunde klara.

Grebbestad hade ny på nytt tagit över och efter 40 minuter lyfte Markus Svensson fint in till Anton Henriksson som var fri och tog emot bollen på bröstet. Men då hann Filip ”trötter” Garmenius in fint och kunde rensa bort.

Men efter flera fina läge kom äntligen utdelningen efter 43 minuter. Joakim Berggren vann bollen fint vid mittlinjen och startade ett anfall där bollen sedan kom ut till vänster där Viktor Adebahr lyfte in bollen till Anton Henriksson som behärskat nickade in 0-2!

Andra halvlek
Grebbestad öppnade sedan bra även i den andra halvleken och tidigt hittade man Oskar Lindberg som tog sig förbi sin försvarare och bara hade en försvarare kvar som täckte yte och Oskar gick på skott och Johan Gustavsson kunde rädda till en hörna.

Men sedan höll Grebbestad på att ställa till det med en småfarlig passning hem till Jonatan Hårenberg som hamnade lite i tidspress och inte fick rensat undan bollen ordentligt. Bollen hamnade då hos Joel Frisk som sköt från distans då Jonatan inte var i målet men Jonatan hann tillbaka och kunde rädda skottet.

Minuten senare, efter 51minuter, hade Grebbestad en hörna som David Karlsson vann ooch nickade bra men Johan Gustavsson räddade.

Två minuter senare lyckades dock David Karlsson bättre med nicken. Grebbestad fick en frispark på högerkanten som Viktor Adebahr slog och David Karlsson kunde nicka in 0-3 efter 53 minuter.

Grebbestad såg nu ut att promenera hem en säker seger.

Direkt efter avspark vann Anton Henriksson bolle Filip ”trötter” Garmenius ln och spelade fram på Oskar Lindberg som var på väg att bli fri men Max Falk kom in fint igen och kunde bryta.

Efter 58 minuter såg det farligt ut när Tidaholm slog en lång hög djupledsboll. Jonatan Hårenberg gick ut för att nicka undan bollen men bollen studsade över och mot mål men tapade mycket fart efter studs och Jonatan hade inga problem att hinna ifatt bollen.

Direkt efter fick Grebbestad en chans efter en långboll på Oskar Lindberg som sedan spelade in till Anton Henriksson som dock avslutade utanför.

Två minuter senare kom dock chansen för Tidaholm att ta sig in i matchen igen.
Florent Rushiti fälldes av David Karlsson och och satte sedan själv straffen säkert till 1-3. Målet godkändes trots att Grebbestad menade att Tidaholm hade tre spelare som tjuvade in mot en eventuell retur.

Grebbestad tappade nu sitt fina spel och det blev mer från Tidaholm spelmässigt. Dock satsade man kanske allt för mycket på djupledsbollar som allt för ofta blev för långa i det hala underlaget efter regnandet.

Florent Rushiti fick sedan en bra boll efter 65 minuter och tog sig förbi Christoffer Söderlund och Mathias Hegeland och sköt sedan men Jonatan Hårenberg stod säkert och räddade till en hörna.

Efter 75 minuter tappade Grebbestad boll offensivt och det blev vidöppet på Tidaholms vänsterkant och Ninos Gewargis hittade in till Gani Gërxhaliu som dock sköt utanför i fint läge.

Norrmannen Thomas Reinfjord fick debutera när han kom in efter 78 minuter och han hade inte varit på planen i många minuter när han fick ett bra läge att göra mål. Men vinkel blev något snäv och John Gustavsson klarade. Thomas fångade upp returen och spelade till Anton Henriksson men även det skottet kunde stoppas av Tidaholm.

Tidaholm hade ett par skottlägen sedan men dessa blev inte jättefarliga utan Grebbestad höll undan till en rättvis seger.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med Mattias Svensson

Mattias Svensson, 3-1 idag borta mot Tidaholm i en på förhand svår bortamatch då Tidaholm gjort det bra hittills på hemmaplan
– Ja, det är som du säger. Dom är starka här på sin hemmaplan och har tagit 14 av 19 poäng här. Så vi visste att det skulle bli en tuff match. Skönt att vi fick 1-0 och vi spelade bra större delen av matchen. Möjligen fick dom lite för lätta kontringar på oss.

Första 45 minuterna var vår bästa i matchen
– Framför allt offensivt sett. Vi hade många bra lägen och även nästanlägen så offensivt spelade vi fantastiskt bra.

Vi öppnar även andra halvlek bra och kunde gå fram till 3-0
– Ja och det var skönt att få 3-0 så tidigt. Vi har väl ganska bra kontroll även sedan ävwen om dom kan reducera efter en ganska billig straff. Dom får lite flow sedan men vi städade av bra och sedan var det ganska lugnt.

I slutändan en rättvis vinst?
– Ja det tycker jag definitivt, vi är det bättre laget.

Någon spelare att lyfta fram idag?
– Det är jämnbra idag ingen sticker ut så utan alla gör ett bra jobb därute.

IFK Tidaholm-GIF 1-3 IFK Tidaholm Bilder Tidaholm-Grebbestad

Bilder Tidaholm-Grebbestad

Nu finns det 40 bilder i Galleriet från matchen.

Gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan

Se bilder från Tidaholm-Grebbestad från Grebbestads hemsida

3 av 4 mål med

Så här långt 60 av 69 mål i Grebbestads seriematcher med på bild vilket är 87 %. :-)

IFK Tidaholm-GIF 1-3 IFK Tidaholm Grebbestad vann borta mot Tidaholm

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Tennis
H70 GLTK (h)
Imorgon 10:00
Påvelund