28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Örebro Syrianska IF 0 - 3 Grebbestads IF
         
 
     
       
     
       
Ut: 10. Christoffer Söderlund
In: 11. Anton Henriksson
1-09. Andrew Palumbo
2-014. Oskar Lindberg
3-09. Andrew Palumbo
11. Anton Henriksson
Ut: 14. Oskar Lindberg
In: 19. Edison Kelmendi (Hajdari)


Örebro Syrianska-G...

Örebro Syrianska-G...

Örebro Syrianska-G...

Örebro Syrianska-G...
33 bilder till i galleriet
Grebbestad vann stort borta mot Örebro Syrianska

Efter en perfekt genomförd match stod Grebbestad som segrare i den svåra bortamatchen mot Örebro Syrianska. När domaren blåste av matchen stod det grymt fina 0-3 (0-0). Därmed fixade laget en fin present till sportchefen Peter Svensson som fyller år idag!

Första halvlek
Det var grymt varmt matchen igenom och till och med jag själv som stod vid sidan om tyckte det var jobbigt. Lägg därtill lite skador på spelare i backlinjen. Anton Henriksson småskadad och start på bänken och lite andra spelare borta pga diverse orsaker.

Men killarna som som kunde vara med klev in och gjorde en mycket bra match! Underbart att se!

Grebbestad började klart bäst i matchen och förde spelet första kvarten. Detta gav en chans efter bara tre minuters spel då Viktor Adebahrs inlägg nådde Andrew Palumbo som nickade men han fick ingen fart i nicken som räddades lätt av David Thorngren.

Örebro Syrianska sjönk i början av matchen långt ner och lät Grebbestad föra spelet. Men efter sex minuter kom man ändå upp bra och fick en hörna. Hörnan slogs bra av Tobias Nilsson och Anel Coralic mötte med en nick men över.

Minuten senare var Grebbestad framme med en hörna och man kom till avslut två gånger om men Örebro Syrianska kunde täcka undan båda gångerna.

Efter 13 minuter spelade Örebro bra i djupet och Markus Svensson förlorade löpduellen med Ebrima Jaiteh som kom fint och sökte inspel snett inåt bakåt men Grebbestad var väl medvetna om att Örebro Syrianska söker dessa lösningar och försvaret var med fint och täckte inspelet.

Efter den inledande första kvarten där det var mycket Grebbestad spelmässigt blev et nu mer Örebro Syrianska och efter 18 minuter lyfte Tobias Nilsson in en frispark fint mot Ebrima Jaiteh som fick på en fin nick men precis över.

Strax efter slarvade Grebbestad offensivt och Örebro Syrianska kunde ställa om snabbt och man fick fram bollen till Ebrima Jaiteh som kom till skott och Jonatan Hårenberg svarade för en fin räddning.

Efter 35 minuter hade Örebro en hörna. Tobias Nilsson slog den på nytt. Nu med en höger yttersida och bollen gick mot bakre krysset där Jonatan Hårenberg som boxade bort. Men Örebro kom tillbaka med inlägg efter utboxningen och Yosef Al-Mayahi nickade strax över.

Minuten senare rullade Örebro Syrianska uppe ett fint anfall där Tobias Nilsson till slut spelade fint snett inåt tillbaka där Marcus Karlsson mötte med ett bra avslut men Jonatan Hårenberg i Grebbestads mål svarade för en superparad med foten.

Efter omställning i 43:e minuten kom Linus Lamu fri mot Jonatan Hårenberg som kom ut fint och räddade. Returen gick tillbaka till Linus men då hade Mathias Hegeland jobbat sig in och bröt avslutet/inspelet.

Andra halvlek
I matchens 51:e minut fick Grebbestad en hörna och i den bakre ytan svarade en Örebro Syrianska för en märklig hands och Grebbestad fick straff. Straffen satte Andrew Palumbo ribba in och Grebbestad var i en skön ledning.

Grebbestad hade nu en bra period och efter 58 minuter lyfte Viktor Adebahr in bollen som möttes av Andrew Palumbo men precis som i första halvlek fick Andrew ingen fart på nicken.

Tre minuter senare, efter 61 minuter bröt Grebbestad och Andrew Palumbo drev framåt men fick bollen för långt ifrån sig. Örebro Syrianska försvararen spelade hem mot egen målvakt men allt för löst och Oskar Lindberg löpte till sig et friläge och som han satte fint till 0-2.

Grebbestad spelade fortsatt bra men efter 67 minuter slarvade man rejält offensivt när man har ett bra läge för 0-3. Örebro Syrianska ställde då om snabbt och Martin Alp fick bollen ute på högerkanten och slog ett bra inspel som Jonatan Hårenberg kunde lägga beslag på. Så i stället för att Grebbestad kunde gjort 0-3 kunde det lika gärna blivit 1-2.

Grebbestad backade sedan hem mer och gick på omställningar vilket nog var klokt i värmen. Detta gav visserligen Örebro Syrianska lite skottlägen utifrån men dessa oroade inte jättemycket.

I stället ställde Grebbestad om fint efter 78 minuter och Stafford Afori Waona spelade fint till Oskar Lindberg som utmanande sin back i vänsterläge. Oskar såg Anton Henriksson som löpte in och i samband med att Anton skulle skjuta attackerades han bakifrån och Grebbestad fick en andra straff. Straffskytt återigen Andrew Palumbo och mål igen, 0-3 och nu kändes det ganska avgjort!

Strax efter provade Tobias Nilsson med skott långt utifrån men även om skottet var bra smet det strax över.

När vi närmaste oss 90 minuter hade även Mikael Loön ett bra skott som tvingade Jonatan Hårenberg att tippa till hörna.Efter matchen fick jag en liten pratstund med Peter Levin

Peter Levin, 3-0 borta mot Örebro Syrianska, ett fantastiskt fint resultat
– Ja det får ja säga med tanke på att vi har haft en ganska tuff vecka, så helt fantastiskt.

Småtuffa förutsättningar med ett par skador, Anton Henriksson på bänken och några till borta. Inte de optimalaste förutsättningarna men de som var på planen gjorde det strålande
– Det är det som är så roligt med fotboll. När man får lite annorlunda förutsättningar så är det otroligt roligt att se att andre spelare kliver fram och lagets insats är grym.

En väldigt bra första kvart i värmen innan Örebro Syrianska kom in bättre i det
– Stämmer. Vi höll bra i bollen första kvarten innan dom fick mer att säga till om sista halvtimmen. Så himla mycket skapade dom inte på övertaget. Vår backlinje, vi pratade om att täppa till ytorna, gjorde detta fantastiskt bra.

Vi får en härlig start med 0-1 tidigt i andra halvlek genom en straff av Andrew Palumbo. Hur orolig var du när straffen först prickade ribban?
– Nja, hahaha. Man hinner inte bli orolig där.

När Oskar Lindberg satte 0-2 såg det riktigt bra ut?
– Ja det gjorde det givetvis men Örebro Syrianska är ett riktigt bra lag så inget var klart och det var ju ca halvtimmen kvar att spela.

Örebro Syrianska hade svårt att komma till bra lägen i andra även om domhade några fina i första
– Dom hade lite skott utifrån i andra och de flesta träffade ju inte mål. Jonatan Hårenberg fick däremot göra några fantastiska räddningar i första halvlek. Killarna stod för ett fantastiskt försvarsspel i matchen, underbart.

Ni fixade därmed en fin födelsedagspresent till sportchefen Peter Svensson som fyller år idag
– Ja det får man säga.

Örebro Syrianska IF-GIF 0-3 Örebro Syrianska IF Bilder Örebro Syrianska-Grebbestad

Bilder Örebro Syrianska-Grebbestad

Nu finns det 37 bilder i galleriet.

Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Örebro Syrianska-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Alla tre målen från matchen med

Så här långt 43 av 49 mål i Grebbestads seriematcher med på bild vilket är 87,76 %. :-)

Örebro Syrianska IF-GIF 0-3 Örebro Syrianska IF Grebbestad vann stort borta mot Örebro Syrianska

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.