Grebbestads IF 1 - 0 Kungshamns IF
         
 
       
     
         
   
1-012. Christoffer Söderlund
Assist: 8. Victor Edvardsson
Ut: 16. Jimmie Larsson
In: 3. Tobias Carlsson
Ut: 4. Marcus Broberg
In: 27. Oliver Uttgren
Ut: 8. Victor Edvardsson
In: 19. Jakob Skoglund Olsson
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 11. Anton Henriksson
7. Mergim Berisha


Grebbestad-Kungsha...

Grebbestad-Kungsha...

Grebbestad-Kungsha...

Grebbestad-Kungsha...
21 bilder till i galleriet
Grebbestad semifinalklart i DM efter 1-0 mot Kungshamn

Tidigt ledningsmål av Christoffer Söderlund men sedan hackande spel gjorde att det inte blev någon bekväm resa för Grebbestad. Kungshamn stretade emot bra och hade att par fina kvitteringschanser.

Första halvlek
Grebbestad lät ett antal spelare vila i denna match men inledningen lovade ändå mer. Det tog bara 90 sekunder innan matchens första målchans kom och det var Grebbestad som skapade läget.

Efter en hörna vann Grebbestad genom Marcus Broberg andrabollen och Marcus spelade fint in till Hugo Stenelind som fick ett kanonläge men inte tillräcklig fart i skottet som då klarades av Kungshamns målvakt Joakim Ramn.

Ledningsmålet för Grebbestad kom efter bara 11 minuters spel och efter en hörna för Kungshamn. Grebbestad fick undan bollen och upp till Emeka Uche som släppte ut på Victor Edvardsson som slog en härlig crosspassning till Christoffer Söderlund. Christoffer löpte sig fri och placerade säkert in 1-0 för Grebbestad.

Ett tidigt ledningsmål kan ju vara bra för att sänka moralen hos ett lag från några divisioner längre ner i seriesystemet men så blev det inte alls. - Kom igen nu, kämpa på, hördes det ropas bland Kungshamnsspelarna.

Och anförda av kämpen Björn Syversen var det precis vad man gjorde.

Efter 22 minuter fick Grebbestad en bra chans sedan Victor Edvardsson satt fint i djupet på Christoffer Söderlund som hittade in till Emeka Uche vars skott täcktes av slängande försvarsspelare.

Fem minuter senare spelade Felix Norén in till Erik Andreasson som klippte till direkt men över.

Så här långt ett spelövertag för Grebbestad men ändå inte något direkt tryck mot Kungshamns mål. I stället började Grebbestad slava med passningsspelet och Kungshamn kunde bryta flera gånger och skapa kontringslägen som man dock inte klarade av att utnyttja.

Efter 31 minuter fick Grebbestad till ett dubbelläge. Först räddade Joakim Ramn på Erik Andreassons skott (lite osäker om det var Erik) och returen gick ut till Victor Edvardsson men även det skottet klarade Joakim Ramn.

Men Grebbestads slarviga avslutning på halvleken gav några lägen för Kungshamn. Först efter 35 minuter där man bröt på Grebbestads planhalva och Björn Syversen provade ett lobbskott då Anders Tjernberg stod långt ute men skottet gick över.

Och efter 39 minuter hade Kungshamn en hörna där man fick två bra skottlägen men tätt Grebbestadsförsvar lyckades blockera båda skotten.

Andra halvlek
Grebbestad öppnade sedan andra halvlek klart bättre än hur man avslutade den första och efter 54 minuter hittade Christoffer Söderlund in till Erik Andreasson som klippte till på ett tillslag. Bra träff men strax över målet.

När vi närmade oss timmen spelade spelade Emeka Uche in fint mot Christoffer Söderlund men en försvarare var precis före och kunde spela undan bollen till en hörna.

Men efter en ganska okej start även på andra halvlek föll Grebbestad in i sämre tempo igen och slarvigt passningsspel och kredit till Kungshamn som inte lät Grebbestad komma igång.

Efter 74 minuter hittade Emeka Uche till Mergim Berisha som tog sig ner mot kortlinje och passade in mot Hugo Stenelind som kom bra men Kungshamns försvar kunde blockera skottet.

Felix Norén hade ett bra skott utifrån som Joakim Ramn klarade efter 75 minuter.

En 1-0 ledning är knapp och farlig och Kungshamn skulle så när fått till en kvittering som i så fall inneburit förlängning.

Först efter en frispark som man lyfte in efter 34 minuter. Andrabollen kom fint till Max Albertsson som klippte till med vänstern i bra läge men skottet 2-3 meter utanför.

Men Max Albertsson skulle få ett ännu bättre läge. För minuten efter slarvade Grebbestad och Kungshamn kom med många spelare mot få för Grebbestad. Fin crosspassning till Max Albertsson som blev fri mot Anders Tjernberg som räddade skottet till en hörna. Nära nära en kvittering.

Efter 86 minuter sköt Mergim Berisha utifrån och Joakim Ramn klarade men släppte en farlig retur mot motsatt stolpe man han var sedan snabbt uppe och knep bollen innan Erik Andreasson han dit.

Minuten senare kontrade Grebbestad bra och fick till ett fint inlägg mot Anton Henriksson som dock inte kunde hålla nere skottet som smet över. Efter detta hände det inte så mycket mer och Grebbestad kunde hålla undan.

En knapp seger men knappast en godkänd insats som helhet. Stor eloge som tidigare sagt till Kungshamnskillarna för bra inställning och krigande matchen igenom.

GIF-Kungshamns IF 1-0 Kungshamns IF Bilder Grebbestad-Kungshamn

Bilder Grebbestad-Kungshamn

Nu finns det 25 bilder att beskåda i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri, eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Kungshamn från Grebbestads hemsida

GIF-Kungshamns IF 1-0 Kungshamns IF Grebbestad semifinalklart i DM efter 1-0 mot Kungshamn

Då är man på plats i Örebro och laddar inför morgondagens avgörande💪 Har en positiv känsla- hoppas det räcker⚽️

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund