28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Grebbestads IF 1 - 3 Örebro Syrianska IF
         
 
       
     
         
   
0-1
1-120. Viktor Adebahr
1-2
10. Christoffer Söderlund
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 23. Sebastian Stenqvist
1-3
Ut: 9. Andrew Palumbo
In: 12. Emil Holm-Dahlqvist


Grebbestad-Örebro ...

Grebbestad-Örebro ...

Grebbestad-Örebro ...

Grebbestad-Örebro ...
20 bilder till i galleriet
Örebro Syrianska vann med 1-3

Grebbestad föll i hemmapremiären. Spelmässigt kunde Grebbestad fått med sig poäng men med två bjudningar och en billig straff emot sig så var det gästerna som kunde vinna med 1-3 (1-2).

Första halvlek
Första halvlek blev oerhört ryckig. Mängder av avblåsningar. Märkliga avblåsningar. Tjat på domaren från båda håll som inte hade den bästa halvleken. Och ett Örebro Syrianska som gjorde alt för att tiden skulle gå genom att ta oerhört lång tid på sig hela tiden vid avblåsningar. Värst var väl ändå när Tobias Nilsson kastar bollen i magen på Oskar Lindberg från nära håll med domaren nära men ändå helt utan åtgärd?

En tråkig halvlek helt enkelt att titta på då den blev väldigt ryckig.

Mardrömsstart
Matchen var sedan bara 20 sekunder gammal när Örebro Syrianska fick en första målchans när man spelade långt på Linus Lamu som tog emot och försökte placera in bollen vid den bortre stolpen men bollen smet tätt utanför.

Och inte blev det bättre strax efter då Örebro Syrianska fick en hörna i sjunde minuten. En hörna som Tobias Nilsson slog direkt i mål efter en miss av Jonatan Hårenberg. 0-1

Örebro Syrianska var starka fysiskt och duktiga med bollen i en mot en och Grebbestad hade svårt i närkamper där Örebro Syrianska vann det mesta.

Men Grebbestad lyckades ändå jobba in matchen efter chockstarten och en första målchans kom efter 12 minuter då Markus Svensson kunde vinna med sig bollen och skjuta på volley men bollen smet ändå klart över.

Två minuter senare hade Andrew Palumbo ett fint inspel mot Christoffer Söderlund som kom med en nick men utanför i et bra läge.

Minuten senare ställde Örebro Syrianska om fint och Luiz Felipe Baptista Cirica sköt ett bra skott som Jonatan Hårenberg klarade och sedan fick Grebbestadsförsvaret bort returen.

Efter 18 minuter fick Grebbestad en hörna. Örebro Syrianska nickade undan men bollen hamnade hos Raúl da Silva som sköt bra men bollen blockerades men hamnade hos Viktor Adebahr som sköt. Och som han sköt! Bollen for som en projektil otagbart in vid det bortre krysset och David Thorngren kunde inget göra.

Men bara fyra minuter senare var Grebbestad i underläge igen. Luiz Felipe Baptista Ciriaco fick bollen på vänsterkanten och stod länge och funderade på vad han skulle göra. När han sedan lyfte in bollen nådde den perfekt Martin Alp som styrde in 1-2 oattackerad efter svagt försvarsspel av Grebbestad.

Efter 34 minuter fick Grebbestad en bra chans då bollen rann igenom till Andrew Palumbo som kom på högerkanten men David Thorngren räddade bra till en hörna.

Efter 43 minuter kom Grebbestad i en fin attack på vänsterkanten med ett bra inspel av Viktor Adebahr men Christoffer Söderlund som löpte in revs ner utan åtgärd från domaren.

Andra halvlek
I den andra halvleken blev det tack och lov mindre fokus på domaren och inledningen av halvleken gick helt till Grebbestad. Örebro Syrianska kom egentligen inte över på Grebbestads planhalva alls under denna tid. Men sedan kanske man kunde önska att vi skapat mer lägen utifrån detta spelövertag.

Efter 50 minuter kom dock Grebbestad fint på vänsterkanten där Andrew Palumbo tog sig förbi sin försvarare och in mot målvakten David Thornberg som dock räddade avslutet och returen kunde sedan Örebro Syrianskas försvarare lyfta undan.

Fyra minuter senare kom Andrew Palumbo återigen bra på vänsterkanten och hans fina inspel missade Christoffer Söderlund hårfint.

Efter 63 minuter var det ytterst nära en kvittering. En hörna från Victor Edvardsson nådde Anton Henriksson på bakre stolpe men Antons nick smet precis utanför. Aj aj, vilket läge!

Men efter den starka inledningen i andra halvlek kom Örebro Syrianske plötsligt upp i några fina anfall. Den första i 70 minuten då Stefan Hannarson avslutade bra men Jonatan Hårenberg räddade utmärkt.

Efter 72 minuter kom Örebro Syrianska igen med anfall och inspel från höger med ett bra inspel mot Martin Alp. Raúl da Silva nådde inte riktigt bollen men lyckligtvis var Jonatan Hårenberg med bra och kunde bryta precis före Martin Alp.

I 77 minuten kom avgörandet. Grebbestad fick ingen straff i första halvlek men när Linus Lamu gick omkull lätt blåste domaren och straffen satte Martin Alp hur säkert som helst. Hans femte må efter bara två omgångar.

Tre minuter senare kunde Grebbestad kanske tagit sig in i matchen. En djupledsboll missades för en gång skull av Örebro Syrianskas försvar som bara fick en touch på bollen som hamnade hos Oskar Lindberg. Men kanske blev Oskar överraskad (?) och skottet blev klent och David Thorngren kunde enkelt skopa in bollen.

Minuten senare fick Grebbestad en ny bra chans. En frispark lyftes in och Raúl da Silva nickade fint med David Thorngren svarade för grym räddning och försvaret kunde sedan rensa till en hörna.

Med två minuter kvar att spela kom Örebro Syrianska i 2 mot 1 läge men fick en helt horribel offsideavblåsning emot sig.

Sista chansen i matchen kom för Linus Lamu sedan Oskar Lindberg slagit en svag hemåtpassning men Jonatan Hårenberg kunde rädda med en fin fotparad.


Efter matchen fick jag en liten pratstund med Peter Levin

Peter Levin, Förlust i hemmapremiären. En sur match
– Ja det blev väl det. Vi fick en tråkig start med 0-1 tidigt så det belv en uppförsbacke direkt.

Men vi jobbade oss in i matchen och fick in en kvittering men sedan kom ett nytt enkelt mål bakåt?
– Precis. Vi fick till 1-1 efter 18 minuter men sedan kom deras 1-2 bara fyra minuter senare så glädjen över vårt mål blev kortvarig. Men efter det tycker jag att det är vi som tar tag i spelet och skapar chanserna men sedan lyckades vi inte få till det.

En ryckig första halvlek därdom tog lång tid på sig vid alla fasta
– Ja, det gjorde dom... det kunde vi konstatera.

Andra halvlek, en bra start där vi trycker tillbaka dom bra första 25 med några chanser i början men sedan var det inte så mycket ….
– Nej, det var inte jättemånga lägen men vi skapar tillräckligt för att sätta 2-2. Både i slutet av första och då även i inledningen av andra.

Men sedan kom dom bra i några fina anfall runt 75 minuter och fick även en straff som jag tyckte såg billig ut, vad tyckte du?
– Ähhh, han dömde straff och det är inte mycket vi kan göra åt det...

Som helhet en okej match men vi får ändå inte riktigt till det sista
– Spelet är stundtals riktigt bra men vi gör en del individuella misstag och det är sådant som händer.

Dom var fysiskt starka
– Ja, dom är fysiskt starka över hela laget och dom är farliga i sina kontringar. Men det var ändu surt med tanke på vårt spel stundtals.

Någon spelare du vill lyfta fram?
– Markus gör ett bra jobb på mitten. Mathias Hegeland kom fint på kanten och Viktor Adebahr likaså på sin kant. Det var många bra prestationer.

Viktor Adebahrs mål – fantastiskt?
– Ja, det kan väl nästan redan nu utses till årets mål!

GIF-Örebro Syrianska IF 1-3 Örebro Syrianska IF Bilder från Grebbestad-Örebro Syrianska

Bilder från Grebbestad-Örebro Syrianska

Nu finns det 24 bilder i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Örebro Syrianska från Grebbestads hemsida

Fick med 3 av fyra mål bland annat men missade tyvärr Viktor Adebahrs drömträff.

Så här långt 7 av 8 mål i Grebbestads matcher med på bild vilket är 87,5 %. :-)

GIF-Örebro Syrianska IF 1-3 Örebro Syrianska IF Örebro Syrianska vann med 1-3

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.