Grebbestads IF 0 - 1 Tvååkers IF
         
 
       
         
     
   
12. Christoffer Söderlund
31. Anders Tjernberg
Ut: 20. Viktor Adebahr
In: 98. Mergim Berisha
Ut: 2. Felix Norén
In: 14. Oskar Lindberg


Grebbestad-Tvååker...

Grebbestad-Tvååker...

Grebbestad-Tvååker...

Grebbestad-Tvååker...
23 bilder till i galleriet
Sent avgörande när Tvååker besegrade Grebbestad

Grebbestad var bäst i den första halvleken men Tvååker kunde avgöra sent i den andra halvleken sedan domarteamet skänkt dom ett övertag genom att visa ut Christoffer Söderlund.

Nämner ogärna domarteamet i referatet då dom gör så gott dom kan liksom spelarna. Men tyvärr för Grebbestads del fick vi årets svagaste domarinsats med ett antal tveksamma domslut som alla gick i Tvååkers fördel.

För att nämna ett par så var det en hur tydlig hands som helst där Tvååkerspelare med tydlig armrörelse drar med sig bollen. Assisterande har samma vinkel som mig men ingriper ej. Men i början av andra halvlek, på dubbla avståndet går han in och tar en andra varning på Christoffer Söderlund när Tvååkers Rasmus Andersson springer in framför Söderlund och slänger sig. Märkligt?

Detta var bara ett par av antal situationer. Nej, dom var inte bra. Skulle inte förvåna om Tvååker tycker dom var bra, dom fick ju det mesta med sig.

Första halvlek
Grebbestad var klart bäst i inledningen och under de första tio minuterna fick Tvååker knappt känna på bollen. Men med undantag av ett fint inspel av Granit Berisha som hårfint missade Christoffer Söderlund så skapades få chanser.

Efter en kvart började Grebbestad slarva en del med uppspelen och det gav Tvååker chans att bryta uppspelen redan på Grebbestads planhalva och man jobbade sig in i matchen. Man satsade på långa uppspel och skarvar på en snabb forward.

Men inte heller Tvååker skapade några direkta chanser. Man hade en frispark som Rasmus Andersson sköt klart utanför efter 20 minuter.

Tre minuter senare hade Tvååker en hörna som nåddes av Jonatan Eriksson som nickade men Grebbestadsförsvaret kunde få bort bollen.

Efter 29 minuter fick Grebbestad till ett första bra anfall på ett bra tag och bollen gick fint och snabbt mellan spelarna innan bollen hamnade hos Christoffer Söderlund som sköt högt över.

Men det positiva här var att Grebbestad återigen tog över spelet men chanserna var ändå få med undantag av några ofarliga skott utifrån.


Andra halvlek
Efter en bra första halvlek fick den andra en sig rejäl knäck redan fem minuter in. Började med att Christoffer Söderlund fick en varning efter 49 minuter. Minuten senare fick han en varning till då Rasmus Andersson kliver in framför honom och sedan slänger sig och han får sin andra varning och får lämna planen.

Med en man mindre på planen svängde matchen över till Tvååkers fördel ganska naturligt. Men trots stort bollövertag skapade man få chanser.

Fick en i öppet spel efter slarv i Grebbestad där Rasmus Andersson sedan inte fick någon ordentlig träff och Jonatan Hårenberg kunde rädda.

Utöver detta hade man en frispark efter 65 minuter där Rasmus Andersson fick på ett bra skott men Jonatan Hårenberg räddade utmärkt till en hörna.

Ytterligare ett frisparksläge fick man efter nytt tveksamt domslut men Ardian Rexhepis (tror jag det var) skott klart över.

Grebbestad skapade inte mycket med en man mer men hade ett bra anfall efter 75 minuter där en hörna blev belöningen. Grebbestad fick till en farlig nickskarv men hade tyvärr ingen spelare som kom rätt på denna.

Efter 82 minuter kom avgörandet. Tvååker fick en hörna och inhoppande Victor Andersson kunde nicka in 0-1.

Grebbestad försökte lyfta fram och bytte in kvicke Oskar Lindberg som var nära att komma igenom strax efter inhoppet men chansen försvann.

I stället kom en bra chans på andraboll på tilläggstid. Jimmie Larsson spelade in i straffområde och bollen nådde en Grebbestadsspelar som släppte fint för Hampus Furublad som försökte placera in bollen men via en touch gick bollen till en ny resultatlös hörna och resultat stod sig

Ett bittert resultat där tyvärr domarinsatsen satte sin prägel till Tvååkers fördel.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård:

Matti Demegård, antar att du är väldigt besviken efter en jobbig förlust med sent avgörande. En väldigt jämn match med få målchanser .
- Enormt besviken och arg om vart annat.

En bra start på matchen med kanske bästa spelet hittills i år?
- Jag tycker vår start är jättebra. Det ser lugnt och metodiskt ut och vi har rätt utgångspositioner när vi försvarar. Sedan kom vi in i en något sämre period mitt i första halvlek men vi avslutade sedan klart godkänt igen.

Då såg det lovande ut inför andra halvlek men det förstördes tidigt
- Ja, vi hade en positiv känsla i pausen i omklädningsrummet. Gör vi saker fortsatt rätt så kommer vi att skapa chanser om vi har bra tempo i anfallsspelet. Så när vi klev ut var det en positiv känsla.

Hur ser du själv på utvisningen?
- För mig är den felaktig!

Men trots övertag vad det gäller antal spelare och spel så skapade inte Tvååker mycket, några frisparkar fick dom
- Dom skapade sina möjligheter på fasta. Det visste vi att dom var bra på. Och även när dom var en man mer så var det bara där dom skapade något och dom fick till slut målet på en sådan, en hörna.

Tung känsla när dom nickade in målet
- Ja, det var fruktansvärt tungt. Vi försöker att forcera med en man mindre men det är ju svårt...

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Det finns många bra intentioner på många spelare. Jag tycker Granit Berisha gör en bra match. Mathias Hegeland var bra vilket var roligt att se. Alla försökte verkligen bärga hem en seger idag och det skall alla ha cred för. En bra kollektiv insats som jag vill lyfta.

GIF-Tvååkers IF 0-1 Tvååkers IF 27 bilder från Grebbestad-Tvååker

Då är man på plats i Örebro och laddar inför morgondagens avgörande💪 Har en positiv känsla- hoppas det räcker⚽️

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund