IFK Uddevalla 4 - 2 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
1-017. Emeka Uche
Assist: 12. Christoffer Söderlund
17. Emeka Uche
1-1
1-2
1-3
Ut: 20. Erik Andreasson
In: 14. Oskar Lindberg
1-4
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 4. Marcus Broberg
2-414. Oskar Lindberg
Assist: 11. Anton Henriksson
Ut: 7. Mergim Berisha
In: 8. Victor Edvardsson
Ut: 18. Mathias Hegeland
In: 19. Jakob Skoglund Olsson


DM-semi: Uddevalla...

DM-semi: Uddevalla...

DM-semi: Uddevalla...

DM-semi: Uddevalla...
33 bilder till i galleriet
Grebbestad utslaget ur DM. Uddevalla vann med 4-2

Grebbestad startade matchen bra, tog ledningen, men sen var det roliga slut. Uddevalla vände till ledning 3-1 i paus och kunde sedan bevaka ledningen i den andra halvleken.

Bilden: Uddevalla sätter 3-1

Första halvlek
Grebbestad öppnade som sagt bäst i matchen och tidigt hade Christoffer Söderlund et ra avslut utifrån men rakt i händerna på Uddevallas målvakt Besarion Kodalaev. Strax efter fick Anton Henriksson ett slumpartat läge då bollen studsade rätt till honom men skottet gick utanför.

Grebbestad fortsatte att vara spelförande men så kom Uddevalla upp och fick en hörna efter 20 minuter. Hörnan nådde Abdultaofik Ahmed som på ett avslut som efter studs hamnade på mållinjen innan Jonatan Hårenberg vifta ut bollen och Grebbestad sedan få bort den.

Två minuter senare svarade Jonatan Hårenberg för en superräddning men till ingen nytta då Uddevallas spelar var offside, men vilken räddning det var.

Men efter ett par Uddevallachanser blev det Grebbestad som tog ledningen efter 25 minuter. Anton Henriksson lyfte in till Christoffer Söderlund som nickskarvade till Emeka Uche som tog emot, vände runt och slog in 0-1.

Så långt allt gott för Grebbestad som dominerat spelet så här långt. Uddevallas tränare Jörgen Eriksson var inte nöjd med ytor Grebbestad fick på mitten utan ropade i början mycket på sitt lag om detta.

Om det nu var det som gav resultat eller inte låter jag vara osagt. Men helt plötsligt svängde matchen.

Det hela började med ett misstag av Mathias Hegeland och Uddevallas Joakim Berggren kunde servera Abdultaofik Ahmed som satte 1-1 via stolpen efter 35 minuter.

Plötsligt hittade Uddevalla ytor och skapade chanser för bara två minuter senare tog sig Petrit Zhubi igenom och avslutade bra men Jonatan Hårenberg gjorde en bra räddning.

Men vi stannar kvar i matchminut 37 för Uddevalla toh tillbaka bollen och hittade på nytt fram till Abdultaofik Ahmed som dundrade in 2-1 för hemmalaget. Spelmässigt så här långt knappast rättvist men Uddevalla skapade hetare chanser.

Och det skulle bli mer. För i första tilläggsminuten i första halvlek kunde Uddevalla spela in från höger. Bollen hittade fram till Bilal Moussa som Avslutade galant till 3-1.

Andra halvlek
Grebbestad gjorde ett byte i paus då Erik Andreasson kände yrsel efter en smäll. In kom Oskar Lindberg och denna var pigg värre. Allra bäst minns vi när han snurrade upp en Uddevallaspelare så denne gick i backen.

Efter 51 minuter presenterade sig Oskar bra. Ett par fina tvåfotsdribblingar och skott utifrån men rakt i Besarion Kodalaevs händer.

Efter 57 minuter fick Oskar Lindberg nytt läge efterinlägg från Mathias Hegeland. Oskar sköt ra på volley men i burgaveln.

I stället kunde Uddevalla öka på efter 58 minuter. Joakim Berggren tog sig till läge och sköt. Men han hade ändå flyt då ett försvarsben styrde bollen i en båge över Jonatan Hårenberg och in till 4-1.

Med resultatet 3-1 från första halvlek tog Uddevalla inga risker framåt utan såg hela tiden till att ha 10 av 11 man defensivt och 4-1-målet avgjorde tillställningen.

Grebbestad hade mycket boll men skapade inte så mycket. Inte före det gått 72 minuter så fick ändå matchen en gnutta liv. Ett långt bra Grebbestadsanfall avslutades med att Anton Henriksson hittade Oskar Lindberg som blev fri och satte 4-2.

Grebbestad försökte lyfta fram för att få till ytterligare reducering men hade svårt at komma till. Istället blev det Uddevalla som fick ytor för kontringar och Sebastian Jaconelli fick två fina lägen men båda räddades fint av Jonatan Hårenberg.

Sista fina Grebbestadschansen kom efter 88 minuter. Emeka Uche fick en bra boll, kom förbi målvakt men fick fel vinkel när han skulle skjuta och skottet gick klart utanför.

Tung förlust men rättvist då Uddevalla kom till bättre avslut. Att sedan Grebbestad hade bollen mer spelar ingen roll tyvärr.

IFK Uddevalla-GIF 4-2 IFK Uddevalla 37 bilder från Uddevalla-Grebbestad

Slut på Skarsjövallens konstgräs, resultat 5-0 till LSK.

Träningsmatch
Igår 13:00

LJUNGSKILE SK
0-5

Skarsjövallen konstgräs, Ljungskile
Div II Norra Götaland
2023-04-02 14:00
YXHULTS IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Tennis
H70 GLTK (b)
I övermorgon 11:00
Göteborg