Torslanda-Grebbest...

Torslanda-Grebbest...

Torslanda-Grebbest...

Torslanda-Grebbest...
34 bilder till i galleriet




Grebbestad vann jämn match mot Torslanda

Grebbestad öppnade matchen klart bäst men sett som helhet var det ändå en jämn match som Grebbestad vann med 2-1 (1-0). Grebbestads 1-0 gjordes av fjolårets Torslandaspelare Hampus Furublad. Anton Henriksson fick sedan nöjet att avgöra med sitt 2-1 mål i 88:e minuten

Första halvlek
Från start idag fanns blott 16-årige David Edvardsson som därmed noterade sin första start för a-laget. Han visade prov på respektlöst spel och ett par fina vändningar som ställde Torslandaspelarna.

Matchen öppnades med ett högt bra tempo från båda lagen men det var Grebbestad som var det bästa laget under de första 20 minuterna.

Efter elva minuter fick Grebbestad till ett riktigt bra snabbt anfall när Mergim Berisha spelade ut till Mathias Hegeland som hittade in till Anton Henriksson som dunkade upp bollen i nättaket men han var offside.

Minuten senare Torslandas Haris Avdiu skottläge men han fick ingen riktig bra träff och skottet dessutom utanför.

Matchen igenom var det egentligen ganska få riktigt bra målchanser. Ofta blev det som efter en kvart när Mergim Berisha vann en boll, avancerade fram och sköt men utanför.

Halvfarligt blev det efter 20 minuter när Torslanda kom snabbt på vänsterkanten och Anton Ocampo Häggland spelade in bra mot första stolpen där Haris Avdiu kom och sköt. Det blev en hörna av det hela så antingen bröt Felix Fundell Ryberg eller så var det Anders Tjernberg som räddade till en hörna. Jag såg dock inte vilket.

Hörnan blev riktigt farlig då den nådde Isac Skoog som klippte till och Anders Tjernberg tvingades till en bra räddning.

Torslanda nu betydligt bättre med i matchen än i inledningen.

Hampus Furublad provade några skott när vi närmade oss halvtimmen men skotten smet utanför.

Efter 32 minuter kom 0-1. Ett fint Grebbestadsanfall där Mathias Hegeland fint släppte vidare på Tobias Luvenberg. Mathias Hegeland fick tillbaka bollen och hittade in till Hampus Furublad. Hampus tog emot och tog sig förbi ett par man åt höger och sköt sedan in 0-1 med ett välplacerat skott vid den bortre stolpen. Mål på sitt förra lag.

Sedan efter 42 minuter fick Grebbestad en hörna som man slog lång. Bollen nådde Mathias Hegeland som klippte till direkt men skottet en bit över.


Andra halvlek
Grebbestad började, liksom i första halvlek, bäst i den andra. Efter 53 minuter fick man en frispark i bra läge. Hampus Furublad fick ingen bra fart på bollen och Torslandas målvakt Andreas Bertilsson kunde rädda enkelt.

Torslandas bästa läge så här långt kom minuten senare då Haris Avdiu kom längs kortlinjen och sköt ett bra skott. Anders Tjernberg räddade bra men returen gick tillbaka till Haris som sköt igen och Anders Tjernberg tvingades till en reflexräddning och höll kvar Grebbestad i ledningen.

Intensiv period här och bara ett par minuter till framåt spelade Ahmed Abdultaofick fint i djupet på Tobias Luvenberg . Vinkeln blev dock svår och Andreas Bertilsson kunde komma ut bra och rädda.

Sedan blev det en hel del byten i matchen och spelkvallitén sjönk väl något. I alla fall för Grebbestad och Torslanda kunde komma högre upp i planen men liksom i första halvlek var det egentligen väldigt få rejäla målchanser.

När klockan tickade upp mot 80 minuter började känslan komma att nu kan årets första nolla bakåt komma. Känslan var var inte helt fel ute då Torslanda inte skapade något alls egentligen.

Men efter 82 minuter fick man en frispark en bit utanför 16-metarren. Nima Kadivar sköt och Anders Tjernberg klarade inte hålla skottet. Returen rakt ut till Edvin Skoglund som tryckte in kvitteringen, 1-1.

Grebbestads nyförvärv Kevin Andersson kom in efter 80 minuter men hans match blev väldigt kort. För efter 86 minuter fick han lämna planen efter två gula kort men det får väl sägas att det andra kortet såg väldigt billigt ut.

Men trots en man mindre lyckades Grebbestad avgöra efter 88 minuter. Man tog ett snabbt offensivt inkast till Christoffer Söderlund som tog emot och passade fram till Anton Henriksson. Anton tog sig till skottläge och sköt fint vid första stolpen, 1-2 bakom en ställd målvakt som såg ut att tro på ett skott vid den bortre stolpen. Där trodde jag själv skottet skulle komma men Anton drog på en lurig historia i stället.

På tilläggstid fick sedan Grebbestad et bra avslut till. Unge Victor Edvardsson sköt ett bra skott som tvingade Andreas Bertilsson till en bra räddning till en hörna.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Matti Demegård, Seger med 2-1 mot Torslanda men det blev en ganska tuff match och det var jämt ute på planan
- Ja, jämnare än vad jag hade tänkt men det är klart. Torslanda bjöd upp till ett bra motstånd. Men det finns delar i vår prestation som inte är tillräckligt bra idag.

Vi startadet matchen, liksom senast mot ÖIS, väldigt bra
- Första 20-25 minuterna är väldigt bra. Vi får ett bra passningsspel, vi har rytm i passningsspelet med bra variation. Men sedan jämnas det ut.

Dom körde med hårt presspel på oss men hade svårt att skapa chanser
- Jag tycker väl att det presspelet inte var allt för aggressiv så den skall vi klara av att spela oss ur. Det blev ett böljande spel efter vår fina inledning där vi gick till attack vid varje tillfälle och vi fick korta anfall. Vi fick dålig variation i spelet.

Vi började lite bättre än dom även i den andra men det jämnade ut sig igen
- Inledningen var väl kanske godkänd? Men det var inte mycket mer i så fall. Halvleken som sådan har mycket mer att önska. Torslanda skapade väl inte en massa chanser på oss men vi skapade inte heller chanser. Det var en händelsefattig halvlek.

Dom hade en dubbelchans tidigt i andra halvlek som Anders Tjernberg räddade. Men annars kändes det som att första nollan var på gång men så släppte vi till på en fast situation igen
- Ja, det var ett bra läge som Anders räddade. Men sedan släppte vi in en fast situation igen. Inte första läget utan andraläget vilket irriterar mig. Vi har ägnat lite tid åt fasta, i och för sig inte så mycket på de emot oss som de offensiva. Men det var surt.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Det var väl ganska jämnt men det var roligt att se David Edvardsson som bara är 16 år. Han gjorde första halvlek på ett mycket fint sätt. Han var respektlös i sitt spel och har en bra framåtanda och våga det i sin första start är väldigt roligt att se.

Torslanda IK-GIF 1-2 Torslanda IK 38 bilder från Torslanda-Grebbestad

38 bilder från Torslanda-Grebbestad

Nu finns det 38 bilder i Galleriet från matchen Torslanda-Grebbestad. Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Bilden: 16-årige David Edvardsson med sin första start för Grebbestads A-lag!


Se bilder från Torslanda-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Torslanda IK-GIF 1-2 Torslanda IK Grebbestad vann jämn match mot Torslanda

Då är man på plats i Örebro och laddar inför morgondagens avgörande💪 Har en positiv känsla- hoppas det räcker⚽️

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund