28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Grebbestads IF 1 - 0 Vänersborgs FK
         
 
     
       
         
   
1-021. Jonas Henriksson
Assist: 6. Granit Berisha
17. Emeka Uche
Ut: 17. Emeka Uche
In: 20. Erik Andreasson
Ut: 18. Mathias Hegeland
In: 13. Meriton Mustafa
Ut: 6. Granit Berisha
In: 4. Marcus Broberg


Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...

Grebbestad-Vänersb...
27 bilder till i galleriet
GIF fem poängs försprång i tabelltoppen efter 1-0 mot Vänersborgs FK

Femte 1-0 segern i serien för året är bärgad efter vinst hemma mot Vänersborgs FK med 1-0. I sommarhettan blev Jonas Henriksson återigen matchvinnare när han nickade in 1-0 i 18:e minuten.

Första halvlek
Vilka kontraster det kan vara ibland? När Grebbestad spelade borta mot Vänersborg var det isande kallt och snö vräkte ner när Grebbestad anlände. Idag var det i stället högsommarvärme och stekhet vilket gjorde att jag själv knappt orkade stå upp i solen fotografera på matchen. Och då skall spelarna springa med...

Och inledningsvis i matchen sprang Vänersborg kopiöst. Dock fick man finna sig i att springa utan boll och jaga ett spelförande Grebbestad som spelade ut riktigt fint först 15-20 minuterna.

En slumpchans höll på att dyka upp för Grebbestad efter ter minuters spel då Mathias Hegeland slog en hög boll in mot straffområdet. Vänersborgs målvakt Nino Sahinovic ropade att det var hans boll men blev i stället ståendes inne i mål. Då blev det till en överraskande chans för Anton Henriksson som kanske själv blev överraskad och inte lyckades ta ner bollen som då gick till Nino Sahinovic.

Vänersborg hade inte mycket boll i början av matchen men efter ett inkast var det nära att Ismael Fonjah kunde bli fri mot Jonatan Hårenberg som i stället kunde lägga beslag på bollen. Tid 13 minuter.

Grebbestad skapade inte direkt några farligheter i den pigga starten men efter 18 minuter fick man en hörna. Mathias Hegeland spelade kort till Granit Berisha som snabbt lyfte in bollen. Och hetast framför mål var som så många gånger för Jonas Henriksson som kunde nickskarva in 1-0 vid den bortre stolpen där ändå Vänersborgsförsvaret såg ut att kunna rensa undan men man missade bollen.

Nästan direkt efter slarvade man i Grebbestadsförsvaret med en felpassning och Vänersborg fick fram bollen till alltid farlige Valon Gashi (skytteligaledare) men Grebbestads säkre målvakt Jonatan Hårenberg kunde rädda.

Sedan efter Grebbestads ledningsmål så skönk laget tillbaka något och matchen jämnade ut sig. Vänersborg fick nästa chans och den kom efter 22 minuter och liksom vid föra målchansen kom det efter ett inkast. Efter några passningar hittade man in till Andelo Vekic som sköt utifrån från ca 25 meter men skottet ändå en bit utanföR.
Vänersborg fick även nästa målchans och det efter 36 minuter. Återigen en fast situation. Nu en hörna som Valon Gashi kunde typ språngnicka på men bollen smet strax utanför.

Minuten senare kom Anton Snibb runt fint på vänsterkanten och slog egentligen ett mycket bra inlägg. Problemet var bara att inga andra Vänersborgsspelare orkat göra löpningen in mot mål i hettan.

Efter 42 minuter var det Grebbestads tur att få en halvchans efter en hörna. Detta sedan Nino Sahinovic tappat bollen som han skulle plocka ner. Nästa rakt i fötterna på Anton Henriksson men Nino Sahinovic reagerade snabbast och kunde plocka upp bollen igen.

Andra halvlek
Andra halvlek öppnade med ett bra inspel från högerkanten för Vänersborg och Alex von Bothmer kunde skjuta men skottet smet en bra bit över.

Vänersborg hade svårt att få till målchanser i öppet spel och det var i princip uteslutande efter fasta situationer som dess kom. Som efter 63 minuter då en ny hörna hade en bra riktting. Bollen gick perfekt mot Andelo Vekic som dock lyckades missa bollen.

Grebbestad hade sedan ett par fina lägen att kunna punktera matchen. Först genom Granit Berisha som fick ett fint uppspel efter 67 minuter. Han tog med sig bollen fint och sköt i ribban och sedan gick returen till en offsidestående Grebbestadsspelare.

Tre minuter senare fick Alex von Bothmer in ett utmärkt inspel mot Ismael Fonjah men i det fina läget totalmissar han första touchen så bollen rinner över sidlinjen.

Sedan i 70 minuten var vi ytterst nära att notera 2-0. Anton Henriksson frispelade Jonas Henriksson som fri med Nino Sahinoviv sköt i stolpen. Returen gick sedan fint ut till Jonas som hade öppet mål men var något i obalans och lyckades skjuta över. Vilket läge att avgöra.

På slutet försökte Vänersborg att forcera och et visst tryck fick man. Men med undantag av några skott utifrån hände inte mycket. Eller? Hörnor, hur många som helst kändes det som. Men väldigt många av dessa vår också klent slagna vilket tacksamt togs emot av Grebbestad.

Men några av hörnorna blev farliga som efter 88 minuter då Vänersborgs långa hörna nickades in mot centrum och efter flera dueller kunde Grebbestad rensa undan.

Sedan på tilläggstid fick Vänersborg ytterligare en hörna. Men Grebbestad bröt men slarvade i uppspelet och Vänersborg bröt och kom till skott utifrån men skottet styrdes till en ny hörna. Och hörnan blev ganska farlig men efter ett par hit och dit i straffområdet kunde Grebbestads målvakt Jonatan Hårenberg lägga beslag på bollen och Grebbestad kunde hålla undan till ännu en 1-0-vinst.

Efter matchen: En pratsund med tränaren Matti Demegård

Hej Matti och stor grattis till dagens vinst och en fantastisk vårsäsong
- Tack så ycket, det känns bra

En rivstart i matchen av er där ni tryckte tillbaka Vänersborg bra i inledningen
- Våra första 20 minuter är väldigt bra. Vi får ett passningsspel som gör att vi trycker ner dom och vi vinner boll av dom tidigt.

- Efter det fick vi en period som var mindre bra där vi blev lite slarviga och det tog ett tag innan vi kunde hantera deras längre bollar.

Andra halvlek ganska jämn men dom hade många hörnor framför allt i andra halvlek. Inte så farliga med undantag av ett par på slutet
- Det var en godkänd halvlek av oss. Försvarsspelsmässigt är den godkänd och dom skapar inte mycket i spelet. Däremot fick dom många fasta situationer och sista kvarten innehöll allt för många hörnor. Man vet ju vad det kan innebära, ett läge och 1-1.

Men annars är vi fortsatt oerhört stabila i defensiven
- Ja det tycker jag. Överlag såg det bra ut idag och även anfallsspelet var bra stundvis idag. Men visst, vi hade några mindre bra perioder med. Men sett över 90 minuter tycker jag vi vinner rättvist som jag ser det.

1-0 räcker ju länge, vi har några stycken nu
- Jaha,man får ju inte mer poäng för att du gör 2 eller 3-0. Vi har såklart ambitionen att göra fler mål.

Jonas Henriksson hade ett jätteläge
- Ja, och det hade kanske kunnat punktera matchen. 2-0 och så kanske dom inte hade fått alla dessa fasta situationer?

Fantastiskt väder idag och varmt, jobbigt för spelarna
- Det var det. Och vi pratade om att värdera spelet med hur vi skulle spela försvarsspelet. Att spela ett högt aggressivt försvarsspel hade varit jobbigt i denna värme. Och vi pratade om att vila med boll. Att inte alltid ställa om även om chansen finns. Viktigt att värdera detta för att orka i 90 minuter idag.

Någon spelare att lyfta fram
- Det var en gedigen laginsats idag. Alla gör det väldigt bra idag.

Än en gång stort grattis ha nu en riktigt god sommar under uppehållet
- Tack så mycket. Det skall bli skönt med lite ledighet och ladda batterierna inför hösten.

GIF-Vänersborgs FK 1-0 Bilder Grebbestad-Vänersborgs FK

Leo Pllana till Sydkorea:
https://fotbolltransfers.com/site/news/148983

Div II Norra Götaland
2021-11-28 13:00

YXHULTS IK
0-0

Kumla IP, Kumla
Träningsmatch
2022-02-12 13:00
EDS FF (b)
SJB Arena, Ed


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.