Grebbestad-Gauthio...

Grebbestad-Gauthio...

Grebbestad-Gauthio...

Grebbestad-Gauthio...
24 bilder till i galleriet
Grebbestad vände och vann mot Gauthiod

En första halvlek där Matti Demegård inte als var nöjd med spelet låg Grebbestad under med 0-2. Men Grebbestad kom ut som ett helt annat lag och tryckte tillbaka Gauthiod under hela andra halvlek. Samtliga Grebbestads mål efter en utvisning på en Gauthiodspelare.

Första halvlek
Ett heltaggat Gauthiod öppnade bäst i matchen och satte omedelbart hög press på Grebbestads backlinje och mittfält och första fem minuterna klart till gästerna.

Men efter där kom Grebbestad bättre in i det men Gauthiod spelade bra hemåt där man var kompakta och Grebbestad hade svårt att komma igenom.

Matchens första målchans kom efter 7 minuter då Hampus Furublad provade at skjuta från halva planen då Sam Jammeh stod långt ute. Men precis i skottögonblicket fick Hampys en tryckare och skottet för en bra bit utanför.

Första skottet på mål kom efter 15 minuter då Christoffer Söderlund provade från håll och skott beredde inga större problem för Gauthiods burväktare Sam Jammeh.

Gauthiods första målchans kom efter 18 minuter efter en frisparks som lyftes in men nicken gick klart utanför.

Men efter en bra period av Grebbestad där ändå få chanser skapades. Och det gällde båda lagen.

Men efter 30 minuter fick Grebbestads Hampus Furublad ett fint läge. Han stressade Gauthiods backlinje som sköt bollen rakt på honom och Hampus kunde då ta sig till fint skottläge men hans vänsterskott placerades halvmetern/metern utanför.

I stället blev det Gauthiod som tog ledningen minuten efter. Grebbestads målvakt Jonatan Hårenberg gjorde ett svårt utkast till Victor Edvardsson som omedelbart fick Gauthiodspelare på sig och blev av med bollen. Gauthiods David Svensson satte bollen på djupet till Jacob Berg som fint placerade in 0-1.

Efter målet lyfte sig Gauthiod medan Grebbestad tappade något spelet. 0-2 kom men även det efter slarv av Grebbestad. Nu ett fölupet skott utifrån som Jonatan Hårenberg försökte stopp men bara touchade bollen till en hörna. Och på hörnan i 41:a minuten kunde Peter Mandic nicktoucha och Jonathan Nilsson kunde forcera in 0-2 från nära håll.

Grebbestad svarade upp med ett bra frisparksläge men Tobias Carlssons skott smet strax utanför.

Därmed slutade första halvlek 0-2. Med så få chanser vore 0-0 med naturligt och båda Gauthiods mål efter missar av Grebbestad.

Andra halvlek
Grebbestad öppnade mycket bra i andra halvlek och halvlek var Grebbestads helt och hållet. Efter 54 minuter kom Grebbestad fint på högerkanten genom Ahmed Abdultaofik som fick in bollen till Hampus Furublad som sköt men rakt på täckande försvarare.

Efter 61 minuter slog Grebbestad en bra djupledsboll på Anton Henriksson som kom fri. Gauthiods Wiktor Wersén jobbade sig ifatt Anton och gav Anton en tryckare i rycken så Anton gick omkull. Domaren visade det röda kortet för Wiktor.

Gav ju ett ypperligt läge för Grebbestad att trycka på mer i jakten för att komma ifatt.

Och först hade man ju et bra frisparksläge efter utvisningen men det skottet från Hampus Furublad eller Granit Berisha (såg inte vem då jag hade blicken i kameran) gick rakt i muren.

Minuten senare får Grebbestad ett nickläge för Anton Henriksson men nicken utanför.

Efter 66 minuter kom en reducering. Ahmed Abdultaofik stod för ett fint förarbete innan han spelade in bollen fint till Anton Henriksson som kunde sätta 1-2 från nära håll.

Två minuter senare var Grebbestad nära igen. Hampus Furublad slog ett inspel som Anton Henriksson skarvade vidare men tätt utanför.

Grebbestad spelade nu riktigt bra och efter 69 minuter fick man ett jätteläge när Ahmed Abdultaofik spelade till Hampus Furublad och sedan fick tillbaka bollen. Ahmed sköt från nära håll men Sam Jammeh kunde rädda via en fotparad.

Efter Grebbestad fina spel och chanser så kom inte 2-2 som någon överraskning. Tobias Carlsson stötte fram och bröt et uppspelsförsök för Gauthiod och spelade snabbt fram till Anton Henriksson som pangade in 2-2 i nättaket. Snabbt, hårt och bestämt! Tid 70 minuter.

Minuten senare var Anton Henriksson framme igen. Återigen var det Tobias Carlsson som spelade fram när Anton sköt bra utifrån men Sam Jammeh fick fingertopperna på bollen och tippade till hörna.

Sista tio minuter stoppade Grebbestad tryck upp en del och det blev jämnare på slutet. Men Gauthiod kom ingen vart med en man mindre på planen.

I stället fick vi se en pigg debut av Grebbestads 15-årige landslagsman David Edvardsson som med piggt spel även provade med bra skott med två minuter kvar att spel men Sam Jammeh klarade.

Men i samma minut kom så matchavgörandet. Ahmed Abdultaofik satte en bra boll på djupet mot Tobias Luvenberg som löpte ifrån Gauthiods försvar, rundade Sam Jammeh och rullade in 3-2 för Grebbestad.


Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Första träningsmatchen och det blev seger med 3-2 till slut men jag förstod att du inte alls var nöjd med första 45 minuterna?
- Första halvlek är jag inte nöjd med. Jag tycker att defensivt hanterade vi inte deras speluppbyggnad. Vi blev lite passiva. Så till andra halvlek valde vi att gå högre upp och sätta press på dom. Vi hade bestämt innan att inte gå med ett högt försvarsspel utan tyckte utifrån fysiskt perspektiv att inte stöta fram för mycket första matchen.

- Vi hade en bra period på en knapp kvart mitt i halvleken. Där hade vi ett bra passningsspel offensivt. I övrigt var vi för stillastående och spelade ofta på felvända spelare och spelade på spelare med för lite fart.

Underläge 0-2 i paus och det var två riktiga skitmål
- Det var inte mål av att dom spelade till sig chanserna. Jag tror dom spelade till sig tre avslut på halvleken och inget av dessa var riktigt farligt. Som halvlek betraktad..nej...det var inte speciellt bra.

Betydligt bättre fart på Grebbestad i den andra halvleken och vi tryckte tillbaka dom direkt
- Ja, andra halvlek tycker jag är en bra halvlek. Vi pratade om att kliva upp med ett högre försvarsspel och bli aggressivare. Anfallsspelet blev redan från min 1 i andra halvlek bra. Vi var rappare i tanken och spelade snabbare. Med högre bolltempo och det gjorde vi redan innan utvisningen. Så förändringen kom inte utav att vi blev en man mer på planen utan det syntes redan innan.

Två provspelare var med och fick 90 minuter, Ahmed Abdultaofik och Kevin Andersson. Vad tycker du om deras insatser
- Dom gjorde det bra båda två. Kevin som ytterback. Han löste sin defensiva uppgift på ett bra sätt och deltar framför allt i den andra halvleken på det offensiva spelet med. Ahmed Abdultaofik gjorde det bra han med. Han har en väldigt bra andra halvlek och hade ett stort övertag på sin ytterback. Två assist med, det var roligt.

I övrigt då, någon annan att lyfta fram idag?
- Det var roligt att se att Anton Henriksson gör två mål. Han var med inne i straffområdet när vi hade chans och spela in. Jag tycker Mergim Berisha gör en bra match med och sedan var det roligt att se David Edvardssons inhopp – han tog för sig.

GIF-IK Gauthiod 3-2 IK Gauthiod Bilder Grebbestad-Gauthiod

Bilder Grebbestad-Gauthiod

28 bilder finns nu från matchen. Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan

Se bilder från Grebbestad-Gauthiod från Grebbestads hemsida

GIF-IK Gauthiod 3-2 IK Gauthiod Grebbestad vände och vann mot Gauthiod

Då är man på plats i Örebro och laddar inför morgondagens avgörande💪 Har en positiv känsla- hoppas det räcker⚽️

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund