28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Grebbestads IF 3 - 4 IK Gauthiod
         
 
     
       
         
   
0-1
0-2
7. Mergim Berisha
Ut: 17. Emeka Uche
In: 12. Christoffer Söderlund
1-211. Anton Henriksson
Assist: 6. Granit Berisha
Ut: 23. Tobias Luvenberg
In: 14. Oskar Lindberg
6. Granit Berisha
2-221. Jonas Henriksson
Assist: 15. Markus Svensson
Ut: 6. Granit Berisha
In: 24. Jesper Carlzon
2-3
3-314. Oskar Lindberg
Assist: 11. Anton Henriksson
3-4


Grebbestad-Gauthio...

Grebbestad-Gauthio...

Grebbestad-Gauthio...

Grebbestad-Gauthio...
43 bilder till i galleriet
Förlust mot Gauthiod, 3-4 update

Efter en blek första halvlek och 0-2 plus en utvisning så såg det mörkt ut för Grebbestad. Men en bra andra tog Grebbestad in i matchen men då, i 90:e minuten kom Gauthiods segermål. Surt

Grebbestads första halvlek var riktigt svag trots en pigg start. Gauthiods ledning var så långt helt i ordning men hopp fanns ju då 45 minuter återstod. Det hoppet grusades väl egentligen helt kändes det som när Mergim Berisha drog på sig en utvisning i slutsekunderna av första halvlek.

Men all heder till Grebbestads 10 krigande spelare i andra halvlek. Man tog upp kampen med Gauthiod trots en man mindre och kvitterade två gånger om. Efter denna kamp med att hämta upp underläge med en man mindre skulle vi haft med oss en poäng men tyvärr går vi bort oss...

Första halvlek
Grebbestad startade klart bäst i matchen och redan i första minuten fick man ett bra frisparksläge. Granit Berishas skott fastnade dock i muren.

I fjärde minuten var Grebbestad sedan mycket nära ett ledningsmål då Granit Berisha lyfte fram bollen till Emeka Uche som blev fri men Gauthiods målvakt Deni Kaksa kom ut fint och räddade.

Men efter några riktigt bra minuter av Grebbestad jämnade spelet ut sig och efter nionde minuter var det Gauthiods tur att få en frispark i bra läge. Rickard Nilssons skott var på mål men beredde inga problem för Jonatan Hårenberg som klarade.

Men så började Grebbestad göra misstag och Gauthiod tog över helt och hållet. Resten av halvleken blev riktigt svag från Grebbestad. Det började med att Felix Norén tappade bollen i ett farligt läge till Albrim Demalijaj som tog sig in mot mål men Jimmie Larsson kunde bryta passningen till en hörna.

Gauthiod drar mycket långbollar och jobbar bra på andraboll som Grebbestad inte alls får grepp på.

Efter 23 minuter kom en av alla långbollar men nu som löpboll där Jimmie Larsson inte klarade av att stoppa Jacob Berg som blev fri mot Jonatan Hårenberg men avslutet smet utanför den bortre stolpen.

Minuten senare kom nytt misstag centralt i Grebbestads backlinje och Albrim Demalijaj kunde frispela Jacob Berg som blev helt fri men Jonatan Hårenberg svarade för en monsterräddning. Vilken blick Jacob sedan hade när han tittade på Jonatan... men i slutanda blev det ju Jacob som fick sista ordet.

Mitt i chanserna för Gauthiod slog Grebbestad till med en snabb spelvändning och fick uppspel till Emeka Uche som släppte tillbaka till Granit Berisha som fick på en bra träff men strax utanför.

Efter 29 minuter tappade Markus Svensson bollen på egen planhalva och Gauthiod slog till snabbt med boll ut på högerkanten där Jonatan Nilsson lyfte in till Jacob Berg som nickade in 0-1.

I denna period var det inte bara misstag som gjordes utan passningsspelet var även allt för långsamt och många av Grebbestads passningar/uppspel kunde blockeras av första täckande spelare.

Efter 36 minuter fick Grebbestad en bra kvitteringschans. Efter en Grebbestadshörna vann man tillbaka andraboll och Markus Svensson lyfte fram till Anton Henriksson som nickade ner till Felix Norén som tog sig i skottläge men Deni Kaksa svarade för en bra räddning.

Men i stället för 1-1 där drog Gauthiod en långboll minuten senare där Grebbestads backlinje inte hann med kvicke Kristijan Nikolla som hann upp bollen och spelade in till Jonatan Nilsson som vann duellen med Felix Norén och satte 0-2.

Och i de absoluta slutsekunderna av första halvlek fick Mergim Berisha rött kort direkt och då såg det riktigt nattsvart ut för Grebbestad.

Andra halvlek
Gauthiod hade så när punkterat matchen efter 51 minuter då Jacob Berg blev frispelad. Han fick avslutet förbi Jonatan Hårenberg men bollen smet strax utanför stolpen.

I stället tog sig Grebbestad in i matchen minuten senare då Granit Berisha ndvek offside och kunde spela in till Anton Henriksson vid första stolpen. Anton kom precis före sin back och placerade fint in 1-2.

Efter målet tappade Gauthiod och man såg helt plötsligt lite darriga ut. Men med en man mer på planen så fick man ändå rulla boll i korta perioder på Grebbestads planhalva. Men Grebbestad hotade nu på et helt annat sätt än under de första 45 minuterna.

Efter timmen spelad kastade Tobias Luvenberg ett långt inkast som hårfint missade både Jonas Henriksson och Felix Norén.

Men Grebbestad slarvade återigen och Kristijan Nikolla kunde ta sig till ett bra skottläge men bolen smet precis utanför. Tid 62 minuter.

Grebbestad kämpade på och via ett snabbt inkast efter 64 minuter fick Anton Henriksson in bollen till Jonas Henriksson som fick på ett bra vänsterskott men bollen smet strax över.

Efter 73 minuter kom kvitteringen. Snabbt gick det. Så snabbt att jag själv inte uppfattade mer än själva målet. Men det kan ha varit efter ett snabbt inkast till Markus Svensson som fick in bollen till Jonas Henriksson som tog sig förbi en försvarare och sköt 2-2 med ett välplacerat skott.

Men på något vis fick jag känslan att Grebbestads spelare inte var nöjde med en poäng och man blev lite för offensiva. Detta straffade sig efter 82 minuter då Kristijan Nikolla kunde spela in från vänsterkanten och Jonatan Nilsson nådde bollen först och kunde sätta 2-3.

Men Grebbestad kom tillbaka igen. Efter et anfall där Gauthiod först bröt ett inspel så hamnade bollen hos Anton Henriksson som passade vidare till Oskar Lindberg som snyggt placerade in 3-3 vid den bortre stolpen.

Men så återigen sker det som inte får ske. Hur vi kan gå på ett kontringsliknade mål i 90:e minuten med en man mindre är inte bra. Det borde väl bara vara att täta till med så många som möjligt? Okej, vikarierande mittbacken Mathias Hegeland fick ont och fick skickas upp på topp då alla byten var gjorda. Ommöbleringar i laget där vi kanske inte fullt ut han att koma rätt... men det kändes onekligen oerhört onödigt.

Hur som helst drar Gauthiod en lånboll på Jonatan Nilsson som kan brösta med sig bollen och spela in till en fri Jacob Berg som sätter 3-4 i 90:e minuten. Snacka om surt efter att Grebbestad rest sig efter den svaga första halvleken och då dessutom med en man mindre.

Sedan i 93:e minuten var Gauthiod även nära 3-5. Grebbestad satsade naturligtvis framåt och åkte på en kontring där Gauthiod kom två man fria mot Jonatan Hårenberg men klumpigt går offside och matchen slutar 3-4Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Efter en bragdartad andra halvlek blev det ände ett bittert slut på matchen när Gauthiod avgör sent
- Ja, tyvärr är det så. Det är en oerhörd besvikelse just nu. Det är som du säger, bragd är ju stora ord men vi gör en fanatiskt bra försök till att göra något bra av andra halvlek och se om vi kunde knipa en poäng. Och vi är så nära...

Vi började riktigt bra i första halvlek men det svängde över till fördel Gauthiod och vi gör ingen bra första halvlek egentligen
- Någonstans första 10, kanske första 15 minuterna är godkända. Men resten är ingen bra halvlek. Vi saknar aggressivitet och duellspelet. Gauthiod var hetare och vann fler andrabollar. Dom slår långa diagonalt. Vi gör det bra i första duellen men sedan på andraboll är vi inte med.

0-2 i halvlek som dessutom fick ett tungt slut med Mergim Berishas utvisning
- Ja, det gjorde ju att förutsättningarna för att kunna vända på matchen minskade. Någon säger att det var ett slag och då är det klart att det skall vara rött kort. Om det nu var en dragning kan jag inte se att det skall vara rött kort och då hade det varit feldömt i mina ögon. Men jag har inte pratat med domaren om utvisningen så jag vet inte varför.

Byte direkt i pausen och vi kom bättre in i matchen, såg nästan ut som Gauthiod blev lite skärrade?
- Vi gjorde ett byte och vi gör en bättre halvlek. Jag är oerhört stolt över killarna att man gör en sådan insats viljemässigt för att vända och det är som du sa tidigare, så nära... vilket gör att släppa in det sista målet, bittert, och onödigt. Vi fick ändra om då Mathias Hegeland fick ont och vi hann inte komma rätt i organisationen känns det som. Så vi var i princip 9 spelare då Mathias hade ont...

Läget är fortsatt ganska bra
- Ja. Vi får nu slicka såren efter detta, känns jäkligt tungt just nu men vi får resa oss och så är det en ny uppgift nästa helg där vi kommer att förbereda oss som vanligt på samma sätt.

Någon spelare du vill lyfta fram idag.
- Jag tycker att alla i laget skall ha en eloge för en fantastisk insats i andra halvlek. Det var värt ett bättre slut tycker jag så alla skall ha ett plus för andra halvlek.

GIF-IK Gauthiod 3-4 IK Gauthiod Bilder Grebbestad-Gauthiod

Bilder Grebbestad-Gauthiod

47 bilder finns nu i Galleriet, gå via menyrad och Galleri eller via länk nedan:

Se bilder från Grebbestad-Gauthiod från Grebbestads hemsida

GIF-IK Gauthiod 3-4 IK Gauthiod Förlust mot Gauthiod, 3-4 update

Härligt att det nu börjar bli en trupp inför 2023 och en tränare är på plats.

Kval till division II
2022-10-29 15:00

ADAS UNITED IF
3-1

Sparvallen konstgräs, Tanumshede
Inga matcher planerade.


 
Tennis
H70 GLTK (h)
Imorgon 10:00
Påvelund