Lidköpings FK 1 - 3 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
1-06. Granit Berisha
Assist: 3. Tobias Carlsson
2-011. Anton Henriksson
2-1
17. Emeka Uche
3-17. Mergim Berisha
Assist: 15. Markus Svensson
Ut: 17. Emeka Uche
In: 14. Oskar Lindberg
21. Jonas Henriksson
Ut: 18. Mathias Hegeland
In: 23. Tobias Luvenberg
Ut: 6. Granit Berisha
In: 24. Jesper Carlzon


Lidköping-Grebbest...

Lidköping-Grebbest...

Lidköping-Grebbest...

Lidköping-Grebbest...
49 bilder till i galleriet
Viktig Grebbestadvinst, 3-1 borta mot Lidköping

Grebbestad vann borta mot Lidköping med 3-1 (2-1) men det var utan att imponera och framför allt klickade det i försvarsspelet.

Grebbestad har på de tre tidigare bortamatcherna mot Lidköping spelat ihop noll poäng via tre uddamålsförluster. Så detta blev en viktig svit som bröts för Grebbestads del.

Första halvlek
Grebbestad fick en rivstart i matchen och efter bara sex minuter kunde planens kortaste spelare Granit Berisha kunde nicka in bollen i mål när Tobias Carlsson lyfte in en frispark.

0-2 lät inte vänta på sig utan kom efter 13 minuter. Efter ett bra Grebbestadsanfall blev Anton Henriksson helt frispelade centralt men Lidköpings målvakt Erik Ekblad gjorde en kanonräddning men returen gick rakt tillbaka till Anton som kunde dra bollen upp i nättaket.

En mycket fin start för Grebbestad mot ett klent försvarande Lidköping. Ja Lidköpings försvarsspel var inte riktigt bra så här långt in i matchen.

Och kanske Grebbestad borde haft en straff efter 17 minuter då Emeka Uche var på väg mot ett fint skottläge men en Lidköpingsspelare hakade upp skottfoten på Emeka utan åtgärd från domaren.

Men så började ändå Grebbestad tappa en del i spelet och Lidköping kunde komma in några fina kontringar. Bla kom Gani Gërxhaliu fri men Jonatan Hårenberg kunde rädda.

Men efter 39 minuter kom en reducering. Ett bra inlägg boxades vidare av Jonatan Hårenberg men bollen hamnade hos Elias Lindell som kunde ta sig förbi en försvarare och fick på ett bra skott som Jonatan Hårenberg räddade men returen gick ut till Rasmus Gerhardsson Arvidsson som kunde sätta 1-2.

Sedan i 44 minuten hade Grebbestad ett fint frisparksläge för att lyfta in bollen. Men Mathias Hegeland försökte med ett överraskande skott vid första stolpen som dock gick i burgaveln.

Lidköping han sedan med en bra chans till som räddades av Jonatan Hårenberg. Ett friläge från snäv vinkel genom Lidköpings mycket duktige Rasmus Gerhardsson Arvidsson.

Detta blev det sista som hände i fösta halvlek, en halvlek som startade mycket bra för Grebbestad men ju längre halvleken gick desto mer syntes det att det inte riktigt fungerade i det defensiva spelat för Grebbestad denna dag.

Andra halvlek
Och inledningen av andra halvlek såg inte heller riktigt bra ut. För bara et par minuter in på halvleken hade Gani Gërxhaliu ett bra inspel mellan Grebbestads backlinje och målvakt som gick hela vägen till Elias Lindell, strax bortanför den bakre stolpen, som klippte till direkt men långt utanför.

Strax efter Gani Gërxhaliu ett nytt bra inlägg men denna gång var det ingen som nådde bollen.

Efter dessa två fina inspel kom kanske nästa mål överraskande? Hur som helst var det Grebbestad som ställde om fint med boll ut till Jonas Henriksson som släppte bak till Markus Svensson som lyfte mot bakre stolpe där Mergim Berisha kom fint och fick på en bra nick till 1-3. Erik Ekblad räddade visserligen bollen men tydligen innanför mållinjen. Tid 52 minuter.

Men det kändes allt annat än säkert defensivt för Grebbestad. Lidköping hittade gång på gång djupledsbollar och var nära flera frilägen men lyckligtvis var man offside i stort sett vid samtliga tillfällen.

Mitt i halvleken började det ändå kännas något lugnare för Grebbestad som nu låg på offensiv halva lite mer och efter 72 minuter kunde Oskar Lindberg vinna boll och kämpa sig till skottläge men bollen smet utanför.

Men med kvarten kvar lyckades Rasmus Gerhardsson Arvidsson undvika offsiden efter en bra löpning men samtidigt måste man undra: hur kunde han bli så fri utan någon emot sig. Nu var Rasmus löpning mycket fin från sin vänsterkant löpte han in centralt och fick en bra djupledsboll och blev helt solo mot Jonatan Hårenberg som svarade för en kanonräddning via en fotparad.

Men annars kändes det som sagt tidigare lite lugnare och Grebbestad fick till chanser genom Anton Henriksson och Granit Berisha men utan nätkänning. Om vi inte räknar Granits skott i burgaveln?

Sista 10 minuterna hände inte så mycket mer utan Grebbestad håll undan till sin första trepoängare i Lidköping.

Med dagens resultat ökade även Grebbestad på sin serieledning och leder nu med tre poäng före Karlstad BK som är ny tabelltvåa.Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Grattis till tre viktiga poäng
- Tack så mycket

Tre poäng mot bottenlaget Lidköping var väl nästan ett måste när tabellen ser ut som den gör eller?
- Vi går ju alltid för vinst men det är ju klart att alla förväntar sig att vi skall åka hit och ta tre poäng utifrån tabellposition. Men det är inte bara bara att göra det, men nu blev det i alla fall en vinst vilket jag är väldigt glad för.

Historiskt en svår match med då vi har tre raka förluster här
- Ja, det hade jag inte koll på utan hörde det för en liten stund sedan, det blev ju första vinsten här vilket ju är kul bara av den anledningen.

Annars då om matchen, det var lite darrigt bakåt och dom kom i många kontringslägen i den andra
- Som helhet finns det flera saker vi kan göra bättre. Nu vinner vi med 3-1 och den vinsten skall vi naturligtvis vara glada för. Det finns saker som var bra men även saker som var mindre bra. Vårt försvarsspel var inte bra exempelvis

Sett över hela matchen vinner vi väl ändå rättvist?
- Jag tycker allt det. Vi är bra första 25 minuterna, vi får 2-0 och har bud på ytterligare något. Sedan åt dom sig in lite i matchen. Vi hade en liten period i första på en 10 minuter som inte var bra. Håller med dig om att det ser lite ostadigt ut i vårt försvarsspel men det var även kopplat till vårt anfallsspel.

Dom var på väg igenom flera gånger men sprang allt som oftast offside
- Ja, det var länge sedan jag mötte ett lag som sprang så mycket offside mot oss. Men dom lyckades även spela in bakom oss på ett inte så bra sätt från vår sida.

Men en strålande räddning av Jonatan Hårenberg där?
- Japp!

Om vi blickar framåt, läge för att ta revansch på Lerum?
- Ja, det är ju nästa match. Men nu skall vi njuta av dagens seger vilket vi inte får glömma. Man skall glädjas av poängen, det får man inte glömma. Men från träning måndag och framåt är det fokus på nästa match, Lerum.

Någon spelare du vill lyfta fram idag.
- Jonatan Hårenberg kan man inte undgå i denna matchen. Han gör en väldigt bra match. Jag tycker Granit Berisha och Anton Henriksson gör en bra match med.

Lidköpings FK-GIF 1-3 Lidköpings FK Bilder Lidköping-Grebbestad

Bilder Lidköping-Grebbestad

53 bilder finns nu i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Lidköping-Grebbestad från Grebbestads hemsida

Lidköpings FK-GIF 1-3 Lidköpings FK Viktig Grebbestadvinst, 3-1 borta mot Lidköping

Oddevold får fixa Karlstad så blir detta bra.

Div II Norra Götaland
2021-11-20 13:00

IFK KUMLA
2-2

Siljevi, Grebbestad
Div II Norra Götaland
Imorgon 13:00
YXHULTS IK (b)
Kumla IP, Kumla


 
Tennis
Stenungsund TK (b)
2021-12-01 12:00
Stenungsund