28/5 1922
 
100 år
28/5 2022
 
Grebbestads IF 4 - 1 Lidköpings FK
         
 
     
       
         
   
1-015. Markus Svensson
2-0
2. Felix Norén
3-07. Mergim Berisha
Ut: 6. Granit Berisha
In: 8. Victor Edvardsson
Ut: 11. Anton Henriksson
In: 17. Emeka Uche
12. Christoffer Söderlund
4-012. Christoffer Söderlund
Assist: 17. Emeka Uche
Ut: 12. Christoffer Söderlund
In: 20. Erik Andreasson
4-1


Grebbestad-Liköpin...

Grebbestad-Lidköpi...

Grebbestad-Liköpin...

Grebbestad-Lidköpi...
44 bilder till i galleriet
4-1 seger mot Lidköping

Grebbestads rivstart i matchen med Markus Svenssons 1-0 efter 35 sekunder och sedan ett självmål som gav 2-0 för Grebbestad avgjorde tidigt matchen. En rättvis Grebbestadsseger totalt men Lidköping hade ett antal fina chanser att ta sig in i matchen i slutet av första halvlek.

Första halvlek
Grebbestads start på matchen var mycket bra och man fick snabbt utdelning. Via omedelbar hög press fick Markus Svensson bollen 25 meter från mål, tog emot och pangade in 1-0 efter bara 35 sekunder! Vilken drömstart!

Av bara fart efter fortsatt spel kom 2-0 efter bara sju minuter. Med lite hjälp. Snabbt anfall med boll ut på Mathias Hegeland som slog ett fint inspel mot Christoffer Söderlund men bollen styrdes olyckligt i eget mål av en försvarare som försökte bryta.

Det fina spelet fortsatte och efter en frispark som lyftes in damp bollen ner till Jonas Henriksson som kunde ta emot och skjuta men skottet över. Detta efter nio minuter.

Två minuter senare var det ny chans. Nu efter en hörnvariant som spelades kort och Mathias Hegeland fick skottläget men bollen halvmetern över.

Efter 14 minuter kunde vi notera Lidköpings första farlighet i matchen. Den kom efter en hörna där andrabollen hamnade hos Daniel Nordmark som fick ett bra skottlägen men sköt klart över.

Efter 19 minuter var det ytterst nära att Grebbestad ökat på efter ett fint anfall. Christoffer Söderlund spelade in till Granit Berisha som spelade fram Anton Henriksson centralt. Anton blev helt fri men skottet gick ribba ut, otur efter ett ra anfall.

Första 20 minuterna var mycket bra av Grebbestad men sedan jämnade det ut sig något även om Grebbestad fortsatt var lite bättre.

Men när klockan tickade upp till 34 minuter var det helt plötsligt Lidköping Lidköping och Lidköping. Snabba täta chanser men utan utdelning.

Det hela började som sagt i 34 minuten då man slog en lång djupledsboll som gick över Grebbestads mittförsvar och nådde Danijel Nikolla som mötte på volley men inte kunde hålla nere skottet so gick klart över. Men ett mycket fint läge var det.

Minuten senare slarvade Grebbestad och Lidköping slog snabbt en djupledsboll mot Elias Lindell som blev fri. Elias chippade bollen över Jonatan Hårenberg men bollen smet precis utanför första stolpen.

Efter 37 minuter kom Lidköping bra igen på högerkanten där Elias Lindell slog ett bra inspel framför mål men ingen Lidköpingsspelare nådde bollen.

Lidköping hade sin absolut bästa period i matchen och efter 39 minuter kom nästa läge. Detta efter en långboll där det såg ut att bli 2 mot 2-läge då en Grebbestads spelare föll och det blev 2-1 för Lidköping i stället och man spelade en bra passning till Danijel Nikolla som blev fri men Jonatan Hårenberg kunde rädda till en hörna.

På den följande hörnan som slogs efter 40 minuter kunde Grebbestad kontra bra och Jonas Henriksson kom spela fram Christoffer Söderlund till ett hyfsat skottläge men Erik Ekblad räddade.
Vi hängde sedan kvar i minut 40 och Lidköping fick två lägen. Först genom Rasmus Gerhardsson Arvidsson som prickade stolpen via ett Grebbestadsben. Lidköping vann sedan tillbaka bollen och Danijel Nikolla fick ett ra skottläge men sköt över.

En mycket bra start av Grebbestad men flera fina lägen för Lidköping som med en bra dag och utdelning så skulle man nog haft 2-2 i paus.

Andra halvlek
Men Lidköping fick inga mål i den första halvleken och när Jonas Henriksson i stället lurade två man snyggt och lyfte in ett inspel tog den på handen på en Lidköpingsspelare och Grebbestad fick straff. Straffen sattes fint av Mergim Berisha trots att Lidköpingsmålvakten var bra med. Straffen var fint placerad och Grebbestad hade 3-0.

Efter målet kom det en bra period av Grebbestad som skapade ett antal bra chanser och först ut var ett läge dör Anton Henriksson fint spelade in framför mål. Granit Berisha kom fint och klippte till men Erik Ekblad stod för en utmärkt räddning.

Bara två minuter efter 3-0-målet kom nästa lägena. Grebbestad hade en dubbelchans där jag tyvärr inte fick med mig första skytten. Men returen hamnade hos Jonas Henriksson som sköt och Erik Ekblad klarade med en fotparad.

Efter 55 minuter kom Grebbestad bra igen. Jonas Henriksson passade snett bak till Mathias Hegeland som sköt men skottet gick rakt på Erik Ekblad.

Tillslut fick Grebbestad ytterligare utdelning och detta efter en snabb omställning med boll i djupet till Emeka Uche som fint hittade Christoffer Söderlund som kom på bakre stolpen och tryckte in 4-0!

Efter 4-0 sjönk spelkvaliteten en bit då matchen var avgjord och sista 10 minuterna kändes aningens oorganiserat från båda håll och spelet böljade fram och tillbaka.

Efter 84 minuter sköt först Emeka Uche ett skott som blockerades av Lidköpings försvar. Bollen hamnade hos Jonas Henriksson som sköt direkt men bollen rakt på Erik Ekblad som räddade.

Matchklockan tickade sedan upp mot slutminuter och Grebbestad såg ut att hålla nollan. Men så blev det inte. En felpassning till Lidköpingsspelare som sate bollen perfekt i djupet på Alaxander Ilic som kunde rulla in 4-1. Lite snöpligt så nära slutet men å andra sidan borde nog Lidköping gjort match av det i slutet av första halvlek.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Först och främst Matti, grattis till dagens seger
Tack så mycket

Det blev en rivstart av Grebbestad. 1-0 efter 35 sekunder och sedan tidigt 2-0
- Ja, 35 sekunder och dessutom ett väldigt vackert mål dessutom. Det blev en rivstart vilket naturligtvis var skönt. Vi fick en rivstart även mot Lerum men lyckades inte bibehålla det. Men denna match i stort med några svackor behåller vi ett bra spel.

Svackor ja, det var väl slutet på första då som du tänker på främst?
- Ja, Lidköping skapade där två väldigt bra lägen genom omställningar. Men när vi leder med 2-0 skall vi inte åka på dessa omställningar på hemmaplan, det känns inte okej. Den perioden är jag inte nöjd med.

Andra halvlek hade vi bra kontroll på spelet, skapade ett antal lägen och dubblade ledningen
- Ja, jag tycker vi har kontroll på hela andra halvlek. Dom har väl två avslut? Ett som täcks och sedan målet. Vi kontrollerar men blir ibland lite långsamma i vårt passningsspel men överlag en bra halvlek.

Snöpligt att inte få hålla nollan? 88:e minuten reducering
- Irriterande men inget att göra åt nu.

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Jag tycker backlinjens Jimmie Larsson och Felix Norén gör det bra. Mergim Berisha gör det bra samt Christoffer Söderlund.

GIF-Lidköpings FK 4-1 Lidköpings FK Bilder Grebbestad-Lidköping Lidköping borta i omg. 22

Lidköping borta i omg. 22

Lidköping borta för Grebbestad på lördag. Efter en säker hemmaseger mot Lidköping i våras ser bortamatchen svårare ut om vi blickar tillbaka i historien. Tre raka förluster för Grebbestad...

Lidköping Tungt värre för Lidköping. Laget ser ut att få uppleva det tråkiga med att åka ur div 2 två år på raken. Jo så är det faktiskt då man fick en gratisplats till årets serie.
9 raka matcher utan vinst gör att läget nog är så att man snart måste vinna resten? Man behöver i dagsläget ta sju poäng mer än Skoftebyn för att hänga kvar i serien. Och då lär väl ändå även Skoftebyn plocka lite mer poäng.

I våras vann Grebbestad klart med 4-1 efter en rivstart i matchen som bara tickat fram dryga 30 sekunder när Markus Svensson pangade in 1-0 för hemmalaget. Lidköpings reducering kom i 88:e minuten vid 4-0.

Match mot Lidköping är i mina ögon en favoritmatch. Vad beror detta på? Jo jag tror detta har två avgörande saker som gör att jag har denna känsla. Orsak 1: Lidköping var Grebbestads premiärmotståndare i bådas debutår i div 2, 2014. Orsak 2: På Framnäs gjorde jag själv min kanske bästa match när Tanum slog ut Heimer ur Svenska Cupen så långt bort som 1986 :-)

Grebbestad Efter en ganska pigg start mot Vänersborgs IF senast tappade man fart i spelet och det blev allt för lätt för VIF att försvara sig då man backade hem med 8-9 man framför egen målvakt. När Grebbestad sedan bjöd på VIF's ledningsmål blev det uppförsbacke. Trots att Grebbestad försökte ta sig in i matchen hände inte jättemycket framåt och då passade i stället VIF på att kontra in 2-0. Reducering sedan för Grebbestad men efter en totalt sett klen insats blev det förlust med 2-1.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Lidköpings FK
Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Lidköpings FK har mötts 7 ggr. 
- Totalt matcher:  7 st, Grebbestad 3 vinster, 1 st oavgjort, Lidköpings FK 3 vinster, 11-8 i målskillnad
- Träningsmatcher:  Inga
- Tävlingsmatcher, serie, 7 st, Grebbestad 3 vinster, 1 st oavgjort, Lidköpings FK 3 vinster, 11-8 i målskillnad
- Fem senaste, senast först: GIF-LFK 4-1 (2017), GIF-LFK 2-0 (2016), LFK-GIF 1-0 (2016), LFK-GIF 3-2 (2015), GIF-LFK 1-1 (2015)
- Det blir 2,71 mål i snitt/match mellan Grebbestad och Lidköpings FK
- Målrikaste matchen: 2017-06-02 GIF-LFK 4-1, 2015-07-01 LFK-GIF 3-2
- Antal 0-0 matcher: 0 st
- Grebbestad nollade: 2 ggr på 7 matcher
- Lidköping nollade: 1 ggr på 7 matcher
- Största vinsten:  2017-06-02 GIF-LFK 4-1
- Största förlusten: 2016-04-09 LFK-GIF 1-0, 2015-07-01 LFK-GIF 3-2, LFK-GIF 1-0 2014-04-12
- Flest gjorda mål för Grebbestad:  2017-06-02 GIF-LFK 4-1
- Flest insläppta för Grebbestad: 2015-07-01 LFK-GIF 3-2
- Grebbestads senaste målskytt: 2017-06-02 Christoffer Söderlund satte 4-0, 71 min, när Grebbestad vann med 4-1
- Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestads IF-Lidköpings FK   genom åren

Tabelltoppen
1. Grebbestad 49p +31
2. Trollhättan 47p +37
3. Karlstad BK 46p +34
4. Gauthiod 46p +25
13. Lidköping 11p -40


Fem senaste matcherna för Grebbestad, senast först
Vänersborgs IF-GIF 2-1
GIF-FBK Karlstad 7-1
GIF-Vårgårda 3-0
Uddevalla-GIF 1-3
GIF-Trollhättan 3-2

Fem senaste matcherna för Lidköpings FK
LFK-Trolhättan 1-7
Norvärmland-LFK 6-0
LFK-Vänersborgs FK 1-2
Karlstad BK-LFK 3-0
LFK-Skoftebyn 3-4


Skytteligan
1. Valon Gashi, Vänersborgs FK, 17 st
2. Mohammed Abdulrahman, Vårgårda, 14 st
3. Fredrik Söderqvist, Trollhättan, 13 st
4. Jonas Henriksson, Grebbestad, 11 st
4. Pelle Ödlund, Trollhättan, 11 st

 Bästa målskyttar Grebbestad
Jonas Henriksson 11 st
Emeka Uche 7 st
Anton Henriksson 5 st
Granit Berisha 5 st

Bästa målskyttar Lidköpings FK
Rasmus Gerhardsson Arvidsson 5 st
Daniel Nordmark 3 st
Elias Lindell 3 st

Omg 22:
Lördag Lidköping-Grebbestad
Lördag Lerum-FBK Karlstad
Lördag Vänersborgs IF-Vårgårda
Lördag Gauthiod-Nordvärmland
Lördag Karlstad BK-Vänersborgs IF
Lördag Stenungsund-Trollhättan
Lördag Skoftebyn-Uddevalla

GIF-Lidköpings FK 4-1 Lidköpings FK Grebbestads trupp mot Lidköping 4-1 seger mot Lidköping

Grattis Frans. Trodde du var också du var äldre. :)

Div II Norra Götaland
I förrgår 14:00

MJÖLBY AI FF
2-4

Vifolkavallen A, Mjölby
Div II Norra Götaland
2022-10-09 14:00
NORDVÄRMLANDS FF (b)
Lillängen, Sysslebäck


 
FIK/GIF Herrar
Tanums IF (b)
2022-10-09 13:30
Sparvallen konstgräs