28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 


Grebbestad-Torslan...

Grebbestad-Torslan...

Grebbestad-Torslan...

Grebbestad-Torslan...
33 bilder till i galleriet
En halvlek räckte, storseger mot Torslanda - update

Torslanda tog ledningen med 0-1 efter 5 minuter. Men det blev upptakten till ett härligt anfallsspel och effektiva avslut, 6-1 i paus till Grebbestad. Andra halvlek tappade i tempo och resultatet stod sig tiden ut.

Premier League
Matchen påminde en hel del om Liverpool-Norwich när Premier League startade igen på fredagskvällen. Strålande anfallsspel under första 45 minuterna för att bli snäppet svagare i den andra halvleken.

Men klart är väl att det inte är lätt att hålla skärpan hela matchen när man leder stort?

Liksom mellan Liverpool och Norwich så skapade ändå borta laget en del chanser och den stora skillnaden i matchen var väl att mellan Grebbestad och Torslanda så var det bortalaget som tog ledningen i matchen.


Första halvlek
Det är kanske lätt att tro att det skall bli en enkel match när toppen möter botten men Torslanda är ändå ett piggt spelande lag som vill hålla i bollen men kanske blir det lite för mycket av detta emellanåt vilket Grebbestad kunde utnyttja med snabba anfall.

Många satte nog i halsen efter fem minuter då Grebbestads backlinje missade en passning upp mot mittfält och Torslanda bröt och spelade snabbt ut på högerkanten och fick sedan till ett bra inspel från Fabian Påhlman som Elliott Bäcklund stötte in i mål (med handen/armen?) Det ville i alla fall Grebbestad ha det till.

Men Torslandas glädje blev allt annat än lång för minuten senare var det 1-1. Grebbestad kom direkt på vänsterkanten där Andrew Palumbo lyfte in bollen till Anton Henriksson som nickade. Andrew Withers i Torslandas mål såg att att vara bra med och fick båda händerna på bollen men på något vis tappade han bollen in i mål, kvitterat!

Målexplosion
Klockan tickade sedan bara fram till minut när elva när nästa mål kom. Viktor Adebahr slog en lång boll över Torslandas backlinje. Oskar Lindberg hann för Andrew Withers och lyfte bollen över honom. Men sedan vid bortre stolpe hann en Torslanda försvarare i fatt Oskar som fint vände runt och sköt 2-1 via benen på målvakten som kom rusandes tillbaka. Olycklig start på matchen för Andrew Withers.

Efter 15 minuter fick Grebbestad en hörna och på andraboll sköt Markus Svensson bra men via en försvarare till en ny hörna. Den hörnan togs av Andrew Palumbo och nickskarvades av Mathias Hegeland till Anton Henriksson som från nära håll satte 3-1. 4 mål i matchen på 15 minuter och mer skulle det bli.

I 19:e minuten slog David Karlsson ett långt uppspel ut på Andrew Palumbo som i sin tur fint hittade in till Anton Henriksson och vi hade 4-1. Hattrick av Anton :-)

Andrew Palumbo hade vidöppet på sin högerkant och bara två minuter senare, min 21, slog han sin tredje assist för dagen. En kopia på 4-1 målet med skillnaden att nu var det Grebbestads nyförvärv och debutant Joakim Berggren som var sist på bollen, 5-1.

Fem minuter senare slarvade Torslandas backlinje och Oskar Lindberg kunde bryta och spela fram till Anton Henriksson som försökte placera in bollen men nu var Andrew Withers med bra och räddade.

Strax efter kom Torslanda i ett bra anfall och Fabian Påhlman släppte fint i djupet till Owen Parker-Price som då blev fri mot Jonatan Hårenberg som kom ut fint och räddade.

Efter 30 minuter kom Torslanda bra igen, nu på sin vänsterkant där Elliott Bäcklund tog sig in och sköt och Jonatan Hårenberg räddade bra igen.

Torslanda hittade emellanåt luckor i Grebbestads mittfält och efter 32 minuter gjorde man just detta och kom i fint läge när man rullade ut till Dominic Wooldrige som sköt ett skruvat skott mot bortre stolpe som smet strax över.

Två minuter efter detta slog David Karlsson en långboll mot Oskar Lindberg och Andrew Withers kom ut helt fel. Oskar vände runt och sköt men fick för mycket skruv på bollen som smet utanför det tomma målet.

Det var många chanser och efter 36 minuter kom nästa. Grebbestad bröt högt upp och Andrew Palumbo stod för ett nytt inspel när han hittade Christoffer Söderlund som fick på en kalasträff men rakt på Andrew Withers som kunde stöta ut bollen.

Efter 40 minuter kom 6-1. Torslandas Fabian Påhlman hade först att hyfsat skottläge men sköt utanför. Grebbestad ställde sedan om snabbt och assistkungen Andrew Palumbo slog en boll på djupet. Felix Fundell Ryberg, i Grebbestad i fjol, lyckades inte bryta och Oskar Lindberg fick ett friläge och rullade säkert in bollen i mål.

6-1 i första halvlek! Det ger 10 mål på de två senaste halvlekarna då Grebbestad satte 4 mot Uddevalla i den andra halvleken.

En fantastisk första halvlek av Grebbestad men snabbt fint rappt anfallsspel med bra skrpa och utdelning. Underbart att se!

Andra halvlek
I den andra halvleken sedan så sjönk tempot och det hände inte als lika mycket.

Men vi fick ändå se några fina anfall som efter 51 minuter då Grebbestad hade många passningar inom laget innan Sebastian Jaconelli släppte ut till Joakim Berggren som tog sig in och sköt men Andrew Withers kunde rädda.

Efter 57 minuter kom Torslanda i ett snabbt anfall och Fabian Påhlman fick på ett bra skott med bra tryck där Jonatan Hårenberg fick göra en bra räddning på.

Efter 68 minuter var vi beredda på att notera nästa Grebbestadsmål. Joakim Berggren hade dånämligen blivit nergjord i straffområdet och Grebbestad fått en straff. Men Andrew Withers chansade rätt och räddade fint till en hörna när Andrew Palumbo sköt.

Två minuter senare kom Torslanda i ett snabbt anfall och Otto Peterson fick ett friläge men sköt långt utanför.

Jontan Hårenberg tvingades sedan till en bra räddning på ett skott från Owen Parker-Price. Det blev en retur och där var Fabian Påhlman framme men han sköt utanför.

Efter 81 minuter spelade Grebbestad en långboll på Jonas Henriksson som fint släppte tillbaka till Oskar Landgren som sköt bra men rakt i händerna på Andrew Withers.

I 83:e minuten fick Torslanda en ypperlig chans genom Zlatan Krizanovic men Jonatan Hårenberg klarade med en superräddning.

I samband med räddningen fick han en smäll och tvingades till lite omplåstring men kom sedan tillbaka i spel.

Sedan i den 94 minuten kom Grebbestad fint på vänsterkanten genom Edison Kelmendi som slo ett bra inspel. Oskar Landgren hann inte riktigt fram men bollen kom i stället perfekt till Jonas Henriksson men skottet smet precis utanför via ett försvarsben.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med Mattias Svensson

Mattias Svensson, Den fina sviten fortsätter och det blev fina 6-1 mot Torslanda
– Det är som du säker och vi gjorde en riktigt bra match offensivt. Vi var livsfarliga varje gång vi kom upp, riktigt bra match.

Vilken öppning på matchen, det var mål, mål och mål hela tiden till minut 21
– Ja, det small varje gång vi kom upp tror jag. Vi kom runt fint på kanterna och spelade in, ja det var kanonbra. Bra rörelse och bra fart på hela gänget

Vi kan väl knappast göra det bättre än vad vi gjorde i denna period eller?
– Det gör det nog inte. Men det är klart att vi släpper till en del bakåt med och dom gjorde ett mål i början... Men det var en kanonstart på matchen av oss.

Andra halvlek lite mer ett sömnpiller. Matchen påminde lite om Liverpool-Norwich?
– Jo så var det ju. Men vi leder med 6-1 och man går ner några hack och bevakar lite. Det gjorde vi bra även om Torslanda skapade några chanser till men det hade ju även vi så...

Någon spelare att lyfta fram idag?
– Antin Henriksson givetvis. Tre mål och han var bra idag. Oskar Lindberg bra första halvlek (utbytt till andra). Christoffer Söderlund bra och Joakim Berggren såg pigg ut. Jag skulle nog kunna nämna alla. Jonatan Hårenberg var bra med, gjorde några fina räddningar.

GIF-Torslanda IK 6-1 Torslanda IK Bilder Grebestad-Torslanda Oskar Lindbergs 2-1 ändrat till självmål

Bilder Grebestad-Torslanda

Nu finns det 37 bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan

Se bilder från Grebbestad-Torslanda från Grebbestads hemsida

Samtliga sju mål finns med

Så här långt 57 av 65 mål i Grebbestads seriematcher med på bild vilket är 87,7 %. :-)

GIF-Torslanda IK 6-1 Torslanda IK Oskar Lindbergs 2-1 ändrat till självmål En halvlek räckte, storseger mot Torslanda - update

Oskar Lindbergs 2-1 ändrat till självmål

Domarraporten från matchen Grebbestad-Torslanda säger nu självmål på Grebbestads 2-1 mål.
Därmed blir Oskar Lindberg av med sitt mål och Viktor Adebahr med sin assist.

Detta för att vi följer domarrapporten när vi lägger in för statistiksidan.

GIF-Torslanda IK 6-1 En halvlek räckte, storseger mot Torslanda - update Bilder Grebestad-Torslanda

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Tennis
H70 GLTK (h)
Imorgon 10:00
Påvelund