IK Oddevold 1 - 1 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
0-1
1-16. Granit Berisha
Assist: 11. Anton Henriksson
4. Mathias Hegeland
Ut: 18. Ahmed Abdultaofik
In: 21. Jonas Henriksson
Ut: 50. Hampus Furublad
In: 98. Mergim Berisha
98. Mergim Berisha
Ut: 6. Granit Berisha
In: 9. David Edvardsson


Oddevold-Grebbesta...

Oddevold-Grebbesta...

Oddevold-Grebbesta...

Oddevold-Grebbesta...
42 bilder till i galleriet
Oavgjort mot Oddevold i svängig match

Grebbestad tog en viktig poäng borta mot Oddevold genom att spela 1-1 (1-1). Matchen var mycket svängig stundvis och båda lagen kunde gått segrande i matchen. Poängräddare blev Granit Berisha med sitt – mål samt målvakt Jonatan Hårenberg med några lysande räddningar. Men trots Grebbestads poäng ligger man nu sist i tabellen.

Första halvlek
Grebbestad startade matchen piggt och efter sekunders spel hade man redan vaskat fram tre hörnor. Närmast där var Anton Henriksson som ändå inte nådde bollen vid den bakre stolpen.

Men trots den fina starten var det Oddevold som skulle ta ledningen. Detta sedan man fått en straff till skänks av domaren i den sjunde minuten. Straffen satte Daniel Krezic säkert med bollen i ena hörnet och Jonatan Hårenberg i den andra.

Efter målet hade Oddevold en bättre period och efter
minuter kom Oscar Iglicar Berntsson in fint från sin högerkant och gick på skott men skottet tog på en Oddevoldspelare och gick då till en inspark för Grebbestad.

Men så växte Grebbestad in i matchen igen och efter 22 minuter vann Grebbestad et par tuffa dueller på mitten där man fick med sig bollen och sedan spelade upp på Anton Henriksson som släppte till Hampus Furublad som tog sig in och sköt – i ribbans överkant!

Grebbestad hade som sagt en bra period nu och tre minuter senare kom man i bra anfall igen och inspel från kanten som hårfint missade Anton Henriksson.

Oddevold satsade en del på snabba omställningar och Daniel Krezic kom snabbt och bra på högerkanten efter 25 minuter och slog ett bra inspel som dock Grebbestadsförsvaret kunde ta bort bollen.

Men perioden var annars Grebbestad och efter 31 minuter hittade Ahmed Abdultaofick Christoffer Söderlund med ett inlägg. Christoffer tog emot på bröstet, vände om och sköt någon meter utanför.

Minuten senare kom nästa läge. Grebbestad kom nu centralt och Granit Berisha fick bra skottläge från ca 25 meter men skottet smet klart utanför.

Men efter 37 minuter kom den rättvisa kvitteringen. Grebbestad spelade upp på Anton Henriksson sosm släppte fint till Granit Berisha som sökte skottläge. Och vips fick han det då Oddevolds Daniel Ahonen olyckligt föll och Granit kunde fritt ta sig i läge och placerade bollen fint till 1-1!

Efter 42 minuter anföll Grebbestad när Oddevold bröt och gick på snabb omställning och man fick till ett bra inspel till Imer Beqiri som blev fri mot Jonatan Hårenberg och han sköt. Då kom Viktor Adebahr med en suverän brytning till hörna när han slängde sig fram och täckte.

En bra halvlek av Grebbestad där det var vi som låg på plus.


Andra halvlek
I paus bytte Oddevold in sin skyttekung Liridon Selmani. Möjligen kan man ju undra varför skyttekungen startar på bänken men jag vill minnas jag läste att han varit sjuk inför förra matchen och även där börjat på bänken och säkerligen var han inte riktigt klar för att starta igen?

Och vilken rivstart vi fick se på den andra halvleken. En ”mardrömsstart” för tränarna? Målchanserna avlöste varandra från båda lagen och just inbytte Liridon Selmani var direkt inblandad.

Det började i 47 minuten när Oddevold kom på sin högerkant och slog ett bra inlägg mot Liridon Selmani men Tobias Carlsson var bra med och vann nickduellen med en fin språngskalle.

Matchminut tre i en andra halvleken, minut 48, blev extrem svängig. Det började med att Grebbestad ställde om efter Oddevolds chans och Christoffer Söderlund slog ett hårt inspel längs backen som Daniel Ahonen lite småfarligt styrde mot eget mål. Robin Gustafsson hann ändå i slutändan med ganska säkert att plocka upp bollen.

Oddevold gick på snabb attack och Imer Beqiri hittade in till Liridon Selmani som fick ett jätteläge men Jonatan Hårenberg svarade för en suverän räddning.

På detta ställde Grebbestad om snabbt och ny boll ut på Christoffer Söderlund som slog ett fint inlägg som Anton Henriksson kom aningens försent mot vid den bakre stolpen.

Strax efter dessa chanser var Oddevold nära igen. Liridon Selmani hade flyt gånger två när han först tog sig förbi Tobias Carlsson. Sedan i duell med Mathias Hegeland fick han åter turligt med sig bollen till ett friläge mot Jonatan Hårenberg som räddade.

Ny omställning av Grebbestad direkt efter och Granit Berisha provade med skott utifrån men utanför.

Efter denna näst intill vansinniga start på andra halvlek lugnade det ner sig något och nu dröjde det ända till minut 64 innan nästa målchans kom. Ett långt högerinlägg möttes tjusigt liggandes i luften av Mahmoud Abed-Al-Mouti men träffen blev inte optimal och gick inte mot mål.

Jonatan Hårenberg fick göra ytterligare en fin räddning, detta efter 70 minuter men chansen hade inte räknats då det blev frispark för hands. Hur som helst var det Jesper Lövdahl som läget men där Jonatan Hårenberg alltså på nytt gjorde en utmärkt räddning.

Oddevold hade fler avslut på mål och en stund senare kunde Daniel Krezic ta sig i läge och skjuta men Jonatan Hårenberg klarade till en hörna.

Sedan efter en bra period av Oddevold kom Grebbestad igen och efter 75 minuter var spelade Anton Henriksson till Granit Berisha som på nytt provade skott. Ett skott som fint blockerades av Petrit Zhubi.

Efter 77 minuter var det mycket nära ledningsmål för Grebbestad som fått en frispark. Tobias Carlsson sköt bra men prickade ribban. På returen nickade Granit Berisha i ribban och det hela avslutades med en offsideblåsning när Grebbestad jublade för mål.

Oddevold slog snabbt frisparken som blev av offsiden och Liridon Selmani tog emot och släppte uppspelet till Mahmoud Abed-Al-Mouti som kunde skjuta men strax utanför.Fortfarande i minut 78 Oddevold fick sedan ett utmärkt läge när ett långt inspel nådde Liridon Selmani på bakre stolpen men Jonatan Hårenberg var omutlig och kom ut och kunde rädda igen. Retur gick farligt ut till Mahmoud Abed-Al-Mouti som sköt men Grebbestad genom Mathias Hegeland kunde täcka skottet.

Efter 82 minuter bröt Markus Svensson högt upp, tog sig fram och spelade till Granit Berisha som återigen sköt – i stolpen! Grebbestads fjärde ramträff i matchen!Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård:

Matti Demegård, Grattis till en viktig poäng i bottenstriden när ni klarar 1-1 mot Oddevold.
- Ja, skönt att vi får poäng men sedan vill man ju alltid ha mer. Men en poäng på bortaplan mot Oddevold får vi väl säga är godkänt.

Grebbestad började matchen piggt men det blev ändå ett tidigt baklängesmål
- Vi pratade om hur vi skulle starta matchen, att vi skulle få en bättre start. Att vi skulle få bollen lite tidigare till offensiv planhalva och försöka få tryck på det sättet. Men vi åkte på en straff...

Vad tyckte du om straffen? Från min vinkel såg den oerhört billig ut
- Domaren hävdar att det var en spark? Jag kan inte se att det skulle varit en fällning? Det är en närkamp och han faller väldigt lätt. Men jag får se det i efterhand för att verkligen kunna avgöra det hela.

Oddevold hade väl en något bättre period efter målet men vi jobbade oss in i det och hade en bra avslutning på halvleken
- Ja, det tycker jag. Den andra halvan är vi definitivt det bättre laget. Jag tycker vi får ett bra passningsspel under den perioden och lyfter oss rejält.

Andra halvlek då, vilken rivstart där chanser avlöste varandra
- Ja...Det var ett böljande spel i halvleken och ur tränarperspektiv är man väl inte alltid så nöjd. Det var ju målchans åt ena hållet, sedan åt andra och så höll det på. Vi pratade mycket innan matchen att inte bjuda på omställningar men man kan lugnt säga att dom fick några där i början av andra.

1-1 såg ut att stå sig innan det blev några riktigt bra lägen åt vardera hållet och bland annat får Jonatan Hårenberg göra några fina räddningar .
- Ja, dom har ju några chanser om vi skal vara ärliga och Jonatan Hårenberg gör några avgörande räddningar. Vi har några bra chanser med. Bland annat ett mål bortdömt för offside, frisparken från Tobias Carlsson. David Edvardsson som värmde upp sa att bollen var inne. I så fall är det extra surt. Ser vi på denna matchen så skapar vi fler chanser än vad vi tidigare gjort.

Ja anfallsmässigt var det väl ett rejält lyft idag? .
- Ja, det måste jag säga. Anfallsmässigt var det ett rejält lyft jämfört med de senaste matcherna. Försvarsmässigt var första halvlek bra även om dom fick ett par omställningar.

- Andra halvlek var lite för böljande för min smak. Vi bjuder till på ett par omställningar för mycket för att vara på bortaplan. Vi vet ju att det är deras absoluta styrka.

Någon du vill lyfta fram idag? .
- Alla gör en väldigt bra match. Jonatan Hårenberg gör naturligtvis det väldigt väldigt bra. Vårt centrala mittfält med Markus Svensson, Hampus Furublad och Granit Berisha var bra. Anton Henriksson var bra så många skall ha beröm!

IK Oddevold-GIF 1-1 IK Oddevold 46 bilder från Oddevold-Grebbestad

46 bilder från Oddevold-Grebbestad

Nu finns det 46 bilder i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan

Se bilder från Oddevold-Grebbestad från Grebbestads hemsida

IK Oddevold-GIF 1-1 IK Oddevold Oavgjort mot Oddevold i svängig match

Då är man på plats i Örebro och laddar inför morgondagens avgörande💪 Har en positiv känsla- hoppas det räcker⚽️

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund