IFK Uddevalla 1 - 3 Grebbestads IF
         
 
       
     
         
   
1-021. Jonas Henriksson
Assist: 15. Markus Svensson
2-017. Emeka Uche
Assist: 11. Anton Henriksson
15. Markus Svensson
3-0
Ut: 18. Mathias Hegeland
In: 23. Tobias Luvenberg
Ut: 17. Emeka Uche
In: 6. Granit Berisha
Ut: 15. Markus Svensson
In: 8. Victor Edvardsson
8. Victor Edvardsson
3-1


Uddevalla-Grebbest...

Uddevalla-Grebbest...

Uddevalla-Grebbest...

Uddevalla-Grebbest...
30 bilder till i galleriet
Ny seger för Grebbestad som besegrade Uddevalla

Uddevalla vann i höstupptakten i DM med 4-2. Men nu i serien var Grebbestad klart starkast och vann med 1-3 (0-2). Grebbestads mål i tur och ordning av Jonas Henriksson, Emeka Uche och Christoffer Söderlund.

Bild: Jonas Henriksson sätter viktiga första målet i matchen

Första halvlek
Första 45 minuterna var egentligen Grebbestads helt och hållet och man spelade riktigt fin fotboll där Uddevalla inte riktigt hann med. Bra passningsspel och fina löpningar.

Grebbestad öppnade även bäst och redan i första minuten kunde det blivit farligt då Uddevalla passade fel och Grebbestad kunde ställa om. Men här liksom fem minuter senare var det en felpassning från Grebbestad som avslutade anfallet. Andra anfallet där var inte från felpass av Uddevalla utan en fin omställning.

Matchens första avslut på mål kom efter nio minuter då Grebbestad vann tillbaka andraboll efter en hörna och lyfte in till Felix Norén som nickade men bollen blev et lätt byte för Besarion Kodalaev.

Men 0-1 lät sig inte dröja allt för långt för redan efter 12 minuter hittade Markus Svensson ett håll i Uddevallas mittförsvar och frispelade löpande Jonas Henriksson som blev helt fri mitt framför mål och han avslutade säkert.

Efter en kvart kunde det blivit riktigt farligt då Uddevallas Patrik Adamczyk slarvade och Emeka Uche kunde sno bollen. Men Emeka halkade och föll till backen och när han kom upp blev hans passning mot Jonas Henriksson allt för djup. Hade inte Emeka fallit hade det blivit ett jätteläge.

Inledningsvis skapade Uddevalla bara lite på fasta situationer som man lyfte in via frisparkar och hörnor. Man hade även en boll i nät efter en hörna i 20:e minuten där Abdultaofik Ahmed nickade fin men målet blev bortdömt för en knuff.

I stället ställde Grebbestad om snabbt efter denna avblåsning och man spelade ut fint till Anton Henriksson som slog en perfekt passning in mot första stolpen där Emeka Uche mötte och satte 0-2.

Grebbestad hade sedan ett par fina lägen under minut 32-35 men fick inte till avsluten på önskat sätt. Men även Uddevalla hade en möjlighet efter snabb omställning med långt inlägg där Abdultaofik Ahmed fick till en riktigt ra nick hårt trängd som han var men nicken utanför.

I slutet av halvleken fick Grebbestad en frispark i hörnet av 16-metaren. Tobias Carlsson sköt bra men Besarion Kodalaev räddade bra till en hörna.

Andra halvlek
Efter att Grebbestad varit klart bäst i första halvlek fick vi kanske lite överraskande se ett piggt Uddevalla i inledningen av andra halvlek.

Men trots Uddevallas pigga start var det nära att Grebbestad punkterat matchen efter 53 minuter. Då fick man nämligen en straff efter hands av Uddevalla försvaret. Men Besarion Kodalaev räddade Mergim Berishas straff och det var fortsatt 0-2.

Men strax efter. Efter 58 minuter kom väl ändå det avgörande målet. Grebbestad ställde om snabbt och Anton Henriksson blev fri efter en bra passning. Men Besarion Kodalaev kom ut och räddade men bollen hamnade hos Christoffer Söderlund som lyfte bollen mot tomt mål. Andreas Johansson löpte förgäves för att få bort bollen men han kunde inte få undan bollen. 0-3

Efter målet kändes det som matchen mattades av och Uddevalla kunde komma högre upp i planen. Och bara tre minuter efter Grebbestads 0-3 hade Linus Skarin ett härligt skott men Grebbestads burväktare Jonatan Hårenberg svarade för en härlig räddning via ribban och ut.

Båda lagen kunde nu skapa chanser och nästa blev Grebbestads då Emeka Uche efter 66 miuter lyfte in till Anton Henriksson som mötte på volley men Besarion Kodalaev räddade fint nere vid stolproten.

Fyra minuter senare fick Grebbestad nytt läge som påminde om förra chansen. Nu var det nyss inhoppande Tobias Luvenberg som kom på högerkanten och lyfte in till Christoffer Söderlund som på ett tillslag lyfte tillbaka in mot mål där Jonas Henriksson kom och sköt men Besarion Kodalaev var på nytt med och räddade.

Efter 86 minuter kunde Uddevalla reducera. Målet kom efter en frispark som man lyfte fram. Man skarvade vidare mot Adam Engelbrektsson som hittade in till Lucas Hallberg som satte 1-3 vid bortre stolpen.

Strax efter var Christoffer Söderlund framme med fint nickläge men nicken smet ändå klart över.

Efter matchen: En pratstund med tränaren Matti Demegård

Grattis till ännu en fin vinst
- Tack så mycket!

Första 45 minuterna var mycket väl genomförda tycker jag
- Jag tycker det är en bra halvlek. Vi gör det väldigt bra. Vi har ett bra passningsspel och försvarsspelet fungerade överlag bra.
- Andra halvlek var inte riktigt lika bra. Första delen var väl klart godkänd och vi hade möjlighet till 0-3 på straffen. Men 0-3 kom ändå men vi avslutade inte halvleken på ett bra sätt så där är jag inte riktigt nöjd.

Matchen dog väl lite efter 0-3?
- Matchen dör men vi skall kunna spela av den på ett bättre sätt och inte bjuda in till omställningar emot oss. Där måste vi bli smartare hur vi hanterar sista delen.

2-0 efter första halvlek. Då måste det känts bra
- Det kändes bra och vi hade positiva känslor när vi var inne i omklädningsrummet.

Två fina mål i första halvlek
- Två fina mål var det och andra målet är ju riktigt vackert med Anton Henrikssons inspel till Emeka Uche.

Vad var stora skillnade mellan denna matchen och förlusten i DM för ca en månad sedan mot Uddevalla
- En del är att Uddevalla inte lyckades ställa om på oss på samma sätt idag, med undantag mot på slutet idag. Där är den stora skillnaden

Ny tuff match mot Vårgårda om dryga veckan
- Ja det är det. Ny match!. Men nu får vi njuta av denna segern och dom här tre poängen. Det gör vi idag och från i morgon har vi fullt fokus på den matchen.

Någon du vill lyfta fram idag?
- Det finns flera spelare spelare som skall lyftas. Jag tycker Anton Henriksson gör en bra match. Christoffer Söderlund gör en fantastiskt bra match med och sedan var det roligt med Tobias Luvenbergs inhopp.

IFK Uddevalla-GIF 1-3 Christoffer Söderlund av med målet mot Uddevalla Bilder Uddevalla-Grebbestad

Christoffer Söderlund av med målet mot Uddevalla

Domaren har bokfört Christoffer Söderlunds mål som självmål i matchen mot Uddevalla. Märkligt kan jag tycka då bollen nästa var i mål och en Uddevallaförsvarare precis före linjen försöker rensa bort men inte när bollen ordentligt så den i stället hamnar i mål.

Och då hemsidans statistik följer det domaren rapporterat blir därmed Christoffer Söderlund av med sitt mål från matchen.

IFK Uddevalla-GIF 1-3 IFK Uddevalla Bilder Uddevalla-Grebbestad Ny seger för Grebbestad som besegrade Uddevalla

Bilder Uddevalla-Grebbestad

34 bilder finns nu i Galleriet. Gå via menyrad och Galleri eller följ länk nedan:

Se bilder från Uddevalla-Grebbestad från Grebbestads hemsida

IFK Uddevalla-GIF 1-3 IFK Uddevalla Ny seger för Grebbestad som besegrade Uddevalla Christoffer Söderlund av med målet mot Uddevalla

Slut på Skarsjövallens konstgräs, resultat 5-0 till LSK.

Träningsmatch
Igår 13:00

LJUNGSKILE SK
0-5

Skarsjövallen konstgräs, Ljungskile
Div II Norra Götaland
2023-04-02 14:00
YXHULTS IK (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Tennis
H70 GLTK (b)
I övermorgon 11:00
Göteborg