28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 


Grebbestad-Stenung...

Grebbestad-Stenung...

Grebbestad-Stenung...

Grebbestad-Stenung...
45 bilder till i galleriet
Grebbestad besegrade serieledande Stenungsund med 2-1

Äntligen! Via bästa matchen för året som kom en seger efter fyra raka matcher utan vinst. Serieledande Stenungsund besegrades rättvist på Siljevi med 2-1 (1-1).

Första halvlek
Matchen öppnades i ett högt tempo och det var Grebbestad som tog kommandot med att pressa Stenungsund högt upp i planen.

I tredje minuten var Grebbestad smakstart på matchen ett faktum. Det blev en dubbelhörna och på den andra så skruvades bollen direkt i mål av Andrew Palumbo bakom en passiv Franko Skugor.

Men även om det var Grebbestad som öppnade klart bäst i matchen blev Grebbestads ledning väldigt kortlivad. För bara två minuter senare fick Stenungsund en frispark från ca 25 meter som skruvade runt muren och stolpe in. En gubbe kort i muren?

Riktigt surt då Grebbestad öppnat matchen mycket bra men trots baklängesmålet så var första halvlek Grebbestads och det var nog årets bästa halvlek av de rödsvarta.

Det var som sagt riktigt bra fart från båda håll och Stenungsunds Gustav Kjellström provade med skott utifrån som Jonatan Hårenberg klarade säkert och Anton Henriksson provade med en nick för Grebbestad men lika säker räddning för Franko Skugor.

Efter 14 minuter anföll Grebbestad snabbt och svängde spelet från vänsterkanten över till höger där Andrew Palumbo kom och provade skott men vinkel var lite snäv och skottet utanför.

Två minuter senare var Grebbestad ytterst nära att ta ledningen. Nytt snabbt fint anfall där Mathias Hegeland spelade in på Sebastian Jaconelli som såg ut att missa mottaget. Men bollen gick då perfekt till Anton Henriksson som fick ett ypperligt läge men Franko Skugor räddade fint till en hörna för Grebbestad.

Efter 21 minuter ställde Grebbestad till det rejält. David Karlsson var på offensiv utflykt när han skulle släppa bollen hemåt men det blev till Stenungsund som ställde om snabbt och Imer Beqiri lättade fram bollen till Adam Bergholtz som kom fri mot Jontan Hårenberg och lobbade över Jonatan men bollen smet klart utanför.

Efter 27 minuter var det ytterst nära igen för Grebbestad. En djupledsboll missades att nicka undan av Stenungsundsförsvaret och Stafford Afori Waona blev fri mot Franko Skugor som kom ut bra och räddade. Men returen kom fint till Anton Henriksson som då i stället var nära att kunna sätta bollen i nät men Franko Skugor var snabbt med och lyckades fånga bollen. Snöpligt för Anton.

I den 35:e minuten kastade Stenungsund ett långt inkast som Grebbestad fick bort men Grebbestad tappade slarvigt bollen och Stenungsund kunde släppa fram bollen på Adam Bergholtz som fick ett bra skottläge utifrån men bollen smet klart utanför.

Strax efter fick Grebbestad en hörna och på bakre stod en tämligen omarkerad David Karlsson och nickade men nicken smet klart över.

Strax efter fick David Karlsson en armbåge och tvingades blödande att lämna planen med ett jack i pannan. Efter först lite hjälp från personal i Stenungsund och sedan av en sjuksköterska på läktaren kunde David 6 minuter senare komma tillbaka in i spel. Under denna tid fick Markus Svensson backa ner ett steg och vikariera som mittback.

När sedan David väl hoppade in i spel igen gick det inte många sekunderna innan domaren blåste för halvtidsvila.

Första halvlek spelmässigt och chansmässigt till Grebbestad som gjorde en bra halvlek. Men tänk om Adam Bergholtz satt sitt friläge...

Andra halvlek
Andra halvlek präglades mer av kamp och var en jämnare halvlek. Stenungsund matade på med det som är deras största styrka offensivt, fasta situationer, något man satsar väldigt mycket på. Grebbestad gjorde inte en lika bra andra halvlek men vilka kontringslägen man fick på slutet.

Andra halvlek började med just en fast situation för Stenungsund redan i halvlekens första minut. Högst upp på bollen kom Stenungsunds ena mittback men Jonatan Hårenberg såg ut att ha bra kontroll på bollen som smet en bit över.

Stenungsund fick sedan ett läge till efter 54 minuter när man kom på vänsterkanten och spelade snett inåt och kom till skottläge men Grebbestad blockerade bra.

I stället kom Grebbestad i ett snabbt anfall efter 56 minuter. Man kom på högerkanten genom Andrew Palumbo som spelade in och bollen gick över mot vänsterkanten dör den lyftes in mot Stafford Afori Waona som nickade ner till Anton Henriksson som från nära håll kunde sätta 2-1 för Grebbestad!

Strax efter kom Grebbestad igen. Stenungsund nickade undan första lägen men bollen hamnade hos Stafford Afori Waona som sköt men högt över.

Bara två minuter senare var Grebbestad ytterst nära att sätta 3-1 och visst kanske det borde varit det? Nyss inbytte Oskar Lindberg vann en duell med Stenunsundsförsvararen Pontus Olsson och spelade in till en helt fri Christoffer Söderlund som dock inte fick bollen förbi Franko Skugor som svarade för en mycket bra räddning.

Stenungsund ställde sedan om snabbt och kom i ett bra anfall där man fick två bra skottlägen. Först genom Imer Beqiri och sedan ett till där jag dessvärre inte såg vem som sköt men i båda lägena kunde Grebbestads täta försvar fint blockera skotten.

- Hur kunde Grebbestad släppa in 4 mål mot Nordvärmland? Sa en Stenungsundssupporter bredvid mig.

Efter 65 minuter fick Stenungsunds målvakt Franko Skugor varning. Orsak: Boxar bort bollen utanför sitt straffområde. Men om man inte ändrat på reglerna (har dom det får någon gärna uppdatera mig) så är detta rött kort direkt. Så ett väldigt märkligt domslut.

På den följande frisparken så fick Viktor Adebahr skottet förbi muren men där stod Frank Skugor alltså fortsatt kvar i målet och kunde rädda säkert.

Stenungsund försökte nu att trycka framåt och man skapade ett otal hörnor som dock Grebbestad klarade utmärkt. Något helt annat än i träningsmatchen i februari då Stenungsund nickade in tre hörnmål sista tio minuterna

Efter 72 minuter ropade Stenungsund på straff sedan Gustav Kjellström gått omkull. Men domaren stod nära och friade.

Minuten senare kom Stenungsund igen. Nu genom Imer Beqiri men Markus Svensson var rätt placerad och kunde täcka till en hörna.

Stenungsund fortsatte att ha många hörnor framför alt men fick inte ut så mycket av dessa. I stället var Grebbestad sista tio minuterna (inkl tillägget) nära med ett tredje mål. Oskar Lindberg x 2 och Sebastian Stenqvist fick fina lägen på omställningar när Stenungsund lyfte fram allt mer folk och Grebbestad var närmare 3-1 än att Stenungsund skulle få in kvitteringen.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med segerskytten Anton Henriksson

Tuff svår match mot serieledande Stenungsund men i mina ögon gör vi säsongens bästa seriematch? Vad säger du?
– Ja men absolut! Jag tycker faktisk vi var bättre än dom. Genom hela matchen. Vi hade rätt många lägen i första halvlek och ett antal bra lägen i andra. Så det var en bra match från vår sida.

Framför allt första halvlek var riktigt bra med bra spel och målchanser
– Ja, men vi borde kanske gjort något mer mål och dom fick ett aningens billigt mål. Men det är klart, det här var skönt!

Du fick nöjet/äran att göra segermålet. Berätta lite kort:
– Det var ett inlägg som Stafford Afori Waona nickade ner perfekt så det var bara att lägga in den. Det var en perfekt nick från Stafford och s´det var skönt att få göra ett mål igen.

Stort grattis till segern Anton
– Tack!Efter matchen fick jag en liten pratstund med Peter Levin

Peter Levin, Äntligen tillbaka i vinnarspåret
– Ja, jag hoppas det! Absolut!

En kort beskrivning hur det känns så här direkt efteråt. Är det bara glädje eller vad är det?
– Det var lite nervöst på slutet. Det var hawaii-fotboll med Stenungsund som fick måtta en hel del inlägg in i våran box. Samtidigt har vi en hel del chanser på kontringar då. Så det var lite nervöst på slutet och det har väl inte riktigt lagt sig ännu.

En riktigt bra första halvlek
– Ja och jag tycker vi var det bättre laget. Synd att vi inte fick behålla 1-0 ledningen lite längre men helt klart tycker jag killarna ger en kanoninsats i första.

Lite snöpligt när deras kvittering kom så snabbt?
– Ja, men jag vet inte om man börjar vänja sig, hehe. Men när vi får en så bra start så är det lite jobbigt att få ett i baken direkt.

Ganska okej andra halvlek även om spelet inte höll riktigt samma kvalité.
– Där har du nog rätt och spelet jämnade ut sig i den andra halvleken. Stenungsund ligger under och jagar mål och då tar man ofta över något spelmässigt. Dom kom runt lite på kanterna och la in i boxen men våra killar löste det fint och och sedan hade vi i stället ett antal bud på mål genom våra kontringar.

Vi mötte dom i en träningsmatch i februari och då släppte vi in tre nickmål efter hörnor. Här hade dom en väldigt massa hörnor men betydligt bättre försvarsspel på dessa idag
– Det håller jag med om. Det var en otrolig skillnad på detta idag mot då.

Någon du vill lyfta fram idag?
– Laget! Hela laget gjorde en kanonmatch!

GIF-Stenungsunds IF 2-1 Stenungsunds IF Bilder Grebbestad-Stenungsund

Bilder Grebbestad-Stenungsund

Nu finns det 49 bilder från Grebbestad-Stenungsund.

Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Stenungsund från Grebbestads hemsida

3 av 3 mål från gårdagens match finns med

Så här långt 37 av 41 mål i Grebbestads matcher med på bild vilket är 89,47 %. :-)

GIF-Stenungsunds IF 2-1 Stenungsunds IF Grebbestad besegrade serieledande Stenungsund med 2-1

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Tennis
H70 GLTK (h)
Imorgon 10:00
Påvelund