Grebbestads IF 3 - 1 Åtvidabergs FF
         
 
       
     
         
   
1-03. Tobias Carlsson
1-1
2-16. Granit Berisha
Assist: 50. Hampus Furublad
3-112. Christoffer Söderlund
Assist: 18. Ahmed Abdultaofik
Ut: 18. Ahmed Abdultaofik
In: 21. Jonas Henriksson
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 14. Oskar Lindberg
Ut: 6. Granit Berisha
In: 98. Mergim Berisha


Grebbestad-Åtvidab...

Grebbestad-Åtvidab...

Grebbestad-Åtvidab...

Grebbestad-Åtvidab...
36 bilder till i galleriet
Viktig seger för Grebbestad mot Åtvidaberg

Grebbestad var klasser bättre än Åtvidaberg och borde haft en ledning redan före paus där det stod 1-1. Efter paus fortsatte Grebbestad med dominans och nu kom målen som gav segern. En mycket rättvis sådan efter dominans matchen igenom i princip. Målen av Tobias Carlsson, Granit Berisha och Christoffer Söderlund.

Första halvlek
Grebbestad fortsatte med det pigga anfallsspelet som man hade senast mot Oddevold. Extra skönt då man tidigare inte skapat så många målchanser men nu sate det där, två matcher på raken vilket bådar gott för framtiden.

1-1 efter första halvlek var det dock och där var väl ändå känslan: Hur kan vi inte leda matchen? Dominansen var i stort sett total och det skapades ett antal 100 %-iga lägen och John Håkansson fick göra några härliga räddningar.

Tidigare har vi ofta hamnat i tidigt underläge i matcherna men denna gång var det äntligen Grebbestads tur att få göra första målet i en seriematch i år, detta efter bara fem minuters spel.

Åtvidaberg började med en avspark och bra passningsspel första minuten där Grebbestad inte kom åt bollen. Men sedan fick Grebbestad boll och skapade omedelbart bra tryck mot Åtvidabergs mål. Ett par frispark först innan man fick en n bit utifrån i den femte minuten. Tobias Carlsson klev upp och lyfte – sköt in bollen mot mål och bollen selade hela vägen rakt in i det bortre krysset.

- Jag skjuter hårt inåtskruvat för inlöpande spelare och nick eller så kan den gå direkt på mål. Nu satte den ju fint, sa Tobias Carlsson efter matchen.

Åtvidaberg hade inte mycket framåt egentligen. Dok fick man en bra omställningsmöjlighet när Simon Marklund fint tog sig förbi Grebbestads mittfält och Åtvidaberg stormade fram 3 mot 3 och det såg Farligt ut men i slutända slarvades läget bort då Simon tog för lång tid på sig med en passning.

Efter 12 minuter trodde nog alla att 2-0 skulle komma. Viktor Adebahr slog ett långt uppspel som nådde Christoffer Söderlund som tog emot gick in och serverade Anton Henriksson ett jätteläge fri framför Åtvidabergsmålet men vilken fotparad vi fick se av John Håkansson och det var fortsatt 1-0 i matchen.

Kallduschen
Grebbestad fortsatte att spela bra och skapade några halvchanser. Men plötsligt, i 20 minuten , kom Åtvidaberg gen om Oskar Stejdahl på högerkanten och han kom allt för lätt fram och när han kom in i hörnet av 16-metaren sköt han ett lågt skott som smet in vid den bortre stolpen, 1-1. Vilken chock utifrån spelet i matchen.

Två minuter senare var det hyfsat nära ny Grebbestadsledning. Christoffer Söderlunds inlägg mot bakre stolpe dör Ahmed Abdultaofik kom blev farligt men Ahmed var hårt trängd och nådde inte bollen. Bra försvarsspel av Åtvidabergskillen.

Efter 34 minuter fick Tobias Carlsson nytt frisparksläge. Nu i mer position för skott direkt vilket det också blev. Skottet var bra men John Håkansson var fint med och räddade till hörna. Bra räddning.

Åtvidaberg hade som sagt inte mycket framåt men efter 42 minuter kom man på högerkanten där Simon Marklund slog ett bra men hårt inlägg som hittade fram till Hampus Gustavsson som dock inte klarade att få skottet på mål.

Minuten senare ställde Grebbestad om snabbt och Granit Berisha hittade Anton Henriksson på djupet och Anton fick ett bra skottläge men skottet räddades av John Håkansson till en hörna.

1-1 i paus efter stor dominans spel och målchansmässigt för Grebbestad.


Andra halvlek
Grebbestad fortsatte som i första halvlek med spelövertag och efter 55 minuter kom ledningsmålet. Hampus Furublad lyfte över Åtvidabergsförsvaret mot en djupledslöpande Granit Berisha som tog emot, tittade upp och rullade in 2-1 mycket rättvist.

Fyra minuter senare kom nästa jätteläge för Grebbestad när Hampus Furublad sköt bra men John Håkanssons räddning uppe i sitt högra kryss var ännu vassare – en superräddning!. Men bollen var fortsatt i spel och Grebbestad lyfte in ett farligt inlägg som Åtvidaberg kunde nicka ut mot Viktor Adebahr som gick på skott men en bit över.

Åvidaberg kom egentligen ingen vart i den andra halvleken men fick en slumpchans efter 62 minuter. Oskar Stejdahl sköt utifrån och skottet var på väg mot bortre stolpe när bollen styrdes av Dardan Mustafa och smet precis utanför den första stolpen i stället. Farligt då Jonatan Hårenberg var på väg mot bortre stolpe.

I denna veva kom Grebbestad in i sin svagaste period i matchen och Åtvidaberg kom högre upp i planen men förmådde inte skapa mer framåt.

I stället avgjordes matchen efter 67 minuter. Anton Henriksson hittade Ahmed Abdultaofick som vände upp, tittade upp och hittade Christoffer Söderlund med en bra passning och Christoffers vänsterskott var det inget fel på. Bollen satt perfekt i målvaktens högra kryss utan chans för John Håkansson.

Efter 3-1 så dog väl matchen en aning. Grebbestad bevakade sin ledning och Åtvidaberg kom lite högre upp i planen igen. Men man fick väl bara en bra chans och den var riktigt bra. En frispark lyftes långt i den 89:e minuten och Pontus Fredriksson kom upp högst och fick på en bra nick – men i stolpens insida och sedan i famnen på Jonatan Hårenberg.

Grebbestad följde upp minuten senare när Jonas Henriksson slog ett bra inlägg som nådde Hampus Furublad fint. Bra nick men rakt på Johan Håkansson som kunde plocka ner bollen.

Efter två tilläggsminuter blåste sedan domaren av och Grebbestads andra seger i div 1 var klar!


Efter match fick vi en pratstund med 3-1 målskytten Christoffer Söderlund:

Christoffer Söderlund – 3-1 hemma mot Åtvidaberg. Det var väl en ganska säker vinst efter vad som skedde ute på planen?.
- Ja. Vi trycker på i första halvlek och skapar många bra lägen men får inte riktigt in bollen. I andra fortsätter vi att skapa lägen och till slut kommer målen. Det känns helt underbart.

Du själv fick äran att sätta sista spiken i kistan får man väl ändå säga med ditt 3-1-mål. Beskriv målet.
- Ahmed Abdultaofik fick en boll till vänster, vände upp, hittar in i mitten. Anton Henriksson kom löpandes men jag sa till Anton att släppa och så klippte jag till med vänstern och den satt helt okej i krysset.

Måste varit en skön känsla?.
- Ja och det kändes knappt att bollen lämna foten...

En viktig vinst med tabelläget vi har?.
- Ja, vi behöver alla poäng vi kan få och just nu känns det helt underbart!


Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård:

Matti Demegård, Stort grattis till en oerhört viktig seger i bottenstriden.
- Tack så mycket

För en gångs skull gjorde vi första matchen och vi startade även bra
- Ja, det är första gången vi tar ledningen i en match, vilket var väldigt skönt. En bra start tycker jag. Vi skapar inta bara målet utan vi skapar ytterligare chanser som något av dom borde renderat i mål. Vi kunde haft 2-0, 3-0 tidigt och då kunde vi fått en lugnare resa.

- Men vi kontrollerade matchen så därför kändes det väldigt onödigt när vi släpper in 1-1 på deras första riktiga chans.

Men vi fortsatte att trumma på på samma sätt i den andra halvleken som vi gjorde i första och var väl kanske överlägsna i matchen?
- Jag tycker att vi i både första och andra halvlek är bättre än Åtvidaberg så för mig är det en helt rättvis vinst.

Oddevold hade väl en något bättre period efter målet men vi jobbade oss in i det och hade en bra avslutning på halvleken
- Ja, det tycker jag. Den andra halvan är vi definitivt det bättre laget. Jag tycker vi får ett bra passningsspel under den perioden och lyfter oss rejält.

2-1 genom Granit Berisha och sedan 3-1 genom Christoffer Söderlund. Ett väldigt vackert sista mål framförallt?
- Ja, det var ett jättevackert mål från Christoffer Söderlunds sida. Han får gott om tid på sig och verkligen möjlighet att sikta in sig på krysset. Ja det var riktigt snyggt!

Och nu har ni fått ordentligt med fart på offensiven? .
- Vi tyckte det fanns många positiva sidor i vårt anfallsspel i matchen mot Oddevold och det tycker jag man kan se även i den här matchen. Vi skapar fler chanser, vi skapar fler potentiella målchanser som jag kallar det, nästanlägen. Det gjorde vi mot Oddevold och vi gjorde det i denna matchen vilket är väldigt glädjande.

Någon du vill lyfta fram idag? .
- Jag tycker hela laget är värda att nämnas. Alla 11 som är på planen, hela bänken som pushar och har rätt inställning. Det här är en lagseger rakt igenom!

GIF-Åtvidabergs FF 3-1 Åtvidabergs FF 40 bilder från Grebbestad-Åtvidaberg

40 bilder från Grebbestad-Åtvidaberg

Nu finns det 40 bilder i Galleriet. å via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Åtvidaberg från Grebbestads hemsida

GIF-Åtvidabergs FF 3-1 Åtvidabergs FF Viktig seger för Grebbestad mot Åtvidaberg

Då är man på plats i Örebro och laddar inför morgondagens avgörande💪 Har en positiv känsla- hoppas det räcker⚽️

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund