28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Grebbestads IF 2 - 1 IFK Tidaholm
         
 
         
 
         
     
2. Raúl da Silva
0-1
Ut: 22. Sebastian Jaconelli
In: 9. Andrew Palumbo
14. Oskar Lindberg
1-120. Viktor Adebahr
Assist: 14. Oskar Lindberg
2-126. Stafford Afori Waona
9. Andrew Palumbo
Ut: 26. Stafford Afori Waona
In: 12. Emil Holm-Dahlqvist


Grebbestad-Tidaholm

Grebbestad-Tidahol...

Grebbestad-Tidahol...

Grebbestad-Tidahol...
45 bilder till i galleriet
Tredje raka när Grebbestad hemmaslog Tidaholm

Ett Grebbestad som inte var på topp fick till slut med sig alla tre poängen när Tidaholm besegrades med 2-1 (0-1). Men man var riktigt illa ute efter ett antal farliga bolltapp och endast en makalös bortrensning av David Karlsson gjorde att underläget i paus inte var större än 0-1. Sedan kunde Grebbestad vända efter mål av Viktor Adebahr och Stafford Afori Waona i den andra halvleken.

Första halvlek
Första halvlek var något av det sämre jag sett Grebbestad prestera och när inte heller Tidaholm bjöd upp till en fartfylld fotboll blev första halvlek ett sömnpiller. Med några få undantag och då var det mestadels Tidaholm som för det riktigt farliga lägena. Men annars kändes det mest som Grebbestad inte fick fart på benen och Tidaholm gjorde vad man kunde för att dra ner på tempot.

Grebbestad började annars matchen hyfsat de första minuterna och matchen var minuten gammal när Mathias Hegeland hittade fram till Oskar Lindberg som sköt. Det klingade till som en stolpträff men då jag kollade i kameran kan det även lika gärna varit i ramen på burgaveln? Who knows?

Men efter hyfsade knappa tio minuter började Grebbestad bli stillastående och man kom ingen vart. I stället började Tidaholm ta sig framåt och ett första läge kom efter 15 minuter när man lyfte in en frispark som man nickade mot mål. Jonatan Hårenberg gick ut mot bollen och fix boxat undan framför David Karlsson och en Tidaholmspelare.

Efter 21 minuter kom en bra chans för Grebbestad till ett ledningsmål. Stafford Afori Waona kastade ett långt inkast som Tidaholmsförsvaret fick ut till 16-metaren ungefär. Där stod Sebastian Jaconelli som klippte till med vänstern men Didrik Eriksson var med och kunde rädda i Tidaholms mål.

I stället blev det Tidaholm som tog ledningen efter 23 minuter. Markus Svensson tappade boll mitt på egen planhalva när han halkade och föll och Tidaholm tog sig fram och spelade över till Florent Rushiti som snyggt lobbsköt 0-1.

Grebbestads Oskar Lindberg var sedan på väg igenom är han föll i kamp med Johan Issa men domaren valde att fria.

David ”Never give up” Karlsson
37:e minuten var Tidaholm ytterst nära att öka på sin ledning. Grebbestad tappade boll onödigt på mittplanen och Tidaholm spelade snabbt på djupet. Jonatan Hårenberg rusade ut men kom helt på mellanhand och först på bollen blev i stället Tidaholms Ninos Gewargis som lobbade mot det tomma målet. Men David Karlsson sprang på den till synes omöjliga bollen och lyckades med en konstspark rensa undan bollen på mållinjen. Wow – fantastiskt gjort av David Karlsson

Tre minuter senare var Tidaholm nära igen. Återigen efter slarv i Grebbestad med ett för kort hemåtspel där Ninos Gewargis på nytt fick läget. Fri från höger löpte han mot mål och sköt men skottet drog sig hela tiden utanför vid den bortre stolpen.

En riktigt illa och svag halvlek av Grebbestad som kunde ha legat under med mer som ni förstår av ett par riktigt bra lägen för Tidaholm.

Andra halvlek
Andra halvlek blev lyckligtvis bättre av Grebbestad även om det inledningsvis inte såg så bra ut. Men Grebbestad fick tidigt en chans efter långt inkast från Stafford Afori Waona där andrabollen kom till Anton Henriksson som sköt men Didrik Eriksson var med och räddade vid stolpen till en hörna.

Även hörnan blev ganska farlig då Raúl da Silva kunde nicka fram bollen till Anton Henriksson som vände om och sköt men Didrik Eriksson var tätt inpå och kunde rädda.

När klockan tickade upp mot 65 min började Grebbestad så smått ta över spelet men hade inledningsvis svårt att spela sig till bra lägen. I stället var det några skottförsök utifrån från Andrew Palumbo och Mathias Hegeland men båda var en klar bit utanför målramen.

Men efter 70 minuter började vi se prov på klart bättre spel och med bättre bolltempo och en första bra chans kom efter 71 minuter då en långboll nådde Stafford Afori Waona som släppte till Oskar Lindberg som i sin tur släppte till Viktor Adebahr som fick på ett bra skott men som gick tätt utanför efter en touch på ett försvarsben och bollen då enen hörna.

Den följande hörnan tog Tidaholm bort men Grebbestad van andraboll och Oskar Lindberg slog ett långt inspel till Viktor Adebahr som var helt fri på bakre stolpe och klippte till med en perfekt volley, 1-1! Tid 72 minuter.

Minuten senare var Grebbestad ytterst nära att ta ledningen. Snabb passning till Stafford Afori Waona som skickade bollen i djupet på löpande Christoffer Söderlund. Christoffers vänsterskott var bara centimeter utanför och det var ytterst nära att Grebbestad vänt till ledning bara på ett par minuter.

Efter 83 minuter väggspelade Grebbestad fint och Andrew Palumbo var på väg igenom när han hakades upp och denna gång fick Grebbestad straff. Straffen satte Stafford Afori Waona via målvakten Didrik Eriksons händer till 2-1 för Grebbestad.

Grebbestads ledningsmål innebar en uppryckning från Tidaholm och resten av halvleken gick till Tidaholm spelmässigt och efter 85 minuter fick man en första möjlighet till kvittering men Carl Gustavsson fick inte riktigt fart på skottet som enkelt klarades av Jonatan Hårenberg.

Minuten senare lyfte Tidaholm in en frispark och Max Falk nådde högst men nicken smet hyfsat klart utanför.

I 90:e minuten kom Tidaholm med en ny chans och nu var det Florent Rushiti som sköt och via ett par ben så hamnade bollen i Jonatan Hårenbergs famn, precis framför ett par hungriga Tidaholmsben.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med Peter Levin

Peter Levin, Stort grattis till tredje raka vinsten
– Tackar!

Första halvlek, en halvlek jag tror du inte var jättenöjd med?
– Klart att vi inte var nöjda. Spelet blev som det blev och vi kom inte in i matchen och det är sådant som händer ibland. Vi har ändra lite i spelsystemet i varje match så det är inte konstigt att det blir lite svårt för killarna.

Tidaholm drog ner på tempot och vi hade svårt att få fart på tempot
– Vi hade lite för dålig fart på passningstempot. För lite rörelse men vi redde ut det hela till slut och det blev betydligt bättre i den andra halvleken.

Underläge 0-1 i paus men det kunde varit mer. Vi hade några farliga bolltapp som gav dom 0-1 och även fler bra lägen
– Absolut! Där har vi tur som lyckas reda ut det och bland annat lyckades David Karlsson få bort bollen på mållinjen. Men med tur och skicklighet redde vi som sagt ut det.

Bättre fart i andra. Kanske lite trögt fortsatt från start men efter 65-70 minuter blev det mycket Grebbestad
– Vi pratade i paus om att flytta fram Anton Henriksson en bit i planen och det gav resultat till slut. Det märktes på hela laget när vi kom in i matchen. Helt plötsligt började vi vinna närkamper och ställde om spelet på ett bra sätt. Vi var betydligt mer på hugget sista tredjedelen av matchen.

GIF-IFK Tidaholm 2-1 IFK Tidaholm Bilder Grebbestad-Tidaholm

Bilder Grebbestad-Tidaholm

Nu finns det 49 bilder i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan

Se bilder från Grebbestad-Tidaholm från Grebbestads hemsida

Samtliga tre mål från matchen finns med

Så här långt 17 av 19 mål i Grebbestads matcher med på bild vilket är 89,5 %. :-)

GIF-IFK Tidaholm 2-1 IFK Tidaholm Tredje raka när Grebbestad hemmaslog Tidaholm

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Tennis
H70 GLTK (h)
Imorgon 10:00
Påvelund