28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Kvik Halden FK, Norge 1 - 1 Grebbestads IF
         
   
       
 
         
     
1-022. Tobias Luvenberg
Assist: 11. Anton Henriksson
1-1
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 9. David Edvardsson
Ut: 3. Tobias Carlsson
In: 5. Ulrik Karnström
5. Ulrik Karnström
Ut: 22. Tobias Luvenberg
In: 23. Edison Kelmendi (Hajdari)


Kvik Halden-Grebbe...

Kvik Halden-Grebbe...

Kvik Halden-Grebbe...

Kvik Halden-Grebbe...
32 bilder till i galleriet
Kvik Halden-Grebbestad 1-1

Grebbestad klarade 1-1 borta mot ett starkt Kvik Halden. Matchen slutade 1-1 efter båda målen i första halvlek. Grebbestads målskytt var Tobias Luvenberg. Hans fjärde på de två sista matcherna. Närmast vinst? Ja det var nog Kvik Halden.

Första halvlek
Det blev en tuff match för Grebbestad mot ett bra norskt lag. Kvick Halden förmådde väl ändå aldrig att få till dom heta chanserna i öppet spel och det var mest på de fasta situationerna som dom hotade.

Grebbestad saknad i matchen hela sju man. Markus Svensson, Granit och Mergim Berisha, Hampus Furublad, Jonas Henriksson, Kevin Andersson och Ahmed Abdultaufik. Så ser man till antal spelare borta tycker jag nog ändå att det var ett okej resultat resultatmässigt. Men som Matti Demegård sa, vi skall kunna bättre än vad vi visade idag.

Kvik Halden öppnade bäst och man fick en hel del hörnor i matchen. Den första redan efter tre minuters spel där man fick på en bra nick genom Jakob Lund där Anders Tjernberg fick rädda med en snabb fotparad.

Efter Kvik Haldens fina öppning kom Grebbestad bättre in i det efter runt tio minuter. Grebbestads första chans kom efter elva minuter efter fint kombinationsspel på högerkanten där man fick in bollen till Tobias Luvenberg som kunde vända om och skjuta via en täckande back till en hörna.

Men strax efter kunde ändå same man ge Grebbestad ledningen. Klockan hade tickat fram till 13:e minuten när Grebbestad återigen kombinerade bra på högerkanten innan Felix Fundell Ryberg lyfte in bollen till Anton Henriksson som fick ner den till Tobias Luvenberg som klippte in 0-1 med ett fint vänsterskott.

Minuten senare fick Kvik Halden ännu en hörna. Långt bak stod Marcus Eriksson och sköt bra men Anders Tjernberg stod för en ny fin räddning med en härlig fotparad.

Det blev mer Kvik Halden efter Grebbestads ledningsmål och en ny hörna efter 17 minuten blev även den farlig då Enal Hasurdzic nickskarvade vid första stolpen men bollen smet tätt utanför den bakre stolpen

Som ni märker handlade det mycket om fasta situationer för Kvik Halden välväxta lag och inte ens vår Anton Henriksson vann luftduellerna idag.

Nästa chans för Kvik Halden kom efter 24 minuter via en frispark som Öystein Näsheim sköt bra men strax över ribban.

Grebbestad skapade kanske inte så mycket framåt men en snabb omställning efter 27 minuter blev farlig. Tobias Luvenberg med passning till Anton Henriksson som sköt från håll. Ett bra skott men en bra räddning av hemmalagets målvakt Sondre Södergren

Sedan hände väl inte så mycket mer i chansväg på de första 45 minuterna där Kvik Halden var det bättre laget.

Ja, jo. En sak till hände. Kvik Halden kvitterade på tilläggstid. Man fick en frispark sedan Grebbestad först slagit en svår passning. På frisparken var inte alls Grebbestad med på att man kunde rulla kort vilket man gjorde och från vänster spelade man in bollen som till slut hamnade hos Myhren Bouchleh som klippte till ett välplacerat skott och det var 1-1. Men Grebbestad var tyvärr inte riktigt med när frisparken slogs från början.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnades med en chans efter bara 58 sekunder för Kvik Halden. Detta efter ett något passivt försvarsspel på Grebbestads vänsterkant och Kvik Halden fick till ett bra inspel till Öystein Näsheim som sköt ett bra skott via ett försvarsben tätt utanför.

Kvik Halden fick inte till samma antal fasta situationer i den andra halvleken och därmed kändes till lite lugnare.

Grebbestad spelade med en trebackslinje fram till den 66:e minuten då man bytte ut tidigare skadade Tobias Carlsson. När Ulrik Karnström kom in valde Grebbestad att gå med en fyrbackslinje i stället.

Kvik Haldens hade ju ett fint läge direkt i början av halvleken men sedan dröjde det till den 73 minuten innan man fick en farlighet. Detta via en frispark i riktigt fint läge precis utanför 16-metaren. Men frisparken sköts rakt i den täckande Grebbestadsmuren.

Kvik Halden tryckte sedan på bra en period men lyckades inte få ut några chanser av det hela. I stället kom Grebbestad från minut 80 bättre.

Det började med att 16-årige David Edvardsson, som kom in efter paus, bröt, avancerade fram och sköt et bra skott som Sondre Södergren klarade till en hörna.

Andra boll efter hörna vanns tillbaka av Grebbestad och återigen var det David Edvardsson som kom till skott även om det denna gång blev en lättare räddning för Sondre Södergren.

Grebbestads fina period gav ett nytt läge efter 83 minuter då Anton Henriksson sköt utifrån. Ett bra skott som tvingade Sondre Södergren att tippa bollen till en ny Grebbestadshörna.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Matti Demegård, 1-1 borta mot Kvik Halden. En tuff match mot ett bra lag. Sedan får vi inte glömma att vi saknade sju spelare
- Ja det blev en tuff match för oss. Men även om det är ett bra motstånd så skall vi kunna kräva mer av oss själva.

Vi hade korta perioder i resp halvlek som var bra, bland annat runt 80 minuter och framåt där vi får till några bra avslut.
- Vi har några perioder. Vi har i början då jag tycker att vi börjar helt okej. V har ytterligare en kort period i första halvlek. Andra halvlek ser bättre ut men så kommer en längre period som inte ser speciellt bra ut. Men vi avslutar ganska bra men sammantaget skall vi kunna prestera bättre.

- Vi är sammantaget inte tillräckligt bra. Försvarsspelet med presspelet och duellspelet var inte bra, framför allt i första halvlek som absolut inte var godkänt.

Vi hade det tufft i luften mot ett starkt lag på luftbollar.
- Ja dom var bra i luften. Dom var framförallt starka på fasta situationer vilket dom hade ett antal i första halvlek. Dom spelade inte till sig lägena. Fasta fick dom och dom fick lite för många bland annat då försvarsspelet inte fungerar fullt ut.

Vi hade även en del problem på vår högerkant där dom fick ytor i första halvlek
- Vi spelade första halvlek med en trebackslinje. Jag tycker inte svagheten beror på trebackslinjen utan det beror på presspelet överlag och duellspelet. Ser vi på det offensiva så hade vi inte tillräckligt bra passningsspel idag. Så fort vi fick tre passningar eller fler lyckades vi skapa lite framåt även om det inte var avslut varje gång. Men överlag inte tillräckligt bra passningsspel. Det höjs till andra halvlek men vi kan ändå kräva ännu mer av oss.

Hur ser det ut med våra skadade spelare. Markus Svensson är på gång igen
- Jo han skall nog kunna vara med mot Åmål. Hampus Furublad fick en smäll på knäet i förra matchen. Han tränade för fult i går men tyckte inte det kändes tillräckligt bra för match idag. Och då var det bättre att han avstår. Hade det varit en seriematch kanske vi hade resonerat annorlunda?

Mergim och Granit Berisha?
- Mergim är inte aktuell just nu. Vi behöver fortsätta med utredning av Mergims skada så får vi se vad det leder till. Granit skall börja komma in i träning med fotboll nu under nu under nästa vecka.

Kvik Halden FK, Norge-GIF 1-1 Kvik Halden FK, Norge 36 bilder från Kvik Halden-Grebbestad

36 bilder från Kvik Halden-Grebbestad

36 bilder finns nu i galleriet. Gå via menyrad och Galleri, eller följ länk nedan:

Se bilder från Kvik Halden-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Kvik Halden FK, Norge-GIF 1-1 Kvik Halden FK, Norge Kvik Halden-Grebbestad 1-1

David är tillit MFF och tror själv på en plats under året😀 Det vore ju fantastiskt med en GIFFARE i Sveriges bästa lag💪

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.