Grebbestad-Kongahä...

Grebbestad-Kongahä...

Grebbestad-Kongahä...

Grebbestad-Kongahä...
34 bilder till i galleriet
11-0 för Grebbestad mot Kongahälla

Efter ett par veckors träningsuppehåll var det dags för match. Div 3-laget IK Kongahälla var på besök men trots bara en divisions skillnad slutade matchen med förkrossande 11-0 för Grebbestad.

Pratade lite med reservmålvakten Björn Sjösvärd (kom in och stod andra halvlek) inför matchen och han berättade att dom hade lite folk borta. Men det hade även Grebbestad, bla annat saknades bäste målskytten Jonas Henriksson och Granit Berisha. Och så får vi inte glömma våra tre långtidsskador Mattias Svensson, Ulrik Karnström och Olle Kristoffersson.

11-0 är så klart stora siffror och även om båda lagen hade folk borta skall det väl rimligen inte behöva bli så stora siffror då Kongahälla ände ligger mitt i tabellen efter 12 matcher.

Grebbestad passade även på att testa två spelare som båda lämnade Grebbestad inför denna säsongen. Eric Johansson (Ljungskile) och Felix Kristoffersson (Guldhedens IK). Båda gjorde stabila insatser även om kanske Felix fick ”glänsa” med sina fyra mål 4- ,5- ,6- och 7-0.

Första halvlek
Kongahälla hade avspark i matchen och man såg direkt att man ändå försökte rulla boll inom laget vilket var trevligt att se. Men väldigt snabbt såg man att det skilde mycket mellan laget. För så snart Grebbestad erövrade bollen såg man att det skiljde väldigt mycket i tempo på planen.

Grebbestads första chans i matchen kom efter sex minuters spel då ett inspel hittade till Felix Kristoffersson men Kongahällas målvakt Mathias Holken Holmström klarade till en hörna.

Grebbestad fick en andra hörna direkt på den första och där damp andrabollen ner fint till Anton Henriksson som klippte till. Bollen via en försvarare till en tredje hörna.

Kongahälla skapade inte många chanserna i matchen men några blev det. Första kom efter Grebbestad fjärde hörna i tionde minuten. Mathias Holken Holmström fångade bollen och drog en lång utspark på Henrik Björnerud som språng ifrån Grebbestadsförsvararna och blev fri mot Anders Tjernberg som var med bra och räddade.

Fyra minuter senare var Grebbestad nära när Markus Svensson spelade fram Anton Henriksson men Mathias Holken Holmström var med fint och klarade.

Efter 18 minuter var sedan Anton Henriksson på väg igenom men en försvarares hand uppe på Antons axel gjorde att Anton inte kom fram och föll till backen. Straffen som slogs efter 19 minuters satt säkert till 1-0 genom Mergim Berisha.

Fyra minuter senare var Kongahälla nära en kvittering. Efter bolltapp kom bollen till Fredrik Strand som slog en härlig passning till Henrik Björnerud som återigen blev fri men Anders Tjernberg svarade för en mycket fin räddning till en hörna.

Efter minuter var Grebbestad nära. Ännu en hörna som ni gick mot Felix Norén men om det var Felix eller en försvarare som var sist på bollen låter jag vara osagt. Hur som helst tvingades Mathias Holken Holmström till en bra räddning.

Men efter 28 minuter kom så ytterligare Grebbestadsmål. Fin boll till Felix Norén vars inlägg nådde Emeka Uche på bakre stolpe och Emeka nickade fint in bollen till 2-0

Strax efter fick Grebbestad sin andra straff i matchen och Mergim Berisha slog återigen mycket säkert in bollen till 3-0 för Grebbestad efter 32 minuters spel.

Felix Kristoffersson x 4 på 14 minuter
Sedan var det dags för Felix Kristoffersson. Och som han gjorde det. Efter ett halvår utan sina lagkompisar var det som han aldrig lämnat Grebbestad. Felix djupledslöpningar kom som dom brukar och passningarna var säkra och Felix kunde bara skicka in bollen i mål. Enkelt låter det som men det är Felix tajming i löpningarna som ger resultaten.

Felix Kristofferssons första mål kom efter 39 minuter. Upprinnelsen ett snabbt Grebbestadsanfall med precisa passningar där Kongahälla inte hann med. Bollen tillslut till Emeka Uche på högerkanten och hans inspel nådde Felix Kristoffersson som kunde skicka n 4-0

Fyra minuter senare var det nästan kopia på 4-0 målet. Återigen ett snabbt Grebbestadsanfall där Emeka Uches inspel hittade Felix Kristoffersson som från nära håll satte 5-0.

Men allt gick inte i mål för Fekix Kristoffersson som i 45:e minuten fick se sitt skott stoppas av stolpen.

Andra halvlek
Andra halvlek var sedan bara 80 sekunder gammal när nästa stolpskott kom. Det var inhoppande Christoffer Söderlund som med ett bra skott utifrån fick se stolpen hindra honom från att öka på Grebbestads ledning.

Grebbestad fick sedan en av många hörnor efter 51 minuter och andrabollen hamnade hos Jakob Skoglund Olsson som sköt. Skottet blev till en perfekt passning till Felix Kristoffersson som kunde skicka bollen vidare in i mål till 6-0.

Två minuter senare var det dags igen. Nu var det återigen firma Uche/Kristoffersson som gjorde det. Emeka Uche fick gott om tid på sig på högerkanten och slog ett bra inlägg som Felix Kristoffersson nickade in till 7-0.

4 raka mål av Felix Kristoffersson på 14 minuters speltid, inte illa.

Målen kom tätt i början av andra halvlek och efter 56 minuter var det dags igen. Emeka Uche slog sin fjärde målgivande passning när bollen hittade fram till Christoffer Söderlund som satte 8-0.

Grebbestad fortsatte att skapa chanser och efter 65 minuter hittade Christoffer Söderlund fram till Mathias Hegeland som blev fri men skottet räddades bra av Björn Sjösvärd.

Men minuten senare fick Björn Sjösvärd kapitulera igen. Denna gång efter att Kongahällas försvar drällt med bollen som Erik Andreasson kunde sno. Erik blev fri men Björn Sjösvärd räddade skottet men på Daniel Söderlunds skott på returen var han chanslös, 9-0 efter 66 minuter.

Minuten senare kom nästa Grebbestadsmål. Erik Andreasson hittade Jakob Skoglund Olsson som fint vände bort sin försvarare och helt ensam med Björn Sjösvärd placerade han snyggt in 10-0.

Efter 78 minuter kom en bra kommentar från läktarhåll då Grebbestad fortsatte att skapa chanser: - Otroligt att dom fortfarande har motivation och fokusering och på att skapa chanser hela tiden. Så sant!

Sista målet kom med minuten kvar av ordinarie tid. Felix Kristoffersson passade fram till Tobias Carlsson som fint placerade bollen vid första stolpen till 11-0.

Avslutningsvis fick Kongahälla ett fint frisparksläge precis utanför straffområdet. Marcus Erikssons skott var ganska bra men strax utanför krysset.

Slut! 11-0!

GIF-IK Kongahälla 11-0 IK Kongahälla Bilder Grebbestad-Kongahälla

Bilder Grebbestad-Kongahälla

38 bilder från dagens match. Bla 10 av 11 mål finns med. Gå via menyrad och Galleri eller klicka på länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Kongahälla från Grebbestads hemsida

GIF-IK Kongahälla 11-0 IK Kongahälla 11-0 för Grebbestad mot Kongahälla

Blev lite chockad i morse när jag såg slutresultatet. Efter att läst Jannes reportage verkar det som en rättvis seger. Nu glömmer vi detta och taggar till inför nästa match.

Div II Norra Götaland
2023-06-02 19:00

TORSLANDA IK
1-5

Torslandavallen 1, Torslanda
Div II Norra Götaland
2023-06-10 14:00
IFK SKÖVDE FK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.