28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Grebbestads IF 1 - 0 IK Gauthiod
         
 
     
       
     
       
1-04. Mathias Hegeland
Assist: 9. Andrew Palumbo
12. Emil Holm-Dahlqvist
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 21. Jonas Henriksson
Ut: 22. Sebastian Jaconelli
In: 23. Sebastian Stenqvist
15. Markus Svensson


Grebbestad-Gauthio...

Grebbestad-Gauthio...

Grebbestad-Gauthio...

Grebbestad-Gauthio...
39 bilder till i galleriet
Grebbestad upp på tredje plats efter 1-0 seger mot Gauthiod

Med en perfekt defensiv och ett nickmål av Mathias Hegeland kunde Grebbestad vinna dagens viktiga match mot IK Gauthiod som nu passerades i tabellen. Gauthiod hade en hel del boll men det var Grebbestad som hade de flesta och bästa chanserna i matchen.

Första halvlek
Matchinledningen blev precis som förväntat med en intensiv press från Gauthiod som jagade ett tidigt ledningsmål. Förutom en hård press på vår backlinje spelar man grymt många långbollar och frågan är om någon i serien slår fler långa bollar än Erik Forsblad? Knappast. Nu är det väl inte Eriks fel att det matas många långbollar utan snarare sättet Gauthiod spelar på. Credit till Erik är han han allt som oftast även har fin precision på bollarna.

Men hur som helst klarade Grebbestad fint upp de inledande tio minuterna och spelet han gå upp till minut 20 innan det blev en tillstymmelse till målchans. Då var det Gauthiod som var framme och oroade på en hörna där Grebbestad via en svag bortnick nickade bollen in centralt och därmed gav Gauthiod ett nytt läge men Grebbestad kunde sedan få bort bollen.

Sex minuter senare slog Gauthiod ett långt inlägg mot bakre stolpe där Jonatan Nilsson dök upp och nickade fint mot första stolpen där Jonatan Hårenberg dök ner och räddade till en hörna.

Det tog hela 29 minuter innan Grebbestad hade något som liknade en målchans och då var det Oskar Lindberg som provade med skott utifrån men skottet smet klart över.

Men Grebbestad hade nu fått mer att säga till om i spelet och efter 37 minuter fick man en frispark ute på vänsterkanten. Andrew Palumbo lyfte in bollen som möttes nav Mathias Hegeland som nickade in 1-0!

Två minuter efter Grebbestads ledningsmål tog Emil Svensson emot bollen bra och vände runt fint och klippte till men Grebbestads David Karlsson var bra med och kunde blockera skottet som styrdes till en hörna.

Med ett par minuter kvar av halvleken var Gauthiod framme igen med ett långt inlägg av Rickard Nilsson och återigen nådde bollen Jonatan Nilsson som nickade in mot Jacob Berg men återigen var David Karlsson fint med igen och kunde även denna gång täcka till en hörna.

Mest boll för Gauthiod och även lite fler chanser även om inget direkt kändes som att det skulle överlista Jonatan Hårenberg. I stället ledning för Grebbestad som svarade för en bra defensiv insats.

Andra halvlek
Inledningen av andra halvlek så kändes det som Grebbestad hade bra kontroll och efter 48 minuter var det hyfsat nära. Grebbestad slog ett inlägg som nickades undan och på den bollen mötte Markus Svensson bra på volley med´n bollen smet tätt över.

Strax efter Markus Svenssons skott fick Gauthiods Vilson Nikola en smäll över näsan när han nickade ihop med egen spelare tror jag det var. Han fick ett bra jack över näsan och blödde rejält och var borta från spel i ca fem minuter innan han kunde återkomma in i spel. - Det var ett jack över näsan, inget brutet, sa Rickard Söderlund som hjälpte till med omplåstringen.

Till skillnad från första halvlek skapade Gauthiod inte mycket framåt utan nu var det Grebbestad som vaskade fram de bästa lägena. Som efter 63 minuter då Oskar Lindberg hittade in till Victor Edvardsson som dock hade ganska snäv vinkel och Nino Sahinovic klarade säkert.

Efter 65 minuter kom Gauthiod första läge i andra halvlek. Jacob Berg tog fint med sig ett uppspel med bröstet och tag sig fram och sköt men bollen smet dryga metern utanför.

Matchens 67:e minut fick vi se en comeback på planen i Grebbestadströjan av ingen mindre än Jonas Henriksson. Med lite skador i laget och sjukdom ställde Jonas upp och gjorde ett piggt inhopp. Blir det mer?

Med ca 20 minuter kvar att spela började Gauthiod sin offensiv i hopp om en kvitteringsboll men som in inledningen av matchen var det många långbollar på djupet och tog inte Grebbestads backlinje hand om bollen gjorde Jonatan Hårenberg det i stället.

I stället var det Grebbestad som fick några utmärkta lägen. Första efter 77 minuter då Oskar Lindberg gjorde det bra men blev av med bollen men med bra arbete vann han tillbaka bollen och serverade Anton Henriksson en bra chans. Anton sköt bra men Nino Sahinovic stod för en suverän räddning.

Bara två minuter senare fick Grebbestad nytt fint läge att avgöra när Jonas Henriksson fint hittade in till Anton Henriksson som blev fri mot Nino Sahinovic som kom ut snabbt och räddade.

Två jättelägen för Grebbestad att avgöra och vad händer då ofta när detta inte lyckas? Jo det smäller bakåt. Nu vet ni ju att Grebbestad håller tätt bakåt...

Gauthiod skickade upp mittbacken Wiktor Wersén i jakten på kvittering och efter 81 minuter van han en hörna till Gauthiod. Hörnan nickades vidare till Jonatan Nilsson som fick bästa läget för Gauthiod att få till en kvittering. Men Jonatan Hårenberg i Grebbestads mål kom ut snabbt och kunde täcka till en hörna.

Erik Forsblad hade sedan ett skott högt över innan Grebbestad fick en ny chans att punktera matchen i 89:e minuten då Oskar Lindberg släppte fint till Emil Holm-Dahlqvist som fick på en bra träff men Nino Sahinovic stod för en ny bra räddning.

Sedan efter dryga minuten mer tillägg än vad domaren sa blåstes det äntligen av och Grebbestad tog en blytung seger!Efter matchen fick jag en liten pratstund med Peter Levin

Peter Levin, på en skala 1-10 där 10 är det skönaste, hur skönt är det just nu?
– Det får nog vara en 10:a då!

En förväntad matchinledning med en forcering av Gauthiod bla med långa djupledsbollar precis som dom brukar
– Dom brukar starta frejdigt i matcherna men jag tycker vårt försvar hanterar det riktigt bra. Dom skapar väl egentligen inget på detta utan vår backlinje tog hand om det på ett bra sätt.

En chansfattig första halvlek där vi tog ledningen då Andrew Palumbo lyfte in en frispark som Mathias Hegeland höll sig framme på
– Ja, det var ett fint mål!

Kändes som vi hade ganska bra kontroll på andra halvlek och det dröjde väl till ca 20 minuter kvar innan Gauthiod kom med en offensiv
– Vi hade nog väntat oss en större anstormning från Gauthiods sida direkt i början av andra halvlek. Vi var i stället laget som skapade målchanserna men tyvärr fick vi inte in 2-0. Sedan tog väl Gauthiod över en del spelmässigt i jakten på mål. Men så mycket mer än långbollar in i boxen hade dom inte och dessa tog backlinje och Jontan Hårenberg bra hand om.

Vi hade i stället ett par kanonlägen genom Anton Henriksson x 2 och Emil Holm-Dalqvist att avgöra
– Vi är nära 2-0 helt klart. Det är vi som har dom hetaste chanserna så med lite tur hade vi kunnnat fått något mer mål.

Rättvis seger?
– Ja det tycker jag

GIF-IK Gauthiod 1-0 IK Gauthiod 43 bilder från Grebbestad-Gauthiod

43 bilder från Grebbestad-Gauthiod

Nu finns det en massa bilder i Galleriet.

Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Gauthiod från Grebbestads hemsida

Matchens enda mål finns med

Så här långt 44 av 50 mål i Grebbestads seriematcher med på bild vilket är 88 %. :-)

GIF-IK Gauthiod 1-0 IK Gauthiod Grebbestad upp på tredje plats efter 1-0 seger mot Gauthiod

David var också enda spelaren på planen som blev varnad.

Div II Norra Götaland
2022-08-05 19:00

HERRESTADS AIF
0-3

Undavallen, Uddevalla
Div II Norra Götaland
I övermorgon 19:00
SÄFFLE SK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
FIK/GIF Herrar
Skredsviks SK (h)
2022-08-14 16:00
Siljevi

P08
IK Svane (b)
2022-08-14 12:00
Svanevallen

F07-09
Sarpsborg FK, träning (h)
Igår 19:00
Siljevi

F07-09
Tanums IF (h)
2022-08-15 19:00
Siljevi